- 3 Mart 2021
- 7
- 6
- 1
- 25
- Konu Sahibi YarayiOpenSevgili
-
Trans uyum süreci nedir bilmiyorum internete baktım tam anlayamadım yine de söylemeden geçmek istemedim nasıl hissediyorsan öyle yaşamalısın hayata 1 defa geliyoruz bastırılmış duygularla kendini asla bunaltma sen bu şekilde yaratıldın kendini böyle sev şeklini değiştirmek isteğine bağlı birşey ama duygularını asla bastırma ve değiştirmeye çabalama içinden geldiği gibi yaşaHepinize merhabalar. Forumdaki kadınların düşüncelerini almak istiyorum. Özellikle anneler bu konuda düşüncelerini söyleyebilirse çok sevinirim.
Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse 22 yaşındayım. Çocukluğumdan beri içimde büyük bir sorunla yaşıyorum. Bedenim ve ruhum birbiriyle uyumsuz. Erkek bedeninde yaşıyor olsam da ruhen her zaman bir kadındım. Bu konuda çok düşündüm, ve cinsiyet uyum sürecine başlamaya karar verdim. Bu durumu aileme açıklamak istiyorum artık. Sizce nasıl bir şekilde konuşmalıyım? Çocuğu olan anneler siz böyle bir durumla karşılaşırsaniz ne yapardınız? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum, hepinize çok teşekkür ederim
Doğru anlamışsınız. Bedenen, görünüş olarak erkeğim, kimliğim mavi... Cinsiyet uyum süreciyle hormon tedavisi göreceğim ardından cinsel organ ameliyatı ve pembe kimliği alacağım (gerçi hepsi gri oldu ama :)Trans uyum süreci nedir bilmiyorum internete baktım tam anlayamadım yine de söylemeden geçmek istemedim nasıl hissediyorsan öyle yaşamalısın hayata 1 defa geliyoruz bastırılmış duygularla kendini asla bunaltma sen bu şekilde yaratıldın kendini böyle sev şeklini değiştirmek isteğine bağlı birşey ama duygularını asla bastırma ve değiştirmeye çabalama içinden geldiği gibi yaşa
Kesinlikle kendim seçmedim. Ne doğduğum bedeni, ne hissettiğim cinsiyeti...kendini kadın gibi hissediyorsun ama görüntün erkek gibi doğru mu anladım ?
Ailen nasıl insanlar nasıl bir çevrede yasıyorsun ?
Türkiye’de çoğu aile tepki gösterir.
Ama kendini sev ve mutlu ol.
Seçimlerimizi biz yapmadık
onlar zaten sen bu yasa gelene kadar sendeki bu durumu fark etmemiş olamazlar benceKesinlikle kendim seçmedim. Ne doğduğum bedeni, ne hissettiğim cinsiyeti...
Evet maalesef çoğu aile buna sıcak bakmayacak ama bir noktada onların evladıyım. Erkek değil, kız çocukları olacağım. Sadece bunu nasıl söylemeliyim,nelere dikkat etmeliyim onu bilmiyorum.
Bu konuda inanın hiçbir fikrim yok. Fark etmiş olabilirler ancak düşünüldüğü zaman çok yaygın, sıradan bir durum olmadığı için bu durumun varlığına da inanmıyor olabilirleronlar zaten sen bu yasa gelene kadar sendeki bu durumu fark etmemiş olamazlar bence
Evet hormonlarıma baktırdım. Ortalama bir erkekle aynı seviyede. Zaten hormonlar hissiyat konusunda direkt etkili olmuyor diye biliyorum.Hormonlarına baktırdın mı ? Eğer erkek hormonun baskında çevreni değiştir ve senin kız gibi olmanı kız gibi hissetmeni sağlayan insanlardan bi sürede olsa uzak dur. Eleştirmek değil amacım kız kardeşim şu an tedavi oluyor cnsiyet değiştiriyor ve ne kadar sancılı bir süreç olduğunu görüyorum... İki yol var ya erkek olarak devam edeceksn sadece psikolojik olarak kendini kabul edeceksin ya da cinsiyetini değiştirmek amacıyla bir sürü çile çekeceksin karar senin. Ben kardeşimin arkasında durdum kararlarına saygı duydum her zaman ama şu an yaşadıklarını gördükçe içim acıyor ve destek olmayan kimse yok açık görüşlü bir aileyiz psikolojik olarak gayet iyi durumda olmasına rağmen adapte olamıyor şu an keşke diyor. Kadın hormonu daha fazla olmasına rağmen cinsiyet değişimini tercih etmişti dediğim gibi
Senin durumun psikolojik ve çevre etkenli biliyosun dimi ? Eleştiri olarak algılarsın diye çekinerek yazıyorumEvet hormonlarıma baktırdım. Ortalama bir erkekle aynı seviyede. Zaten hormonlar hissiyat konusunda direkt etkili olmuyor diye biliyorum.
Çevrem konusunda ise onlara yeni söyledim zaten. Daha öncesinde hiçkimse bilmezken de aynı hislerim vardı. Şu an beni kadın olarak görüyorlar. Benim hissiyatımda değişiklik yok.
Evet o iki seçenek üzerine çok düşündüm ve dönüşümün zorunlu olduğuna karar verdim.
Ailenin tutumu nasıl olur hiç denedin mi yani şakayla bir söylemeye çalış bakalım tepki ne olacakHepinize merhabalar. Forumdaki kadınların düşüncelerini almak istiyorum. Özellikle anneler bu konuda düşüncelerini söyleyebilirse çok sevinirim.
Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse 22 yaşındayım. Çocukluğumdan beri içimde büyük bir sorunla yaşıyorum. Bedenim ve ruhum birbiriyle uyumsuz. Erkek bedeninde yaşıyor olsam da ruhen her zaman bir kadındım. Bu konuda çok düşündüm, ve cinsiyet uyum sürecine başlamaya karar verdim. Bu durumu aileme açıklamak istiyorum artık. Sizce nasıl bir şekilde konuşmalıyım? Çocuğu olan anneler siz böyle bir durumla karşılaşırsaniz ne yapardınız? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum, hepinize çok teşekkür ederim
bence ailenle doğrudan konuşBu konuda inanın hiçbir fikrim yok. Fark etmiş olabilirler ancak düşünüldüğü zaman çok yaygın, sıradan bir durum olmadığı için bu durumun varlığına da inanmıyor olabilirler
Evet geçmişe göre daha bilinçliler. Bundan 20-30 sene önce aileler direkt evlatlıktan reddediyor hatta kimisi öldürmeye bile çalışıyordu. Bu duruma bakınca geçmişe göre çok daha iyiyizAilelerin eskilere göre daha bilinçli olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?