Cocuga Ilgi

cocugunuzla kac saat oynuyorsunuz

• yoksa calistiginiz icin oynamiyormusunuz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    1
  • Anket Kapalı .

mondschein2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
957
7
96
İsviçre
Cocuklar dogduklari andan itibaren ,kim olduklari ve insan olarak degerlerinin ne oldugu konusundaki görüslerini ana-babalarinin veya onlara bakan kisilerin tavirlarina dayanarak olusturulur,Cocuklar degerli olduklarini hissetmek icin ana-babalarinin ilgisine ihtiyac duyarlar.Ilk coculuk yillarinda cocugumuza ne kadar ilgi gostersek okadar iyidir.
ilgi gostermek birlikte zaman harcamaktir,onunla oyun oynamaktir,kitap okumatir,konusmaktir,yuruyuse cikmak veya baska seyler yapmaktir.ilgi gostermek farketmektr,cocugun ne yaptigini,ne soyledigini veya ihtiyacini farketmek.Soru sordugunda ve bizimle konustugunda onu gercekten dinlemektir.
Sevdiklerinin ve yaptiklarinin bizim icin onemli oldugunu ona hissettirmektir. Ancak onlarla konusurken gözümüz televizyonda veya gazetede ise yanlistir.cocugumuz bu tur ilgiiy yeterli bulmaz.Cocuklar ,harika olduklarinin ve orada bulunmalarinin cok hos bir sey oldugunun ana-babalari tarafindan gösterilmesine cok ihtiyac duyarlar.COCUKLAR ANA BABALARININ YÜZ IFADESINDEN ,EL HAREKETINDEN VE SES TONUNDAN BILE BUNU ANLAYABILIRLER.

Bie anne 6aylik bebeginin gozlerine seygiyle baktiginda yada ona eee diye oynadiginda onun varligindan duydugu mutlulugu ona iletmis olmaktadir,bir baba 18aylik kizinin kendisine kostugunu gordugunde hemen egilip sariliyorsa ve yüzüne öpücukler konduruyorsa oda bu mesaji ona iletmektedir.

çocuklara ilgi göstermeli ve her söylediklerini dikkate almalıyız öyleki değerli olduklarını sevildiklerini bilsinler. canım güzel bir paylaşımdı eline sağlık

kızım 15 aylık bana ve babasına karsı asırı sıcak degıl sankı bunun nedenının cok hareketlı olması ve etrafı karıstırmak ıcın arayıs ıcınde olmasını dusunuyorum bazende daha kucuk duzelır dıyorum bır sanıye yerınde duramayan bır cocuk bırde cok dusuyoruz ustune belkıde sıkılıyordue gormemısın cocugu olmus mısalıııııkafamçokkarıştı

kızım 15 aylık bana ve babasına karsı asırı sıcak degıl sankı bunun nedenının cok hareketlı olması ve etrafı karıstırmak ıcın arayıs ıcınde olmasını dusunuyorum bazende daha kucuk duzelır dıyorum bır sanıye yerınde duramayan bır cocuk bırde cok dusuyoruz ustune belkıde sıkılıyordue gormemısın cocugu olmus mısalıııııkafamçokkarıştı

her bebek ne kadar size karsi sicak gelmesede bazi anne babalar bebegimiz bize karsi soguk sevmiyor deselerde cok yanlis dedigin gibi biz cok sevdigimiz icin,bir oteki gozumuzden kiskandigimiz icin bize oyle geliyor,her bebek her cocuk mutlaka anne babanin sevdigi kadar onlarda bizi seviyordur,,,,,,,tersi kesinlikle dusunelemez,sevgilerimle canimmmmmmmmmmmmmm:1hug:

:1hug:
bence her anne baba nasil bir cocougu dunyaya birlikte getirmeye karar veriyorlarsa cocugu gereken ilgiyide gostermeliler,,onlar bizim herseyimiz ya,benm oglenda beni cok sever ,obenim canimyaaaaa,paylasim icin sagol

slm canim,allah bagislasin oglunu,:nazar:ikinizide opuyorum,kendinize iyi bakin,sevgilerrrrrrrrr

canım paylaşımın için teşekkürler..gerçekten doğru egerki oğlumu dinlemzsek yada oan başka birşeyle meşgulsek..dikkat cekecek ne varsa yapar..bide 4-5 yaşta şu görülüyor..anne veya baba konuşurken mutlaka lafımızı kesiyordu..ama şuan ona çok normal birşekilde bunun doğru olmadığını ve bizim sözümüz bittikten sonra konuşabileceğini öğrettim..arada yapsada...oda ne yapıyor..benim lafım bittikten sonra şimdi sıra bana geçtii dinleyin beni bana geçti diyorum diyo..komik degilmi..ama gülmüyoruz tabi dikkatle dinliyoruz..:)

canım paylaşımın için teşekkürler..gerçekten doğru egerki oğlumu dinlemzsek yada oan başka birşeyle meşgulsek..dikkat cekecek ne varsa yapar..bide 4-5 yaşta şu görülüyor..anne veya baba konuşurken mutlaka lafımızı kesiyordu..ama şuan ona çok normal birşekilde bunun doğru olmadığını ve bizim sözümüz bittikten sonra konuşabileceğini öğrettim..arada yapsada...oda ne yapıyor..benim lafım bittikten sonra şimdi sıra bana geçtii dinleyin beni bana geçti diyorum diyo..komik degilmi..ama gülmüyoruz tabi dikkatle dinliyoruz..:)

slm canimm,rica ederimm

bnce komik degil atakan gayaet sirasini beklemis biliyor tabi,:emir_bebek:seninle kocanin lafi bitmaz,oyuzden kesmistir lafini,,sira bende diye,,yerimseniben,ya gulucuk valla akilli oglun varr,yinede iyisin hadi yap 2 cocou derim ben sana,:utangac:,,valla atakan bakar bebege bunda o zekilik varkenn,ikinizide cok opuyorum canimmmmsinnnnnnnnnnn:1hug:

Back
X