cocuga bal

türkcesini bilmiyorum. persentel?!? ona göre asiri zayif ona göre 15 olmasi lazim. kresde onun yasindaki cocuklar hep 14-16 arasi ama bunu söylemen icimi rahatlarti

Persentili kaçta? Benim kizim kilo olarak mesela 25te. Yani çoçuklarin %75i benim kizimdan daha kilolu. Bu kizim sagliksiz oldugu anlamina gelmez ama. Ki kizim çok saglikli. Saglikli beslenir, yogurdu, meyve ve sebzeyi sever. Nadir abur cubur yer. Bunlar önemli olan.

Lütfen çoçuga bos yere seker verme. Balda sekerdir. Bos yere kan sekeri ziplar. Kilo, saglik kistasi degildir. Ha persentil tamamen 0in altinda, o zaman zaten doktor takviye yazardi diye düsünüyorum.

Ve evet @damdana katiliyorum, süt, öksürüge hiç iyi gelmez. Doktora danistinmi? Ne diyor bu konuda?

Geçmiş olsun. Kızım öksürdüğünde elma çayı yapıyorum. Elmayı kabuklarıyla birlikte doğrayıp demliyorsunuz, demlerken içine bir iki tane karabiber atıyorsunuz. Ilınınca da bir çay kaşığı bal ekliyorum. Hem tadını seviyor, hem de öksürüğüne iyi geliyor. Bazen bir dilim limon, bir çubuk tarçın da ekleyebiliyorum içine.

hemen denicem cok tskler

evet elma balgam attiriyor.

konu sahibi siz dogalini bulabiliyormussunuz balin ne guzel.
Ben bir yil dogal dut pekmezi bulmustum, onu iciriyordum duzenli, benim ogluma acayip iyi gelmisti,
bizde alerji de oldugu icin oksuruk her kis belamiz olur, o kisi cok kolay atlatmistik,
ancak bir daha dogalini bulamadim, marketten aldiklarim da hic etkisi olmadi.
Bulabiliyorsaniz dut pekmezi de oneririm oksuruk icin.

doktorum tam bastan sagma calisiyor. cocuk behcet diyorum hi öylemi diye gecistiriyor resmen anlatsam roman olur yasadigim ülkede saglik systemi farkli ondan doktor su an degistiremiyorum bende herseyi napiim acil diyip hastaneye gidiyorum iki aydir. hastane kendi dedi gerci buraya gel sana bu konuda kimse yardim edemez diye...

ben aptamil mamasi veriyordum, doktor verme inek sütü icir dedi icim rahat etmedi. hastanedeki doktora sordum oda hayir süt verme hippin devam sütünü ver dedi aptamil sürekli kabiz yapiyordu. hippe gectik icmedi hic tadi yok diye bende balla denedim öyle icince mutlulukdan her aksam öyle yaptim. su an hasta aklima takildi öksürükle olur mi diye.

anlatsam roman olur su bi senedir cektiklerim.

Allah kimseyi evlatiyla sinamasin. cocuk yemedikce bende yiyemiyorum artik gecmiyoz bogazimdan iki isirim yesem migdem kalkiyor resmen

biz sehirde yasiyoruzda noluyor

yani marketteki ballarin ne oldugu belli degil, yinede aliyorum ben. bu konuda butun markalar saibeli

pardon smile yalnis algiya sebeb olmus köyde oldugum icin hersey organig. arilari bile taniyorum :) istedigi kadar organig olsun yemiyorrr yemiyor

ben hergun 3.5 ve 2.5 yasindaki cocuguma 1 corba kasigi kadar veriyorum. dogal olmasina dikkat edin. hastalik emaresi gordugumde de zencefil katiyorum yarim cay kasigi kadar. bal sifadir. peygamber efendimizin bile hadisi var bala ve kurana devam edin ikisi de sifadir diye...

Cocugunuz 3 yasinda artik herseyi yeyip icebilir sadece bal etkili olmayabilir sadece bogazini yumusatir
Benim cocuklar oksurme basladiginda gece uyurken ayaklarinin altina viks suruyorum kalin corap giydirip yatiriyorum oksurugun baslangicinda baya faydasi oluyor ilerdediyse sogani dograyip suyu cikana kadar bir kapta bekletin icine bal katip surup gibi icirin
1 ck Bal 1ck zencefil tozu bir kac damlam limon karistirip surup gibi verin iyi geliyor
Bide pekmezle tere yagi var onuda deneyin doktor surupta yazsa oksuruk uzun sure gecmiyor
Ayaklarina gogsune viks surup yatirin onun etkiside cok iyi
Cok gecmis olsun

reklam olur mu bilemiyorum ama bize petek bal satan bir amca petek bali eritemem diye balparmak 1000 metre ustunu alin demisti.

