• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çirkinlik hissi

Yıllaaaar yıllar önce bi kitapta gördüm, hatırladığım kadarıyla yaziyim. Bedenimiz ömür boyu terk etme şansımızın olmadığı evimiz gibidir, o evi güzelleştirip içinde mutlu yaşamak biraz da bizim elimizdedir diyordu. Siz elinizden geldiği kadar kendinize bakın, vaktiniz var anladığım kadarıyla, bir de güler yüz tatlı dil her zaman insanı kendine çekiyor, çok güzel olup mendebur olan biri benim gözümde çok itici olurken, tatlı dilli biri çok sempatik oluyor, zamanla şurası da güzelmiş burası da güzelmiş diye ondaki güzellikleri fark etmeye başlıyorum. Zaten insan sevdikçe güzel görüyor arkadaşını bile. İlerde sevgiliniz, eşiniz olursa sakın ona ben çirkin hissediyorum demeyin, o da ister istemez öyle görür. Düşünün aynaya bakınca başka birini görmek ister miydiniz yani şöyle söyliyim keşke şu kişinin yüzü benim yüzüm olsaydı der misiniz, illa ki kendinizi seviyorsunuzdur,bende de bi dönem öyle bi his vardı, ünlülerin estetiksiz haline baktım özgüvenim geldi 😀

Mutsuz olabilir misiniz acaba ? Ben mutsuz olduğum dönemlerde kendimi inanılmaz çirkin bulurım ama mutlu olduğum dönemlerde fotoğraflara bakıyorum sanki dünya güzeliyim😂😂 insanın moduda etkiliyor
Çok doğru tespitiniz ben de biriyle tanışmıştım, en az 120 kiloydu ama görünüşte çok mutluydu mutlu kadın güzel kadındır demek ki diye geçirmiştim içimden

Bir de bi keresinde başına bi kaza gelip sonra yüz nakli yaptıran insanları görmüştüm haberde mi neydi, yüz naklinden sonra bile tuhaf bir görüntü vardı ama ondan bile çok mutlu olmuşlardı onlara bakınca da hem üzülüp hem şükür etmiştim

Kendinizi beğenmenizde sakınca yok tabi ki. Ama bu konuyu dert eden birinin konusuna gelip kendinizi övünce özgüvenli olmuyorsunuz. Empati yoksunu oluyorsunuz.
ben bunun empati yoksunluğu ile alakası olduğunu düşünmüyorum kendimden örnek verdim sadece, sonuçta yeri geir bende kendimi çirkin hissederim ara sıra da olsa giydiğimi yakıştırmam falan ama gelip geçici şeyler . biraz bakımla her kadın güzeldir, yeterki kendinin değerini bilsin ve özgüveni olsun.

Bi insanın kendini beğenmesi güzel bişey kendisi için ama ben şöyle şöyleyim böyleyim diye kendini uzun uzun anlatanlar gördüğüm zaman çok rahatsız oluyorum niye kendi reklamını bu kadar yapıyor ki diye düşünüyorum zaten iyi bişey varsa ben de görürüm onun gözüme sokarcasına kendini anlatması içimi şişiriyor siz de kıyafetlerinize kadar anlatmışsınız benim de tuhafıma gitti konu sahibine ne gibi tesellisi olur diye bi düşündüm, arkadaş doğru söylüyor konu altına girip kendinizi baya övmüşsünüz ne mana anlamadım 😄kusura bakmayın sizi hiç tanımıyorum kırdıysam özür dilerim şimdiden ama kendini çok öven birine uzun zaman maruz kaldım ondan biraz bu rahatsızlığım
ona örnek olsun diye dedim, şimdi her daim salaş takılan birini biraz bakımlı hanım hanımcık görünce insanlarda oh moh oluyor ,iltifat ediyor , haliyle insanında hoşuna gidiyor. fiziken ben avantajlıyım ama bu kusurlarım olmadığı anlamına gelmez .. amaç kendimi övmek değil di olayı örnekleme yaparak anlatmaktı ama yanlış anlaşılma oldu sanırım.

ona örnek olsun diye dedim, şimdi her daim salaş takılan birini biraz bakımlı hanım hanımcık görünce insanlarda oh moh oluyor ,iltifat ediyor , haliyle insanında hoşuna gidiyor. fiziken ben avantajlıyım ama bu kusurlarım olmadığı anlamına gelmez .. amaç kendimi övmek değil di olayı örnekleme yaparak anlatmaktı ama yanlış anlaşılma oldu sanırım.
Nazik cevabınız için teşekkür ederim

Bir dönem ben de o hisse kapılmıştım . Sanırım karantinanın etkisi büyüktü bunda. Sonra imaj değişikliğine gittim . Saçımı kızıla boyattım . Ha tamam bu benim rengim dedim sonrasında gebelik sürecim başladı . Haliyle saçımı boyatamadım . Şimdi daha çirkin hissediyorum . 😁 😁 😁

Mutsuz olabilir misiniz acaba ? Ben mutsuz olduğum dönemlerde kendimi inanılmaz çirkin bulurım ama mutlu olduğum dönemlerde fotoğraflara bakıyorum sanki dünya güzeliyim😂😂 insanın moduda etkiliyor
Aşırı mutsuz bir dönemden çıktım. Ama şimdi daha iyiye gidiyorum mutluyum gencim hayatı yaşamalıyım kafasına girdim diye düşünüyordum. Ama sürekli böyle çirkin yetersiz kötü hissediyorum. Bu beni çok üzüyor açıkcası

