• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Civcivvv

Yaparim saati kurup da lamba bulamadim zaten. Kavonaza sicak su koydum havluya sardim kutunun icind koydum ama kavanozun yanina gidiyorlar sicaktan bişey olmaz dimi?

Olmaz o yüzden havluya sarın dedim... zaten o kavanoza dayanarak uyurlar üşüdükleri için:)
Bu arada biraz büyüdüklerinde ceviz yedirin güzel besili olurlar:)

gece içme suyu olan suyu al kutuda kalmasın, ıcıne gırıp ıslanırlar üşür ölürler.. sıcak su kavanozunu koy gece muhakkak ,,sabah erken yemlerını ve suyunu ver.. ay keşke bnm de olsalar şimdi çoook tatlılar...gündüz balkona salardım bende gece kutuya alırdım:52::52::52:

Ben bi ara kardeşlerimle beraber 6 tane almıştım. Civcivler ertesi gün patır patır ölmeye başladı. 3 tane civcivim öldükten sonra öğrendikki vitaminsiz olmuyormuş o iş. Eczaneye gittik vitamin oluyomuş civcivler için diye sorduk. Adam bi vitamin verdi kullanım şeklini anlattı. Sularına katıyoduk. Civcivlerim büyüdü kocaman oldular :) hatta biri tavuk biri horoz oldu. Tabi belli bi süre sonra ayrılmak zorunda kaldık:) apartmanda yaşıyorduk

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Caniiimmm hayvanlar üşümus ondan kavanozun yanina gidiyorlarrrrr
Korkma hicbisey olmaz tam tersine sicak bisey koymazsan olur bisey onlara...
Civcivler sıcaklığı anneleri orada olarak algilarmis . Hani tavuk bunlari alina alir ya düşünsene o yaz sicaklarinda bile o tuylerin altina sicaga aliyo bisey olmuyo.. canim onlarin su an en cok sicaga ihtiyaçları var sakin korkma . Iyi bisey yaptin mutlu olduklarina cok eminim yarinda lambalarini al mutlaka. . Bide annelerini ariyor gibi uzun uzun otuyolarsa bil ki sorun var ama kisakisa arada bik bik ediyolarsa sorun yok :)))) bide yarin birazcik gunese cikar onlari gunesi cok severler .. golgeye kacmaya başladılar mi al kutularina gilgee koy.. su kaplarina ayaklariyla bastiklari icin devirebilirler ona dikkat et tabanlari islak olmasin hep kuru olsun.. yemiyorsa zorlama yesillik marul özellikle at bakalim nasil heyecan yapiyorlar:))
Fazla elleme eline alma. Bizdeki mikroplara henuz karsi koyamazlar.. bunlar benim tecrübelerim.. ayy nasil ozendim simdi getir beraber besleyelim :)))

Nasil tatlilar ya kavanozun yaninda yavrularim cikcikliyolar cok duygulandim :( cok güzel bi duygu yaa :)
Sagolun cok yardimci oldunuz yarin lambalarini alicam mutlaka dedikleriniz aklimda :)

Nasil tatlilar ya kavanozun yaninda yavrularim cikcikliyolar cok duygulandim :( cok güzel bi duygu yaa :)
Sagolun cok yardimci oldunuz yarin lambalarini alicam mutlaka dedikleriniz aklimda :)

Bak mutlu olmuslar gordunmu o kavanozu koyduguna:)))) Ayy benimde o gunlerim geldi aklima gecrn yazki yani;))) kendimi onlarin annesi zannediyordum resmen yaa;)
Işten kosa kosa geloyodum ben gelince bi ciyakliyolardii gormen lazim :))))) hic unutmam bi gun tuvaletteyim cik cik diye bi ses duydum yok artik dedim :p
Bi baktim ki benim civciv :)))) pesimden tuvalete gelmis;)))
Oyyy ölürüm ben sanaaaa dedim öptüm totosunu :)))))))))
Gagalarina yakin opme aklima gelmisken;)))
Canim merak ettigin bisey olursa sor yine elimden geldigince cevaplamaya calisirim . Ama yine hatirlatma geregi duyuyorum hayatta kalmalari icin sicagin onemi yuzde doksan bunu sakin sakin unutma...... korkma da sicaktan degil soguktan ölür civcivler. .
Bide ne kadar yediklerine dikkat et genelde biri baskin cikar otekininn agzindan kapiverir az yiyene biraz torpil gecmen gerekiyor; )))
Sularina aspirin at filan diyen olabilir sakin sakin sakin yapma.. aspirin insan iccin civcivler icin uygun bisey degil:))))
Ekmegin icini de islatip verebilirsin ama az ver fazla verme..

Ben bi ara kardeşlerimle beraber 6 tane almıştım. Civcivler ertesi gün patır patır ölmeye başladı. 3 tane civcivim öldükten sonra öğrendikki vitaminsiz olmuyormuş o iş. Eczaneye gittik vitamin oluyomuş civcivler için diye sorduk. Adam bi vitamin verdi kullanım şeklini anlattı. Sularına katıyoduk. Civcivlerim büyüdü kocaman oldular :) hatta biri tavuk biri horoz oldu. Tabi belli bi süre sonra ayrılmak zorunda kaldık:) apartmanda yaşıyorduk

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Inşallah bişey olmaz cunku bende vitamin yok :(

Bak mutlu olmuslar gordunmu o kavanozu koyduguna:)))) Ayy benimde o gunlerim geldi aklima gecrn yazki yani;))) kendimi onlarin annesi zannediyordum resmen yaa;)
Işten kosa kosa geloyodum ben gelince bi ciyakliyolardii gormen lazim :))))) hic unutmam bi gun tuvaletteyim cik cik diye bi ses duydum yok artik dedim :p
Bi baktim ki benim civciv :)))) pesimden tuvalete gelmis;)))
Oyyy ölürüm ben sanaaaa dedim öptüm totosunu :)))))))))
Gagalarina yakin opme aklima gelmisken;)))
Canim merak ettigin bisey olursa sor yine elimden geldigince cevaplamaya calisirim . Ama yine hatirlatma geregi duyuyorum hayatta kalmalari icin sicagin onemi yuzde doksan bunu sakin sakin unutma...... korkma da sicaktan degil soguktan ölür civcivler. .
Bide ne kadar yediklerine dikkat et genelde biri baskin cikar otekininn agzindan kapiverir az yiyene biraz torpil gecmen gerekiyor; )))
Sularina aspirin at filan diyen olabilir sakin sakin sakin yapma.. aspirin insan iccin civcivler icin uygun bisey degil:))))
Ekmegin icini de islatip verebilirsin ama az ver fazla verme..

Bende "anneeemm" diye seviyorum yaa :))
Tuvalete kadar gelmisler he yavrum yaa çok tatlılar :)
Sorarım bir sey takilirsa kafama.cok yardimci oldunuz :))

Back
X