dut acil banada lazim agizindan behcet yüzünden sürekli yara cikiyor. yasadigim yerde yok malesef. istanbulda bulabilirmiyim babam gidicek ismarlarim

süt vermeyin.
balgamlı öksürük varsa öksürük kesilmez zaten.öksürdükçe balgamı atacak.behçet hastalığını tam bilmiyorum .
ama eğer uygunsa ciğerlerinin rahatlaması için zeytin yağı ile birlikte çörek otunu(soğuk sıkım) seyreltın.sırtına VEYA göğsüne sürün hafif şekilde sıcak havlu koyun.adaçayını sıcak suya birkaç tutam atın.fazla demlenmeden süzün.ılıştırın içirin. keçi boynuzu pekmezi içine tereyağını atın kısık ateşde tereyağ erieyen kadar hafifçe ısıtın ılısın onu verin. ya da keçi boynuzunu kaynatıp suyunu içirin(suyla seyreltip)(keçiboynuzu alerjıkdır.alerjik sorunu yoksa çay kaşığıyla verebılırlısınız.ara ara ben öksürdükçe veririm)anında tesir edıyor.birde günlük otu var.eskı tavaya gunluk otunu koyun dumanını pamuğa hapsedin sırtına ya da göğsüne pamuğu koyun sıcaklığına dıkkat ederek.ev baya duman olur mutfak özellikle.ama iğrenç bir kokusu yok tatlı bır kokusu var.çocuk mutfakda o dumanıda solusun.kızımı doktora getırsemde kesinlikle ilaç kullanmadım 4 yaşında.şuan öksürüğü vardı kuruydu bunları yaptıkça balgamını atmaya başladı.Allah şifa versin.keçi boynuzu pekmezi iştah açar.ağız yarası içinde karanfili kaynatıp suyunu temiz bezle sürebilirsiniz.

sorun hic birsey yemiyor cok zayir. 15 kilo olmasi gerekirken 11 kilo denemedigim kalmadi balla en az biraz yedire biliyordum.

Benim oglum 4 yasinda 15 kusur kilo gelisimide iyi yani 3 yasindaki bi cocuk icin kilosu normal bence yinede yanlis olmasin. Bide ek bi hastaligi varsa doktora sormadan bisey yapmayin ama sut konusunda birisi yazmis katiliyorum sut dahada arttiriyo oksurugu balgami. Gecmis olsun.

dut acil banada lazim agizindan behcet yüzünden sürekli yara cikiyor. yasadigim yerde yok malesef. istanbulda bulabilirmiyim babam gidicek ismarlarim

bulabilsem ben de alicam maalesef,
ne organik etiketlileri denedim ama ise yaramadi maalesef.

O buldugumu da bir is arkadasimin koydeki akrabasi yapiyordu, onun araciligi ile almistim, maalesef artik gorusemiyorum.

bence yanlis biliyorsunuz,
3 yas icin 15 kilo fazla.

ekleme:
google da sizin gibi diyor, bana fazla geldi yine de.
neyse yanlis bilgi vermeyeyim aman.
3 yas icin 15 kilo normal. ama konu sahibi persentila takilip strese girmeyin siz. faydali olan herseyden verin. keciboynuzu ozu kullaniyorum bikac aydir. demir eksiklikleri vardi. sukur amasaallah ilaca gerek kalmadan hallettik gibi. bol yogurt yedirin kendiniz mayalayin bagirsaklardaki yararli bakterileri cogaltir bagisikligi guclendirir. arada karadut ozu verin alerjisi yoksa agiz yaralari ve bogaz enfeksiyonuna iyi gelir.

bildigime göre balgamli öksürükte süt verilmez (bende mesela balgami cogaltiyor)
12-18 ay arasi bal verilmiyor ama yavru 3 yasinda oldugu icin kücük bir kasik verebilirsiniz ama neye yariyormus?

G grateful2425 bir de yurt disindasiniz anladigim,
yasadiginiz ulkede nasil bilmiyorum ama, benim oglum 8-9 aylikken cok sikinti cekiyordum ben beslenmesi konusunda, istahi hic yoktu, yurtdisindaki doktorumuz hic ek bir sey onermedi, ama cocuk surekli yatiyor yani, hic bir seye hali yok, beslenmesi cok az falan. ben de Turkiyede bir arkadasimin onerdigi doktora gittim, onun onerdigi takviyeyi sadece bir ay kullandim ve cocugun istahi acildi, normal beslenmesine geri dondu.
Ben bir de baska doktora danismanizi oneririm bu sebeple.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…