Çirkef komşular ve hakaret davası

Canim kotu komsu insani evindende hayattanda sogutuyor malesef.
Bizimde kopegimiz var aynen sesi cikmaz ama bi kac dengesiz kafayi takti ama dia geciremediler cunku kopegim tum silari kayitlari tamam.
Bunlara hic yuzverme dik dur yok kiraciyiz diye ezik durma evsahibi babasinin hayrina vermedi evi kirasini veriyorsunuz.
Kapiniza gelenlerede hic alttan alma kendielrini hakli saniyorlar oyle mutavazi olunca.
Sana kisa olay anlatayim.ablamin evinde demir korkuluk yapiliyodu alt katakinin perforjesine kaynak damlamis.kadin ilk geldi Our diledik odeyelim yenisini dedik kadin ne ozru ne yeniden odemeyi kabul etmedi.aradan 10 dak.gecti kiziyla tekrar kapiya dayandi yine ozur diliyoruz ama kadin bildigin baskina geliyor.birazdan esini almis kapiya dayandi benim tepem atti sen ne bicim insansin ozur diliyoz kabuk etmiyosun odeyelim diyoruz kabul etmiyoruz ayaginami kapanacaz kazayla olmus bisey defolll 100 metre ilerde polis karakolu git sikayet et ama sakin bidaha kapiya gelme fena olur dedim.kadin bidaha gelemedi gorunmedide;)
Madem kiracisin paranla rezil olma baska eve kiraya cik inan sinirlerine yazik olur oyle insan musvetelerinin yaninds

Komsularinizla aranizdaki sorunlara neden ev sahibi mudahil oluyor?

Ev sahibinin karismaya hakki yokki.

Kiranizi odediginiz surece o ev sizin komsularda sizin komsunuz.

Ev sahibi ararsa acmayin.

Evinde oturuyorsunuz diye adam sorununuza burnunuzu sokamaz.

Ya bizim alt kattaki rahatsiz(!) esimin ayak sesine sikayet ederdi ama ne etmek. Kapinin önünde bir saat söylenirdi bize, dinlerdik. Saat birde yürüdün. Ben uyuyamiyorum, calisiyorum. Esim zaten göbek atiyor calismiyor.
En sonunda daynamadim e dedim madem oturma odasinda cok ses var sen de her insan gibi yatak odasinda yat cok rahatsiz oluyorsan, hayir televizyon karsisinda ve odada uyuyacak var bizim oturma odasinda yürümemizi istemiyor. Ki biz de ayak sesi duyuyorduk üst kattan, ne var bunda insanlar yasiyor, yürüyor, gece tuvalete kalkiyor. Normal yani.
Ki ben o zamanlar bebegimi yedide uyuturdum, misafir almazdik eve ve de televizyon acmazdik. Düsünün saat en gec skizde bizim evde yasam biterdi.
Ayak sesimize takmisti. Almanyadayiz bu arada alt komsu alman, sevgilisi gittikten sonra iyice bize sarmisti.
Artik sikayetlerden bikmistik, ev buldugumuz gibi ciktik.
Böyleyken böyle.
Ki ben gece 11 12 de üst kattaki cocugun parti yaparken siseleri zeminde yuvarlayip cakistirma sesinde bile gikimi cikarmadim. Arada olur öyle seyler diye, sadece bebegim uyanmasin diye stresten uyuyamamistim.
Ne var yani arada göz yummak bu kadar mi zor.
Kimse yürüyor ya da arada kutlama yapiyor diye abartilmaz bu kadar.
Hayir git müstakil ev al yerler duymazsin kimseyi.
Apartmanda bu tip seylere hosgörülü olmak zorunda herkes. Sürekli olmadigi sürece senede bir dogum günü kutlanmis..
Ayyy bunaldim gercekten anlatirken.

Aslinda var ya... olmayan seyi yaptin diyirlsr ya. Sizde gerçektende yapunda barim iftira atmamis olurlar. Tepinin tepelerinde. Bilerek gurultu çıkarın.

Bence sorduğu sorulara cvp bile vermeyin hı hı diyip kapatin kapiyi suratlarina ben olsam kulagimda kulaklikla gezerdim müzik dinliyomus gibi yapıp duymamazliktan gelin bu cahillere nasil insanlığı ogreteceksiniz

Evimiz kira değil ve maalesef yanda bir komşu var,düşman başına. Tek çocukları yetmiyor gibi bir yıl arayla ikinci çocukları oldu,iki bebek sabaha kadar susmuyor, hadi onlar çocuk neyse, sabahları yandaki adamın fenerbahçe marşıyla uyanıyorum,gecelerin kaçlarına kadar terasta muhabbet seslerinden uyuyamıyorum,gecem gündüzüm kalmadı, kavga gürültü bağırtı sürekli.taşınacaklarını öğrendim, Allah ım daha iyi bi ev ver yeter ki gitsinler en güzellerini ver diye çok dua etmiştim,mutluyum darısı başına :)

