Çocuğa kayınvalidenin bakması

biraz daha uzun mesafeli düşünmekte fayda var.hep bebek kalmayacak.o evi yakınlarında almak aranız bal şeker olsa bile gün gelir pişmanlık yaratır. kira da değil bırakıp da gidemezsiniz huzurunuz kaçar.çocuğuna kv bakanların çok sorun yaşadığını da gördüm, hem fazla yüzgöz olmaktan kaynaklı hem de çocuğun yetiştiriliş ve otorite sorunundan kaynaklı.ay bi de erkeklerin analarını savunması da cabası.allah korusun kv'nin hastalığı ya da başka bir şey de çıkabilir.ben olsam anneyi ve kv'yi hiç karıştırmam, iyi bir bakıcı bulurum.kv'de isterse gelir yoklar arada.şimdi bulanları düşünmek için erken ama çok var daha.sağlıkla gelsin bebiş inşallah.

Benim iki cocugum var ikisine de o bakti. Birini buyuttu birine de bakiyor suanda.Bu zamanda parasini gectim guvenilir bakici bulmak cok zor. Aramizda zaman zaman anlasmazliklar cikiyor ama Allah razi olsun ondan,gozum hic arkada kalmiyor.

Merhaba sevgili kk ailesi
Diğer konularımı okuyanlar bilir kayınvalidemle ilgili birtakım problemler vardı ama sonradan eşimin konuşması ve benim hamile olmamla birlikte kayınvalidem geri adım attı ve şu an aramız iyi diyebilirim.Gelelim asıl konuya şu an 4 aylık hamileym ve çalışıyorum.Bebek doğduktan bir süre sonra çalışmaya başlamam lazım çünkü ev için kredi çektik ve eşime yardım etmem lazım.Kayınvalidem sakın bakıcı felan düşünmeyin ben ne güne duruyorum ben bakarım torunuma diye söylüyor eğer böyle bir şey söz konusu olursa mecburen evi de yakın almak zorunda kalacağız.Bu konuda tecrübeli olanlar fikirlerini söylerlerse çok mutlu olurum :)
Siz evi alıp çocuk doğduktan sonra çark edip bebeğe bakmicam deme ihtimali var mı? Oğlum 2 yaşında kv rahmetli ;annem de memlekette 2 sene ben baktım şimdi kreşe başladı.uzun vadeli yatırım için erken.kv bin çocuğa bakma süresi sınırlı ama ev alırsanız ve süreç istenen gibi olmazsa iç bakmazsa ya da siz bir süre sonra kv baksin istemezseniz ev değişmek zor.
Yoksa sizi sevsin sevmesin çocuğunuza gözü gibi bakar bence kv niz

Bebek bakımında söz geçirme iktidar olma çabası olmayacaksa neden olmasın mis gibi olur. Benim kayinvalidemle aram iyidir ama biraz baskın bir karakter olduğu için bebeğime bakması için onu değil görümcemi çağırdım, bebegimle ilgili rahatsız olduğum şeyleri kayinvalideme söylemekte çekinirim o da karşılık verir öyle değil böyle der sonra çatışırız diye hiç o sularda yüzmedim

Kv baksın yemek dersin ev işi derdin olmaz diyenler olmuş bu zihniyeti hiç anlamıyorum
birincisi bebeğe bakanın tek işi bebek olmalı. Yemek ev işi sonraki iş. Siz bebeğin yalnızca fiziksel gelişimine odaklanıyorsanız tabi o başka mesele. İkincisi senin paralı çalışanınla kv bir olmuyor. Bir süre sonra hayatına ortak olup herşeyine karışıyor. Yıllarca bu yükün altında maddi manevi eziyor. Karın herşeyle doyar ama huzur başka şey.

Benim canım annem bakıyordu ama rahmetli oldu.KV de o dönem ben bakarim demedi zaten 5saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyorlar.Biz de bakıcı adayı ile görüşmüştük ama meğerse kvler bizim burda ev tutmayı düşünmüşler ne bilelim biz. Beni istemiyosunuź diye alınganlık yaptı bi de ben annemin acısını yaşarken. O zaman bakıcının doğru karar olduğunu anladım.Hem kafalar uymuyor zaten hem de beni yas tutarken bile yoran insan normal zamanda neler yapar diye düşündüm. Yani bence sizi yormayan, işinizi kolaylaştıran, kafanızın uyuştuğu , özel hayatınıza saygı duyan bi kv değilse hiç yanaşmayın. İlerde eşinizle aranızda bile huzursuzluğa neden olabilir.

Kv baksın yemek dersin ev işi derdin olmaz diyenler olmuş bu zihniyeti hiç anlamıyorum
birincisi bebeğe bakanın tek işi bebek olmalı. Yemek ev işi sonraki iş. Siz bebeğin yalnızca fiziksel gelişimine odaklanıyorsanız tabi o başka mesele. İkincisi senin paralı çalışanınla kv bir olmuyor. Bir süre sonra hayatına ortak olup herşeyine karışıyor. Yıllarca bu yükün altında maddi manevi eziyor. Karın herşeyle doyar ama huzur başka şey.
Kesinlikle katılıyorum.

