• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Civcivvv

nirvana114

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
83
13
13
İstanbul
Bugün 2 tane civcivim oldu.bikac bisey sormak istiyorum bilenlere :)

Ne sıklıkla yem ve su vermeliyim?
Oda sicakliginda mi kalmalilar? Evde kapali bi alan var oraya koyduk ama gündüzleri evin içinden daha sıcak oluyor orasi,orda durmalarinin bi sakincasi olur mu acaba?

Ben sürekli yem veriyor taze su bulunduruyordum ama en önemli şey ısınmaları. Cam bir kavanoza sıcak su koyun ve havluya sarıp koyun, yanmayack şekilde olsun... özellikle geceleri mutlaka sıcak olsun, civcivlerin çoğu soğuktan ölüyor...
Yem olarak da civciv yemi var böyle karışık kepekli gibi bir şey...onlar en güzeli...

Ben sürekli yem veriyor taze su bulunduruyordum ama en önemli şey ısınmaları. Cam bir kavanoza sıcak su koyun ve havluya sarıp koyun, yanmayack şekilde olsun... özellikle geceleri mutlaka sıcak olsun, civcivlerin çoğu soğuktan ölüyor...
Yem olarak da civciv yemi var böyle karışık kepekli gibi bir şey...onlar en güzeli...

Cok tesekkurler.
Cam kavanozdaki sicak sudan mi icmeliler yani yoksa ısinmalari icin mi o su orayi tam anlayamadim da :)

Yem de onemli ama sana civcivler konusunda en en en en onemli seyi onlari yasatacak olan şeyi soyleyeyim.
Kesinlikle bi tane gece lambasi al o kutuyu sagindan solundan artik bi yerinden yuvarlak bi delik ac ve uzattigin bu lambayi oradan iceri sok.
Şu an bize hava sicak geliyor bisey olmaz diyoruz ama bana veteriner soyle dedi su anki oda sicakligi cibcivler icin coooook soguk. .....
Kesinlikle lambalari olmali yoksa bikac gune ölürler. .
Bide fazla elleme sularini devamli tazwle ki mikrop kapmasinlar .. altlari islak kalmasın gece totolarinin ustunde uyurlar :)
Ben yaklaşık uc ay baktim balkonumuz olmadığından mecbur koye gonderdik ama ikiside aslan gibi horoz olmuştu:) esim izin verse yine alirim ama bu sene pek izin vermeyecek gibi duruyor:)
Esim bana onlari alirken alsan ne olacak ne degisecek demisti ama ben biseyleri degistirdim onlara cooooook iyi baktom ve su an bicir bicir kosturuyolar,))) iki civciv icin biseyler degisti..
Lutfen dedigim lamba isini dikkate al hani su renkli gece lambalati yokmu ben sarisini almistim o cok cok cok hayati.. onlara cok iyi bak zamanla sana cok alisacaklar... ben tuvalete giderken bile pesimden kosturuyolardi;)
Gule gule buyut canim. ..
Je bide unutmayayim yesilligi cok severler ben salata artiklarini karpuzu filan veriyodum kapisiyolardi..
Yeme fazla bakma sismesinler

Son düzenleyen: Moderatör:
Yem de onemli ama sana civcivler konusunda en en en en onemli seyi onlari yasatacak olan şeyi soyleyeyim.
Kesinlikle bi tane gece lambasi al o kutuyu sagindan solundan artik bi yerinden yuvarlak bi delik ac ve uzattigin bu lambayi oradan iceri sok.
Şu an bize hava sicak geliyor bisey olmaz diyoruz ama bana veteriner soyle dedi su anki oda sicakligi cibcivler icin coooook soguk. .....
Kesinlikle lambalari olmali yoksa bikac gune ölürler. .
Bide fazla elleme sularini devamli tazwle ki mikrop kapmasinlar .. altlari islak kalmasın gece totolarinin ustunde uyurlar :)
Ben yaklaşık uc ay baktim balkonumuz olmadığından mecbur koye gonderdik ama ikiside aslan gibi horoz olmuştu:) esim izin verse yine alirim ama bu sene pek izin vermeyecek gibi duruyor:)
Esim bana onlari alirken alsan ne olacak ne degisecek demisti ama ben biseyleri degistirdim onlara cooooook iyi baktom ve su an bicir bicir kosturuyolar,))) iki civciv icin biseyler degisti..
Lutfen dedigim lamba isini dikkate al hani su renkli gece lambalati yokmu ben sarisini almistim o cok cok cok hayati.. onlara cok iyi bak zamanla sana cok alisacaklar... ben tuvalete giderken bile pesimden kosturuyolardi;)
Gule gule buyut canim. ..
Je bide unutmayayim yesilligi cok severler ben salata artiklarini karpuzu filan veriyodum kapisiyolardi..
Yeme fazla bakma sismesinler

Cok tesekkurler yorumunuz icin :)
Ben de bana sıcak geldiği icin suan durduklari yer acaba bir sey olur mu diye düşünüyordum ki dediginiz sey cok şaşırtti. Daha once hic duymamistim sıcak kalmalari gerektigini. :) lambayi da alicam çok teşekkür ederim.
Cok guzel bisey ya onlarin buyudugunu gormek. Horoz olunca da ne guzel olmuslardir :))
Yesillikleri de dikkate alicam cok sagolun :))

Cok tesekkurler yorumunuz icin :)
Ben de bana sıcak geldiği icin suan durduklari yer acaba bir sey olur mu diye düşünüyordum ki dediginiz sey cok şaşırtti. Daha once hic duymamistim sıcak kalmalari gerektigini. :) lambayi da alicam çok teşekkür ederim.
Cok guzel bisey ya onlarin buyudugunu gormek. Horoz olunca da ne guzel olmuslardir :))
Yesillikleri de dikkate alicam cok sagolun :))
Rica ederim ;) bende cok severim civcivleri.. keske eşim izin verse de bu yazz tekrar iki tane evlat edinebilsem;)
Genelde soguktan ölürler
Bak bu geceyi sogukta gecirmesinler evinizin yakinlarinda filan market yokmu git al bi an once sen fark etmezsin onlar simdi üşüyorlardir.....
Kiyma ablasi o şirin varliklara....

