Çocuğu müzik kursuna göndermek istiyorum ama ?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.402
5.999
158
Oğlum birinci sınıfı bitiriyor. Müzik kursuna gitmek istiyor evimizin alt sokaginda var. Ben piyano istiyordum ama gitarları çok seviyor. Ama şöyle bir sıkıntı var ister piyanoya gitsin ister gitar kursuna gitsin ya da başka kuşlar da olabilir evde bizim destegimizle tekrar etmedikten sonra ilerleme kaydedemeyecek.
Çok kararsızım siz ne düşünüyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Mesela gitar kursuna gitti ben ne öğrendiğini bilmeyeceğim anlamayacağım bu durum beni çok muallakta bırakıyor

Oyle olsa kimse enstruman calamaz. Enstruman calan kac kisinin anne babasi biliyor da evde calistiriyor?

Evde zaten kursta öğrendiklerini calisip pratik yapacak.
Şimdi tabi haklısınız ama biraz da desteklemek gerekiyor biliyorsunuz yaş küçük çünkü kendisi evde tekrar yapmayı istemeyebilir

Şimdi tabi haklısınız ama biraz da desteklemek gerekiyor biliyorsunuz yaş küçük çünkü kendisi evde tekrar yapmayı istemeyebilir
Böyle düşünmeyin. Ben 7 yaşımda piyanoya başladım. Ailemden kimsenin de müzik ile ilgisi yoktu. Beni destekleyecekleri bir durum da olmadı. Sevdiğim için ben her hafta parçalara çalışırdım. Ailem sadece zamanı yönetmeme yardımcı olurdu. Müzikte ya da başka alanlarda ilerleyen herkesin ailesi bilip onlara yardımcı olmuyor. Yani böyle bir şey için endişe etmenize gerek yok. Siz çocuğu gönderin, severse devam eder sevmezse seveceği başka bir şey mutlaka bulur yaşı büyüdükçe. Ben liseyi bitirene kadar kursa devam ettim ve gitar, keman gibi farklı enstrümanları da kendi kendime öğrendim. Piyanonun böyle bir avantajı da var.

Ben de aslında piyano kursuna gitmesini daha çok istiyorum ama kendisi illaki gitar seviyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben de aslında piyano kursuna gitmesini daha çok istiyorum ama kendisi illaki gitar seviyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İsteğiniz doğrultusunda çocuğu yönlendirmeyin derim. Ben de piyanoya gittim ama aklım hep kemanda kalmıştı mesela. Ailem hiç izin vermemişti, illa piyano demişlerdi. Önerim bir müzik okuluna götürün ve bütün enstrümanları denetin teker teker. Onlardan nasıl sesler çıktığını duysun. Belki kendisi deneyimlerse gitar değil de bateri öğrenmek isteyecek.

Çok mantıklı tamamdır öyle yapalım birkaç kez piyanoya dokunmuşluğu bağlamaya ve gitara dokunmuşluğu var. Ama hepsine bir Denettirmek lazım

Piyano ve keman çalan insanlara hep hayran olmuşumdur. Ama oğlum gitar çalmak istiyorum dese büyüdüğünde istediği şeyi desteklerim kesinlikle. İstemediği bi enstrümanı çalması için ikna ederseniz yarın bi gün ilgisini kaybedebilir. Sevedebilir ama kaybetme olasılığı da var. Öğrendiği şeyleri zaten severse heveslenip size göstermek isteyecek sizde o gösterdikçe destekleyecek ilgi gösterip dinleyeceksiniz bu oğlunuza verebileceğiniz en güzel destek. Bilmediğiniz için endişe etmeniz normal ama sizin ona öğretmen değil de ebeveyn olarak destek vermeniz oğlunuz için daha kıymetli olacaktır. Korkmayın istiyosa gönderin

