İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

hoş geldin..sorunun cevabını kızınız vermiş.
ama öğretmeninizin tutumunu hiç sevmedim..kendini beğenmiş , bencil, kendinden küçük ve kendi öğrencisi olduğu için her istediğini söyleyeceğini sanan , öğretmen olmuş da devletin parasını yiyen aptal insan..

öğrencilerin içinde bu konuşma doğru mudur..parmak hesabını bırakması gerekiyorsa bunu herkesin önünde mi söylemelidir..çok sinir oldum öğretmeninize kusura bakmayın..biz de nakil geldik 2. sınıfın başında ..gercçekten zor süreç.öğretmenin sınıfa yabancıyı alıştırması ve kendisinin de öğrencisine alışması zor geldi bana..çünkü tüm sınıf kendi çocuğu gibi oluyor yeni gelen üvey..

tatiliniz çok güzel dolu dolu geçmiş ne güzel..
derslerin için tebrik ederim seni bu yoğunlukta başarmışsın canım.
okumamız daha iyi ama hızlı okumak isterse yanlış yapıyor.
hızlı okumak ve yanlışsız okumak istiyor yavrum benim ama az daha zamanı var..

bizim öğretmenimiz bazen parantez içinde (6 da sayılacak ) diye yazıyor..
bazen yazmıyor..
merhaba canım..kızına geçmiş olsun..ameliyatını olmuş..çok zor bir dönem kızın için Allah yardımcısı olsun.geçmiş olsun...

Günaydın cnm,tebrik ederim seni derslerini vermişsin.Bizde sizin kadar olmasada gezdik bayağı şansına sınıf arkadaşlarıylada denk geldi bizimki avm de, bi gün biz gittik bi arkadaşı geniz eti ameliyatı oldu eve geçmiş olsuna gittik baktım sınıftan 2-3 velide orda görüştük yine yiğenimin doğum günü vardı onu kutladık derken hareketli geçti.sizide takip ettik tabi face den.Sirke gidemedik maalesef internetten bilet alamadım istediğiniz koltuk sayısı yok yanyana dedi durdu gişeyede biz gidemedik artık başka sefere...Dün bizim öğretmen tüm gün nerdeyse çarpmların üstünde durmuş bizimki 9 larda dahil bitirdi ama biraz düşünüyor tabi karışık sorunca ama olsun doğru yanıtlıyo önemli olan o...çarpmayla problem çözmeyi göstermiş 6 kedide kaç ayak vardır şeklinde...türkçeden bide hayat bilgisinden kısa ödevler vardı akşam,maraton başladı bakalım...

merhaba canım..faceden gördük yani nereleri gittin gördün..süper geçmiş sizin tatill..harika resmen bayıldım.

dersleri de vermişsin..tebrik ederim.

akşam ablama gittik biz..bolu ya..annem geldi hafta sonu..onu bıraktık..3 gün sonra gelecek..dün bizde kaldı sadeece..ediz çok ağladı arkamdan..istemiyor bakıcıyı..anneannem gelsin diye attı kendini yerlere.aklım onda kaldı..

15 tatil bizim aynı geçti.bir dek geçtiğimiz hafta sonu Ankara daydık.dedemizi ziyaret ettik..inşallah iyi olur..diyecek bir kelime bulamıyorum zaten..önümüzdeki pazar yine malatya ya götürecekler uçakla..nisan ayına kadar tedavi devam edecek.

akşam ödev çoktu..yeni öğretmenimizle akşam okul çıkışı tanıştım ancak..genç öğretmen.30 yaşlarında..çocuklarla tanışmaya çalışıyor..tüm veliler üstüne çullandı kadının..işte eski öğretmen şöyle yapardı..böyle yapardı.siz yenisiniz alışamazsınız bizden öğrenceğiniz çok şey var. sorun söyleyelim...vs vs.. sanki kadının ilk görevi..nerdeyse oturup öğretmenlik yapacaklar sınıfta..pes dedim artık.kadını bunalttılar..ama o ağızlarının payını kısa zamanda verecek ama şimdi öylece gülümsüyor..

ödev çokca vermiş bu yeni öğretmende..

değişik bir toplama stili başlamı..onluk birlik gibi yine ama değişik.

mesela :

23+18=?
2+1=3 (onluk kısmı toplamış)
3+8 =11 (birlik kısmı toplamış)
30+11=41 (cevap)

çok soru vardı böyle..sanırım 35 toplama işlemi..
daha başka sorular vardı..yine onluk birlik..vs

2 haneli bilinmeyeni bulma vardı yine fotokopi de

12+19+..=60 ise boşluktaki sayı kaçtır diye..böyle 10 soru

bunun gibi matematik fotokopisi vardı 4 sayfa arkalı önlü..

