• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğa sürekli şiddet 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de öncelikle okulunun rehber öğretmeniyle, sınıf öğretmeniyle ve müdüriyetle detaylı konuşun korkutsunlar derdim ama okul kapalı, çocuk dayak yiyeceğine sosyal hizmetlerle görüşün, siz ve aileniz koruyucu ailesi olun, ablanız da şiddet uygulamamak şartıyla gelsin görsün, uygulamaya kalkarsa da siz ablanızı dövün, kovun. keşke böyleleri anne olamasaydı. sırf çaresiz, güçsüz diye eziyet ediyor, gücü yetiyorsa patronunu, yoldaki polisi, kaynanasını, kocasını, babasını dövsün. dövsün de görsün dünya kaç bucak. gücü ancak gidecek yeri olmayan çocuğa yetiyor. Tam bir zavallı ablanız. kamera kaydı işinize yarar

Off ne üzücü. Kayınvalidemin komşusu kadın sürekli oğluna Allah belanı versin dermiş. Küçücük çocuğa. Çocuk 8 yaşlarında kaza geçirip vefat etti. Kadının üstünde hep vicdan azabı. İnsann kurduğu cümlelere de dikkat etmeli
Benim annemde bana hep trafik kazalarında öl kafan dörde bölünsun derdi🤣🤣🤣🤣 gülüyorum çok yazık çünkü

ben de öncelikle okulunun rehber öğretmeniyle, sınıf öğretmeniyle ve müdüriyetle detaylı konuşun korkutsunlar derdim ama okul kapalı, çocuk dayak yiyeceğine sosyal hizmetlerle görüşün, siz ve aileniz koruyucu ailesi olun, ablanız da şiddet uygulamamak şartıyla gelsin görsün, uygulamaya kalkarsa da siz ablanızı dövün, kovun. keşke böyleleri anne olamasaydı. sırf çaresiz, güçsüz diye eziyet ediyor, gücü yetiyorsa patronunu, yoldaki polisi, kaynanasını, kocasını, babasını dövsün. dövsün de görsün dünya kaç bucak. gücü ancak gidecek yeri olmayan çocuğa yetiyor. Tam bir zavallı ablanız. kamera kaydı işinize yarar
Hiç bı öneriyi dikkate alacaklarini dusunmuyorum.çocuğun bir ömür boyu sorumluluğu onlarda olacağı için kendi hayatları daha tatlı gelecektir verdiğimiz öneriler havada kalacaktir

eniştem ablamı savunuyor bize karşı. hani biz gider ablama söyleriz dediklerini diye de korkuyor. onu öyle kabullenmiş çok normal geliyor oyle sert vurmuyor size oyle geliyor diyor. tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. 40li yaslarda insan bunlar. :(

aklimi kaciricam.
sen bir de bize gel de canlı canlı bir gun dinle yaşananları, defalarca müdahale edildi, benden nefret ediyor zaten şikayet ettim , birkaç kez elinden aldım diye selam bile vermiyorlar yıllardır...ha şikayet edildi ne oldu? hiçbirşey...bizim de psikolojimiz bozuldu resmen, taşınamıyoruz da, artık müziğin sesini açıp duymamaya çalışıyorum sadece ama o çocuk bunları her gün yaşıyor...

komşum 4 yıl tüp bebek için uğraştı, doğan çocuğu 1 yaşından beridir dövüyor, çocuk şu an 9 yaşında, duvarlar ince , her gün dayak , resmen her gün o kuzunun katlini dinliyoruz alt kattan, ha bu gün öldü ha yarın olecek...duydum ki 2. için de tedaviye başlamışlar, evlat evlat diye geziyormuş ....tüp bebekle beraber vicdan da konmuyor yani insanların içine
Bu konu ile ilgili devletin hangi merciine şikayet ediliyorsa acil şikayet etmeniz gerekiyor.
Buraya yazdığınız bu olay karşısında harekete geçmeniz gerekiyor.

Öğretmen ya da rehber öğretmenin farketmesi mümkün konu sahibi..okullar ne zaman açılacak bilmiyorum ama ilk işiniz sosyal hizmetlere bildirmeyecekseniz, öğretmen ve rehber öğretmene bildirmek olsun durumu, bişey yapmak istiyorsanız illa ki.
Örnek vereyim; benim çalıştığım anaokulunda 3 yaşında bir çocuk dayısının cinsel tacizine maruz kalıyormuş..hal ve hareketlerinden anlayıp, anneyi bilgilendirmiştik ve sosyal hizmetlere de yönlendirdik..sürekli şiddete maruz kalan çocuk da kendisi de illa ki şiddete başvurur bi yerde..anlaşılmaması mümkün değil yani.
Ayrıca Allah hepinize kolaylık versin..bizde de bu şekil hasta ruhlu bir abla var:/

