çocuğu aşiri babaanneci anneanneci olanlar bi bakin.

çalışan anne olduğum inanki çok zor beni dişlamalari istememeleri görünce ağlamalari çok zoruma gidiyor ben elimden geldiği sürece herşeyi yapıyorum hiç tınlamiyor.
amaşu ki başbaşa kalmak istemiyo gel parka gidelim dediğimde halamla gitcem diyo bunu bana yapılır mı ya:KK43:
Çok çok haklısınız. Gerçekten seni çok iyi anlıyorum. Bunu laf olsun diye söylemiyorum.. yazinizdan bile kalbinizin nasıl acidigi buradan anlasiliyor.
Ama lütfen sabredin. Inanin bana düzelecek. Geçecek gerçekten.
Parka halamla gitmek istiyorum diyorsa itiraz etmeyin tamam bende sizinle gelebilir miyim deyin. Parka gidince salincaga mi bindi mesela 2 kere hala salladi diyelim sonra halasi desin ki ben yoruldum biraz dinlenecegim o zaman siz istersen ben sallayayim seni diye devreye girersiniz. Ne zaman salincaktan sıkıldı istersen şu oyunu oynayalım istersen seni şuna bindireyim diye diye yakinlasirsiniz. Biranda olmaz ama zamanla olur.
Mesala şöyle düşünün hiç kan bagimizin olmadığı yabancı biri ama kötü niyetli biri misal dolandırıcı birisi ne yapıyor. Ufak ufak yaklaşıyor. Kendine guvanmemizi sağlıyor iyice yakınlık kurduktan sonra dolandiriyor. Ilk günden yapmıyor bunu. Ki busbuyuk aklı basindaki insanın kanına giriliyorsa siz kendi canindan kendi kanindan evladının gönlüne daha çabuk girersin. Çocuk sonucta o. Siz yeterki sabırlı ve sogukkanli olun

iki gün haftasonum var ona dahi oraya gitmek istiyor alışmış ben haftasonu bi yolu bulacagim bi arada bulunmak istemiyorum sirf bunu için...
ilerde kızım da çocuğu olduğunda babaannesine düşkün olduğunda beni anlar inşaallah.

küçücük çoçuğa kin güdüyorsunuz resmen.
bence siz destek alın, parkla oyuncakla olacak iş değil. önce kendiniz sağlıklı düşünmelisiniz.

Şimdi ağlıycam :(
Benim kıxım 1 yaşını iki hafta geçti çalışmıyorum kendim bakıyorum ona rağmen babannesini dedesini görünce babasıyla beni tanımıyor bize gelmwk istemiyor

Sürekli kucağıma alamadığımdan mıdır nedir gelmek istemiyo onlar varken..
E o insanlar da haftada 2 3 anca görüyo napsınlar çok seviyolar
Ama kızımın derdi nedir anlamıyorum resmen gözüyle bile baksa beni görmek istemiyo uyuz
Halbuki onlar yokken birlikte de acayip eğleniyoruz

Demekki gemel olarak böyle çocuklar

acaba biraz bencilce yaklaşıyor olabilir misiniz?
tabi ki üzücü bir durum bu ama kendinize ayıracak bir sürü zamanınız kalıyor
ya kötü olsaydı sürekli ağlasaydı, ağlayarak sizi işten arasaydı anne geel deseydi, aklınız sürekli çocukta kalsaydı?
kocanıza karşı nasıl?
ayrıca çocuklar nedense zaten babaanne ananede kalmayı severler. kalabalık orası.
Ben de küçükken sizin gibi altlı üstlü otururken hep babaannemlere gitmek istiyordum. neden istiyordum hatırlamıyorum bile, şimdi düşününce yaşlılar aslında sıkıcılar da bir nevi ama çocukken bir şeyleri insanı çekiyor demek.
bu sürede kendiniz çocuk olunca yapamadığınız şeyleri yapın. bakın millet 5 dakika nefes almak için can atıyorlar. Çocuk eşsiz bir şey tamam da arada insanın canı oturup kahve içmek arkadaşlarıyla bir beş dakika buluşmak istiyor.
Siz de bunları yapın, eşinizle arada sinemaya falan gidin. Lütfen çocuğunuza kin gütmeyin ama. Şu an kötü kaynanalar gibi düşünüyorsunuz çocuğunuz hakkında.

beni istemiyor evde bile durmak istemiyo ilaa babaanneme gitcem diyo akşamlari dahi.. oyun oynuyoruz benden sıkılıyor:KK43:

Bir kaç günlük yemeğinizi yapın. Uçan balon alın hadi parka gidiyoruz diyin kapıyı açıp açmaz onlar.

Bir kaç gün farklı şeyler yaparsanız alışır. Sakın inatlasmayin , en riskli dönemi.

