çıtır patates kızartmaları için

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
413
kızlar patates kızartmalarınızın az yag cekip cıtır cıtır olmasını istiyorsanız soyup kestikten sonra bir yemek kasıgı sirke veya daha az limon suyuyla ovmanız sonra kızartmanız yeter hem daha lezzetli hemde cıtır olur.

şefimizden püf noktaları sevdim bunu ,teşekkürler canımopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Ben de şöyle yapıyorum arkadaşlar,patatesleri soyup,yıkayıp dilimledikten sonra iyice suyunu süzdürüyorum daha sonra nişastaya bulayıp buzdolabı poşetlerine dolduruyorum.Hazır dondurulmuş patatesler gibi oluyor,her ne kadar ben kızartma yemesemde eşim çok güzel olduğunu söylüyor.

ay onu benim eşimde yapıo dilimledikten sonra sodaya batırıo sonra galeta unu ve normal un karısımına 1 gr yağ cekmio ya cokta guzel oluo tadı
hazır satılanlardan alıodum önceden buzluktan cıkarıp kızartıodum cok yumusak oluodu sonra onuda öğrendim soyup dilimledikten sonra sıcak suda 3 dk bekletiosun hemen buzluga koyuyuosun soklanmıs oluo

wuu daha neler neler öğreneceğiz yav :ecrin_bebek: hoşuma gitti teşekkürler paylaşım için

Allah allah ne güzel bilgiler vermişsiniz. çok faydalandım. sağolun hanımlar.ben dondurucuya nasıl atıldığını merak ediyordm öğrendim şimdi.

yagda kızartıpta buzluga atınca ne kadar tehlikeye davetiye cıkardıgınızıda biliosunuzdur cok tehlikeli kızarmıs bişiyi buzluga atıp tekrar çözdürüp yemek

ayrıca hazırlar öyle yapılmıyor şoklama işlemi uygulanıyor sıcak sudan eksi derecedeki yerlere atılarak

bende bi yöntem paylaşayım dilimlenmiş patatesleri süte batırıp bir gün bekletin çıtır çıtır olur
ünlü markaların patates cipsleri böyle yapılıyor

Benim yöntemim de patatesleri doğradıktan sonra selpakla veya temiz bir mutfak beziyle iyice kurulayıp bol yağda kızartmak.Tabii patatesin cinsi de önemli haşlamalık patatesler hep yumuşak kalıyor.Kızartmalık patatesleri dediğim yöntemle hep çıtır çıtır kızartmış oluyorum.

bende bi yöntem paylaşayım dilimlenmiş patatesleri süte batırıp bir gün bekletin çıtır çıtır olur
ünlü markaların patates cipsleri böyle yapılıyor

Bu bir günde patatesle sütte mi bekliyor, yoksa sütte biraz bekledikten sonra çıkarılıp başka bir yerde, dolapta falan dinlendirilip öyle mi yapılıyor?

Bana birincisi daha mantıklı geldi ama emin olamadım şimdi.

Tuzlu su ve sirke bunları deniycem fıstıklar olumunekankayizsmile

ama sütte bekletme fikri biraz tuhaf geldi boshayallersmile

bir gün patetesi sütte bekletiyoruz canım
bunu ünlü bir lokantadan öğrendim denedimde güzel oluyor çıtır çıtır

süper bende un serpiyordum yada nisasta ama pekte hazır almıs gibi olmuyordu
sadece daha lezzetli oluyordu
:hulya:

ne güzel fikirler ben de una buluyorum biraz, lezzeti artıyo biraz da çıtır oluyo ama
tam istediğim gibi değil.
sizin fikirlerinizi de deniycem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…