- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Katılıyorum,uzman o kısıtlı sürede tanıdığı kadarıyla değerlendirebilir ancak.Görüşmeniz iyi oldu,ama hislerini de katıp bir harman oluşturacaksın kendince.CuteMom hallolacak her şey endişelenme. Bunlar hayatın içinde ve hayatın içinden olan meseleler. Çok üzülüyorsun. Senin güçlü olman lazım. Kendimi Ege' nin yerine koyuyorum.
Babamın başka birisi olduğunu öğrensen hissedeceğim muhtemel şey yalnızlık, terk edilmişlik duygusu olur. Sen sürekli ağlarsan, olayı bu kadar büyütüp bu denli üzülürsen bu onun yalnızlık duygusunu pekiştirir. Yapma bunu.
Hep kendini dahil et dedim. Bu sizin ortak sorununuz. Ortak bir yaşanmışlık. Bu gerçek açığa çıktığında yapacağın olayın seninle ilgili boyutunu vurgulamak olmalı bence. Böyle yaparsan Ege hissedeceği muhtemel yalnızlık duygusunu daha hafif atlatacaktır. Senin yaşadıklarını öğrendiğinde bu olayın tek öznesi olmadığını daha iyi anlayacak.
Birde şunu bilmeni isterim, elbette uzman görüşü önemli. Yalnız uzman dediğin insan hiçbir zaman senin oğlunu senin kadar tanıyamaz. Onlar kalıplaşmış bazı stratejilerle hareket ediyorlar. Her dediklerine bu kadar takılma derim. Empati yap. Sen onun annesisin. Onu hiç kimse senden daha iyi anlayamaz.
CuteMom
Burası oyun pedegog'u gibi bir yer değil mi.
Misal bize oyun odası war, benim oğlanla Bahar hanım oraya giriyorlar baş başa kalıyorlar.
Yanii bir koltuğa oturtup karşısına alıp konuşmuyor.
Oyun ile ona terapi veriyor, konuşturuyor.
Yanii anlattıklarından, nasıl şekillenecek senin Ege ile psikoloğun iletişimi orasını anlayamadım.
Sen kendi annen de olsa, kesinlikle kimseye kulak asma.
Aklına ne takılıyorsa, bunu direk psikolağa sor.
Açık açık benim bu şekilde korkularım war, bana bir kaç seans sonra öz babasını görmeli gibi bişi diyeceğinizden endişeliyim diye belirt.
Birde Ege'nin orayı ilk etapta sevmesi lazım, sizin odada eşinle yanlız bırakmaması oradan rahatsız olduğunu gösteriyor.
İlgilenen de vardır orda oysa ki asistan vs...
Ege ile psikolog danışman hiç görüştü mü peki ?
Ağız çizmeme kısmına çok şaşırdım cute,sizin bir şeyleri sakladığınızı mı hissediyor,böyle mi ifade ediyor bilinç altını
acaba.Neyse sen de kafanı toplamaya çalışıyorsun,ben birşeyler yazarak araya girmeyeyim.
Oyle bıle olsa bıyolojık babası onu aramadan bunu gerceklestıremeyecekGercegi ogrendiginde gercek babasini gormek isteyecektir.
Ben geçen sene ilk kez götürdüğümde, Bahar hanım benimle ilk etapta görüşme sağladı.Hayır canım oyun pedagogu degıl , bundan sonra gorusmeler nasıl olacak bılmıyorum ama ılkı bu sekılde oldu zaten sorun egeyle nasıl konusacagı degılde bızımle konusurken egenın kımlerle oyalanacagı , oyalanıp oyalanamayacagı sız mesela nasıl konusuyorsunuz ? Buarada bı oyun odası var ege elınde sepetle geldı ama oyuncak varmı emın degılım belkıde oyuncak goturmelıyız egeye kestıremedım.
Buarada asıstan vardı ama bız gıttıgımızde zaten 20 dk fılan bekledık randevu saatımız gectı , orada baska cocuklar vardı farklı davranıslar sergılıyordu ege onlardan rahatsız oldu , daha sonra ucumuz gırdık ılk gorusmeye egeye bazı sorular sordu hepsını cevapladı , bızde oncesınde bır form doldurmustuk ben onu egeden gızlı doldurdum cunku asla bırakmaz ne yaptıgıma bakardı . Daha sonra egeyı odadan cıkarıp oyun odasına bıraktılar gıderkende asıstan kızla tanıstırdılar ve sordu ıcerdekıler kım dedı Ege'ye oda annemle babammm dedı saskın saskın.Ben onlarla bıraz konusmak ıstıyorum sende burada su ablayla kal gıbılerınden bısıler soyledı resım cızmesını soylemısler olacakkı ege odayı bastıgında elınde resımlerle gırdı.
