Doğuma Hazırlık Cinsiyetleri değişen kızlarıma isim teyzesi arıyoruz:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Arkadaşlar bu haftaya kadar kıyafetlerinin bir çoğundan isimlerine kadar herşeyi iki erkek teşhisine göre düşünülmüş yavrularım,iki kız olarak kesinleşti.Tabi ki her hazırlık alt-üst.İki erkeğin ismini de belirlemiştik ama şimdi iki kızımıza isim arıyoruz.
Son yılların modası olmayan,
çift isim olmayan,
birbirine benzemek zorunda olmayan,
siyasi bir dayanağı olmayan,
cennet kapısı isimlerinden olmayan
fakat sahabe hanımlarından olabilecek güzel iki isim arıyoruz.
İp ucu:Kafamda Hz.Hatice validemizin kız kardeşi HALE var..
Devamı yada alternatifler konusunda bize isim teyzesi olur musunuuuz?alkisalkisalkis

Hale güzel isim, hem dediğin gibi yeni isimlerden değil.

Benim küçük prensesimin ismi Esra.
O da Hale gibi güzel anlamli bir isim.
Kuran'da geçen en güzel isimlerden biri bence Esra.
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra gecesi miraç gecesin'in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed'in Mekke'den Mescid-i Aksa'ya gitmesi.
Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir.
Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
Esra‘nın kelime anlamı ise 'gece, gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren'.

Züleyha ismi de çok güzel. Nadir bulunan bir isim.
Züleyha Hz. Yusuf'un güzelliğiyle ünlenmiş olan hanımı.
Hz. Züleyha ve Hz. Yusuf'un aşklarının hikayesini okudum ve gerçekten çok etkilendim..
Genelde Züleyha Zeliha olarak yazılır.
Hem Zeliha hemde Züleyha güzel isimler bence.

Hayırlı doğumlar!

sevde
peygamberimizin en sevdiği eşi hz.haticenin ismini en sevdiği kızı hz.fatımanın ismini koyabilirsinnn!!
nur
züleyha
eslem

canım nasıl ya bu haftaya kadar nasıl erkek sandılar ki çok şaşırdımmm neyse hayırlısı...
bu arada özge ve gözde isimleri hoşuma gidio benim..

Şeyma,Peygamberimiz sav in süt kardeşinin ismi olup,güzel kadın,anlamına gelen hoş bir isim..

Büşra,Azra,Sevde,Feyza,Betül,Sümeyye,Ceyda,Hüsna,Merve,Esra,Kevser,Zehra,Elif..

Hanım sahabi isimlerinden de olabilir,sanırım bu tarz isimler düşünüyorsunuz..

Ayse-i Siddiyka
Cuveyriye Bint-i Haris
Hafsa
Hatice-yi Kübra
Meymune bint-i Haris
Safiye Bint-i Hayy
Sûde Bint-i Zem'a
Ümm-i Habibe
Ümm-i Seleme
Zeyneb Bint-i Cahş
Afra Hatun
Esma Binti Kays gibi..

Rabbim cc hayırlısı ile meleğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.

Perihanfatma-Juliet-Sabriye-ayse-erenbebek-cerin-sheinci-Libyana topiği açtım ama girmeye fırsatım olmadı bir türlü,tavsiyeler için çook teşekkür ederim,zahmet edip kızlarım için düşünmüşüsünüz, yazmışsınız.Hepsi çok güzel,kıymetli isimler gerçekten.
Sabriyecim ahyırlı uzun ömürlü evladın olsun inşallah.
Cerincim işte biz de halen şoktayız değişen cinsiyetlerimiz konusunda,ama paylaştıkça benim gibi olan pek çok kişi varmış meğer.Sağlıklı olsun herşey,önemli olan bu.Ama tavsiye de ediyorum ki,herkes aklının bir köşesinde bu şaşırma payını tutsun.
sheinci eklediğin resim süper,bayıldım,ama o çocuklar henüz benimkiler değilkaydirigubbakcemile3
Libyana canım umarım ismini doğru yazmışımdır,tavsiye ettiğin isimler Hanım Sahabeler kitabından değil mi?Orda Zaide isminden etkilenmiştim bir de.Türkçede Zahide olarak yazılır sanırım.
Herkese tekrar teşekkürleropuyorumnanaktan

canım bende senin gibi eski isimleri çok beğeniyorumm
ben kızıma zehra ismini koyucam 2.yide şimdiden düşündüm azra
sanada bi fikkir olur belkiii
canım bu arada benimde 20. haftaya kadr doktorum erkek demişti
bi sonraki kontrolümde kız olduğu kesinleşmişti tabi ben inanamayıp başka doktora gittim kızmışş
bu haftalarda yanılma cok oluyooo heralde

aaaaa demek sende de oldu,kendi başıma gelmese inanmazdım valla.Hayırlı olsun canımm.ısimler çok güzel,sağlık olsun,sağlıkla doğsunlar inşallaha.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…