- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi grateful2425
-
türkcesini bilmiyorum. persentel?!? ona göre asiri zayif ona göre 15 olmasi lazim. kresde onun yasindaki cocuklar hep 14-16 arasiama bunu söylemen icimi rahatlarti
ben bazen cocuklara balli su yaparim severler..adacayi iyi geliyor, onun cayinida yapabilirsin.
her gun bir kasik bal (gercek bal ise) direncimiz icinde cok iyi gelir.
Geçmiş olsun. Kızım öksürdüğünde elma çayı yapıyorum. Elmayı kabuklarıyla birlikte doğrayıp demliyorsunuz, demlerken içine bir iki tane karabiber atıyorsunuz. Ilınınca da bir çay kaşığı bal ekliyorum. Hem tadını seviyor, hem de öksürüğüne iyi geliyor. Bazen bir dilim limon, bir çubuk tarçın da ekleyebiliyorum içine.
biz sehirde yasiyoruzda noluyordagin tepesinde bir köyde yasiyorum gercek bal
Geçmiş olsun. Kızım öksürdüğünde elma çayı yapıyorum. Elmayı kabuklarıyla birlikte doğrayıp demliyorsunuz, demlerken içine bir iki tane karabiber atıyorsunuz. Ilınınca da bir çay kaşığı bal ekliyorum. Hem tadını seviyor, hem de öksürüğüne iyi geliyor. Bazen bir dilim limon, bir çubuk tarçın da ekleyebiliyorum içine.
Persentili kaçta? Benim kizim kilo olarak mesela 25te. Yani çoçuklarin %75i benim kizimdan daha kilolu. Bu kizim sagliksiz oldugu anlamina gelmez ama. Ki kizim çok saglikli. Saglikli beslenir, yogurdu, meyve ve sebzeyi sever. Nadir abur cubur yer. Bunlar önemli olan.
Lütfen çoçuga bos yere seker verme. Balda sekerdir. Bos yere kan sekeri ziplar. Kilo, saglik kistasi degildir. Ha persentil tamamen 0in altinda, o zaman zaten doktor takviye yazardi diye düsünüyorum.
Ve evet @damdana katiliyorum, süt, öksürüge hiç iyi gelmez. Doktora danistinmi? Ne diyor bu konuda?
biz sehirde yasiyoruzda noluyor
yani marketteki ballarin ne oldugu belli degil, yinede aliyorum ben. bu konuda butun markalar saibeli
ilik su yap iste at icine koy..illa icecek..ben bazen kendime yaparim..cocuklar gore gore istedilerpardon smile yalnis algiya sebeb olmus köyde oldugum icin hersey organig. arilari bile taniyorum :) istedigi kadar organig olsun yemiyorrr yemiyor
Cocugunuz 3 yasinda artik herseyi yeyip icebilir sadece bal etkili olmayabilir sadece bogazini yumusatirselam kk,
oglum cok hastalaniyor + behcet hastasi.
nerdeyse 3 yasina gircek. hergün bir tatli kasigi bal zararlimidir sizce? balsiz sütünü icmiyor. bir haftadir cok kötü öksürüyor. balgam öksürüge iyi degil diye duymustum napicagimi sasirdim.
Tesekürler
evet elma balgam attiriyor.
konu sahibi siz dogalini bulabiliyormussunuz balin ne guzel.
Ben bir yil dogal dut pekmezi bulmustum, onu iciriyordum duzenli, benim ogluma acayip iyi gelmisti,
bizde alerji de oldugu icin oksuruk her kis belamiz olur, o kisi cok kolay atlatmistik,
ancak bir daha dogalini bulamadim, marketten aldiklarim da hic etkisi olmadi.
Bulabiliyorsaniz dut pekmezi de oneririm oksuruk icin.
sorun hic birsey yemiyor cok zayir. 15 kilo olmasi gerekirken 11 kilo denemedigim kalmadi balla en az biraz yedire biliyordum.
dut acil banada lazim agizindan behcet yüzünden sürekli yara cikiyor. yasadigim yerde yok malesef. istanbulda bulabilirmiyim babam gidicek ismarlarim
3 yas icin 15 kilo normal. ama konu sahibi persentila takilip strese girmeyin siz. faydali olan herseyden verin. keciboynuzu ozu kullaniyorum bikac aydir. demir eksiklikleri vardi. sukur amasaallah ilaca gerek kalmadan hallettik gibi. bol yogurt yedirin kendiniz mayalayin bagirsaklardaki yararli bakterileri cogaltir bagisikligi guclendirir. arada karadut ozu verin alerjisi yoksa agiz yaralari ve bogaz enfeksiyonuna iyi gelir.bence yanlis biliyorsunuz,
3 yas icin 15 kilo fazla.
ekleme:
google da sizin gibi diyor, bana fazla geldi yine de.
neyse yanlis bilgi vermeyeyim aman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?