Aslında ofıs gayet guzeldı ılgınc harbıyede eskı bır bınada kapıları fılan camları oldugundan baya degısıktı , Egede sever boyle seylerı zaten ama neden bılmıyorum gorusmenın 20. dakıkasında odaya gelıp ısrarla cıkmadı sonrada dıger uzmanla gorusmek ıstemedı testı yapan kısıde baska bırı burada. Cıkolata fılan getırdıler ıkna ıcın , annende gelsınmı dedıler oda evet dedı bende gıttım paravanın arkasında bekledım .
Buarada gıttıgımız kısının bazı kıtapları var sanırım orada gordum , sımdı baktımda kıtapya yazmıs bu konularda . Iyı kadından yana hıc bı suphem yok buarada ıstedıgım tum soruları soramadım zaten boyle bıraz benım acımdan hıc planladıgım gıbı gecmedı fazlacada kontrolumden cıktı duygusallık vs cok agır bastı ama genede gıttıgım ıcın memnunum.
Sızın nasıl oldu ılkı ve dıgerlerı anlatırmısın sana zahmet
Biliyormu oglu oldugunu?Oyle bıle olsa bıyolojık babası onu aramadan bunu gerceklestıremeyecek
Ben geçen sene ilk kez götürdüğümde, Bahar hanım benimle ilk etapta görüşme sağladı.
Asistan oğlana oyun yerine götürdü, resim çizmişlerdi şarkı vs söylemişlerdi.
Ben tektim sonuçta yanımda kimse yoktu.
Ben neden geldiğimizi durumu anlattım bu şekilde ilerledi.
Sonrasında oğlumla Bahar hanım oyun terapi odasına gittiler.
Geçen sene oğlumun oyun terapi odasında oynadığı oyuncaklar, temeli sağlamlık gerektirecek oyuncak türlerindenmiş.
Bu sene ise, kendini koruma savunma ile ilgili türden oyunlarla oynuyormuş.
Yanii bunun anlamı, artık baba yok. Annemi ben koruyacağım kötülüklerden demek istiyormuş.
Ve benim de cumartesi günü sizin gibi duygusal anlarım oldu, Bahar hanımla konuşmaya başladığımda gözlerim doldu.
Okulda bazı sıkıntılar yaşamaya başladık biz.
Öğretmeniyle görüşmek istediğini söyledi Bahar hanım.
Bizde form doldurup verdik, öğretmenide doldurdu ayrıyetten onuda cumartesi verdik.
Bizim bir daha ki seansımız 29 nisan cumartesi günü.
Bir ayda 1 kez gidiyoruz.
Bende senin gibi oraya giderken planlarım şunları şunları sorucam Bahar hanıma diye ama oraya gidince bi anda planladığın gibi gitmiyor ve soracağın şeylerde o an aklından uçuyor.
En iyisi not almak, tavsiye ederim. Ben bundan sonra böyle yapacağım.
biz en azından yanyana cızılmısız dedım kendı ıcımden o anda zatençizdiğinden anlaşıldığı üzere sizin ondan bir şey sakladiginizi biliyor
geçen gün bir sisyalmedya sitesinde bir şey paylasmistu bir çocuk gelişimci bir çocuğun aile cizdigi resminde hep kenarda nokta gibi karalanmis bir kısım var babası yok
o karışık noktaya iyice yakından bakınca bir çöp adam ayağını uzamis tv izliyor çocuk babasini hep böyle eklemiş resimlerine
ve gerçekten de anlaşılıyor ki çocukla babasının ilişkisi hiç yok
bu örnekte gibi size de yardımcı olacaktir o resim
bu resimler bayagi ipucu oluyormuş
Tabı kı 2 aylıkken ayrıldık bızBiliyormu oglu oldugunu?
Aslında bıraz yatkınlıgı umarım vardır boylesı ısıme gelır acıkcsı hıc hazırlıksız yakalamak ıstemıyorum onuAh Cute cute,senin zeki oğlun sandığından fazlasını biliyor canım,bundan eminim...Belki de buna hiç şaşırmayacak,belki de daha fazlasından korkuyordur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?