günaydın kızlar,
2.yarı yıl tüm biz annelere ve çocuklara hayırlı olsun inşallah, sene sonu hepimizn karneleri yıldızlarla dolsun, sınava gircek olanlar istediği yerleri kazansın
15 gün de rüzgar gibi geldi geçti, tatilde olanlar neler yaptınız anlatın bakalım?
kızım ödevlerini bitirmemiş dün tüm gün ders yaptı, akşam 22 de bitirebildik. Tüm gün evdeydik o yüzden.
günaydın kızlar,
2.yarı yıl tüm biz annelere ve çocuklara hayırlı olsun inşallah, sene sonu hepimizn karneleri yıldızlarla dolsun, sınava gircek olanlar istediği yerleri kazansın
15 gün de rüzgar gibi geldi geçti, tatilde olanlar neler yaptınız anlatın bakalım?
kızım ödevlerini bitirmemiş dün tüm gün ders yaptı, akşam 22 de bitirebildik. Tüm gün evdeydik o yüzden.
Günaydın kızlar,
Nerelerdesiniz, kimsecikler yok.
Dün ben de uğrayamadım.Sabah kızımı yanımda işe getirdim.Buraya yakın bir dişçi var ona götürdüm kontrol için.Sonuç 1 dolgu 1 çekim. Sonrasında ofiste yanımda olunca, bir taraftan işler bir taraftan onun istekleri derken bir türlü gelemedim buraya.
Madem yanımda getirdim kızı tam olsun bari dedim. Akşam iş çıkışı babasını da alıp Eyvah Eyvah3' e gittik.İyi geldi ona da bize de.10 gündür bir yere çıkaramamıştık çocuğu.
Kızlar bu arada bugün benim oğlumun doğum günü. 1 yaşına girdi oğluşum.Duygusalım biraz bugün.
Sizler nasılsınızzz...
çook uzun oldu farkındayım ..ama bitti az kaldı az daha sabır.
sarımsaklının hayatı bambaşkaydı..plajlar evimize 5 dakika uzaklıktaydı..yazın her gün deniz vardı..yüzme öğrendik kardeşimle...her gün çıktık gezdik..orda herkes geziyordu..kimse yadırgamıyordu..ama bolu da kız kısmı çok gezmez düşüncesi vardı komşularda..sarımsaklı da ise tam tersi .yaşlı teyzeler bile bize kızıyordu..ne oturuyorsunuz çıkın denize gidin diye...öyle öyle kabuklarımızı kırdık kardeşimle...
bu arrada Bolu dan sarımsaklıya göç etmeden önce ablam (doğuştan otoriter olan) lise 3. sınıfta kocaya kaçtı..kaçtığı çocuk kendi sınıfından erkek arkadaşı..ben de tanıyorum..ama konuşmuşluğumuz yoktu..
aileye bir büyük darbe...
babam yıkıldı..iflas falan üzüntü olmadı bunun yanında..kardeşim ve ben de öyle..ne yaapacağımızı ne konuşacağımızı bilemez olduk..babam hiç konuşmadı uzunnn bir süre...neyse ondan sonra sarımsaklıdaki otele başvuru yaptı..bolu da artık kalınmazdı..kalınacak gibi değildi..ve büyük göç böyle başladı..
sonrasını biliyorsunuz..Sarımsaklı , plajlar ,aydınlık hava, ve aydın görüşlü insanlar....
o ara dedem vefat etti..Nur içinde yatsın..
ve üniversiteye gitti kardeşim.. ben de gittim..2 yıl okudum..
1. senenin sonunda zorunlu staj yaparken de eşimi tanıdım..daha 20 yaşında..5 yıl sonra evlendik..
bu arada ben anneannemlere hala gidiyorum geliyorum..çünkü yüksekokulu bilecik de okudum..düzce ye çok yakın..tüm tatillerde düzce deyim..
ama evlendikten sonra çok nadir gelebildim düzce ye..2 yılda 1.
ya da 3 yılda 1
en son anneannem hastalandığı haberi geldi 4 yıl önce...kalp büyümesi vardı..yaşlılık ..80 yaşına yakındı.
annem atladı gitti ayvalık tan düzce ye gördü , baktı.ama ben gidemedim.
