- 28 Kasım 2010
- 42.562
- 141.369
- 798
- Konu Sahibi kockadini28
-
Siz evi alıp çocuk doğduktan sonra çark edip bebeğe bakmicam deme ihtimali var mı? Oğlum 2 yaşında kv rahmetli ;annem de memlekette 2 sene ben baktım şimdi kreşe başladı.uzun vadeli yatırım için erken.kv bin çocuğa bakma süresi sınırlı ama ev alırsanız ve süreç istenen gibi olmazsa iç bakmazsa ya da siz bir süre sonra kv baksin istemezseniz ev değişmek zor.Merhaba sevgili kk ailesi
Diğer konularımı okuyanlar bilir kayınvalidemle ilgili birtakım problemler vardı ama sonradan eşimin konuşması ve benim hamile olmamla birlikte kayınvalidem geri adım attı ve şu an aramız iyi diyebilirim.Gelelim asıl konuya şu an 4 aylık hamileym ve çalışıyorum.Bebek doğduktan bir süre sonra çalışmaya başlamam lazım çünkü ev için kredi çektik ve eşime yardım etmem lazım.Kayınvalidem sakın bakıcı felan düşünmeyin ben ne güne duruyorum ben bakarım torunuma diye söylüyor eğer böyle bir şey söz konusu olursa mecburen evi de yakın almak zorunda kalacağız.Bu konuda tecrübeli olanlar fikirlerini söylerlerse çok mutlu olurum :)
Kesinlikle katılıyorum.Kv baksın yemek dersin ev işi derdin olmaz diyenler olmuş bu zihniyeti hiç anlamıyorum
birincisi bebeğe bakanın tek işi bebek olmalı. Yemek ev işi sonraki iş. Siz bebeğin yalnızca fiziksel gelişimine odaklanıyorsanız tabi o başka mesele. İkincisi senin paralı çalışanınla kv bir olmuyor. Bir süre sonra hayatına ortak olup herşeyine karışıyor. Yıllarca bu yükün altında maddi manevi eziyor. Karın herşeyle doyar ama huzur başka şey.
En az 3 yaşına kadar öz annenin bakması taraftarıyım. Kaynana olayına hiç girme bacım. Söz hakkı olmasını geçtim çovuğun için sağlıklı değil. Babanneden anneye gitmek istemeyen çocuk gördü bu gözler. Otorite boşluğu eşlerin anasını savunması yanlışını söyleyememek cabası. Mutsuzluk kısacası. Hem kv sende mi bakacak kendi evinde mi. Sende bakacaksa belki yemek yatma devamlı bir arada olucaksın sürekli birlikte yaşamayı herkes kaldıramaz ben eşimle çekirdek ailemle bir arada olmak isterim mesela. Bana göre deil kısacası. Bende kredi ödüyorum 2 yıl sonra bitiyor. İki yıldan önce çocuk istemiyorum sırf bu yüzden. Çünkü her çocuğun annesiyle büyümesi en doğal hakkıdır.Canım hem kredi çektik ödüyoruz şu anda aynı zamandada kiradayız şu an ev arayışı içindeyiz
Bende bunu demeye gelmiştim. Kadın çocuğa bakarım demiş. Hepinize bakarım dememişki.. bu mantıkla düşünenler kv. İle yaşasa daha mantıklı..Kv baksın yemek dersin ev işi derdin olmaz diyenler olmuş bu zihniyeti hiç anlamıyorum
birincisi bebeğe bakanın tek işi bebek olmalı. Yemek ev işi sonraki iş. Siz bebeğin yalnızca fiziksel gelişimine odaklanıyorsanız tabi o başka mesele. İkincisi senin paralı çalışanınla kv bir olmuyor. Bir süre sonra hayatına ortak olup herşeyine karışıyor. Yıllarca bu yükün altında maddi manevi eziyor. Karın herşeyle doyar ama huzur başka şey.
Kesinlikle bu düşünceye bende karşıyım sonuçta herkesin bir hayatı bir düzeni var benim içim tek önemli konu çocuğumu gönül rahatlığıyla emanet edebilecek bir insandı gerek burada okuduğum yorumlar gerekse çevremden gördüklerimle en azından bir 2 3 sene kendim bakmayı düşünüyorumBende bunu demeye gelmiştim. Kadın çocuğa bakarım demiş. Hepinize bakarım dememişki.. bu mantıkla düşünenler kv. İle yaşasa daha mantıklı..
Konu sahibi kv.nizle aranızdaki ilişkiye göre değişebilecek bir durum bu. Arkadaşların da dediği gibi uzun vadede düşünün. Ben bakıcıya verdim güvenilir birini bulursanız içiniz rahat bırakıyorsunuz..
Ev kredisini nasıl çektiniz o zaman onu anlamadımŞu an kirada oturuyoruz ev almayı düşünüyoruz o yüzden bir an evvel karar vermem lazım eşim seçimi bana bıraktı ama bende karar veremiyorum
O kadar haklisiniz ki. Hatta bazilari ileri gidip kendisini bebegin annesi sizi de bakicisi gibi gorebiliyor. Bu ihtimali de goz ardi etmemek lazim.Sizin kurallarınıza saygı duyup, kendi babaanne ve sizlere yardımcı olmaya çalıştığını bilecekse olabilir.
Gerçi her zaman için ben anneanne babaanne taraftarı değilim, söz hükümleri oluyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?