Aşırı mutsuz bir dönemden çıktım. Ama şimdi daha iyiye gidiyorum mutluyum gencim hayatı yaşamalıyım kafasına girdim diye düşünüyordum. Ama sürekli böyle çirkin yetersiz kötü hissediyorum. Bu beni çok üzüyor açıkcası
Bence kesinlikle hislerinizle alakalı bende şuanda hayatımın aşırı mutlu bir döneminde değilim ondan dolayı bu aralar bende kendimi çok inceliyorum.Hayata daha fazla tutunmaya çalışın 👊🏻

Ne zamandan bu yana bu durumu yaşamaktasınız?
Dönem dönem hep böyle hissederim. Mutsuz olduğumda böyle hissedince dönemsel geçecektir derim, kendimi telkin ederim.
Ancak bu sefer çok uzun sürdü 3aydan fazladır böyle hem de o dönemleri biraz olsun geride bıraktığım için bu duygunun azalmasını bekliyordum. Ama herhangi bir azalış göremiyorum.

Cevaplarınızın bir bölümünü okudum.
Erkeklerle olan ikili ilişkilerim genelde iyi

Onlara asla böyle bir şey demem onlar önce kendilerine baksın 😂😂

misal bu yazdıklarınızdan sizin sorununuz bence çirkinlik değil. Kendini çirkin hisseden insan bu cümleleri kurmaz. Yaşadıklarınız sizi bu düsünceye itmis dönem dönem takıntı olarak yakalamıs. Son 3 aydır ise kodlamıssınız kendinize bu düsünceyi. İliskilerinizdeki sorun çirkinlik olsaydı eger bu basından gelişirdi. Sonradan kötüye gidiyorsa bu “çirkinlik” degil baska bir sey. İliskiler dümdüz ilerlemez inisi cıkısı, kavgası, ayrılması, uzak durması her seyi yasanır. Sevgide, askta garanti degildir. Adriana Lima ve Rihanna örnegin, güzel kadınlat bütün dünya tanıyor. Adriana aldatıldı, rihanna dövüldü. Eee bu kadınlara bunlara yapanlar bizi harcalar. Bu çirkinlik, güzellik bir yerden sonra sönüyor.

Yasadıklarınız sizi hayattan koparmıs ve cok isteksizlesmissiniz. Enerjiniz cok nötr, uyum gücünüz zayıflamıs, tinsel tabiatınız zarar görmüs. Biri sizin duygularınızı pipetle cekmis ve siz bu takıntılarınızla bedeninizi zehirlemissiniz. İcinizi sıka sıka ruhunuzu ve yüzünüzü dehşete düsürmüssünüz. Tamamen ruhsal halleriniz yani. Bir an önce takıntı seviyeniz ilerlemeden enerjinizi yükseltin. Yoksa bu düsünceler yakanızdan düsmez.

İyi geceler herkese🌸

Kızlar son zamanlarda kendimi inanılmaz çirkin buluyorum ama öyle böyle değil. Mesela biri bana bakıyorsa direkt çirkinliğime bakıyor diye düşünüyorum. Fotoğraf falan asla çektirmek istemiyorum. Arkadaşlarım teklif edince falan ehehe oluyorum ya kendimi görmek istemiyorum, yeni biriyle tanışmak istemiyorum, yakınlarım hariç biri bana bakınca inanılmaz rahatsız hissediyorum. 28 yaşındayım görseniz sanki inanılmaz yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi. Değişiklik yapayım dedim gittim saçımı boyadım. Cıks yok değişmiyor, şöyle ohhh oldu yakıştı diyemiyorum. Önceden de kendini beğenen biri değildim ama bu kadar da değildi. Görsellik delisi bir insan da değilim neden böyle oldu anlamadım.
Kötü bir dönemden geçtim, cildimle ilgili bir hastalık dönemi yaşadım ama düzeldi şükür, e evdeyiz, karantinadan ve hastalıktan böyle hissediyorum diye düşünüyordum ama yok düzelmiyor. Ya böyle söyleyince inanılmaz saçma geliyor kulağa biliyorum ama elimde değil, kimseye de söyleyemiyorum aşırı şımarıkça bir durum gibi hissediyorum kendimi zorladıkça daha kötü oluyorum.

Hayatının bir bölümünde böyle hissetmiş zamanla atlatmış olan var mı? Geçici midir bu kendini sevmeme beğenmeme hisleri :(
Siz kendinizi mi çirkin buluyorsunuz yoksa insanların sizi çirkin bulduğuna inanıp mi çirkin buluyorsunuz?
Bir ay boyunca aynada hergün birkaç cümle ile gözünüzün içine bakıp gülümseyerek iltifat edin kendinize. Çok güzelim, gözlerim ne kadar da güzel parlıyor. Cildim kendini çabucak toparladı. Kendimi çok güzel hissediyorum... vb.

Geçici ise zaten idunceler aklınızdan gider. Aksine Süreç uzarsa destek almayi düşünebilirsiniz.

Back
X