O kadar sinirliyim ki elim ayağım titriyor. Bıktım artık bu apartmandan. Maddi durumumuz müsait olsa bir saniye daha durmayacağız ama yok.
Biz kiracıyız, burdaki insanlar komşuluktan bi haber, sürekli her şeyi şikayet eden geçimsiz tipler. Evde nefes alsak gidip kapıcıya şikayet ediyorlar, o da ev sahibine bildirmek durumunda kalıyor. Ev sahibi de sürekli bizi arayıp uyarıyor! Şu adaletsiz dünyada binlerce apartman binlerce daire var bi tanesi de bizim değil ki, milletin çenesini çekmek zorunda kalıyoruz!
Çalış çalış elde var sıfır. Geldiği gibi gidiyor, bıktım artık bu durumdan. Çalışıp çalışıp üç kuruş para alıp zenginleri daha da zengin ediyoruz başka karımız yok.
Çok dolmuşum neyse size olayı anlatayım. Benim küçük bi köpeğim vardı, ondan şikayet edip durdular. Yavrumun ağzı var dili yoktu, havlamazdı bile. Rahatsız edici bi yanı bile yoktu. Bu sevgisiz kalpsiz insanların şikayetleri yüzünden arkadaşımda kalıyor köpeğim kaç zamandır.
Bugün ise annemin doğum günü, arkadaşlarımız da sürpriz yapıp ellerine pasta almış gelmişler. E doğal olarak içeri girer girmez kapının önünde bi sarılma, kucaklaşma, doğum günün kutlu olsunlar, gülücükler.
Aradan iki dakika geçmedi ki kapı çaldı. O sevimsiz kadınlardan biri. Diyaloğu yazayım.
X: Sizden mi geldi bu gürültü?
Ben: Ne gürültüsü?
X: Sizin evden gelen gürültü, korktuk.
Ben: Rahatsız edici bi şey yaptığımızı düşünmüyorum, arkadaşlarımız geldi de sürpriz yapmaya, sesimiz biraz fazla çıkmış olabilir, ama kahkaha sesinden korkmanız da ne tuhaf.
X: Hayır daha büyük bi gürültü geldi !
Ben: Teyzecim o zaman bizden gelmemiştir o gürültü, biz bi şey yapmadık ki.
X: İnsanlar korkuyo sessiz olsanıza biraz!! Ne kahkaha atıyorsunuz? (Biraz önce kahkaha değil daha büyük gürültü demişti halbuki)
Ben: Kahkaha atmak çok normal bi şey.
Bu cümleden sonra kapıyı kapattım daha fazla tartışmamak için. Ama arkamdan bana ''gerizekalı'' diye bağırdı, ve daha anlayamadığım bir sürü şey söyledi. Tek anladığım ''gerizekalı'' dediğiydi.
Şimdi bu kadın yine ev sahibine şikayet edecek. Bu ilk değil üstelik. Elinden gelse beni dövecek öyle bi çirkeflik. Ben bu ''gerizekalı'' lafı yüzünden hakaret davası açabilir miyim? Bütün arkadaşlarımız da şahit oldu olaya, izlediler. Dava açarsam şahit dışında ispat istenir mi? Süreç nasıl ilerler? Bilgi verebilir misiniz?