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim ;) bende cok severim civcivleri.. keske eşim izin verse de bu yazz tekrar iki tane evlat edinebilsem;)
Bak bu geceyi sogukta gecirmesinler evinizin yakinlarinda filan market yokmu git al bi an once sen fark etmezsin onlar simdi üşüyorlardir.....
Kiyma ablasi o şirin varliklara....

Market bu saatte kapaniyor da bakkalda var midir acaba? :/ orda bulamazsam kavonaza sicak su koyup havluya sarip kutuyo koyucam.bulamazsam yarin ilk isim lamba almak olucak :))

Ben de bugun tavsan aldim cok sekerler ya :)) kucukken iki tane civcivim vardi benim de buyuyunce biraz problem oluyor tabi evin icinde tavuk :9:

Bugün 2 tane civcivim oldu.bikac bisey sormak istiyorum bilenlere :)

Ne sıklıkla yem ve su vermeliyim?
Oda sicakliginda mi kalmalilar? Evde kapali bi alan var oraya koyduk ama gündüzleri evin içinden daha sıcak oluyor orasi,orda durmalarinin bi sakincasi olur mu acaba?

bir yayvanca kabın içine su yine bir kabsın içine civciv yemi koy ..etrafı yüksek biraz büyük karton kutu içinde kalsınlar palazlanana kadar..sıcak yerde kalmasınlar zaten tüylüler,pişerler ..odanızın yada balkonda kalsınlar..

Ben de bugun tavsan aldim cok sekerler ya :)) kucukken iki tane civcivim vardi benim de buyuyunce biraz problem oluyor tabi evin icinde tavuk :9:

bendeee istiyorum :(
gerci benim tavsanim 1 ay sonra gelecek..
unutuyorum bebisi bazen
gulegule buyut kesinlikle cok moral olacak sana.

bir yayvanca kabın içine su yine bir kabsın içine civciv yemi koy ..etrafı yüksek biraz büyük karton kutu içinde kalsınlar palazlanana kadar..sıcak yerde kalmasınlar zaten tüylüler,pişerler ..odanızın yada balkonda kalsınlar..

hayirrrrr bu havalar cok soguk civciv icin.
lamba mantikli

Civcivler akşamları neden annelerinin altında uyur çünkü üşürler :) bi 15 günlük olana kadar lambayla sıcak su kavanozuyla falan ısıtmak mecburidir... özellikle geceleri mutlaka...
Su kabını da kutunun içine bırakmayın ya devirirler ya içine girer ıslanırlar...

Son düzenleme:
Civcivler akşamları neden annelerinin altında uyur çünkü üşürler :) bi 15 günlük olana kadar lambayla sıcak su kavanozuyla falan ısıtmak mecburidir... özellikle geceleri mutlaka...
Su kabını da kutunun içine bırakmayın ya devirirler ya içine girer ıslanırlar...

ne bileyim sizin oraların hava durumunu burası adana.. tabi o memleket soğuk ise sıcak tutun civcivleri..

Adana'da civcivler annelerinin altında uyumuyor mu acaba :D

:52: valla şekercim evlerin içinde civciv besleyene rastlamadım..hemen hemen herkesin evi müstakil bahçelerinde besleyen çok ama..büyükçe bir tel kümes içinde ..mutlaka anne tavuk civcuvlerini kanatlarının altına alıyordur.:56:

Yaparim saati kurup da lamba bulamadim zaten. Kavonaza sicak su koydum havluya sardim kutunun icind koydum ama kavanozun yanina gidiyorlar sicaktan bişey olmaz dimi?

Caniiimmm hayvanlar üşümus ondan kavanozun yanina gidiyorlarrrrr
Korkma hicbisey olmaz tam tersine sicak bisey koymazsan olur bisey onlara...
Civcivler sıcaklığı anneleri orada olarak algilarmis . Hani tavuk bunlari alina alir ya düşünsene o yaz sicaklarinda bile o tuylerin altina sicaga aliyo bisey olmuyo.. canim onlarin su an en cok sicaga ihtiyaçları var sakin korkma . Iyi bisey yaptin mutlu olduklarina cok eminim yarinda lambalarini al mutlaka. . Bide annelerini ariyor gibi uzun uzun otuyolarsa bil ki sorun var ama kisakisa arada bik bik ediyolarsa sorun yok :)))) bide yarin birazcik gunese cikar onlari gunesi cok severler .. golgeye kacmaya başladılar mi al kutularina gilgee koy.. su kaplarina ayaklariyla bastiklari icin devirebilirler ona dikkat et tabanlari islak olmasin hep kuru olsun.. yemiyorsa zorlama yesillik marul özellikle at bakalim nasil heyecan yapiyorlar:))
Fazla elleme eline alma. Bizdeki mikroplara henuz karsi koyamazlar.. bunlar benim tecrübelerim.. ayy nasil ozendim simdi getir beraber besleyelim :)))

Back
X