Onu alıp eve gelip koştur koştur yemek yapıyorsanız tabiki gelmek istemez, zaten gün boyu görmüyor.

acaba biraz bencilce yaklaşıyor olabilir misiniz?
tabi ki üzücü bir durum bu ama kendinize ayıracak bir sürü zamanınız kalıyor
ya kötü olsaydı sürekli ağlasaydı, ağlayarak sizi işten arasaydı anne geel deseydi, aklınız sürekli çocukta kalsaydı?
kocanıza karşı nasıl?
ayrıca çocuklar nedense zaten babaanne ananede kalmayı severler. kalabalık orası.
Ben de küçükken sizin gibi altlı üstlü otururken hep babaannemlere gitmek istiyordum. neden istiyordum hatırlamıyorum bile, şimdi düşününce yaşlılar aslında sıkıcılar da bir nevi ama çocukken bir şeyleri insanı çekiyor demek.
bu sürede kendiniz çocuk olunca yapamadığınız şeyleri yapın. bakın millet 5 dakika nefes almak için can atıyorlar. Çocuk eşsiz bir şey tamam da arada insanın canı oturup kahve içmek arkadaşlarıyla bir beş dakika buluşmak istiyor.
Siz de bunları yapın, eşinizle arada sinemaya falan gidin. Lütfen çocuğunuza kin gütmeyin ama. Şu an kötü kaynanalar gibi düşünüyorsunuz çocuğunuz hakkında.
ben herşeyi yaptim yararlanamiyor çocuğa. illa babaanne. bu beni gerçekten çildirtti hele halasini daha çok seviyo inmiyo kucagindan gidince arkasindan agliyor. hoşlarina gidiyor yüzlerinde tebessüm görüyorum. buna takmiyorum da
kızım herkesin yaninda bi bana yapıyor hep..
hiç yapmasa ben mutlu olacagim sonuçta sevsinler hiç ellemiyorum karışmıyorum.. çocuğumun bunu bana yaptığına üzülüyorum sadece:KK43:

Bir kaç günlük yemeğinizi yapın. Uçan balon alın hadi parka gidiyoruz diyin kapıyı açıp açmaz onlar.

Bir kaç gün farklı şeyler yaparsanız alışır. Sakın inatlasmayin , en riskli dönemi.

Onu alıp eve gelip koştur koştur yemek yapıyorsanız tabiki gelmek istemez, zaten gün boyu görmüyor.
evde bi sürü balonu var şiştirmiyor korkuyo. balon sevgisi hiç yok .

Şimdi ağlıycam :KK43:
Benim kıxım 1 yaşını iki hafta geçti çalışmıyorum kendim bakıyorum ona rağmen babannesini dedesini görünce babasıyla beni tanımıyor bize gelmwk istemiyor

Sürekli kucağıma alamadığımdan mıdır nedir gelmek istemiyo onlar varken..
E o insanlar da haftada 2 3 anca görüyo napsınlar çok seviyolar
Ama kızımın derdi nedir anlamıyorum resmen gözüyle bile baksa beni görmek istemiyo uyuz
Halbuki onlar yokken birlikte de acayip eğleniyoruz

Demekki gemel olarak böyle çocuklar
bende senin gibi çok seviyolar torunlari sonuçta diyordum. ama işte. kendi annem babam dahi sevse hiç kıskanmiyorum haftada bi gün görüyo. ama niye...:/

bende senin gibi çok seviyolar torunlari sonuçta diyordum. ama işte. kendi annem babam dahi sevse hiç kıskanmiyorum haftada bi gün görüyo. ama niye...:/
Ne nileyim beni sürekli gördüğü için sıkılıyo onlara koşuyo diycem ama
Sen de bence oraya git orda otur birlikte kızınla oyna bi süre sonra bağlanır gibi sanki

merhaba arkadaşlar.
2 yaşında bir kızım var. 11 aylıkken işe başladim. babaannesiyle altlı üstlüyüz. babaannesi halası bakiyor.
haftada bi gün annemlere birakiyorum. onda sıkıntı yok.
işten gelince geç getiriyor. ilk başta ben bişey demiyordum seviyor felan diyordum.
beni görünce kıyamet kopuyor aglıyor.
halasını hiç birakmak istemiyor halasının dibinden hiç ayrılmıyor.
beni hiç saymiyor ben iyi anne miyim.. çok üzülüyorum bu duruma
kötü anne olduğumu beni sevmediği düşünmeye başliyorum.
ne yapmam lazim. çildirmak üzereyim:KK43:

Benim yok ama arkadaşım aynı durumu yaşadı, o zaman kendisine de söylemiştim aynen dediğim gibi çıktı büyüdükçe düzeldi bu sorun, annesine bağlı çok akıllı bir kız olup çıktı. Bebekken tamamen alışkınlıktan oluyor bence.

ben herşeyi yaptim yararlanamiyor çocuğa. illa babaanne. bu beni gerçekten çildirtti hele halasini daha çok seviyo inmiyo kucagindan gidince arkasindan agliyor. hoşlarina gidiyor yüzlerinde tebessüm görüyorum. buna takmiyorum da
kızım herkesin yaninda bi bana yapıyor hep..
hiç yapmasa ben mutlu olacagim sonuçta sevsinler hiç ellemiyorum karışmıyorum.. çocuğumun bunu bana yaptığına üzülüyorum sadece:KK43:

2 yaş bunalımı diye bir şey de var.
siz onu bırakıyorsunuz diye bilerek tepkisel yapıyor da olabilir.
Yapacak bir şey yok, sabır. Diyorum ya buna takılmayın kendinizle ilgilenin yahu.
Hala da belki yeğenini çok seviyordur.
Benim arkadaşlarım vardı yeğenim de yeğenim diyip hediyeler alıp dururlardı.
Sizinkiler de öyle bence çok şanslısınız.
Dediğim gibi lütfen bu zamanı kendinize ayırarak geçirin.

