• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu göstermeli miyim?

Sanırım göstermezdim ama bekara kadın boşamak kolay derler diye bir söz var. Başıma gelmediği için yüzde yüz empati yapamıyorum.

Çocuğu babasından uzaklaştırman sadece kendisini eksik hissetmesine neden olur. Bence her fırsatta görüşsünler.
Ve sen de hep babasının onu ne kadar çok sevdiğine dair cümleler kurmalisin. Hatta bir kitap okumuştum,çok güzeldi. Babam taşınıyor ismi (çocuk kitabı okumayı seviyorum, D&R'de kendi yeğenime kitap alacakken alacağım haric birkaç kitap daha okurum hep)
Kitap da bosanan ailelerle,evden giden babalarla ilgiliydi,pedagog elinden çıkma bir kitap.
Sizin durumunuzda yardimci olabilir..
Bence yapmanız gereken sevginizi belli etmek, babasının da onu çok sevdiğini dile getirmek,bu şekilde hissetmesini sağlamak. Çünkü sevildiğine inanan çocuk mutlu bir yetişkin oluyor, ama diğer türlü bu baba eksikliğini gidermek için, saçma sapan insanlardan övgü alacağım diye istemediği şeyler yapan bir yetişkin olma ihtimali yüksek.
Ayrıca babasinin kalitesiz ve kötü bir insan olmasi onun değil, sizin sucunuz. Çünkü o insanla siz evlendiniz ve o insani baba yapan sizsiniz. Babalığı hak etmeyen bir insansa onu baba yapmamaliydiniz,artık bunları düşünmek için çok geç.
İyi ya da kötü , çocuğun babası o.
Nasıl siz bir zamanlar onu seviyorsaniz,çocuğunuz da sevecek tarafını bulacaktır. Yeter ki dolduruşa gelmesine izin vermeyin
Ayrıca insan emek verdigi şeyleri daha çok sever. Bırakın babası da emek versin, bir bağ oluşsun aralarında, sizden bağımsız bir iletişimleri olsun.
Kötü ve sorumsuz koca iyi ve eğlenceli bir baba olabilir. Bunu bilemezsiniz
Yok olmaz bundan eglenceli baba.
Klasik yurdum insani dusundum ama degil.
Zaten 6 yasinda cocuk, baba 4 yil cezaevinde.

Arkadaşlar eski konumdan bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım. Eş bile demeye tiksindiğim adam evden gittiği gibi başka şehre tatile gitmişti. Geçen abisi beni aradı sormak için ve bende abisine o ne biçim Bi insan iki haftadır insan cocugunu sormaz mı diye söylendim... Herhalde abisi uyarı vermiş ki bugün cocukla konusmak istedigini söyledi. Bende izin vermedim. Çünkü baskalarının lafıyla hareket etti hep. Burda bazen okuyordum annelere kızıyordum sebep ne olursa olsun görüştürmeli çocuk etkilenmemeli diye. Şuan aynısını ben yapıyorum. Ama işin ilginç tarafı hiç vicdan azabı çekmiyorum. Zaten çocugu ben tek basıma büyüttüm. Babalık duygusu gelişmedi onda sanırım hala. Bilmiyorum o kadar yorgunum ki. Diğer konuma bakarsanız belki biraz anlarsınız. Ne yapayım nasıl Bi yol izliyim bilmiyorum. Çocuk zor sakinleşti alıştı görüp görüp hayal kırıklığı yaşasın istemiyorum ve çocugu hak ettiğini düşünmüyorum. Tek yaptıgı şey onun için o gece birlikte olmamızdı sanırım..
Babada olsa velayeti ve sizin için görüp görüp hayal kırıklığı yaşamasın dese .... Bence insan yaptığı hatadan vicdanı sizlamasi kötü bir durum. Çocuğumun iyiliği için yapyrm ama uzulyrm deseniz vicdanli en azından demirde sizinkisi blmyrm ama üzücü iyi baba kötü baba ama o bir baba oğlun uzun babası bırakın da o karar versin

İnanın yazamadığım yazmaya mecalimin olmadığı o kadar cok olay var ki. Dediğim gibi Burda böyle anneleri görünce kızardım. Ama suan bende öyle düşünüyorum ve vicdan azabı cekmeden düşünüyorum.

Anne babası ayrı buyuyen biri olarak diyorum size velayat annemdeydı bosandıkları zaman kı rabbim biliyor babam füzgün biriydi fakat annem gorusmemıze engel oluyordu ta ki reşit oluncaya kadar reşit oldugum gün babamn yanına tasındım ve annemle evlenecegım güne kadar gorusmedım (tam 10 yıl) görülmedm annem ile) benı babamdan ayrı tuttugu ıcın ne olursa olsun aramasa bıle sız arayın cocuklarla konusturun gelmesın varsın görmeye ama arayın konusturun
Anneniz çok yanlış yapmış ama görüşmek isteyen baba da görüşürdü yani yasaları kullanarak.

