Cmv igg yüksekliği???

26ozlem26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2023
38
9
1
26
Merhaba kızlar bu benim ilk gebeliğim 9. Haftadayım.. Doktorum ultrasonda bebeğime baktı gayet iyi olduğunu söyledi fakat anti cmv igg yüksek olduğunu tekrar test vermem gerektiğini söyledi korkulacak birşey var mı dediğim de ise %90 yanlış gösteriyor o yüzden tekrar istedim ama yine de yüksek çıkarsa sıkıntı dedi aranızda bilgisi olan var mı nedir bu ???
C81062BF-7051-4FBA-8A58-BA35F86ADD35.webp

Merhaba kızlar bu benim ilk gebeliğim 9. Haftadayım.. Doktorum ultrasonda bebeğime baktı gayet iyi olduğunu söyledi fakat anti cmv igg yüksek olduğunu tekrar test vermem gerektiğini söyledi korkulacak birşey var mı dediğim de ise %90 yanlış gösteriyor o yüzden tekrar istedim ama yine de yüksek çıkarsa sıkıntı dedi aranızda bilgisi olan var mı nedir bu ???
Merhaba,Igg yüksekliği daha önce geçirdiniz ve bağışıklık kazandınız anlamına geliyor diye biliyorum ben. Benimde yüksek doktor hiç bişey demedi internetten de araştırma yapın riskli olan ıgm yüksek çıkması bence bi doktora daha sor

Eklentiler

• Screenshot_2023-05-28-16-29-27-807-edit_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    Screenshot_2023-05-28-16-29-27-807-edit_tr.gov.saglik.enabiz.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 382
Benimde aynı değerim yüksek çıkmış ama doktorum herhangi bir sorun oldugunu söylemedi

Merhaba kızlar bu benim ilk gebeliğim 9. Haftadayım.. Doktorum ultrasonda bebeğime baktı gayet iyi olduğunu söyledi fakat anti cmv igg yüksek olduğunu tekrar test vermem gerektiğini söyledi korkulacak birşey var mı dediğim de ise %90 yanlış gösteriyor o yüzden tekrar istedim ama yine de yüksek çıkarsa sıkıntı dedi aranızda bilgisi olan var mı nedir bu ???Eki Görüntüle 3253806
Merhaba. Doktorunuz yanlış yprumlamış bence. Beniö değerim sizinkinden de yüksek ve doktorum bu değerin hiç önemli olmadığını bunun geçmişte geçirildiğini söyledi. Başka bir doktora danışın siz. Bir şeyiniz yok çünkü boşuna üzmesin sizi

Merhaba. Doktorunuz yanlış yprumlamış bence. Beniö değerim sizinkinden de yüksek ve doktorum bu değerin hiç önemli olmadığını bunun geçmişte geçirildiğini söyledi. Başka bir doktora danışın siz. Bir şeyiniz yok çünkü boşuna üzmesin sizi
Aynı şeyi söyledi benim doktorumda

Çok teşekkür ederim mutlaka başka bir doktora da danışayım ben o zaman içimi rahatlattınız

Merhaba kızlar bu benim ilk gebeliğim 9. Haftadayım.. Doktorum ultrasonda bebeğime baktı gayet iyi olduğunu söyledi fakat anti cmv igg yüksek olduğunu tekrar test vermem gerektiğini söyledi korkulacak birşey var mı dediğim de ise %90 yanlış gösteriyor o yüzden tekrar istedim ama yine de yüksek çıkarsa sıkıntı dedi aranızda bilgisi olan var mı nedir bu ???Eki Görüntüle 3253806
Merhaba igg/igm bakanı olarak atayabilirim kendimi 😅 igg geçirmiş olduğunuz bir enfeksiyonu gösterir, bağışıklığınız var yani. Kendim toksoplazma igm ile uğraşıyorum yaklaşık 1 aydır. Siz içinizi ferah tutun 🌸

Merhaba igg/igm bakanı olarak atayabilirim kendimi 😅 igg geçirmiş olduğunuz bir enfeksiyonu gösterir, bağışıklığınız var yani. Kendim toksoplazma igm ile uğraşıyorum yaklaşık 1 aydır. Siz içinizi ferah tutun 🌸
Geçmiş olsun. Hamileliğin başında yapıldı bu testler arada tekrarlanmıyor mu hani sonradan olsa nereden bileceğiz ki? Neden yapıldı size bi belirtisi mi vardı?

