Çocuğu ertelemek doğru mu?

zennubya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
30
0
86
Diğer
CADIARZUben 29 yaşındayım eşim37. 4 ay önce evlendik.çalışıyorum ve işimde başarıyı yeni yakaladım.tecrübemi ve deneyimlerimi arttırmak için çocuk düşünmüyorum.... iki gün önce yaşadığım ciddi sağlık sorunu nedeniyle acaba çocuğum hiç olmazsa diye ilk defa düşündüm... Benim aklım çok karıştı. benim sektörü bir bıraktınız mı tekrar döndüğünüzde herşeye baştan başlamak gerek. çıkmazın içindeyim....çocuk mu; iş mi?
bu durumu yaşayan ya yada buna benzer olayı yaşayan hanımlar bana yardım eder misiniz? Eşim sen bilirsin diyor ama o istiyor. CADIARZU

Öncelikle hos geldin aramiza canim!!a.s.

Keske bir derdim var bölümünde acsaydin konunu, daha cok yorum alabilirdin muhtemelen, mod arkadaslara bildirirsen konunu tasiyacaklar....:delphin:

Problemine gelince sunu söylemek istiyorum, bence herseyi zamaninda yapmak güzel...29 yas ilk cocuk icin cok uygun hatta gec bile kanimca...esininde 37 oldugnu düsünürsek yani elinizi cabuk tutsaniz iyi olur....:kahve:

En fazla bir sene daha ver kendine ondan sonra allahin izini ile insallah olsun...hersey genclikte cekiliyor canim...gamyoncuiremsu

CADIARZUben 29 yaşındayım eşim37. 4 ay önce evlendik.çalışıyorum ve işimde başarıyı yeni yakaladım.tecrübemi ve deneyimlerimi arttırmak için çocuk düşünmüyorum.... iki gün önce yaşadığım ciddi sağlık sorunu nedeniyle acaba çocuğum hiç olmazsa diye ilk defa düşündüm... Benim aklım çok karıştı. benim sektörü bir bıraktınız mı tekrar döndüğünüzde herşeye baştan başlamak gerek. çıkmazın içindeyim....çocuk mu; iş mi?
bu durumu yaşayan ya yada buna benzer olayı yaşayan hanımlar bana yardım eder misiniz? Eşim sen bilirsin diyor ama o istiyor. CADIARZU

iş kariyer vs hepsi boooş sen ve eşinden bir parça sevginizin meyvesi en iyi yaptığın kariyer ve senden sonra kalacak en güzel eserin olacak hiç düşünme tüm herşeyi elinin tersiyle it
ve bir mucize bir melek bir bebiş yap. göreceksin 1 gün bile ertelememeliydim diyeceksin.
genede sana kalmış saygılar herşey gönlünce olsun.

kesinlikle çocuk yapma işini erteleme ..her şey yaşında ve zamanında güzel oluyor..zaten daha fazla beklerseniz 2.ci. için geç olucak bu sefer ..yaş ilerledikçe hem bayan hem erkek için yumurtalar ve spermler gittikçe kalitesini yitiriyor..ben 33 yaşına girdim ikinciye hamileyim buna bile geç kaldığımı düşünüyorum birçok problem çıktı bende çünkü..ilk bebeğimde daha gençtim daha enerjıktim herşeyi kafama takan biride değildim ..bilmem anlatabiliyormuyum herşey gençlikte diyor ve bu işi fazla askıya almamanı tavsiye ediyorum canım ..kaydirigubbakcemile5

sağlık sorunu haricinde hiç birşey için erteleme bebek yapmayı...
biz ilk iki yıl çocuk düşünmedik eşimle sonraki iki yıl benim rahatsızlığım yüzünden doktorum önermedi sonraki 2 yılda doğal yollarla çocuğumuzun olamayacağını öğrendik tüp bebek denedik bir baktık ki 6 yıl geçmiş şimdiki aklım olsa evliliğimin ilk aylarında hamile kalırdım 30 oldum ve içimdeki evlat hasretiyle her gün pişmanlık yaşıyorum.
her şey gönlünce olsun

bencede çocuğu erteleme. yaşının 29 olduğunu söylemişsin. şimdi hamile kalsan doğuma kadar yaş otuz olur. çocuğun 20 yaşına geldiğinde sen 50 olacaksın düşünsene. bende ilk çocuğuma 29 da hamile kaldım 2.ye 33 te şimdi düşünüyorum oların büyüyüpte gençlik evlilik torun vs. benim ömrüm yetecekmi yada ne kadar sağlıklı olacam.onlara ne kadar ayak uydurabilecem diye.

