Merhabalar ;
Daha önce başka mesajlarımda annemin hastalığından bahsetmiştim. Çocukken çok dayak yedim, işkenceye varacak kadar ciddi dayaklar ve sudan sebeplerle. Annem bana yaptığının cezası olarak ölecek zannederdim ve sürekli dua ederdim ölmesin diye. Çünkü bir çocuk annesinden nefret edemez.
Her neyse, yıllar sonra annemin hasta olduğunu öğrendik, yıllar sürdü çünkü bizim çevremizde durumun anormal olduğunu anlayabilecek kapasitede kimse yoktu. Bu yüzden o çocuğun şansı sizsiniz. Psikiyatr bana "annen yıllardır hastaymış, o yüzden dayak yemissin" dediği anda her şeyi unuttum. Annem iyileşti ve aslında karıncaya zarar vermeyecek bir kadın olduğunu gördüm. Tedaviden sonra tanıdığım en yumuşak yüzlü insana dönüştü. Kardeşlerim hiç dayak yemediler, ki onlar bana göre çok çok yaramaz çocuklardı. Hatta fazla yumuşak olduğu için ben anneme kızardım, şımarıyorlar diye. Sesini bile zor yükseltir, ne sakin kadınmış meğersem. Ablanız hasta, sağlıklı psikolojide olan insanın yapabileceği şeyler değil bunlar. Annem hala pişmanlıktan ağlıyor beni o kadar dövdüğü için.
Size demem o ki, bir yolunu bulun ve ablanızı tedaviye ikna edin. Hem ona, hem çocuğa iyilik yapmış olursunuz çünkü bu hastalıklar çok sinsi ilerler ve yıllarca farkedilmez. Patlak verdiğinde çok daha acı şeyler yaşanır. Bir psikiyatr ile görüşün ve tedaviyi kesinlikle kabul etmemesi durumunda ne yapabileceginizi öğrenin. Annem kendisini tedavi ettirene kadar küstü, ağladı, sinir krizleri geçirdi. Bunlar olacak, zor bir süreç size bol sabırlar diliyorum ama iyi bir tedavi sonrası bence her şey daha iyi olacak. Umarım her şey hepiniz için iyi olur, sevgiler...