çirkin ve aptal...hissettiğim şey bu..sanki kendimden nefret ediyorum...

Ben sorunun eşinizden ziyade sizde olduğunu düşündüm.

Çünkü;

''Bir insan izin vermediği sürece kimse ona kendini değersiz hissettiremez.''

benim eşimin eski çıktığı kızların ikiside kısa boylu,hafif balıketli,renkli gözlü sarışın kişiler.... ben ise tam tersi... uzun boylu, vücut hatları oturaklı,kara kaşlı kara gözlü biriyim... bende bu buhranları başta yaşadım... tabi sonradan kendime acayip güldüm... ben kendimi beğeniyorum hemde çok.. sarışınlardan hoşlanma durumu varmı yok mu hala eşimin bilemeyeceğim ama şöylede bir söz var hani... sarışının adı esmerin tadı... sizde biraz böyle düşünün lütfen..

Konuyu okurken aklıma izlediğim bi film geldi: Cafe de Flore tavsiye ederim.
Ruh eşi kavramını ele almışlar.
Bende konu da anne çocuk ilişkisi sezdim ilk başta ama olaylar daha karışık sanırım.

Türk toplumu ''akça pakça'' diye tabir ettikleri her bemmmmbeyaz kadını güzel sınıfına koymuş hep..
Toplumumuzdaki çoğu insandaki güzellik algısı bu nedense...

Halbuki beyaz tenli,sarışın,renkli gözlü kadınları beğenen erkeklerimizi KİM BEĞENSİN !!!
Ben esmersem sen nesin?
Çakır gözlü,bemmmbeyaz tenli,sarı kafa İskandinav erkeği mi?

Hiç dikkat ettiniz mi,dünya kainat bilmemnere güzellik yarışmalarında 1. olan kızlar hep,esmer güzeli..
Toplum kendinden FARKLI olanı güzel buluyor,FARKLI çünkü

Kuzey ülkelerinde de eminim ki,dikkat çeken hep kendileri gibi olmayan esmerlerdir..

Dünyada birçok alanda başarıları ve özgüvenleriyle adından sözettiren insanlara bakın..
Güzel olmadıkları halde,özgüvenleriyle güzel algılanıyorlar..

Mesela güzel olmadıkları halde güzel algılanan bir kaç ünlü örneği;
(tabi yine de göreceli...bu sadece basit bir genelleme)

Barbra Streisand
Liza Minelli
Hadi bizden de bir tane Mustafa Uğurlu...

Yaaani diyeceğim o ki;
Güzel...çirkin... KİME GÖRE,NEYE GÖRE..

Hepsi insanın kendini sevmesi ve beğenmesiyle başlıyor...
Siz kendinizi sevin beğenin ki,başkaları da sizi öyle görsün..

Ha bir de esmer olduğunuz için şanslısınız;
ben bronzlaşmak için neler yapıyorum..
ne havuç yağları kalıyor ,ne kakao yağları...

Elalem neden zenci olana kadar solaryumlara giriyor
Çirkin olmak için mi ?

Son düzenleme:
Eee şöylede bi tabir vardı... Sarışınlar eğlenmek,Esmerler evlenmek icindir

Üzüldüm yazdığın konuyu okuyunca,hem sana hem de eşine.Onu da suçlama,biliyorum suçlamıyorsun zaten ama büyük ihtimalle ailesinde yetiştirilirken sarışınların güzel olduğuna esmerlerin çirkin olduğuna inandırılmış.Demişsin ya ablası da sarışın muhtemelen ailesi ablasını severken hep sarışınlığından yola çıkarak iltifat ediyorlarmış.

Yapacağın bir şey yok,bazı insanlarda böyle bir takıntı vardır.Bende de var sarışın takıntısı,sadece sarışın erkeklerle mutlu olabiliyorum mesela.

Eşin seni gerçekten seviyordur,huzur buluyordur.Ama sevgi aşka dönüşmez,aşk sevgiye dönüşse de.Gidip seni sarışın kadınlarla aldatır belki de.Sonra geri döner istediği huzuru sende yine bulur.Ama sadece bu işte.

Eğer sadece sevgiyle yetinmek istiyorsan takma kafana bunları.Eğer istediğin bu değilse de bitirmelisin.Bu evlilik yoksa seni çok daha fazla üzer.

bence siz, ilk adımı siz attığınız için "eşim beni beğenmedi" kompleksine kapılmışsınız. Hiç gereği yok. İlk adımı kimin attığının da önemi yok. Sonuçta eşiniz sizi sevmiş beğenmiş, bir de evlenmiş. Kim beğenmediği biriyle evlenir?

