çocuğa özgüven nasıl kazandırılır?

Zorba çocuklar yüzündendir çok önemsememisini en önemli şeyin o olduğunu hissettirin o sormadan çok güzel olduğunu belirtin spora yönlendirin kafası rahatlar ergenlik döneminde böyle şeylerde başlar onu çok sevin beraber etkinlik yapın

Cocuklar ne kadar acımasız ya ,cok uzuldum . Benım oglumunda sene basında bır ozguven sorunu vardı tıyatro kursuna gıttı bır donem baya konusmustum buarada daha sonra havuza yazdırdık , 3 aydır fılan havuza gıdıyor , gıtar kursuna gıdıyor hıc eskısı gıbı degıl ayak dıretıyor artık duygularını daha guzel ıfade edıyor

çocukların tutumları da ailelerden kaynaklı malesef. şimdiki çocuklar ne isterlerse oluyor. ne yok biliyorlar ne ayıp. benim kzım daha 3.5 yaşında bile değil kreşe başlayalı 5 ay oldu bazen bir cümleler kuruyor aynı sizin gibi bakıyorum. yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum her defasında. inşallah kafasında yer ediyodur diye de dua ediyorum. gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor hele ki kız çocuğu. ablamın oğlu 11 yaşında hergün çantasında kızlardan gelen mektuplar. sosyal medyada atılan mesajları saymıyorum bile. biz ne kadar saf büyümüşüz diyorum. evimizin çevresinde bir sürü kolej var. kızıma kreşe başlayana kadar ben baktım. sürekli dışarı çıkardık o çocukları gördükçe ailelerinin o okullara verdiği paraya acırdım ve bu çocukları okutmayacaksın göndereceksin sanayiye çalışsınlar derdim. kolej olayı ondan sonra bitti bende. acayip bir nesil yetişiyor ben gerçekten endişeliyim. biz dışarda biri özenecek diye ekmek bile yemezdik. şimdi saygı diye birşey yok herkes birbirinin canını acıtma peşinde.

ben de tam bunu soracaktım, kızınız özel okula mı gidiyor diye...
Ne yazık ki ülkemizin çoğu hali vakti yerinde anne-babası çocuklarını şımarık-acımasız-bencil birer birey olarak yetiştirip kendilerini dünyanın hakimi olarak gördürdükleri için, o çocuklar da "normal" çocuklara çok vahşice davranıyorlar...
ben çok benzerini kendim ergenlikte yaşadığım için biliyorum. Okul konusunu tekrardan düşünün bence...

Ozel okullar malesef kötü.. son model akilli telefon harici daha uygun fiyatli bir telefon kullaniyor kuzenim ortaokula gidiyor. Dalga geciyorlarmis vs. Ortamdan kaynakli bence

ablam kolejde öğretmen, mesleğini de çok sever, ama artık psikolojisi bozuluyor,
hem öğrenciler hem veliler yüzünden.

Drama kursuna gıdecek canım bız bır hata sonucu aman ıyı olsun derken ajanslardan gelen oyuncu adaylarının oldugu tıyatro kursuna dusuvermıstık.

kıyafetlerini genelde ben alırım. ne alsam severek giyer. bazende birlikte gideriz seçtiğini alırım ama bazen okadar saçma kıyafetler seçebiliyorki o durumlarda müdahale ediyorum.
Kime gore neye gore sacma size gore sacma ona gore guzel. secimine saygi duymalisiniz.bu guzel degil bunu begenmedim diyerek ona guvenmediginizi gosteriyorsunuz.anne baba cocuguna inanirsa cocuk kendine inanir cocuk kendine inanirsa zamanla herkes ona inanir.