8-9 saat yol gidemedim..4 aylık hamileydim ve ara ara kanamalar yüzünden sürekli yatırıyordu doktor..
anneme beni sormuş..hamile gelemiyor,rahatsızlanıyor demiş annem..neyi olacak diye sormuş, oğlu olacak demiş annem. çok sevinmiş..o ara ediz e hamileyim....
son zamanlarda anneannemle telefonlarda konuşurduk ama zor duyuyordu..yengemden dayımdan haber alıyordum ben de.. .doğum sonrası giderim dedim..
olmadı.. anneannemi o zaman en son 1,5 yıl önce görmüştüm..özlemiştim..hem hasta olunca daha çok görmek istedim.
hamilelikten dolayı uyuyamıyordum genellikle geceleri..bir gece yattım saat sabaha karşı 5 gibi uyandım.ruyamda anneannemin evinin önündeydim..dayımlar vardı.gece karanlıktı..elimde bir bavul vardı benim..gidiyordum..dayımlar üzgündü.."yine gel kızım .burası senin evin."dediler..ben çok üzgündüm..cevap veremedim..orda dikildik durduk..
dedim sabah ararım anneannemi..
neyse o gün sabah oldu .emir kalktı..onu isterim bunu isterim..mız mız ..saat olmuş 10 ..anneannemi aramayı unuttum..hemen telefona sarıldım..dayım çıktı.."dayı nasılsın , anneannem nasıl?"
dayımın cevabı "başımız sağolsun " oldu..
ve ben o zaman 7 aylık hamileydi..ve haala ara kanamalar yüzünden çok hareket edemiyordum..
annem atladı gitti..ben kalakaldım..oturdum yasin okudum arkasından her gün ,40 gün.
cenazesine bile gidemedim ben..onca yıl baktı bana.
herşey yalan gibi geldi..
sonra ediz doğdu..ben kpss ya çalışmaya başladım...
hiç aklımda ege yi terk etmek yokken 1 kadro tekniker alımı oldu benim bölümden..o kadroda düzce üniversitesi..
gittim üniversiteye evrak teslimine bana dediler ki çilimli myo ya gidin.orda göreve başlayın..sizi bekliyorlar..
ÇİLİMLİ..anneannemin yaşadığı yer..cenazesine bile gidemezken onun evinin önünden geçecektim her gün..sabah , akşam.
evi yerleştirdikten sonra eşim dedi seni mezarına götüreyim..mezarı evine çok yakın.aile mezarlığında..gittik..toparladık..temizledik..torunları da yardım etti..
ve her gün mezarının önünden geçiyor otobusum. yine sabah , akşam..bana bakıp gülümsediğini düşünüyorum elimde olmadan..el salladığını düşünüyorum..
hastalığında yanında olamadım,cenazesine katılamadım ama şimdi her gün görüyorum büyüdüğüm evi ve anneannemin kabrini...kader..
amin canım.. hepimize hayırlı olsun..
bizim tatil her zamanki gibi aynıydı.
küçük kızın mı bitirmemiş ödevini..
Günaydın cnm,inşallah 2.yarıyılda başarılı bir şekilde su gibi geçsin...
Tatilden döndük kürkçü dükkanına,tatil güzeldi gezdik dolaştık bol bol sinemalara gidildi müzelere gidildi arkadaşlara gidildi dolu dolu 1 hafta geçirdik tabi maddi manevi imanım gevrildiee olacak okadarda napalım bir tek sirke gidemedik bilet ayarlayamadık artık bidahi gelişlerinde.Ben tahlillerim vardı onu yaptırdım kan tahlili demir eksikliğim varmış ilaç verdi dr.birde kolestrol yüksek çıktı.Geçen hafta biraz kitap okudu sadece akşamları ve çarpım tablosuna baktık tekrar 9 larıda tamamladık bitirdik,başkada birşey yapmadık önceki hafta testleri bitirtmiştim zaten..bakalım bu dönem nelerle karşılaşacağız.Geriye dönük mesajları okumadım şimdi bakıcam bakalım geçen hafta neler olmuş biz yokken
hoşgeldin canım aramıza, güzel geçmiştir umarım.Bu topiği yeni gördüm,benim kızımda 2.sınıfta inşallah güzel paylaşımlarımız olur...Çok zor oldu 15 gün aradan sonra bugün okula gitmek birazdan kızım okuldan gelicek dedesi almaya gittiBakalım ilk günümüz nasıl geçti...
sınıf öğretmeniyiz biz sitesinden özellikle baktım canım, 6 sayılmıyor, birinci 8, ikinci 10 oluyor. Yani öğretmeniniz haklı oluyor maalesef canım.(ilkokul 2. sınıf)
Tatil dönüşü kızımın öğretmeni tahtaya şu soruyu yazıyor.
soru: 27'den başlayarak 4 er ritmik sayarken söylenen 5. sayı hangisidir?