canim oyle cocuk ha deyince olmuyor. biraz gebelik bolumune goz atarsan hicbir problem olmadigi halde cocuk icin yillardir ugrasanlar var. simdi ah vah ediyorlar. 5 sene korunduk bilsek korunmazdik vs diye. bence once bir doktora gidin. sen ve esin. A dan Z ye ormon ve sperm testleri de dahil olmak uzere yaptir. bir sorun var mi diye baktir. varsa yavas yavas tedavini olursun bu arada isini devam ettirirsin. eger yoksa da kendine bir zaman belirlersin. o zaman baslarsiniz calismalara. gercekten ben 26 yasinda oldugum halde aylarca ugrastim bebek icin. ki asla bebek istemezdim.yurt disina geldik 2 sene icin. iste heveslendim. sonra cok istedim ama olmadi bir turlu. olunca dis gebelik oldu. tek tupumu aldilar. e simdi daha da az sansim. gecenlerde okudum. 22 yasindaki kiz rahim ve yumurtaliklari alinmis. yani saglikli iken bir tane yap ne olur ne olmaz.

baska bir arkadasim gene cok hareketli bir sektorde calisirken, cocuk sahibi oldu. canavar gibi masallah. o arada yuksek lisans doktora falan da yapti. ve bulundugu yerde mudur. sabah 7 de evden cikip aksam 8 de eve geliyor. dusun senelerdir tatil yapamadi dogru duzgun. tatil hakkini okula giderek degerlendirdi. hem karuyer yapti hem cocuk. bu arada tenis dersi falan da aldi. yani 10 parmakta 10 marifet derler ya. yani istedikten sonra cocuk da yaparsin kariyer de. sen yeter ki iste.

ayrica kriz var. nereden biliyorsun iki ay sonra issiz kalmayacagini. hem maddi hem manavi gucunuz yerindeyken yapin 1 tane.

bende yazan arkadaşlara katılıyorum. erteledikçe hayatta hiçbir değişiklik olmuyor ve keşke ertelemeseydim dediğiyle kalıyor insan.
ben 27 yaşındayım eşim 35 yaşında. 2,5 senelik evliyiz bundan öncede 6 yıldır birlikteydik. eşim çok çocuk istiyordu ilk günden beri ama ben biraz başbaşa kalalım diye erteledim hep o da bana bıraktı; ne zaman istersen o zaman yaparız dedi.
ben kendi kendime korunmayı bıraktım; sandım ki kolay çocuk yapmak. ilk ay kimyasal gebelik yaşadım; şimdi ne olduğu bile bilinmeyen dış gebelik olma olasılığı yüksek birşeyler yaşıyorum ve muhtemelen de yarın kürtaj olucam. yani 4 aya 2 anormal gebelik 1 kürtaj sığdırmış oluyorum.
uzattım biliyorum ama sonuçta önce sen kendi isteğinle erteliyosun sonra da bakıyosunki vücudun erteliyor bu seferde. daha çok üzülüyor insan. bence maddi durumunuz varsa, eşine de güveniyorsan her konuda hiç düşünmeyin.

iş kariyer hepsi boş çocugun olmadıgını düşün kime çalışacan arkanda bıraktıgın coukların olcakki tadı olcak

ay canım aynı durumdayız neredeyse, bende 26 eşim 30 yaşında ve 1,5 yıllık evliyiz bende senin gibi işimde çok kazanan ve çok rahat olduğum bir konumundayım şimdi çocuk yaparsam çıkmak zorunda kalırım ve bidaha böyle iş bulamam diye erteliyorum ama bilmiyorum doğrumu yapıyoruz yanlışmı yada bebeği istediğimiz de olacak mı, bizde herhangi bir sorun varmı onuda bilmiyorum allaha bıraktık yani.