Ne nileyim beni sürekli gördüğü için sıkılıyo onlara koşuyo diycem ama
Sen de bence oraya git orda otur birlikte kızınla oyna bi süre sonra bağlanır gibi sanki
benim kızım kalabalık bir ailede büyüyor geniş aile tipi olarak.
hele ki kendine güveniyor. kimseye de yabancılık çekmiyor. içten cana yakın ( bu huyu bana çekmiş) bana gelince binbir surat. ben neler yaptım ettim . hiç tınlamiyor. böe yapınca ben çok üzülüyorum. sesimi çikarmiyorum ama içime attim bu durumu

2 yaş bunalımı diye bir şey de var.
siz onu bırakıyorsunuz diye bilerek tepkisel yapıyor da olabilir.
Yapacak bir şey yok, sabır. Diyorum ya buna takılmayın kendinizle ilgilenin yahu.
Hala da belki yeğenini çok seviyordur.
Benim arkadaşlarım vardı yeğenim de yeğenim diyip hediyeler alıp dururlardı.
Sizinkiler de öyle bence çok şanslısınız.
Dediğim gibi lütfen bu zamanı kendinize ayırarak geçirin.
sevsin hala anne yarisi.. hediye alir hep. ben bişey demiyorum da anneye de gelsin sevsin annecim özledim seni öpücükler konsun istiyorum çok şey mi istiyorum.

QUOTE="orkidekaramel, post: 60016253, member: 683399"]
merhaba arkadaşlar.
2 yaşında bir kızım var. 11 aylıkken işe başladim. babaannesiyle altlı üstlüyüz. babaannesi halası bakiyor.
işten gelince geç getiriyor. ilk başta ben bişey demiyordum seviyor felan diyordum.
[/QUOTE]
E ama normal. Çocuk sizi görmüyor ki çook sevsin
Küçücük yaşta(hatta yaş bile değil) bırakmışsınız
Annesine vereceği sevgiyi halaya vermiş

İşten çıkma imkanınız varsa, işten çıkıp sadece çocuğunuzla ilgilenin derim

benim kızım kalabalık bir ailede büyüyor geniş aile tipi olarak.
hele ki kendine güveniyor. kimseye de yabancılık çekmiyor. içten cana yakın ( bu huyu bana çekmiş) bana gelince binbir surat. ben neler yaptım ettim . hiç tınlamiyor. böe yapınca ben çok üzülüyorum. sesimi çikarmiyorum ama içime attim bu durumu
Üzülme senin bu üzgünlüğün kırgınlığın ona geçer ve o bebek bunun hangi duygu olduğunu bilmez ve sana daha çok tepki koyar dediğim gibi onların yanında zaman geçir
Zamanla umarım yola koyarsın

Çocuğunuzla vakit geçirirken siz yeterince eğleniyor musunuz?
Benim de 2 yaşında bir kızım var, bir ara biz onunla oynarken bizim ifadelerimize dikkat kesilirdi, gülüyor muyuz, eğleniyor muyuz diye.. Belki siz işten geldiğiniz için, yorgun, bitkin ya da kızınızın bu tavrından dolayı çaresiz bir hal takınıyorsanız o yüzden de çocuk sizle vakit geçirmekten keyif almıyor olabilir.

merhaba arkadaşlar.
Sonuçta tüm gün onlar bakıyor ve çocuk onlara alışıyor. Gayet normal bir durum. 3-4 yaşında size daha çok bağlanacaktır aklı erdikçe. Şimdilik sorun yapmanıza gerek yok. Ya da işten ayrılın ve evde çocuğunuza kendiniz bakın...

kv bizim evde bakıyor bi ara büyük oğlum ona anne diyordu .çözüm şu.herşeyi boşvereceksin odak noktan olacak o.işten geldiğin zaman direk yemek işine girişme.evi topalamaya kalkışma.eve geliyorum direk kucağıma alıyorum ikisiylede günün değerlendirmesini yapıyoruz.konuşamasa da yap.sürekli konuştum hem yaptıklarımdan hem dinledim onların yaptıklarını.sonra azcık gıdıklama koşturma saklanma vs.üstümü değiştirmiyorum düşün.her nekadar eve gelip kendimi duşa atmak istesemde.baktım evde yemek yok mutfağa çağırıyorum.yanımda durun diyorum.o ara yanımda oynuyorlar.eşim gelmişse pası ona atıyorum.bide bol bol kullağına seni seviyorum diye fısılda.gizli oyunmuş gibi.olmadık yerde.sürekli seni çok özledim de ve onun anlayacağı şekilde neden işte olduğunu açıkla..anlamadığını sakın düşünme çok güzel anlar

Back
X