A) 39 B) 43 C) 47
parmak kaldıran ve 47 diye cevap verenlere 100 verdiğini söylüyor.
Kızımda kalkıyor --Hayır öğretmenim, 27 den başlayarak dediği için (kızım bu arada parmaklarını sayarak anlatmaya çalışıyormuş) 27 yi de sayıyoruz bu yüzden 5. sayı 43 tür diyor.
Öğretmeni de --15 tatilde hiç mi test çözmedin sen çok bilmişlik yapma bir daha da parmakla hesap yaptığını görmeyeceğim, zaten senin bu yaşta 1.sınıfta olman gerekiyordu diyor. (Biz 5. yaşında 1. sınıfa başka şehirde başladık, tayinle doğudan geldik 2. sınıfa yeni okulunda başladı) Ve öğretmen yeni gelenlerle sınıfın kalabalıklaştığını söyleyip müdüre tepki göstermişti)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kızım çok üzgündü ben de sebebini sorunca anlattı. Öğretmenin şaşırmıştır senin cevabın doğru ama gerçekten artık parmakla hesap yapmayı bırakmalısın, dedim.
Aradan 1 saat kadar geçti, arkadaşım aradı aynı soruyu bana sordu bu sorunun cevabı 43 mü-47 mi? Ona da anlattım.
27 den sonra 4 er ritmik sayarken söylenecek 5. sayı diye sorsaydı tamam cevap 47 ydi ama 27 den başlayarak diye özellikle belirtilmiş soruda dedim.
Öğretmenin dalgınlığına denk gelmiştir diye geçiştirdim. Ama dalgınlık olsaydı kızım uyardığında onu azarlamak yerine, farkına varıp öğrencilere doğru olanı anlatması gerekmez miydi?
İlk önce boş vermiştim ama sonradan sinirlendim. Önce öğretmenle konuşayım dedim sonra -veliler işimize karışıyor- der dedim vazgeçtim.
Çünkü ben de öğretmenim ve öğretmenler odasında neredeyse çoğu yeni öğretmen velilerin işlerine çok karıştıklarını söyleyip sinirleniyorlar.
şimdi arkadaşlar siz zaten batıdaydınız bu soru tipi sizin çocuklara nasıl öğretildi öğrenebilir miyim?
günaydın kızlarrr,
dün bizim öğretmen yarım gün girmiş derslere, hastaneye gitmiş, o yüzden ödev falan da vermemişti. 2 tane matematik sorusu sormuş, birini bilmiş, birini yapamamış. çarpım tablosu tekrarı yaptırdım akşam ve sabah, karıştırıyo daha, bugün 5 leri yaz, 10 kere de oku dedim bakalım yapar inşallah.
Bu arada nerdesiniz kızlar yaa, dönün artık özledim sizleriiii:2:
Günaydıııınnnn
selamlarrrrrrr
ne var ne yok kızlar herkes buralarda mı
dün işe başladık, okula başladık malummmm
ama bennn çok yoğundum dün selam bile veremedim sizeeee
geçmişede bakamadım ne yazık ki herşey herkes için yolundadır inşallah....
günaydın kızlarrr,
dün bizim öğretmen yarım gün girmiş derslere, hastaneye gitmiş, o yüzden ödev falan da vermemişti. 2 tane matematik sorusu sormuş, birini bilmiş, birini yapamamış. çarpım tablosu tekrarı yaptırdım akşam ve sabah, karıştırıyo daha, bugün 5 leri yaz, 10 kere de oku dedim bakalım yapar inşallah.
Bu arada nerdesiniz kızlar yaa, dönün artık özledim sizleriiii:2:
günaydın kızlar..
hayat bilgisinden ödevimiz vardı sadece onu yaptık ve hikaye kitabı okuduk..
bu çarpım tablosu nolacak bende bilmiyorum..
burdayız canım.. çok şükür yolunda herşey..
sen nasılsın nasıl geçti tatil..