Geçmiş olsun. Hamileliğin başında yapıldı bu testler arada tekrarlanmıyor mu hani sonradan olsa nereden bileceğiz ki? Neden yapıldı size bi belirtisi mi vardı?
Gebelik başında yapılma sebebi şuymuş, igg ile 3 ay önce mi yoksa 3 ay içinde mi vücuda alındığı belli oluyormuş. Gebelik öncesi alındığında herhangi bir tedaviye genellikle gerek kalmıyormuş, ancak gebelik sonrası alındığında bebeğe de geçme ihtimali olduğu için ona uygun tedavi uygulanıyor. Yani gebeliğin ortalarında yapıldığında sonuç anne için yanıltıcı ve belirsiz oluyor aminiyosentez yapılıncaya kadar da bebekle ilgili hiçbir net bilgi olmuyor

Bu arada bana da rutin kontrol olarak yapıldı, 10.haftamda. Herhangi bir belirtim yoktu, yalancı pozitiflikten şüpheleniyor doktorlar. 2 kere igg’ye bayıldı negatif çıktı. 3.de negatif çıkarsa herhangi bir tedavi uygulanmayacak inşallah

Kuzum hiiç dert etme. Benim de öyle. Hatta sadece o da değil benim. Atıyorum bak hemen 😄
IMG_2850.webp

Doktor bu değerlerin problem olmadığını, hatta gebelik öncesi geçirdiğim için gebelikte kapma ihtimalimin olmadığını, bu yönden şanslı bile sayıldığımı söyledi. Güzel bir şey bu. Tekrar kapıp, bebeğe geçirme ihtimalin yok

Kuzum hiiç dert etme. Benim de öyle. Hatta sadece o da değil benim. Atıyorum bak hemen 😄Eki Görüntüle 3253970
Doktor bu değerlerin problem olmadığını, hatta gebelik öncesi geçirdiğim için gebelikte kapma ihtimalimin olmadığını, bu yönden şanslı bile sayıldığımı söyledi. Güzel bir şey bu. Tekrar kapıp, bebeğe geçirme ihtimalin yok
Teşekkür ederim yorumun için içim rahatladı 🫶🏻🫶🏻

Kuzum hiiç dert etme. Benim de öyle. Hatta sadece o da değil benim. Atıyorum bak hemen 😄Eki Görüntüle 3253970
Merhaba benimde igglerin ikiside yüksek gelmiş ama doktor sadece tiroidle alakli uyarıda bulundu iggleri önemsemedi dizinde serbest t yüksek çıkmış ilaç fln verildimi acaba benmde 3.69 çıktı dahiliyye gorun dedi

Merhaba benimde igglerin ikiside yüksek gelmiş ama doktor sadece tiroidle alakli uyarıda bulundu iggleri önemsemedi dizinde serbest t yüksek çıkmış ilaç fln verildimi acaba benmde 3.69 çıktı dahiliyye gorun dedi
İlac kullanmanız gerekir bende kullaniyorum biran once dahiliyeye gidin doktorunuz haklı 🙏

Merhaba bana da bilgi verebilir misiniz

Merhaba bana da bilgi verebilir misiniz
Aslında yorumumda yazdığım gibi igg bağışıklık olduğunu gösteriyor. İgm ise aktif olan durumu. Ve bu tedavi edilmeli. Bunun için avidite testi yapıyorlar ve pozitif çıkarsa hastalığı 4 hafta öncesi aldığınızı gösteriyordu sanrıım. Negatif olursa gebelik döneminde hastalığa yakalandığınızı. Bir de benim gibi yalancı igm pozitiflik durumu var. İgg sürekli negatif çıktı ve 1.5ayın sonunda igm de negatife döndü.

Back
X