Okulu degisseniz?
okulu bulunduğum şehrin en iyi özel okulu. ancak devlet okulunu düşünürsem alırım o okuldan. kızım kreşten bu yana hep özel de okudu. şimdi özelden alıp devlete vermek daha kötü etkilemezmi psikolojisini

Bakın sorunun kaynağı okul gibi duruyor
Hem o okula gönderip hem gereğini yerine getirmemek sizinkisi üzgünüm
Özel okul bende düşündüm kızlarım için
Gelgelelim mutlaka kıyaslamalar yaşayacak örneklendirmeler olacak diye vazgeçtim
Herşeyi etraflıca düşünmek gerek

Eğer şartlarınızı zorlayarak o okula yolluyorsanız gördüğünüz gibi bu ona yaptığınız bir iyilik olmuyor
Aksine Özgüven çok önemli bir problemdir

Ben özel okul olması durumunda kendim velilerle ilişki kurarken zorlanırsam diye bile düşündüm
Hepsinin hesabını yaptım
Evet maddi durumum yeterli ama ben biraz muhafazakarım
Bu da benim tüm ilişkilerimi etkiliyor doğal olarak

Sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın
Çocuk büyütmenin bir formülü kitabı Yok inanın
Çoğu kez deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz
Ben kızlarımı göndereceğim bir ortamda
Okul olsun kurs spor etkinlik olsun
Bu tarz durumlara çok dikkat ederim

Özgüven sorunumuz hiç olmadı ama büyük Keman kursuna ortanca gitar kursuna başladığında
Ve yine ikisi birden basketbola başlayıp lisanslı sporcu olduklarında gerçekten çok olumlu dönüşler yaşadım
Ders başarıları her zaman en üst seviyede çok şükür

Kendi isteğiyle seçeceği bir kurs bir aktivite bir etkinlik tavsiye ederim

Son olarak bende konuşmaya başladıkları andan itibaren üç kızımında onlarla ilgili her konuda fikirlerini almışımdır
Bu giyim olur, kullanılacak bir aksesuar olur, gidilecek yer ,olur yenilecek yemek olur...
Yani fikirlerinin önemsendiği ilk yer evleri olmalı ki kendilerini her ortamda rahatça ifade edebilsinler

Simdi 3 alternatif var,ya cocugunuz digerleri gibi simarik yetisecek ya ezilecek yada herseyin bilincinde olup kimseyi umursamadan sadece okumaya bakacak.Yasi itibariyle son seçenek imkansiz ve arkadassiz kalacagi icin acimasiz olur. Kizinizla bir konusun,belki o da arkadaslarini begenmiyordur okulu degismek istiyordur.Benim iyi okul diyince aklima iyi bir ogretmen,cocugum için iyi bir ortam geliyor.Devlet okulu yada baska bir özel farketmez; ezilmeyecegi,sizin gibi bilincli ebeveynlerin oldugu iyi bir yer vardir mutlaka.Yok okulumu seviyorum derse arkadaslarini dedektif gibi izleyin, kiziniza uygun arkadaslar varsa anneleriyle samimi olun disarida da gorusun ki cocuklariniz guzel bir grup kurup digerlerinden uzaklassin

Ceyz böyle diyoruz da hayatın gerçekleri öyle olmuyor

bizim okulumuz daha orta sınıf

anne babalar eğitimli

nerede ise herkesin tiltli meslekleri var ama çok da zengin değil kimse ama herkes adidas ayakkabı da alıyor yani

biz ortamın bilinçli olduğunu onun var benim yok gibi bir hissiyatın olmayacağını düşünmüştük mesela

herkes 1. sınıfta yeni ayakkabıları ile okula gitmiş oğlum yeni ayakkabısını giymek istemedi rahat ettiği birkaç aylık ayakkabısı ile okula gitti

birisi ona senin neden ayakkabın yeni değil fakir misiniz demiş üst sınıflardan ki ayağındaki de yine markalı spor ayakkabı idi

