İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydın kızlar,
2.yarı yıl tüm biz annelere ve çocuklara hayırlı olsun inşallah, sene sonu hepimizn karneleri yıldızlarla dolsun, sınava gircek olanlar istediği yerleri kazansın
15 gün de rüzgar gibi geldi geçti, tatilde olanlar neler yaptınız anlatın bakalım?
kızım ödevlerini bitirmemiş dün tüm gün ders yaptı, akşam 22 de bitirebildik. Tüm gün evdeydik o yüzden.

amin canım.. hepimize hayırlı olsun..
bizim tatil her zamanki gibi aynıydı.
küçük kızın mı bitirmemiş ödevini..

Günaydın cnm,inşallah 2.yarıyılda başarılı bir şekilde su gibi geçsin...

Tatilden döndük kürkçü dükkanına,tatil güzeldi gezdik dolaştık bol bol sinemalara gidildi müzelere gidildi arkadaşlara gidildi dolu dolu 1 hafta geçirdik tabi maddi manevi imanım gevrildi ee olacak okadarda napalımbir tek sirke gidemedik bilet ayarlayamadık artık bidahi gelişlerinde.Ben tahlillerim vardı onu yaptırdım kan tahlili demir eksikliğim varmış ilaç verdi dr.birde kolestrol yüksek çıktı.Geçen hafta biraz kitap okudu sadece akşamları ve çarpım tablosuna baktık tekrar 9 larıda tamamladık bitirdik,başkada birşey yapmadık önceki hafta testleri bitirtmiştim zaten..bakalım bu dönem nelerle karşılaşacağız.Geriye dönük mesajları okumadım şimdi bakıcam bakalım geçen hafta neler olmuş biz yokken

Günaydın cnm,oğluşunun geçmiş doğum günü kutlu olsun,nice güzel yaşları olsun inşallahSinema keyfi bizede iyi geldi geçen hafta bol bol gittik çocuk filmleri de vardı bayram yaptı benimki,eyvah eyvah ta güzeldi beğendik

canım benim çok duygulandım okurken hayat insanlara neler yaşatıyor istediğin zaman istediğin yerde ve istediğin kişinin yanında olamıyorsun vicdan azabı bi taraftan ama hiç merak etme o şimdi seni bi yerlerden mutlaka görüyor ve duyuyor,mekanları cennet olsun nurlar içinde yatsınlar..Sende bayağı çekmişsin küçük yaşta ve erken olgunlaşmak zorunda kalanlardan olmuşsun ama sanki böyle olunca yani anne babadan ayrı büyüyünce kendi evlatlarına daha bir kıyımsız oluyo daha bir düşkünlük oluyo ister istemez,yinede çok güzel toparlanmış ve çok güzel bir aile kurmuşsun bu yönden çok şanslısın senin ufaklıklarda öyle böyle bir anneye sahip oldukları için bundan sonrada Allah yüzünüzü güldürsün hep inşallah,kederlenmeyin hiç....

amin canım.. hepimize hayırlı olsun..
bizim tatil her zamanki gibi aynıydı.
küçük kızın mı bitirmemiş ödevini..

evet canım bitirmemiş, hergün yapıyordu aslında, 3 kitap vardı, 1 tanesini önemsememiş sıpa, son gün bitirdi artık neyseki.
Aynen bizim de çalışınca ne olacak ki tatil hakkımız olsaydı biz de gezerdik elbette

selam canım
oh ne güzel gezmişsiniz, iyi yapmışsın boşver, maddiyat nasıl olsa ayarlanır, ama geçen zaman geri gelmiyor.
Oğluşa da tekrar tebrikler 9 lara geldiniz, biz 3 ve 4 leri bitirdik çok şükür. Bu dönem de inşallah güzel geçer canım.

İşler yoğun bugün bayağı kimsecikler uğramıyor,bakalım ilk gün nasıl geçti kuzuların akşam ödev vardır yine...