Hangisinin senin için daha önemli olduğunun cevabını ver kendine.
O zaman ne yapman gerektiğini çok daha iyi bilirsin.

Kariyer mi? Evlat mı?

bundan bir sene önce sorsaydın kariyer derdim
üniversiteyi yeni bitirmişim iyi bir işe girmişim yükselme şansım çok güzel vs.
ama biyerden sonra baktım hiç birşeyin önemi yok
daha fazla yükselince nolacak? dahami mutlu olucağim? kendimi yıpratmaktan başka neye yararki diye düşünmeye başladım
çocuk herzmana istedim ama hep daha sonra olur acelesi yok mantığı ile düşünüyordum
sonra allah öyle bir çocuk isteği verdiki içime ne kariye ne bişey gördü gözüm
eşimde istiyordu zaten
bende boşver kariyeri dedim ve şuan hamileyim allah'ima şükürler olsun
çocuğum olduğundada en azından 3 yil çalışmıcam, kendim bakıcağım çocuğuma
sonra tekrar iş hayatına atılınca nerden başlarım neresi olur hiç bilmiyorum çokta önemli değil, belkide tekrar başlıcam herşeye sıfırdan ama hiç düşünmüyorum kariyerin benim gözümde artık büyük bir önemi kalmadı. Artik bebişim herşeyden önemli benim için

çocuk için daha vaktin var bence...erkeklerede zaten hiç sorun yok...o yüzden bir-iki yıl daha bekleyebilirsin bende...,
ben böyle bi durumda olsam herhalde işi seçerdim..bebek merakım sıfır zaten:((

iş istediğin herzaman var ama çocuk istediğin zamanda olmayabiliyor..bence çocuk işini ertelemeyin..
ben 26 yasımda olduğum halde acaba geç mi kaldık hata mı yapıyoruz diye düşünüyoruz..

eğer sağlık problemi varsa cocuk ertlenmemeli
bence,maazallah ya birdaha olmazsa diye düşünmek lazım
gelen de bereketiyle kısmetiyle gelir zaten...geçim korkusu
çocuk yapmakta engel olmamalı

asla ve asla her zaman bebek benim için ön planda 20 yaşındayım 6,5 aylık evliyim ben bile heves ediyorum artık ya çok istiyorum ama ertelemek zorundayım:(

Birinin başına kötü birşey gelse (yakınlarını kaybetme gibi) dudağımızdan çıkan hep şu söz olur ''hayatta hiçbirşeyi ertelemeyeceksin''..Eğer zamanının geldiğini düşünüyorsan bir bebeği dünyaya getirmenin sorumluluklarını alabileceksen neden erteleyesin.
Bir bebeği dünyaya getirmek annelik duygusunu yaşamak tüm duygulara bedeldir diye düşünüyorum.. (kariyer sahibi olmaya bile)
''Bizim sektörde bir bıraktım mı geri göndüğünde tekrar başlamalısın en başından''dedin..O zaman bu durum bütün iş hayatın boyunca devam edecekse hiç bırakmayacaksın gibime geliyor...

yanı yas durumunuza bakarsanız...cocuk oncelık olmalı bırde rahatsızlık gecırmısınız...
sonradanda pışmanlık yasamayın...
bırde cocuk olması buyuk sorumluluk...bunlarada hazır olmalısınız...
esınle konusup en dogru kararı almalısınız...
hayırlısı.....

canım bende senınle aynı durumdayım önümde kazanmam gereken bir sınav var ama çocuk yapmamında zamanı geldı artık 26 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim eşimde çok fazla istiyo çocugumuzun olmasını bende karar verdim çocuk yapmaya tabi karar vermekle olmuyo rabbim ne zaman kısmet eder bilmiyorum önünde ki bu sürecide düşünmek lazım.Ama bencede diger arkadaşlarının dedigi gibi ertelemeyelim artık çocuk yapmanın tam zamanı

Bende yazmank istedim
ben 24 yaşındayım bana göre erken eğer 26-27 olsaydım ok
ben daha kendimi küçük görüyorum
çocuğa bişeyler verebilmem için önce içimdeki stresi bitirmem gerekicek hiç olmazsa sakinleşmeyi öğrenmem gerekicek..

Back
X