üzülmez mi düzeni şaştı, her fırsatta gidiyorum yanına ama böyle ayrı evlerde yaşayınca da olmuyor ki sonuçta o benim köpeğim birlikte yaşayalım diye aldım ben onu :KK43:

konuyu açmadan 10 dk önce oldu bu olay. öğlen saatlerinde yani. ben gece kulaklıksız müzik falan bile dinlemiyorum ki ''kısık dinliyorum ama'' diyebileyim, annem babam hemen yan odada uyudukları için ve erken yattıkları için hep sessiz olmak zorunda kalıyoruz. gaipten sesler mi duyuyorlar anlamıyorum. gıcık etme ihtimalimiz de yok ki ne görüşürüz ne ederiz, kimsenin yüzüne bakmazlar zaten. sadece kapıcı ve alt kattaki komşumuzla muhabbetimiz var, sıkıntıyı çıkaran da onlar değiller zaten... ben de çözemiyorum bu insanları.

hayır tabiki ama kendi evimiz olsaydı bizi sürekli arayıp çocuk uyarır gibi uyaran bi ev sahibimiz olmayacaktı. ev kendimizin olsaydı kapıcı aracılığıyla bizi, çocuğu annesine şikayet eder gibi ev sahibine şikayet edemeyeceklerdi, bi dertleri olunca bizimle iletişime geçmek, bize anlatmak zorunda kalacaklardı... ya da ev bizim olsaydı, ben köpeğimi asla ''bu sıkıntıda ev sahibi bizi evden çıkarırsa ne olacak'' düşüncesiyle arkadaşıma götürmeyecektim.

benim kişiliğimde yok insanları rahatsız etmek, benim zoruma giden şeyler başka. kendimde rahatsız etme hakkı görmek için değil tabii ki. bizim alt komşumuzun bebeği sabaha kadar ağlıyor, belli ki bi sıkıntısı var, bizim haricimizde herkes kadını şikayet ediyor. yahu bebek bu ağzını mı kapatsın, ne yapsın ağlıyorsa? eminim susturmaya çalışıyorlardır oturup ağlamasını izlemiyorlardır. ama bebek ağlamasını bile şikayet eder mi insan? ben de duyuyorum bebeğin sesini gece ama rahatsız bile olmuyorum.

ben evde anneme babama kızınca sırf rahatsızlık vermemek için kapıyı bile çarpmıyorum trip atarken :KK70:

inanın sorun bizde değil, bunlarda. ve hiç kibarlık denen bişey yok. ben ''teyzecim'' diyerek konuştukça o beni azarladı. üstelik hakaret bile etti, buna hakkının olmadığının farkında bile değil..
Var öyle sorunlu insanlar, anladım ben sizi. Aldırış etmeyeceksiniz o zaman ama ev sahibi ile konuşmanız mantıklı olabilir, o da aldırış etmesin. Yani ev sahibinin de sizi böyle evden çıkarmaya hakkı yok. Zaten o sizden memnunsa, onun sizinle bir sorunu yoksa sizi çıkarmaz ki. Komşular da ev sahibi ile kiracı arasına giremezler.

canım en iyi çözüm alacaksın son ses müzik sistemini açacaksın gürültülü bir müzik en son seste açıp kapıyı kapatıp gideceksin bak gör sonra oluyor mu. Bizzat arkadaşım yaptı artık kimseden ses çıkmıyor diyor :)
Çok tuhaflar. Alttaki teyzeye acırım yapamam. Üsttekilerin bi ara sigortasını attırmaya gitmiştim de bulamadım :D

şahitlerin olması yetmez mi?
Yetmez diye düşünüyorum. Sonuçta sizin arkadaşlarınız. Onlar söyledi der, davalı taraf öyle bir şey söylemedim der. Nasıl suçluluğu sabitleyecekler ki? Böyle bir niyetiniz varsa tartışma başladığı an gizliden ses kaydı alın derim. Ama bence uğraşmayın kendinizi strese sokmayın.

Yetmez diye düşünüyorum. Sonuçta sizin arkadaşlarınız. Onlar söyledi der, davalı taraf öyle bir şey söylemedim der. Nasıl suçluluğu sabitleyecekler ki? Böyle bir niyetiniz varsa tartışma başladığı an gizliden ses kaydı alın derim. Ama bence uğraşmayın kendinizi strese sokmayın.

haklısınız bu kez bir şey yapamam galiba ama yine tekrarlanırsa kaydetmeye çalışırım da gizlice kaydetmek falan da saçma bi şekilde suça giriyor, nasıl ispatlayacaksak başka....

haklısınız bu kez bir şey yapamam galiba ama yine tekrarlanırsa kaydetmeye çalışırım da gizlice kaydetmek falan da saçma bi şekilde suça giriyor, nasıl ispatlayacaksak başka....
Aa gizli kaydetmek suçsa sakın yapmayın. Şöyle olacak o zaman. Bağırmaya ya da hakarete başladığı an şu an sesinizi kayda alıyorum, savcılığa vereceğim ve bunu her kapıya geldiğinizde yapacağım haberiniz olsun deyin ve bunu söylerken ses kaydını başlatın ses kaydında bu kısım da olsun. Böylece haberi olmuş olur.

