Kaynak, Postiş, Çıtçıt, Peruk Çıt çıt olmazmış

kardeem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.165
383
118
İstanbul
Kızlar geçen gün annem kuaförüme gitmiş çıt çıt fiyatı almak için kuaförüm ona olmaz çıt çıt kaynak olur demiş nedenini söylemiş heralde ama anlamadım. Neden olmasınki yani saçlarım düz ve kısa ensemi biraz geçiyor, omuzlarımın 2 tık üstünde boynumun sırasında falan yani. Kafam karıştı her saça oluyor diye biliyordum ben.

Niye olmasın canım ? Gerçi kuaförlerin herzaman bilimsel bir açıklamaları vardır. Bi sormak lazım.

Kaynak da zaten cıt cıtla olmuyor mu?sac ekecek degıl ya.

Evet ama aslında öyle bir insan değil yani hep saçımın sağlığını düşünür paragöz değildir. Yoksa aklıma gelmedi değil. Niye olmasın bi türlü çözemedim.
Kuaforlerin bir çoğu saçınızı değil cebini düşünür. Isim gereği bayan kuaforlerle çalışıyorum. Öyle şeyler duyuyorum,görüyorum ki... 3 kuruş fazla almak için en sağlığa zararlı uygulamalar yapiyorlar ve de bunu iyi bişey yapmış gibi ''müşteriyi şöyle kandirdim,şöyle yaptım'' diye anlatıyorlar. 1-2 kuafore bakipta bu yargiya varmadim emin olabilirsiniz.

O çıtçıtların enseye iyice sabitlenmesi gibi bi durum var ve saçlardaki katların boyutuna ve yoğunluğuna göre o başlangıç kısmı görünebilir. Ama kaynakta direk enseden kuaförün profesyonel şekilde saçı sabitleyeceği için senin için daha kullanışlı olacağını düşünmüş olabilir. Yıllarcaaaaa öncesinde çıtçıt sonra da kaynak kullanmış biri olarak, bence kuaförünün tavsiyesine uymanı öneririm. Çünkü emin ol fiyat konusunda da çok aman aman fark yok. Adamda art niyet olsa al çıtçıtı kafana göre kullan der. Onun için kaynak olayı daha bi meşakkatli çünkü

O çıtçıtların enseye iyice sabitlenmesi gibi bi durum var ve saçlardaki katların boyutuna ve yoğunluğuna göre o başlangıç kısmı görünebilir. Ama kaynakta direk enseden kuaförün profesyonel şekilde saçı sabitleyeceği için senin için daha kullanışlı olacağını düşünmüş olabilir. Yıllarcaaaaa öncesinde çıtçıt sonra da kaynak kullanmış biri olarak, bence kuaförünün tavsiyesine uymanı öneririm. Çünkü emin ol fiyat konusunda da çok aman aman fark yok. Adamda art niyet olsa al çıtçıtı kafana göre kullan der. Onun için kaynak olayı daha bi meşakkatli çünkü
Onunda fiyatı çok yuksek işte, bide kaynakta boncuklar falan gözüküyormuş o yüzden pek kaynağa yanaşamıyorum.

Onunda fiyatı çok yuksek işte, bide kaynakta boncuklar falan gözüküyormuş o yüzden pek kaynağa yanaşamıyorum.

Hımm tabi bi de nasıl kullanmak istediğini en iyi sen biliceksin. Saçın konusunda çok pimpiriksen kaynak zaten zor, çünkü rahat tarayamıyosun, yatarken ensende ağırlık falan... Bazı arkadaşlarımın hiç tahammülü yoktu haftasında dayanamayıp çıkartanlar olmuştu.

canım ben 6 ay kaynak kullandım... 3 ayda bir kuaföre gidip bakımını yaptırman lazım... bu da tek tek hepsinin çıkarılıp ,saç diplerinin taranıp yeniden takılması demek oluyor....benim normalde saçım banyo sonrası bile 3 telden fazla dökülmezken kaynak çıkarken abartısız 3te biri yolundu saçımın... saça yük biniyor... saç teli ağırlık artı havasızlıkla kopuyor...dökülüyor... ama çıtç çıt öyle değil.... şuan 1 yıldır çıt çıt kullanıyorum. eve gelince çıkarıyorum... düz yapacaksam akşamdan ,maşa yapacaksam akşamdan yapıp kenara koyuorum...sabah da kendi saçıma yapıorum hemen, ekleyip çıkıorum.... hem daha hızlı hazırlanıorum hem de saçık akşamları hava alıyor... ya da istemezsen takmayabileceğin günler oluyor.... kuaföre aldanma... çıt çıt kullan.... o paranın derdinde belli ki.....