Bu topiği yeni gördüm,benim kızımda 2.sınıfta inşallah güzel paylaşımlarımız olur...Çok zor oldu 15 gün aradan sonra bugün okula gitmek birazdan kızım okuldan gelicek dedesi almaya gitti Bakalım ilk günümüz nasıl geçti...

(ilkokul 2. sınıf)

Tatil dönüşü kızımın öğretmeni tahtaya şu soruyu yazıyor.

soru: 27'den başlayarak 4 er ritmik sayarken söylenen 5. sayı hangisidir?

A) 39 B) 43 C) 47

parmak kaldıran ve 47 diye cevap verenlere 100 verdiğini söylüyor.

Kızımda kalkıyor --Hayır öğretmenim, 27 den başlayarak dediği için (kızım bu arada parmaklarını sayarak anlatmaya çalışıyormuş) 27 yi de sayıyoruz bu yüzden 5. sayı 43 tür diyor.

Öğretmeni de --15 tatilde hiç mi test çözmedin sen çok bilmişlik yapma bir daha da parmakla hesap yaptığını görmeyeceğim, zaten senin bu yaşta 1.sınıfta olman gerekiyordu diyor. (Biz 5. yaşında 1. sınıfa başka şehirde başladık, tayinle doğudan geldik 2. sınıfa yeni okulunda başladı) Ve öğretmen yeni gelenlerle sınıfın kalabalıklaştığını söyleyip müdüre tepki göstermişti)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kızım çok üzgündü ben de sebebini sorunca anlattı. Öğretmenin şaşırmıştır senin cevabın doğru ama gerçekten artık parmakla hesap yapmayı bırakmalısın, dedim.

Aradan 1 saat kadar geçti, arkadaşım aradı aynı soruyu bana sordu bu sorunun cevabı 43 mü-47 mi? Ona da anlattım.

27 den sonra 4 er ritmik sayarken söylenecek 5. sayı diye sorsaydı tamam cevap 47 ydi ama 27 den başlayarak diye özellikle belirtilmiş soruda dedim.

Öğretmenin dalgınlığına denk gelmiştir diye geçiştirdim. Ama dalgınlık olsaydı kızım uyardığında onu azarlamak yerine, farkına varıp öğrencilere doğru olanı anlatması gerekmez miydi?

İlk önce boş vermiştim ama sonradan sinirlendim. Önce öğretmenle konuşayım dedim sonra -veliler işimize karışıyor- der dedim vazgeçtim.

Çünkü ben de öğretmenim ve öğretmenler odasında neredeyse çoğu yeni öğretmen velilerin işlerine çok karıştıklarını söyleyip sinirleniyorlar.
şimdi arkadaşlar siz zaten batıdaydınız bu soru tipi sizin çocuklara nasıl öğretildi öğrenebilir miyim?

Son düzenleme:
hoşgeldin canım aramıza, güzel geçmiştir umarım.
sınıf öğretmeniyiz biz sitesinden özellikle baktım canım, 6 sayılmıyor, birinci 8, ikinci 10 oluyor. Yani öğretmeniniz haklı oluyor maalesef canım.
Sorular >> 2.Sınıf > Matematik > Ritmik Saymalar
1) 6'dan başlayıp ileriye doğru ikişer ritmik sayıldığında 2.sayı kaçtır?

A) 10Bu şık doğru şıktır
B) 12
C) 14

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr,
dün bizim öğretmen yarım gün girmiş derslere, hastaneye gitmiş, o yüzden ödev falan da vermemişti. 2 tane matematik sorusu sormuş, birini bilmiş, birini yapamamış. çarpım tablosu tekrarı yaptırdım akşam ve sabah, karıştırıyo daha, bugün 5 leri yaz, 10 kere de oku dedim bakalım yapar inşallah.
Bu arada nerdesiniz kızlar yaa, dönün artık özledim sizleriiii:2:

Günaydıııınnnn

selamlarrrrrrr

ne var ne yok kızlar herkes buralarda mı

dün işe başladık, okula başladık malummmm

ama bennn çok yoğundum dün selam bile veremedim sizeeee

geçmişede bakamadım ne yazık ki herşey herkes için yolundadır inşallah....

günaydın kızlar..
hayat bilgisinden ödevimiz vardı sadece onu yaptık ve hikaye kitabı okuduk..

bu çarpım tablosu nolacak bende bilmiyorum..

burdayız canım.. çok şükür yolunda herşey..
sen nasılsın nasıl geçti tatil..

günaydın kızlar..

burdayız canım.. çok şükür yolunda herşey..
sen nasılsın nasıl geçti tatil..