1 sayfa da hayat bilgisi test yollamış ..onu çözdü..

bu yeni öğretmen matematik çok severim demiş sınıfla tanışırken..belli yani..matematik fotokopileri hayli fazla geldi bana.

işte böyle.

sizi de faceden gördüm yani..siz de iyi gezdiniz..doğum günleri falan iyi gelmiştir oğluna..

sirke de girmesin boş ver..gezdikleri oğluşuna yeter ..biz gidemedik öyle gezmelere falan..ben çalışınca yine aynı geçti bizim tatil.

Son düzenleme:

hoş geldin..burdan çocuklarımızı büyütüyoruz işte..hep birlikte ..danışarak..konuşarak..sen de katıl tabi bize.

canım benimm...aminnn..sağol..herkes iyi olsun inşallah..bazen zor dönemlerden geçiliyor..ama sonrası ferahlık şükür..

canım..
canım benim geçmiş olsun. izin verdiyse dinlen sende..
bu öksürük niye geçmedi ki.
sende kendine iyi bak..şimdiden hayırlı yolculuklar canım.
Allah a emanet olun..
canım öksürük için tekrar gittim..yazmışmıydım ki..röntgen çekildi..temiz çıktı..yeni ilaçlar..ve istirahat dedi doktor..

canım çok şükür temiz çıkmış. inşallah bir an önce atlatırsın..

evet evet zamanla düzelecek inşallah bizde de daha tam oturmadı ama zaman çok önemli bunu cidden fark ediyorum 1 ay öncesine göre daha iyi oluyor bu günleri de atlatıcaz inşallah...

ya bu konuyu hiç düşünmemiştim burada okuyana kadar hep üzerine istenen kadar sayı ekleyerek sayıyoruz yani örneğin 6 dan başlayarak 4er ritmik saydığımızda 3. söylediğimiz sayı 18 gibi ne bilim yaaa böle işte

Evet canım bende sizi izledim face den ana oğul eğlendiniz ne güzel yaa neticede onlar için değil mi her şey bütün dönem çok yorulduk birlikte ve bu tatil çok iyi geldi...

Canım kayınpederin için tekrar tekrar geçmiş olsun, inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur.

Sen yıllık izinlerini bölerek kullanabiliyor musun canım böyle bir olanağın var mı?

Müzede gezerken aynı zamanda dolaştığımız bir ziyaretçi anne vardı. Oğlanın adı Emir hep onun adını söledikçe sen geldin aklıma

Dün akşam bizimkinin matematik kitabını kontrol ettim dersleri işlemeye başlamışlar ve anlattığın toplama şekliyle zihinden hesaplamayı öğreniyorlar bizde azıcık çalıştık ama ödev olmadığı için çok da üzerinde durmadım. Sadece biraz mantığını anlatmaya çalıştım...

Şu öksürük bende de başladı canım yaa gündüz pek bir şey yok ama gece mahvediyor bugün bende işyeri hekimine görüneceğim bakalım...

Son düzenleme:

evet canım zihinden toplama işlemleriymiş yazdığım matematik işlemleri.

canım benim yıllık izin hakkım daha yok..senem dolmadığı için..daha 6 ayım dolmak üzere burada..

senem dolduğunda ben de sizin gibi yapmayı düşünüyorum..çocuklarımla geçirmem lazım tatil zamanlarını..özellikle 15 tatilde ..5 gün şart gibi görünüyor.

kayınpeder iyi olacak inşallah.tek duamız bu yönde şu ara..Allah büyüktür.

öksürük için ben bal aldım canım..gerçek bal bulman lazım..evde varsa süt al ..sıcağa yakın ısıt..bal koy ve iç..o bastırdı benim öksürüğü biraz daha..

şu ara daha iyiyim..

sen de öyle yap.

canım çok şükür temiz çıkmış. inşallah bir an önce atlatırsın..

evet canım..şükür..bir ara röntgende korktum yani..şu ara çok var hastalıklar..Allah başa vermesin..

sizin ödevler yine hafif mi kalmış bulgarcım ya..sizin öğretmen sıkmıyor çocukları.

Sağol canım söylerim, amin inşallah Allah kimseye dermansız dert vermesin.

Sağol canım, evet zor bir dönem, hayırlısıyla bir de tedavisine başlarsak.
Maşallah oğluşa, öğretmeniniz de hızlı giriş yapmış.

canım yaa oğluşuna kıyamam, annenin anneannenin yeri başka işte.
Yeni öğretmeninizin de maşallahı var, 4 sayfa ilk günden yanii. Matematiğe ağırlık vermesi de güzel, senin oğluş da sevsin de güzel puanlar alsın canım, zaten seviyor da, iyi anlaşacaklar

Sevindim temiz çıkmasına, istirahat dedin de sen geçen hafta 2 gün gitmediydin işe, istirahat ettin mi acaba Nedense hiç inanamıyom dinlendiğine

canım benim perşembe doktordaydım..neredeyse tüm öğlenden sonra..

eve gittim yemek vs..zaten sabahtan öğlene kadar inan ki hiç işim bitmedi..bu nasıl bir şeydir..full time annelik..
neyse cuma günü evde değildim işe geldim..keyfim hiç yoktu..işte daha çok dinlendim inanır mısın<??
bir de sıcak ballı süt içtim çok çok..yine ilaçlara devam..