Arkadaşlar eski konumdan bildiğiniz üzere boşanma aşamasındayım. Eş bile demeye tiksindiğim adam evden gittiği gibi başka şehre tatile gitmişti. Geçen abisi beni aradı sormak için ve bende abisine o ne biçim Bi insan iki haftadır insan cocugunu sormaz mı diye söylendim... Herhalde abisi uyarı vermiş ki bugün cocukla konusmak istedigini söyledi. Bende izin vermedim. Çünkü baskalarının lafıyla hareket etti hep. Burda bazen okuyordum annelere kızıyordum sebep ne olursa olsun görüştürmeli çocuk etkilenmemeli diye. Şuan aynısını ben yapıyorum. Ama işin ilginç tarafı hiç vicdan azabı çekmiyorum. Zaten çocugu ben tek basıma büyüttüm. Babalık duygusu gelişmedi onda sanırım hala. Bilmiyorum o kadar yorgunum ki. Diğer konuma bakarsanız belki biraz anlarsınız. Ne yapayım nasıl Bi yol izliyim bilmiyorum. Çocuk zor sakinleşti alıştı görüp görüp hayal kırıklığı yaşasın istemiyorum ve çocugu hak ettiğini düşünmüyorum. Tek yaptıgı şey onun için o gece birlikte olmamızdı sanırım..
Ya kusura bakmayın ama diğer konuyu okuyunca çocuğun b*kunu bile göstermeyin diyesim geldi.

Diger konunuzada baktim bu konunuzu da okudum. Surekli cocuk cocugu cocuga. Bir kere cocugum evladim oglum veya kizim diyememissiniz. Ne siz sahiplenmissiniz yavrucagi ne babasi. Yazik. En cok ona uzuldum..

Yapmayın yahu, bu bir gosterge midir gerçekten?
Bazen yazi anlaşılır olsun diye insanlar duygularini arka plana atar.
Yada gümbür gümbür yazmaz.
Bu kadar pesin hükümlü olmayin.
Bir anneye cocugu sahiplenmedin diyebilmek bu kadar kolay mi?

Cok kotu bi koca olabilir cok kotu bi babada olabilir ama cocugunuza yazik birakin gorsun babasini.ne zamanki kendisi buyuyup karar verecek yaşa gelirse o zaman gorusmek istemezse gorusmez.ne bir annenin nede bir babanin yeri doldurulmaz hep bi bosluk kalir.

Çocuğunu aramıyor demişsin arayıncada görüştürmemişsin. Karşındakine laf verirsin. Gördünüz işte der.

Canım ne hatalıda olsa kötü de olsa bu çocuğun babası. Bencede görüşmelerine engel olmamalısın.

Yapmayın yahu, bu bir gosterge midir gerçekten?
Bazen yazi anlaşılır olsun diye insanlar duygularini arka plana atar.
Yada gümbür gümbür yazmaz.
Bu kadar pesin hükümlü olmayin.
Bir anneye cocugu sahiplenmedin diyebilmek bu kadar kolay mi?
Canım saol ama o kadar kötüyüm ki onun kavgasını bile yapamam. Kimse kimsenin ne yasadıgını bilemez. Ben tek basıma dört yıl çocuguma baktım yetebildiğim kadar. Kimin ne düşündüğü çokta umurumda değil açıkçası sadece dogru yolda mıyım değil miyim onun için yazdm☹️

Yok olmaz bundan eglenceli baba.
Klasik yurdum insani dusundum ama degil.
Zaten 6 yasinda cocuk, baba 4 yil cezaevinde.
Ayrılır ayrılmaz tatile gitti deyince ben sorumsuzluktan , adamın gevsekliginden ayrıldılar diye düşünmüştüm. Şimdi siz söyleyince eski konuya baktım ama baba tarafında hapis var, öfke kontrolü yok, tacizci amca var... Konu sahibinin işi çok zor

Hem aramıyor diye şikayet etmişsin arayınca da gönüştürmemişsin.Çok tutarlıymışsın.
Tam okumadın herhalde abisiyle konuştuktan sonra aradıgını söylüorm... Abisi kızdı büyük ihtimalle ona öyle sordu cocugu. Gerçekten tam okumadan etmeden anlamadan ne kadar rahat konusuosnz hayret ediorm

Back
X