Bu konu ile ilgili devletin hangi merciine şikayet ediliyorsa acil şikayet etmeniz gerekiyor.
Buraya yazdığınız bu olay karşısında harekete geçmeniz gerekiyor.
geçtik zaten canım, işlem yapmayan mercii bile başka merciye şikayet edildi yıllar içinde, en son şikayetçilerin can güvenliği tehlikeye girince vazgeçtik, öz anne baba olunca fazla birşey yapılamıyor

Uzun zamandır çok çok üzüldüğüm bir şey var. Yeğenim 7 yaşında. Ablam her sinirlendiğinde yeğenimi dövüyor. Özellikle ödevlerini yaptırırken.. Yeğenimin sınıfındaki veliler çocuklarını sanki bir yarışa sokmuş gibi, çocuklarını yarıştırıyorlar sanki. Ödevlerinin fotoğrafını çekip whatsapp’a ve eba’ya yüklüyorlar. En güzel kim yazacak, ay bak şunun çocuğu geride kalmış, bu ne çirkin yazmış gibi gibi gereksiz ve saçma şeyler. Bu furyaya ablamda katıldığı için ödevleri yaptırırken zulüm. Ama dışarıdan görseniz harika ana oğul ikilisi. Her şey mükemmelmiş gibi. Artık yüreğim buna dayanmıyor. Ne zaman ablamı uyarsam bana ve hatta tüm aileye küsüyor. İnanılmaz bir kin tutuyor. Yeğenimin bende kalmasını istiyorum güzel ve verimli vakit geçirelim diye, bırakmıyor. Eniştem de pasif olduğu için (ablamdan çekindiği için) hiçbir şekilde bu duruma dur demiyor.

Çocuğun o kadar psikolojisi bozulmuş ki “ben hakettiğim için beni dövüyor, o benim canım annem” diyor. Büyüyünce çocuğum olunca bende ona vururum anlar bir daha yaramazlık yapmaz diyor. 😔 ve dayağa öyle alışmış ki arada vurunca gülüyor. Yemek yerken bile rahat yiyemiyor düşünün dökülecek diye iki büklüm yemek yiyor.

Lütfen bana bir çözüm üretir misiniz? Her gün kahroluyorum üzüntüden, elimden bir şey gelmiyor ya mahvoluyorum. Üzüntümü sizlere anlatamam. Kaç kere uyardım zibilyon kez konuştum. Koruyup kollamaya çalıştım ama her türlü eve döndükleri için ben müdahil olamıyorum ki.

Ablam çok sinirli yapısı gereği, her şeye evet denmesini istiyor. Bir yere gidelim gel dese, benim işim var gelemeyeceğim desem küser aylarca konuşmaz mesela. Tedavi ol diyorum, bi uzmanla görüşelim bende hatta yanında geleyim beraber gidelim diyorum.. asla kabul etmiyor. Ailenin büyükleri de çok kez konuştu ama her şey yine aynı. O yüzden lütfen bana etkili bir şey söyleyebilir misiniz? Nasıl bir yol izlesem de bu durumu engellesem? Teşekkür ederim hepinize. 😔
Canım benim ablam da hemen hemen aynıydı. Sırf bu yüzden biz bile ablamla birbirmize girdik zamanında ki yeri gelir yine bile bağrışırız. 2 kızı var büyük olana daha çok yükleniyodu. Dediğin gibi kız bişey yerken dökülecek ya da yürürken bişey olacak diye bile çok korkup sürekli ağlıyordu ki hala ağlar. 5. Sınıfa geçti daha yeni.
en son okulundaki sınıf öğretmeni ablamla konuştu, kızınızın bazı sorunları var evde şiddet baskı vs vs varmı, normalde çok çalışkan bi kız ama herşeye ağlıyo hiç bişeyi ben beceremem ben yetemem ben yapamıyorumlara sığınıyo evde çok sindirilmiş falan demiş. Ondan sonra ablam kabul etti psikolağa gitmeyi ve ilaç kullanmaya başladı. Şimdi kızlar da mutlu ablamda. Hatta ilacını içmediğinde kızlar anne ilacnı iç diyolar sen düşün 😃
Yani sizde öğretmenden destek isteyebilirsiniz yoksa asla kabul etmiyolar aileden birisinin yönlendirmesini

eniştem ablamı savunuyor bize karşı. hani biz gider ablama söyleriz dediklerini diye de korkuyor. onu öyle kabullenmiş çok normal geliyor oyle sert vurmuyor size oyle geliyor diyor. tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. 40li yaslarda insan bunlar. :KK43:

Rehber ogretmeni ile görüşün derim
Patolojik bir durum var olayda
Hatta sosyal hizmetlerle iletisime gecmesini de rica edin
Merak etmeyin (maalesef) oyle hemen almazlar yegeninizi
Ama gozdagi bile verseler yeter
Kaybetme korkusu ile daha ozenli olur belki anneniz
Haklisiniz belki yurtlarda büyüse daha kotu olacak
Ama aile kaybetmekten korksa belki de bir daha hic siddet görmez yavru
Allah kurtarsin sabiyi...
Ablaniza da akil fikir versin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.