Çocuğa iki isim koymak

Toplum da beni ilgilendirmiyor ben çocuğuma gerçek anlamını öğretirim biri bir şey derse ona göre cevap verir. İsmin güzelliklerini yaşanan güzellikleri anlatır .

biz sadece uyarmak istedik. toplum sizi ilgilendirmiyor ama oğlunuzda o toplumun bir ferdi olacak. ve bu unutulacak bir olay değil yıllar sonra bile hatırlanacak. ben asla kendim çok seviyorum istiyorum diye oğluma bunu yapmazdım ama dediğim gibi sonuçta karar sizin.

TV de her gün adam öldurme tecavüz haberleri var o zaman insanların adlarını not alalım o isimler kara listeye alınsın. Turkiye de oldugumuz icin buraya gore konusalim .Ben neden istediğimi açıkladım daha da bir şey söylemek istemiyorum. Siz 30 40 yıldan bahsediyorsunuz bende 1400 yıldan bahsediyorum herkesin düşüncesi farklı bakış açısı farklı yine de saygı duyuyorum

Hah mesela canli bir ornek vereyim,esimin bir akrabasi cocuguna Omer Halisdemir adini verdi :) ve uzerine soyadi var daha. Dusunun komediyi. Bir de bizim ulke o kadar degisik bir ulke ki,bu isim bugun farkli anilir yarin farkli olabilir. Ustu kapali anlatmaya calistim ama umarim anlamissinizdir. Yarin bu isim kotu anilirsa napacaksiniz?

1400 yıldır unutulmadıgi icin zaten oğlumun adı Ensar. Her neyse siz beni ben sizi anlamıyorum evet kötü çağrışımlar olabilir ama ben kötü düşünmüyorum herkes de gerçek anlamına odaklanıp düşünse işler çözülür düşünmeseniz de canınız sağolsun

Dediginiz komik ve bir o kadar cirkin vakalari bende biliyorum ad koyma konusunda .ama ben oğluma ismin güzelliklerini anlatacağım. O yüzden sakınca görmüyorum bireyi anlatmıyor bana göre Allah CC in razı olduğu insanları Peygamber Efendimiz SAVin zamanlarını hatırlatıyor çocuğumda boyle bilecek

Zorluğunu kolaylığını uyumunu bilmem,ben iki isim sevmiyorum.Çocuklarima da tek isim koydum.Bazen soruyorlar yalnızca x mi diye,evet yalnızca x diyorum :)
Ben de kızıma tek isim koydum Zeynep
Herkes o kadar alışmış ki iki isme, hamileyken de hep sorarlardı “bu kayınvalidenin adı galiba, ikincisi ne düşünüyorsunuz?” diye ve hala da soruyorlar sadece “Zeynep mi?” “evet, sadece Zeynep”diyorum arkasından “kayınvalidenin adı mı?” diyorlar. Ben de konu sahibiyle aynı şeyleri düşünüyorum çift isim konusunda....

Ensar ismi kulağa hoş gelmiyor.
Maneviyatı yüksek, daha anlamlı başka isimde bulabilirsiniz.
Ben tek isim taraftarayım 2 isimi yük görüyorum.

İsin inanc kismi da sıkıntılı esasen. Ben olsam cocugumun bazi inanislarina kendim karar vermem. Ona da ornegim var liseden bir arkadasim inancsizdi ama adi Rahman’di. Naapti degistirdi ismini. Boyle durumlar yasanabilir ona gore davranmak lazim ama elbette siz nasil isterseniz oyle koyun.

Siz karar vermiyorsanız ben karar veriyorum.

Her iki ismi de bu kadar dini olmamalı bence. Sonrasında esas bu konuda problem yaşanabilir. Ki iki isim de çok güzel yanlış anlaşılmak istemem:)

Düzeltme:) tam üstte de dini bişey konuşuluyormuş şimdi gördüm.

Erkek çocuklarına iki isim yakışıyor bence ama üstteki yorumum ayrı olarak düşünülebilir

Siz karar vermiyorsanız ben karar veriyorum.
Ensar yerine Enes koyabilirsiniz yada sadece ensar yada ömer iki isime karşıyım ben bebeginiz tek bir birey o yüzden tek ismi olmalı bence
Bide kv veya kp der ismini koymak zorunda kalıp ucuna can nur naz ekleyenleri anlayamıyorum ya hiç koymayın yada ekleme yapmayın yada mesela kv denin adı hamdi diyelim çocuga hamdi mert ismini koyuyorlar tuhaf oluyor

Bence konu sahibinin koyacagi isime karismayin hanimlar sonuçta konusu bu degil. Ne isimler gördük burda ve evet ismi Fethullah olanlar bugün degistiriyor universiteden degistiren iki tane arkadasim oldu. Ama bu onu ilgilendirir bizi degil.

ya sadece onu ilgilendirse yazmazdım çocuğa yazık diye yazdım. yoksa banane isterse abudik gubudik birşey koysun.

Karismak degil ki fikir veriyoruz,yasanmisliklari anlatiyoruz. Bakin siz de soyluyorsunuz mesela o ismi koyanlar degistiriyor diye. Burasi degisik bir ulke,bugunun dogru bilineni yarinin yanlis bilineni olabiliyor. O kadar risk almamak lazim diyoruz. Bir de dini isimler de ayni sekilde sorun olabiliyor cocuklar buyudugunde. Konu acilmis herkes fikir verir,konu sahibi okur degerlendirir sonra da kendi istedigini yapar yani burasi bunun icin var

Ensar sadece bir ünvan yani net bir anlamı yok
Medine’ye hicretle Mekkeli muhacirlere yardım eden, Medineli müslümanlara verilen ad.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…