Canım hem kredi çektik ödüyoruz şu anda aynı zamandada kiradayız şu an ev arayışı içindeyiz
En az 3 yaşına kadar öz annenin bakması taraftarıyım. Kaynana olayına hiç girme bacım. Söz hakkı olmasını geçtim çovuğun için sağlıklı değil. Babanneden anneye gitmek istemeyen çocuk gördü bu gözler. Otorite boşluğu eşlerin anasını savunması yanlışını söyleyememek cabası. Mutsuzluk kısacası. Hem kv sende mi bakacak kendi evinde mi. Sende bakacaksa belki yemek yatma devamlı bir arada olucaksın sürekli birlikte yaşamayı herkes kaldıramaz ben eşimle çekirdek ailemle bir arada olmak isterim mesela. Bana göre deil kısacası. Bende kredi ödüyorum 2 yıl sonra bitiyor. İki yıldan önce çocuk istemiyorum sırf bu yüzden. Çünkü her çocuğun annesiyle büyümesi en doğal hakkıdır.

Bende bunu demeye gelmiştim. Kadın çocuğa bakarım demiş. Hepinize bakarım dememişki.. bu mantıkla düşünenler kv. İle yaşasa daha mantıklı..

Konu sahibi kv.nizle aranızdaki ilişkiye göre değişebilecek bir durum bu. Arkadaşların da dediği gibi uzun vadede düşünün. Ben bakıcıya verdim güvenilir birini bulursanız içiniz rahat bırakıyorsunuz..

Kvaldenizin kisiligini ve iliskinizi bilmiyorum ama cocuk 2 yasina kadar birine baktirmakla olmuyor. Krese okula bile baslasa hep bir destek alacak kisi gerekiyor. Aksam bi yere gitseniz birakacak kisi bazen gerekiyor. Aranizda sorun yoksa direkt bakimdan sorumlu olmasa da aile buyuklerinden birine yakin olmak iyidir bence. Yakin derken ayni apartman vs degil ama 5-10 dakika yurume mesafesi olmali en azindan.

Bende bunu demeye gelmiştim. Kadın çocuğa bakarım demiş. Hepinize bakarım dememişki.. bu mantıkla düşünenler kv. İle yaşasa daha mantıklı..

Konu sahibi kv.nizle aranızdaki ilişkiye göre değişebilecek bir durum bu. Arkadaşların da dediği gibi uzun vadede düşünün. Ben bakıcıya verdim güvenilir birini bulursanız içiniz rahat bırakıyorsunuz..
Kesinlikle bu düşünceye bende karşıyım sonuçta herkesin bir hayatı bir düzeni var benim içim tek önemli konu çocuğumu gönül rahatlığıyla emanet edebilecek bir insandı gerek burada okuduğum yorumlar gerekse çevremden gördüklerimle en azından bir 2 3 sene kendim bakmayı düşünüyorum

Benim kv ikizlerimize bakıyor, oğluma da bakmıştı.. Mesafeli bir ilişkimiz var.Allah razı olsun güzel de bakıyor, gözüm arkada kalmıyor.. bakıcı yada kreş olsa tedirgin olurdum.Arabayla 10 dk mesafedeyiz

Sizin kurallarınıza saygı duyup, kendi babaanne ve sizlere yardımcı olmaya çalıştığını bilecekse olabilir.
Gerçi her zaman için ben anneanne babaanne taraftarı değilim, söz hükümleri oluyor çünkü.
O kadar haklisiniz ki. Hatta bazilari ileri gidip kendisini bebegin annesi sizi de bakicisi gibi gorebiliyor. Bu ihtimali de goz ardi etmemek lazim.

bu sizin k.valide ile ilişkinize bakar... Eğer k.valideniz size saygı duyup çizgilerinize müdahale etmiyorsa bakabilir.En azından güven noktasında emanet ederken sorun yaşamazsınız.
Benim k.validem 3,5 aylıkken oğluma baktı şimdi 9 yaşında ama hep beni yönetmek istedi hep pofpof bekledi ki yaptım asla evladıma bakarken öyle yapma böyle yap demedim...kötü olmadıysak biraz benim alttan alışımdandı..şimdi bi kızım oldu bakmasını hiç istemedim onunda zaten hiç gönlü yoktu iyide oldu..9 aylıkken kızımı birinin vasıtasıyla tanıdığım bir bakıcıya verdim.

6 aydır bakıyor Allaha emanet çok memnunum ailece çok sevecenler abla gibi oldu bana..çok korkuyordum bakıcı konusundan inşallah rabbim utandırmaz hep böyle devam eder.

2. kızımda 2 yılda 4 bakıcı değiştirmiş biri olarak kesinlikle babaanne diyorum
büyük kızıma baktı babaannesi 5 yıl hiç gözüm arkada kalmadı

hee sorunlar oldu tabi benim yapma dediğim şeye o izin vermişliği oldu vs vs
ama inanın bakıcılardan çok çok iyi

evi illa dibinde almanıza gerek yok ki
bir araba mesafesi uzağında alabilirsiniz
ya sa zor olacak ama çocuğunuza bakma sürecinde orada kalabilirsiniz o sizde kalır idare edilir

eger kv seni seven sana saygı duyan ne bileyim kurallarına saygı falan duyuyorsa bence süper ..
mesela ne bileyim çocuk bi yaramazlık yapar kv azarlar vs tepki vermeyeceksen sonucta kötulugu için değil ..

Görümcem iki çocuğunu da kndi iz annesine baktırdı burnundan getirdi

Sürekli karışıyor onu yedirme bunu yeidrme onu giydirme ben büyüttüm sen yoktun laflarına getiriyor kendi öz annesi bunu diyip hak iddia ediyorsa bazı kvler de bunu yapabilir , çocuklar ne annesini dinliyor ne babasını ne de ananesini

Okul için servis geliyor onu bile göndermiyor yani çok sknti yaşadılar hala yaşıyorlar

En temizi kendiniz bakın kendiniz büyütün

Evi de yakından tutmanızı tavsiye etmem

Back
X