Tekrar günaydın kızlarrr

Dün akşam ödev vermemiş öğretmen bizimkine, hikaye kitabı okuduk biraz..

Çarpım tablosunda biz de hala zorlanıyoruz yaaaa

5 lere kadar ezberledi ama karışıyor şaşırıyor. Sıradan sayarken sorun yok ama karışık sorunca düşünmeden cevaplayamıyor birde eğer tekrar etmezsek unutuyor yaaaa.. Ama olsun sene sonuna kadar zamanı var nasılsa...

Bulgar'cım okuma konusunda ne yaptınız ilerleme sağladınız mı?

Fadime canım kızın ameliyat oldu mu?

tatil çoook güzel geçti bizim için canım her gün bir yerde geçti dün işe çokkk iyi döndüm moralim çok yüksekti..

Geçen hafta eşimle, oğluşla birlikte çook güzel hatta romantik bir tatil oldu bize...

Tiyatro gidip Hacivat ile Karagözü izledik

Sinemada çizgi filmler izledik

Sirke gittik umduğumdan çoook daha keyifliydi

Oyuncak müzesine gidip resmen büyülendik eşimle oğluşda çokk beğendi

Snow parka gidip kaydık, kartopu oynadık

Perşembe benim doğum günümdü evde, dışarda, annemlerde doğum günü kutladık bol bol pasta ve kalori aldık

AVM gezmeden olmazdı alışverişler yapıldı tahmin edeceğiniz gibi

Eşimle başbaşa zaman geçirdik birazcık da bu gerçekten çok iyi geldi bize...

Bunların yanı sıra tatil dergilerimizi bitirdik dün öğretmen aferin yazmış derginin üzerine bizimki heyecanla gösteriyordu akşam...

Biraz biraz çarpım tablosu çalıştık

Okuma yapmaya pek fırsat kalmadı ne yazık kiii

Geçen hafta benim sınav sonuçlarım da açıklandı ve şükürlerrr olsunki tüm derslerimi vermişimmmmm

Bende durumlar böyle işte kızlarrrrr

Siz nasılsınız anlatsanıza....

Son düzenleme:
Günaydın canım, hoşgeldinnnnn

günaydın kızlar..
İyiymiş canım, ilk günden fazla olmaması.

Üzerinde dura dura öğretcez çaremiz yok canım maalesef. Ben hergün tembihliyorum işte, bugün dedim mesela, 5 leri 1 kere yaz, 10 kere oku dedim.

Çarpım tablosu aynen dediğin gibi canım, sıradan okurken sorun yok, karışık sorunca şaşırıyo.
Kızım ameliyat oldu, zor oldu, 1,5 saat sürdü, 1 haftadır da çenesi yanakları şiş canım, dişlerin yanına tel taktılar, onlar ağzını yara etti, genellikler çorba ve sıvı ağırlıklı besleniyo, ağrı kesiciyle falan idare ediyoz.. Yarın dikişleri alınacak.
Maşallah canım çok sevindim güzel geçmesine tatilin, sonuna kadar değerlendirdin yani.
Sınavların için de gözünaydın canım, çokkk mutlu oldum.
Dün biz de verdik ödevleri, sadece toplamış, geri gönderir mi bilmiyom.

Kızınaaa çoook geçmiş olsun canımmm

selam söyle bneden de atlatır inşallah kısa zamanda

anne olmak çokk fenaaaa senin canın ondan fazla yanıyordur değilmi

amaaaan allah sağlık sıhhat versin hepsine inşallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…