çocuklar garip artık anaokulunda benim tokamı beğenmediler diye ağlıyorlar

toplumsal olarak güzellik zenginlik algımız kötüye gidiyor

devlet okulunda bile annesinin giyimi ile çocuklar dışlanıyor bu sıralarda

konu sahibi bu hissinin kötü hissetmesinin, çirkin bulmasının kaynağını bulun ve kendinde ne eksik hissediyorsa onu sağlamaya çalışın

benim oğlum zayıf mesela güçlü, başarılı ama zayıf ve çocuklar onu oradan vuruyor

bir başkası şişman onu da oradan vuruyorlar

kızlarda saç rengi ve uzunluğu tartışması var

erkeklerde güç iyi futbol oynamak vs vs

bir kaç yıl daha bu süreç kızınız için devam edebilir o nedenle sıkıntının kaynağını bulup eğer o çözülemiyorsa -örneğin o esmerse ve herkes sarışınları güzel buluyorsa bu çözülemez - esmer olmanın da kötü olmadığını göstermek lazım

yok çocuklar için olana gondericem de drama olmasa tiytrao yetmezmiki, sadece drama yi nerden bulucam
Istanbuldamısın , ıstanbulda cevahır avm alt katında drama kursu var tıyatro sahnesınde, ıstanbul drama akademı var suadıye ve floryada var yerı , bu ıkısınden bırıne egeyı yaz donemı gondermeyı dusunuyorum ama oncelıgım tıyatro sahnesı olması ama bakalım
bırde fatıh sulu kulede ucretsız drama kursları var ancak sıra cok var ama takıbı cok guzel yapılıyormus yıne

yok canım istanbulda değilim ankara yakınında bir şehirdeyim.

Kızınızı herkesin aynı üniformayı giydiği ve sadece kurduğu arkadaşlklarla dikkat çekebileceği bir devlet okuluna göndermelisiniz. Çocuğunuzla ne kadar konuşursanız konuşun o etrafındaki can sıkıcı havalı tipleri görmezden gelemeyecek kadar küçük. Yine etklenecek. İnanın özel okullar kolejler bir devlet okulundan farklı değil. Biraz daha janjanlı olmaları ve velilerden fazla para almaları dışında ben pekde bir fark göremiyorum. Oradaki öğretmenler oxford mezunu muymus, hayir. Devlet okulunda ogretmenlik yapanlar nereden gelmisse ayni yerden geliyorlar. Bunu dusunmenizi istiyorum.

savunma sporları dıyorum başka bısey demıyorum.6 ay sonra degısımı yazın buraya

Benim oğlum henüz 9 aylık, hani anne olarak yardımcı olamam ancak benzer durumdan geçmiş bir çocuk olarak yardımcı olabilirim belki.

Anaokulunu ve ilkokulu normal devlet okulunda okudum. Benim dönemimde orta hazırlık vardı ve ailem beni, gelirimiz orta seviyede olmasına rağmen, o zamanın çok bilindik bir kolejine gönderdiler. Babam sosyetik bir muhitte esnaflık yapıyor, müşterilerinden duymuş okulu.

Ve ben bu okula başladım. Sınıfımdaki herkes bu kolejin ilkokulundan gelmiş, temel seviyede ingilizce biliyor, ben tek kelime anlamıyorum. İnsanlar markalar, saatler, ayakkabılar konuşuyor (11-12 yaş grubu), benim hiç bir fikrim yok. Kendimi hala çocuk hissediyorum ama çevremde o şununla çıkıyor konuşmaları.. Aptala dönmüştüm... Ve sonuçta çok içime kapanıp yalnızlaşmıştım. Rehber öğretmenim ailemi çağırıp beni psikoloğa götürmelerini ve benim melankolik bir çocuk olduğumu söylemişti. İki senenin sonunda ders notlarım da düşmeye başlamıştı.

Ben hatırlamıyorum ama bir gün arabada babamla sohbet ederken" ya onlar gibi olmama izin verin ya da beni buradan alın" demişim. O dönem okuldan aldılar beni ve sosyal ortamı bizim gelir ve kültür seviyemize daha uygun özel bir vakıf okuluna verdiler.

Bu okulda ders notlarım çok yükseldi, özgüvenim geri geldi.. Farklıyım, eksiğim hissi kayboldu ve mutlu bir okul hayatım oldu. 32 yaşındayım ve hala bu okul arkadaşlarımla bir araya geliriz.

Belki sizin çözümünüz de bu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…