Civciv :( acil

Sonuç hala bağırıyor diyorsunuz. Demekki iyi değil demekki üzgün ağlıyor güvensiz hissediyor. Vebal olduğunu düşünün de almayın bir daha bir zahmet.

Kuş milleti karanlık olmadan susmaz. Eğer oturma odasında, salonda vs ışıkta duruyorsa ondan ötüyordur. Oksijeni engellemeyecek ince bir örtüyü kutunun üzerine sererseniz gece oldu zannedip uyur.
Canim onu denedim 10 dk once guzelce doyurdum su icirdim isittim ustunu ince biseule orttum karanlik odaya giturdum uyusun diye yok araliksiz bagardi aldim koynima sustu

Sonuç hala bağırıyor diyorsunuz. Demekki iyi değil demekki üzgün ağlıyor güvensiz hissediyor. Vebal olduğunu düşünün de almayın bir daha bir zahmet.
Bakimi konusunda sadece vebale girdimi dusunmuyorum dedim ama boyle uzuleceni tahmin edemedim insalah yarin rahata kavusur baska arkadaslarinin yaninda:*

Vebal olduğunu düşünmüyorsanız empati yapın.
Farkı yok, o da bir canlı.
Sizin yavrunuzu biri sizden alsa, el bebek gül bebek baksa “ama çok iyi baktım vebal almadım” dese naparsınız

Bakın sorun annelerinin yanında olup olmaması değil sizler aldığınız için öyle insanlarda satıyorlar almasaniz o hayvanlar da annelerinin yanında kalacak

Vebal olduğunu düşünmüyorsanız empati yapın.
Farkı yok, o da bir canlı.
Sizin yavrunuzu biri sizden alsa, el bebek gül bebek baksa “ama çok iyi baktım vebal almadım” dese naparsınız
Iyi de ben annesinin koynundan almaimki yuzlerce civcivi vardi ordan aldim

Canim onu denedim 10 dk once guzelce doyurdum su icirdim isittim ustunu ince biseule orttum karanlik odaya giturdum uyusun diye yok araliksiz bagardi aldim koynima sustu
Sıcaklık istiyordur o zaman.

Çocuğa eğlence olsun diye alınan hayvan kavramı yanlış aslında. Evcil hayvan beslemek aslında çocuklara sorumluluk aşılamak ve canlılara saygı duymayı öğretmek adına yapılmalı. Civcivin vebalini almadınız, çocuğunuza hayvan sevgisi aşılamak ve sorumluluk kavramını öğretmek için bir şans var elinizde. Oturun çocuğunuzla beyin fırtınası yapın. Civciv neden gürültü yapıyor? Aç olabilir mi, üşümüş olabilir mi, ilgiye ihtiyaç duyuyor olabilir mi? Bırakın ihtiyaçlarını çocuk karşılasın, siz de gözlemleyin.

Sonuçta o civciv bir şekilde dünyaya geldi. Siz almasanız başkası alacaktı. Hiç değilse emin ellerde bakılsın.

Öylemi canim bugun 10 kere degistirdim suyu da ilik suan yeniden kaynatayim insalah susar uyur ve dinlenir artik yawrum ya cok uzuluyorum
Su sıcak olduğu sürece ona sokulup yatacak
Soğuduğu an başlar ciklemeye:))
Annesi sanıyor çünkü sıcağa sokuluyor
Kolunun altına bile girer susar
Bende çok bakardım çok tatlılar ama insan üzülüyor
En son beş altı sene önce getirdi eşim minnnicik ayy tüm gece kalkar suyunu değiştirirdim
Sonra arkadaşımın Bahçeli evi var ona verdim orda istediği gibi geziyordu
Tuhaftı ismini limon koymuştum
Poşetten yiyecekti yemi illaki
Birde bahçede sümüklü böcek görünce koşarak yanımıza gelir cik cik diye bağırırdı
Bende çok seviyorum civcivleri Bahçeli bir ev varsa oraya verin

Canim birlikte yapiyoruz zatej hatta o da uzuldu anne yarin kardeslerine goturelim dedi tamam kizim dedim gordugun gibi evde civciv olmuyor dedim ama 2 gun koynumuzda besledik o konuda icim eahat cok sukur yarin kavusucak isnalah dogasina

Yazanlardan kimse tavuk yemiyor sanırım :)
Konu sahibi satin almasa o civciv ailesiyle birlikte mutlu mesut yaşayacaktı zaten :)

Abartmayin yahu,yok senin çocuğunu alsalar falan :)
Konu sahibi güzelce bakmış,ihtiyaçlarını gidermis,eziyet etmemiş hayvana.Yarin aldığı yere geri verir,yada köye gönderir olur biter.

Simdi isitiyorum canim haber vericem sana cok ama cok seviyorum bende bebek gibi geliyor gozume ama o bagardikca aglayasim geliyor insalah rahatlar

Hayvana çok annesini arıyor. Kendi vücut sıcaklığını ayarliyamiyor. Siz 36 derecesinderecesine. O 40 civarı sanırım. Bu halde size muhtaç. Bu gece az uyuyun biraz özel ilgi gösterin. Yarın sabah erkenden götürürgötürürsün. Ev içinde kedi en uygun hayvandır.

Kendi adıma konuşuyorum tavuk yemiyorum hatta et de

Gözünüzü seveyim oyuncak mı o ya çocuk istedi diye alınıyo
Civcivler hiç bi zaman tek başına yaşayamaz yazık ya
O sevimliliği geçince biraz büyüyünce napacaktınız eğer dursaydı?
Allah aşkına kimse gönlünü hoş etmek için başka bi canlıyı telef etmesin

Simdi isitiyorum canim haber vericem sana cok ama cok seviyorum bende bebek gibi geliyor gozume ama o bagardikca aglayasim geliyor insalah rahatlar
karton kutunun içine biraz bez koy mutfak havlusu
Su şişesini yada sıcak su torbasını koy gelişi güzel
O sokulacak yer istiyor
Bir kaç mutfak havlusu olunca o kıvrımlara şişenin olduğu kısma sokulup uyuyacak
Ama soğuyunca yine bağıracak

Canim biliyorim bunlari kaynar su yaptim pamuklu havluya sardim siseyi onu da yanina oturttum biraz sakinlesti cok sukur odaya koydum oh allahim insalh rahat etmistir suan bagarmiyor cok kucuk bi ses cikariyor sadece

Cocugun pelus ayicik kuzu tarzi birseyi varsa onu koyun altina girer.
Korktugundan bagariyordur. Isi cok onemli sicak olsun ortami karanlik olsun peluş oyuncaga sarilir yatar.

Direkt zoru gorunce niye geri vermeyi dusundunuz anlamadim ?

Can bu neticede sus biblo gibi durcak mi sandiniz. Ilk gecesi biraz idare edin. Orda civcivler kalabalik oldugu icin birbirine sarilip yatiyor yadirgamistir alisir.

Ben de küçükken anneme pazardan civciv aldırırdim ki çabuk büyürdü her hafta ala ala sonunda bir kümes tavuğumuz olmuştu uzun yıllar taze yumurta ve tavuk yedik :) kömürlüğü kümese çevirmişti babam... Konu sahibi düşünememiş çocuğu üzmemek hayvan sevgisi vermek için almış ben de bu nedenle muhabbet kuşu aldım ama oğlum o kadar kıskandı ki kuşu bir dal yeşillik bir dilim meyve verirsem kafesten alıp yemeye uğraşıyor o sadece yemini yiyecekmis... Sıcaklık arıyordur civciv yazık ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…