Ona bakarsanız ülkemizde çoğu genç kız ölüyor Kıvanç Tatlıtuğ diye ama sevgilileri bildiğimiz Türk erkeği

Türk erkekleri genelde sarışınları dikkat çekici, farklı bulur. Ama bu sizin çirkin olduğunuz, eşinizin sizi beğenmediği anlamına gelmez.
70li yıllarda bir laf varmış hatta "erkekler sarışınlara bakar, esmerlerle evlenir" diye.

Sizden dünyada bir tane var. Ve eminim gayet hoş bir kadınsınızdır. Eşim bugün kime baktı diye düşünmeyi bırakıp kendi güzelliğinize odaklanın

benim sevgilimde(haziranda esim olacak) sarısınları hic sevmez.bende sarısınım.ilk baslarda cok dile getiriyordu.sarısınları begenmem ama seni sevdim işte espiri yapıyodu.3 yıl oldu ilişkimiz,saclarımı bile koyu renge boyatmamı istiyodu ama simdi farketmiyor onun için.zamanla bu problemi asacagınızı düsünüyorum ,birbirinize alıstıkca hersey normale döner.kocanızada hak veriyorum cocukluk alıskanlıkları kolay bırakılmayor ama geciyor zamanla.seven insanın gözleri hep güzel görür unutmayın.seviliyorsunuz bu yüzden ona güzel gözüküyosunuz...

benim erkek arkadaşım da benden önce esmer severmiş ama şimdi bana "sende sarışınlığı, beyaz teni sevdim" der.. solaryuma girmek istiyorum dediğimde kıyameti koparır..ama biraz fazla sevdirmişim, esmerlere bakmıyor sarışınlara bakıyor artık :))) işin şakası tabi bu.. yani diyeceğim, sevince onun için en iyisinin sen olduğunu düşünür insan.. eşinin amacı ne bilmiyorum ama özenti olduğu kesin..

sarışınım yazıp yazmama arasında kaldım.................. :S şaka bir yana bana kalırsa size psikolojik baskı uygulamış emin çok güzelsiniz ama o hayatı boyunca ne aileden ne sevgililerinden göremediği sevgiyi sizde bulmuş şımarmış da şımarmış.... yaptığı çok ayıpp çok ... siz bakımlısınız zaten o yüzden şöyle yapın böyle yapın demem aksine umursamaz olun hatta cümleler arasında biraz soğukluk oluştuğunu filan ima edin biraz da o koşsun peşinizden.. ayrılsanız eminim siz yine sizi çok sevecek birini bulursunuz ama o sizin gibisini bulamaz bunu böyle bilin... kendinize güvenin

sarışınlık-esmerlik merakı,düşkünlüğü görecelidir.
hepsinin ayrı bir güzelliği vardır.
fakat sizin sorununuz ten renginin çok daha ötesinde...
eşinizin alışkanlığı olmuşsunuz,
sevdiğiniz kadar sevilmediğinizi görmek yıkmış sizi.
ben 22 yaşındayım belki akıl verecek tecrübeye sahip değilim ama,
yaşadıklarımdan gördüklerimde şunu çıkardım,
insan hayatında 1.sıraya kendini koymalı,
önce kendini mutlu etmeli,
mutlu olmayan mutluluk veremez.
siz 1.sıraya eşinizi koymuşsunuz ve o klasik sonucu doğurmuş.
eşiniz için değil kendiniz için yaşamayı öğrenin.
onsuz mutlu olabileceğinizi öğrenin.
samimi arkadaşlarınız vardır mutlaka,çıkın arkadaşlarınızla bişeyler yapın.
yani kendi kendinize yetebilmeyi öğrenin.
onsuzda yaşandığını,bişeylerin yürüdüğünü görün.
sonra bakın görün,çorap söküğü gibi gelecek gerisi...

benim sevgilim de sarışınları daha çok beğenir ama esmerim ben
sırf bu yüzden kıskançlık krizim tutuyor saçma saçma tepkiler verip kavga çıkarıyorum ama artık yapmıcam karar verdim çünkü yıpranmamızı istemiyorum
onun yerine her zaman bakımlı güzel olmayı tercih ediyorum. eşin kolundaki tüylerden rahatsız olabilir, ben de kendi kolumdakilerden rahatsızım hep alırım. sadece onun için değil, kendin için de bakımlı ol. kadın olmak güzelliğin zarafetin simgesidir o yüzden olabildiğimiz kadar güzel olmalıyız. bir iş görüşmesine gittiğimizde bile bakımlı olmak her zaman fark yaratır bu sadece evlilikte geçerli birşey değil

aynenben ne yapacağımı bilmiyorum..

o kadar haklısın ki..alışkanlık...belki de beni üzen bu..çok seviyorum..ama o kadar sevilmiyorum..yaram bu belki de..doğru ve can acıtıcı

:)teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…