Günaydın canım, hoşgeldinnnnnGünaydıııınnnn
selamlarrrrrrr
ne var ne yok kızlar herkes buralarda mı
dün işe başladık, okula başladık malummmm
ama bennn çok yoğundum dün selam bile veremedim sizeeee
geçmişede bakamadım ne yazık ki herşey herkes için yolundadır inşallah....
İyiymiş canım, ilk günden fazla olmaması.günaydın kızlar..
hayat bilgisinden ödevimiz vardı sadece onu yaptık ve hikaye kitabı okuduk..
Üzerinde dura dura öğretcez çaremiz yok canım maalesef. Ben hergün tembihliyorum işte, bugün dedim mesela, 5 leri 1 kere yaz, 10 kere oku dedim.bu çarpım tablosu nolacak bende bilmiyorum..
Çarpım tablosu aynen dediğin gibi canım, sıradan okurken sorun yok, karışık sorunca şaşırıyo.Tekrar günaydın kızlarrr
Dün akşam ödev vermemiş öğretmen bizimkine, hikaye kitabı okuduk biraz..
Çarpım tablosunda biz de hala zorlanıyoruz yaaaa
5 lere kadar ezberledi ama karışıyor şaşırıyor. Sıradan sayarken sorun yok ama karışık sorunca düşünmeden cevaplayamıyor birde eğer tekrar etmezsek unutuyor yaaaa.. Ama olsun sene sonuna kadar zamanı var nasılsa...
Bulgar'cım okuma konusunda ne yaptınız ilerleme sağladınız mı?
Fadime canım kızın ameliyat oldu mu?
tatil çoook güzel geçti bizim için canım her gün bir yerde geçti dün işe çokkk iyi döndüm moralim çok yüksekti..
Geçen hafta eşimle, oğluşla birlikte çook güzel hatta romantik bir tatil oldu bize...
Tiyatro gidip Hacivat ile Karagözü izledik
Sinemada çizgi filmler izledik
Sirke gittik umduğumdan çoook daha keyifliydi
Oyuncak müzesine gidip resmen büyülendik eşimle oğluşda çokk beğendi
Snow parka gidip kardık, kartopu oynadık
Perşembe benim doğum günümdü evde, dışarda, annemlerde doğum günü kutladık bol bol pasta ve kalori aldık
AVM gezmeden olmazdı alışverişler yapıldı tahmin edeceğiniz gibi
Eşimle başbaşa zaman geçirdik birazcık dabu gerçekten çok iyi geldi bize...
Bunların yanı sıra tatil dergilerimizi bitirdik dün öğretmen aferin yazmış derginin üzerine bizimki heyecanla gösteriyordu akşam...
Biraz biraz çarpım tablosu çalıştık
Okuma yapmaya pek fırsat kalmadı ne yazık kiii
Geçen hafta benim sınav sonuçlarım da açıklandı ve şükürlerrr olsunki tüm derslerimi vermişimmmmm
Bende durumlar böyle işte kızlarrrrr
Siz nasılsınız anlatsanıza....
Günaydın canım, hoşgeldinnnnn
İyiymiş canım, ilk günden fazla olmaması.
Üzerinde dura dura öğretcez çaremiz yok canım maalesef. Ben hergün tembihliyorum işte, bugün dedim mesela, 5 leri 1 kere yaz, 10 kere oku dedim.
Çarpım tablosu aynen dediğin gibi canım, sıradan okurken sorun yok, karışık sorunca şaşırıyo.
Kızım ameliyat oldu, zor oldu, 1,5 saat sürdü, 1 haftadır da çenesi yanakları şiş canım, dişlerin yanına tel taktılar, onlar ağzını yara etti, genellikler çorba ve sıvı ağırlıklı besleniyo, ağrı kesiciyle falan idare ediyoz.. Yarın dikişleri alınacak.
Maşallah canım çok sevindim güzel geçmesine tatilin, sonuna kadar değerlendirdin yani.
Sınavların için de gözünaydın canım, çokkk mutlu oldum.
Dün biz de verdik ödevleri, sadece toplamış, geri gönderir mi bilmiyom.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?