cocuga bal

grateful2425

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2019
754
2.258
43
34
selam kk,

oglum cok hastalaniyor + behcet hastasi.
nerdeyse 3 yasina gircek. hergün bir tatli kasigi bal zararlimidir sizce? balsiz sütünü icmiyor. bir haftadir cok kötü öksürüyor. balgam öksürüge iyi degil diye duymustum napicagimi sasirdim.

Tesekürler

Behçet hastalığına ilişkin özel durumu bilemem

Ama özellikle süt balgamı artırır yani o yapışkan ortam öksürüğü tetikleyebilir

Yine bazı İnsanlar bal iyi gelir Boğaza vs derken bazı alerjik bünyelerde gıcığı tetikler

İçmesin süt bir süre

Sonuçta meme çağında değil iyileştikten sonra içer

Balı da her gün kullanmayalım derseniz azalta azalta bitirin

Hiç şekerli ballı vs süt sevmem hatta sıcak süt ağzıma sürmem oğlum da hiç şekerli ve sıcak süt içmedi

10 yaşında henüz içine birşey katılmış süt içmedi

Yavai yavaş bıraktıranilirsiniz

Sütü süt olarak içsin bal yiyecekse ayrıca yesin benim felsefemdir ya da süte şeker koyup fazladan şeker aşacağına onu sevdiği bir tatlı olarak tüketir vs

sorun hic birsey yemiyor cok zayir. 15 kilo olmasi gerekirken 11 kilo denemedigim kalmadi balla en az biraz yedire biliyordum.

sorun hic birsey yemiyor cok zayir. 15 kilo olmasi gerekirken 11 kilo denemedigim kalmadi balla en az biraz yedire biliyordum.

bence yanlis biliyorsunuz,
3 yas icin 15 kilo fazla.

ekleme:
google da sizin gibi diyor, bana fazla geldi yine de.
neyse yanlis bilgi vermeyeyim aman.

türkcesini bilmiyorum. persentel?!? ona göre asiri zayif ona göre 15 olmasi lazim. kresde onun yasindaki cocuklar hep 14-16 arasi ama bunu söylemen icimi rahatlarti

yok google da 14 kg civari ortalama kilo diyor bu yasa gore, ben yanlis biliyormusum.
yanliz siz yurtdisinda iseniz, o oranlar o ulkenin ortalamasina gore belirleniyor,
atiyorum Hollanda biliyorsunuz en uzun boy ortalamasina sahip bir ulke, normal gelismisligi olan bir Turk cocugu muhtemelen her zaman o istatistiklere gore dusuk cikacaktir.

Bal şifadır 1 tatlı kaşığıda bence çok değil
Tabi balın organikliğide önemli bence

Bide süt balagmı artırır daha çok öksürtür
Benim kızımda da gece öksürüğü oluyordu 3 4 gündür sütü kestim Ihlamur bal yada ılık suya bal katıp veriyorum

1 tatlı kaşığını doldurmayın aşırı tatlı olmasınada gerek yok bence

türkcesini bilmiyorum. persentel?!? ona göre asiri zayif ona göre 15 olmasi lazim. kresde onun yasindaki cocuklar hep 14-16 arasi ama bunu söylemen icimi rahatlarti
Bal limon zencefil karıştır ver birde akşam yatarken bir soğanı 4 e bol başucuna koy yattığı odaya biraz su köy nemli olsun öksürük şiddetlenince kafasının altına biraz yüksek yastık koy viks var eczanelerde satılıyor gece ayak altına sür çorap giydir göğsüne arkadan sırtına sür ütüyü ılık yap göğsünü ütüle tabiki çocuğu yakmadan yada sıcak havlu koy ben bunları yapıyorum

Her cocuk kemik vucut durumuna boyuna gore kilosu degerlendirilmeli boyu kisadir 15 iyi durur ama kemigi incedir etlidir vs bunu zayif kilolu diye tabloya takilmayin ,oglumda zayif kizim da sagliklilar boyle boylari var cunki ,kafaniza takmayin kilo iyi bir sey degil ,he zayif gozuken oglumun kemikleri agir tartida iyi ama gorunumde incecik,sut balgami tetikler bu arada bali verecekseniz limonla zencefille deneyin tavsiye sevmem ama zararini gormedim sizde danisin dr a lutfen

öksürügü kac gün sürdü? anne olarak ne zaman paniklerdin? bizde gecen hafta persembeden var pazar ates cikti gözleri cok kötü oldu hastaneye gittik doktor öksürügü icin birsey vermedi ama sanki daha kötü oldu

Ihlamur kaynatıp ılınınca içine bal ve limon karıştırın. Balı kaynar seviyede sıcak şeylere karıştırmak sakıncalı olur.

Arkadaş yanlış biliyor kendi de söyledi zaten.

3 yaşında erkek çocuk 11 kg ile zayıf demektir.

Benim oğlum da zayıftır. Ben normalde kiloya pek takılmam. Ama uzun sure 13,5 civarında seyrettiği için hep zayıf gördüm. 14 olamadı bir türlü. Çok hareketli zaten.

Eğer iştah problemi varsa bağışıklığı da zayıftır. Sık hastalanır. Benim ki bir de kreşe başladı. 2 haftadır ilaç kullanıyor.

Bu sene Möllers in omega 3 lü vitaminini aldım.
Ayrıca yediği meyveli yoğurt, puding gibi şeylere suda çözünür propolis damla ekliyorum.
Önlem almazsam kafasını kaldıramayacak bu kış..

Bence günde 1 tatlı kaşığı balın zararı olmaz. Ayva yaprağı, ıhlamur falan da verin öksürük içinr. Onun içine daha uygundur bal..

Öksüren çocuğa süt verilmez balgam arttırır. Ballı limonlu zencefilli çay yapabilirsiniz. Ayrıca çocuk sağlıklı olduğu sürece kilosuna takılmayın.

Kızımın gün içinde burun akıntısı var
öksürüğü yok sanırm 4 gün oldu gece öksürüğü
sabaha karşı süt içiyordu onu kestim ve bu gün gece öksürmedi

Oksuren cocuga sut olmaz, hem geniz akintisina iyi gelmez hem de balgama. Bal tuketiyorsa cocugunuz ilik meyve caylarini yapin icine koyun. Bari bogazina iyi gelir. Ama sut tavsiye edilmiyor da zaten. Hele ki sicak sut asla onermiyor bizim doktorumuz,oda sicakliginda sade olarak icilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…