Geçtiğimiz yıllarda 2 yıl oldu sanırım saçımı siyahtan platin sarıya açtım mecburı senin boyutlarında kısaltmak zorunda kaldım.Sevemedim kısa saçı,çok sevdiğim her şeyine güvendiğim kuaförümün önerisi ile 150mi 175 mi tam hatırlamıyorum adet boncuk kaynağa 700 küsür ödeyip yaptırdım.
Yaklaşık 6-7 ay kullandım.Bende senin gibi çıt çıt demiştim olmaz demişti kuaförüm.2 ayda bir giderek tekrar söküp takılma işlemi yapıldı.Bu çıkarma esnasında fazlasıyla saç döküldü,o zamana kadar dökülmeyip biriken saçlardır dediler,iyi madem dedim devam ettim.İlk zamanlar kafamdaki agırlık batma hissi fazlaydı sonradan alıştım.Ama en son artık çıkarttırıp saçımın halini gördüğümde çok pişman oldum feci yoluk yoluktu, yıpranmıştı,ilk kaynak taktırdıgım boyuttan daha kısa kestirmek zorunda kaldım.Sonra klasik bakımlar yaglarla ugrastım :) Verdiğim parayı geçtim saçıma olana çok yandım.Sevgili kuaförüm hiç sorun yok demişti aslında :)
Bence şu yapay saç olan çıtçıtlardan al bir dene,nasıl duruyor sende gözüküyormu.Baktın herhangi bir sorun yok hoşuna gitti gerçek saç alıp kullanmaya başla.Birde şu yarım ay şeklinde olanlar var onlarda oldukça kullanışlı.

Evet ama aslında öyle bir insan değil yani hep saçımın sağlığını düşünür paragöz değildir. Yoksa aklıma gelmedi değil. Niye olmasın bi türlü çözemedim.
Saç sağlığı düşünen kuaför kaynak tavsiye etmez bence. Ben 2 yıl kaynak kullandım, maksimum 2 ayda bir çıkarttır, uçlarını düzelttir, tekrar taktır vs hem ciddi masraf hemde saçı çok yıpratıyor. İnanılmaz azalmıstı saçım 4 yılda zor toparlandı diyebilirim.
Birde uğraştırıcı yani, kurutmadan bırakırsan dipler dolaşıyor,1 saat kuruturdum. Ama çıtçıt çok pratik. Kesinlikle çıtçıt yaptırın, kaynağa hiç bulaşmayın derim.

Saç sağlığı düşünen kuaför kaynak tavsiye etmez bence. Ben 2 yıl kaynak kullandım, maksimum 2 ayda bir çıkarttır, uçlarını düzelttir, tekrar taktır vs hem ciddi masraf hemde saçı çok yıpratıyor. İnanılmaz azalmıstı saçım 4 yılda zor toparlandı diyebilirim.
Birde uğraştırıcı yani, kurutmadan bırakırsan dipler dolaşıyor,1 saat kuruturdum. Ama çıtçıt çok pratik. Kesinlikle çıtçıt yaptırın, kaynağa hiç bulaşmayın derim.
O zaman hiç kabul etmiyim ben kaynağı. Çok teşekkürler.

canım ben 6 ay kaynak kullandım... 3 ayda bir kuaföre gidip bakımını yaptırman lazım... bu da tek tek hepsinin çıkarılıp ,saç diplerinin taranıp yeniden takılması demek oluyor....benim normalde saçım banyo sonrası bile 3 telden fazla dökülmezken kaynak çıkarken abartısız 3te biri yolundu saçımın... saça yük biniyor... saç teli ağırlık artı havasızlıkla kopuyor...dökülüyor... ama çıtç çıt öyle değil.... şuan 1 yıldır çıt çıt kullanıyorum. eve gelince çıkarıyorum... düz yapacaksam akşamdan ,maşa yapacaksam akşamdan yapıp kenara koyuorum...sabah da kendi saçıma yapıorum hemen, ekleyip çıkıorum.... hem daha hızlı hazırlanıorum hem de saçık akşamları hava alıyor... ya da istemezsen takmayabileceğin günler oluyor.... kuaföre aldanma... çıt çıt kullan.... o paranın derdinde belli ki.....
Kaynaktan tamamen vazgeçtim canım. Çit cıt istiyorum zaten ama niye opmaz demiş anlamadım bide gidip kendim konuşayım. Bide sorum olucak sana, çıt çıt çok suya girince yıpranıyor diyorlar mesela ben hiç çıkarmasam duşa firsem bozulma yıpranma olur mu?

cıt cıtlar kısa sacda belli olabiliyor risk var ben kaynak kullandım memnun kaldım cok fazla dokuldugu soylenir ama bende gayet normaldi heleki o cıt cıt gibi cıkart tak durumu olmadıgından oldukca rahat

çıt çıt için saçın kısa gibi geldi bana. çıt çıt toka gibi şeritler halinde saça takılır. üst kısımda toka gibi olan çıtçıt kısmını gizlemek için saçın tepesindeki saçlar o toka kısmının üzerine bırakılarak saklanır. saç kısa olunca o kısım kapansa da bütünlük olarak bakıldığında kaynakla uyum sağlamak için yeteri kadar uzun olmadığı için tuhaf duracaktır. çıt çıt kaynağı kullananlar zaten uzun saçlı olup daha da uzatmak ve daha gür göstermek için kullanıyorlar.bu durumda kendi saçlarıda katlı kesimdeki katlar gibi duruyor.
kaynak olur derken boncuk kaynağı kastetmiştir. boncuk kaynak homojen şekilde saç aralarına dağıtılarak küçücük tutamlara pens yardımıyla sabitleniyor. sizin için bu daha iyi bi saç uzatma tekniği gibi görünüyor.

Back
X