O kadin kapiniza dayanorsa ac gorecegi sekilde cek kameraya sikayet edeceginizide anlasin belki tirsar.
Yok oyle milletin kapisina dayanmak ozmannkimse konusmasin yurumesinde ucsun havada.ne huysuz insanlar var.
Buradada okuyorum bazen komsu gurultu yapiyor sikayet etsemmi,komsunun kopegi havliyor nereye sikayet etsem,komsunun yatakodasindan ses geliyor ne yapsam vs pufff diyorum okurken ya ben cok sorunsuzum kimsenden rahatsiz degilim ya da bunlarda sorun var.
Komsuluk hatri diye bisey kalmamis.

Yakin akrabam komsusuyla kavga etti. Kadinin balkonunu iceri almasini sikayet etti yan komsusu ve yiktirdi. Kadin sinir krizi gecirip adama hakaret etti. Adam davayi acti catir catir tazminati odetti.
Kimse tahrik var bile demedi adamin yaptiklarina karşı.
Pesini birakmayin. zor degil bu isler.

Ya o durum da cuzi bir para cezasi oluyor babamin bir davasi vardi gizli kamera kaydi alimisti aklanmak icin cunku iftiraydi ve adam yalan attigini itiraf ederken cekilmisti baska turlu aklayamazdi kendini.oylece dava dusmustu

Yetiyor. Benim verdigim ornekte adama kendi akrabalari ve arkadaslari sahitlik yapti. Gayette guzel para aldi.
Adi ustunde sahit yani. Yeterli oluyor.

Konu sahibi yorumlar geliyor iste bosver, daha da huzurun kacar falan diye. Pes etme ya. Ac davani al parani. Sanki simdi huzurun mu var Allah askina? Bunlara boyle susa susa tepemize cikariyoruz zaten. Bi kisi dava etse ceplerinden para ciksa gor bak bakalim bi daha kimsenin kapisina gidip hakaret edebiliyor mu.

Aa gizli kaydetmek suçsa sakın yapmayın. Şöyle olacak o zaman. Bağırmaya ya da hakarete başladığı an şu an sesinizi kayda alıyorum, savcılığa vereceğim ve bunu her kapıya geldiğinizde yapacağım haberiniz olsun deyin ve bunu söylerken ses kaydını başlatın ses kaydında bu kısım da olsun. Böylece haberi olmuş olur.

o zaman da tabii ki söylemez :) bi daha öyle yaparım ama, zaten maksat bana hakaret etmeye hakkı olmadığını öğretmek.

O kadin kapiniza dayanorsa ac gorecegi sekilde cek kameraya sikayet edeceginizide anlasin belki tirsar.
Yok oyle milletin kapisina dayanmak ozmannkimse konusmasin yurumesinde ucsun havada.ne huysuz insanlar var.
Buradada okuyorum bazen komsu gurultu yapiyor sikayet etsemmi,komsunun kopegi havliyor nereye sikayet etsem,komsunun yatakodasindan ses geliyor ne yapsam vs pufff diyorum okurken ya ben cok sorunsuzum kimsenden rahatsiz degilim ya da bunlarda sorun var.
Komsuluk hatri diye bisey kalmamis.

aynen yaa. şikayetin de bi üslubu olur, ne demek gerizekalı demek? kimsin hangi hakla hakaret edebiliyorsun değil mi? yaşı da benden kat kat büyük, ama zerre saygı duymam artık, saygı yaşa değil kişiliğe gösterilir bence.

Yakin akrabam komsusuyla kavga etti. Kadinin balkonunu iceri almasini sikayet etti yan komsusu ve yiktirdi. Kadin sinir krizi gecirip adama hakaret etti. Adam davayi acti catir catir tazminati odetti.
Kimse tahrik var bile demedi adamin yaptiklarina karşı.
Pesini birakmayin. zor degil bu isler.

Adamın davayı açarken ki ispatı neydi peki neyle ispatladı? Ne kadar sürdü dava?

Ya o durum da cuzi bir para cezasi oluyor babamin bir davasi vardi gizli kamera kaydi alimisti aklanmak icin cunku iftiraydi ve adam yalan attigini itiraf ederken cekilmisti baska turlu aklayamazdi kendini.oylece dava dusmustu

çok saçma değil mi yaa? tabii ki de gizlice kayda alacağım, ne diyeceğim ''dur kaydı başlatayım da öyle hakaret et'' mi? karşıdaki kayda alındığını bilse zaten susar söylemez. eee ne anladım ben bu işten? gidip hakimin gönül gözünü mü açayım? ben hayatımda bu kadar saçma bir kanun kural görmedim.

Adamın davayı açarken ki ispatı neydi peki neyle ispatladı? Ne kadar sürdü dava?

.

Sahidi vardi. Baska da bir seyi yoktu. Sonucta kapinin onunde bir kavga yani, yazili bir sey yok kamera kaydi olmasi da pek mumkun degil. O yuzden sadece sahit yetersiz falan degil yani. Oyle olsa herkes gitsin birbirinin kapisinda ana avrat kufretsin e nasil olsa kayit yok.
Dava ne kadar surdu net bilmiyorum ama uzamadi oyle seneler surmedi surse surse 6 ay surmustur

Back
X