Çok mantıklı tamamdır öyle yapalım birkaç kez piyanoya dokunmuşluğu bağlamaya ve gitara dokunmuşluğu var. Ama hepsine bir Denettirmek lazım
Şahsen ben kızım 5-6 yaşlarına gelince böyle yapacağım. Evde zaten birkaç enstrüman var, bozar mı kırar mı diye düşünmeden eline vermeyi düşünüyorum. Zaten biraz zaman verirseniz en çok hangisi ilgisini çekiyor anlarsınız. Biraz da videolarla destekleyebilirsiniz, canlı performanslarla mesela. Orkestra salon konserlerini izletebilirsiniz yorumlayarak. Farklı müzik tarzları var mesela herkes kemanı klasik müzik enstrümanı olarak bilir ama bir de senfonik metal tarzında parçalarda kullanılır gibi. Müzik çok çeşitli.

Piyano müziğin temelidir. Küçük yaş çocukların müziğe piyano ile başlaması öneriliyor. Müziğin matematiğini yani armoniyi öğreniyorlar piyano ile birlikte.

Hiç müzik temeli olmayan kişilerde, özellikle çocuklarda telli çalgılar önerilmez. Hele ki keman gibi karmaşık bir enstrüman, gitar gibi fiziksel olarak zorlayan bir enstrüman hiç önerilmez. Bunlarda ya öğrenmeden ezbere çalmaya başlarlar ya da kendilerini yetersiz hissedip, sıkılıp müzikten uzaklaşırlar. İstisnalar tabi ki olabilir ancak genel olarak bakınca durum bu.

Çocuğun müzik öğrenmesi ve alıştırma yapması için sizin o müzik aletini çalmayı biliyor olmanız gerekmez.

Oğlum 6 yaşından beri piyano çalıyor. Başlangıç için önerilen de piyano zaten. Gitara sonraki aşamada geçeceğini söylersiniz. Benim de oğlum bateri istiyor piyanoda iyice ilerlemeden olmayacağını söyledik. İlerledikçe de sevdi. Piyanoda eve org getirmeniz de ilk aşamada yeterli geliyor. Biz bir sene kadar yeğenimden gelen orgla idare ettik. Sevmeye başlayınca aldık piyanoyu.

Mesela fi diye bir dizi vardı ordan bir sahne geldi aklıma çok hoşuma gider. Yutub’a sanat okulunda müzik ziyafeti yazıp çıkan videoyu izleyin. Bayılırsınız

Aynı fikirdeyim ama kendisi piyanoyu kesinlikle istemiyor onu ne yapacağız. Bana da öyle geliyor gitar onu zorlayacak ve müziği tamamen bırakacak gibi. Umarım yanılırım

Birincisi istediği enstrümanı seçsin. İkincisi zaten unutue tabiki mükemmel olmaz ama bu onun karakterine bir tuğla koyar. Herşeyin de gelecek vadetmesine gerek yok zaten. Hayat deneyimlerle dur. Bu şekilde çocuk kendini tanıyacak gerçekten sevip sevmediği şeyleri çözecek. Bizim nesil komple ders çalışmayla geçti mesela. isterdim mı denemeler yapıp neyi sevip neyi sevmediğimi bileyim.

Siz piyano seviyosanız piyanoya kendiniz gidin. Çocuk neye ilgiliyse ona gitmeli
İşte yukardaki bir Üyenin dediği gibi sevmek değil aslında da ben de gitar severim ses bakımİndan bütün eğitimciler önce piyanoyu öneriyor. Sanırım bu işin ilk basamağı gibi bir şeymiş. Daha da kolaymış. Eğer zor bir şeyle başlarsa sırf seviyorum diye sıkılıp müzikten tamamen uzaklaşmasından korkuyorum

Bıraksa ne olacak ki. Çocuktan beklentilerinizi vs gözden geçirin. Ona kendi olma şansını verin lütfen
Bıraksa bir şey olmaz tabii ki ama hepimiz istemiyor muyuz bir müzik aleti çalmayı. Onun da çalmasını isterim bizim gibi keşke zamanında öğrenseydim demesini istemem

Çocuğu istemediği şeye zorla gönderince çok mu sevecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…