Kimsecikler kalmamıştır ama yine de uğramak istedim mesainin bitmesine 3 dk. kalmış :))))

Deli bir yoğunluk var izin sonrası toparlamaya çalışıyorum ama daha masamdan hiç azalan iş olmadı hep üzerine biniyor...

ama toparlıcam inşallahhhh, özledim sohbetlerinizi vallahi yaaaaa

Herkese iyi akşamlar

Yarın görüşmek üzere, umarım...

hoş geldin..burdan çocuklarımızı büyütüyoruz işte..hep birlikte ..danışarak..konuşarak..sen de katıl tabi bize.
Hoşbulduk çok teşekkür ederim..
Biz bugün okula gitmedik öğretmenimiz gelmeyecekmiş..
Yarın gidicez inşa :llah..İlk gün ödevimiz matematik kitabından ve hayat bilgisindendi onları yaptık..
Benim kızım problem çözmeyi çok seviyor ve gayette başarılı bu konuda ve öğretmenimiz çok iyi,ilgili bir öğretmen..
Birinci dönem türkçe-matemetik kursuna gönderdim hafta sonları çok faydasını gördü kızım..

İnanırım tabii canım, annelik mesaisi olmayan bişey zaten, yap yap evde iş çoğalıyor sanki, zaten günün yarısı mutfakta geçiyor.

Allah kolaylık versin canım, tez zamanda aramıza dönersin inşallah.

Selam canım,
Ne kadar çok şanslısın benim kızım sevmiyor maalesef, dün okulda sorular vermiş öğretmeni, sonra hastaneye gitmiş, nöbeçti öğretmen dıurmuş sınıfta, kendi kendine çözmüşler, 4-5 taner soruyu yanlış yapmış. Sabah diyorum kızım gel bunları yanlış yapmışsın düzeltelim diyorum, o ödev değilki diye yanaşmıyor, bir merak et neyi yanlış yapmışın değil mi, sabah sabah üzüldüm, sonra neyse zorla anlaştık gösterdim ama, senin dediğin gibi kendi istekli olmasını çok isterdim.

günaydın kızlarr,
dün 1 sayfa matematikten problemlerimiz vardı, arkalı önlü onu yaptık, başka da ödevi yoktu. Küçük ağayı izledim biraz, bugünkü yemeğimin hazırlığını yaptım derken yorucu bir akşamdı benim için.
Bugün de büyük kızımın dikişlerini aldırmaya gideceğiz öğleden sonra. Bu arada kızlarrrrrr bugün bizim 18. evlilik yıldönümümüz, hey gidi günler hey dile kolay 18 yıl, neredeyse ömrümün yarısı, henüz bir hediye de almadım eşime ama bakalım öğleden sonra fırsat bulursam çıkıp bakacağım bişeyler. Hafta sonu da bir yerlere gideriz artıkın.

kızlar burası eskisi gibi değil dimi..
arada durulur yeniden canlanır canım ya..buralardayız her zaman inşallah

canım kolay gelsin..bizim işler bu ara durgun.2. döneme başladı okulumuz ama öğrenciler ilk hafta gelmiyor genelde..tek tük..hocalar da yok öğrenci olmayınca..bir sessiz ki sormayın.

bugün okul var sanıyorum size ..öğretmeniniz gelmiştir.
iyi yapmışsın kursa göndererek..faydasını görmüşsen çok iyi ..bu dönem de yollarsın belki.

canım ya senin kızın bugün dikişleri alınıyormuş..Allah kolaylık versin..nasıl kızın korkuyor mu?durumu nasıl..zayıfladı mı.?

bizim dün akşam ödev maşallah yani..poffffffff...eski öğretmenimiz çok ödev verirdi ama bu yeni eskiyi solladı ..

dün akşam hayat bilgisi 75-76 çalışma sayfası yapılacak.

farklıı matematik test kitabından 122-123 çözülecek.(zihinden toplama ile ilgili)

5 sayfa önlü arkalı matematik fotokopi (zihinden toplama işlemleri)

2 sayfa arkalı önlü hayat bilgisi test fotokopisi

zıt anlamlı ve eş anlamlı konuları ile ilgili çalışın yarın tekrar yapacağım derste diye de not düşürmüş çocukların ödev defterlerine.(biz 15 tatilde yeni aldığımız soru bankası ile konuları baştan başlamış olduğumuz için konu tekrarını 15 tatilde geçtik ) bu yüzden akşam tekrar falan yapmadık ..zatiii zaman mı kaldı ki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…