Çocuğu müzik kursuna göndermek istiyorum ama ?

Bir de bu işlerde cidden çocuğun isteği de önemli ama biraz da aile de bastıracak ama.
Yakın bir arkadaşımın kocası konservatuarda hoca. Adamın akordeondan klavyeye neye ne ararsan var evinde. Çocuk asla ilgilenmiyor. Kursa gitmiyor babayla da oturup çalışmıyor. Evde olmayan tek müzik aleti bateriye merak salmış tencere tabak dizip çalıyor şimdi bak yine bırakmayacaksan bateriye git diyorlardı en son
Başka bir arkadaşımın oğlu da piyano seviyor, piyano çalmak da istiyor. Gel gelelim evden çıkmak kursa gitmek çocuğa gelmiyor. İlla eve gelen hoca arıyorlardı en son.
Ondan ben çocuğun isteğiyle başlamasına tamam diyorum da iteklemede biraz anne babalar da yapacak. Pes edince tamam yavrum demeyecek.
Geçen sene başında ilk piyanoya başladığında o kadar isteksiz ve zorla gitti ki. Tüm notaları öğrendi bir kaç bilindik şarkıyı çaldı çocuk sevmeye başladı. İlk mızıldanmasında bıraksaydım sevdiğini bilemeyecekti.

Ya o çocuğuna bağlı biraz sanırım. Ben hep istediklerim ve istemediklerim konusunda nettim, istediğim şeylerde de çok zorlansam da bırakmadım.
5 yaşımda at üstüne çıkmışım, 6 yaşımda kulüpte binmeye başladım. Hatta üzengilere boyum yetmezdi de eğitmenim kucaklayıp bindirirdi. 9 yaşımda attan düştüm, o zamandan kalma boyun düzleşmem var. At üstüne çıkabildiğim an geri döndüm, hiç bırakmadım mesela.

Ya da 10 yaşımda dalışa başladım. Kulak sorunum olduğu için doktor devamına izin vermedi. Senelerce bekledim, kulağım izin verdiğinde (yetişkin yaşlara gelmiştim artık) gittim brövemi aldım.

Ama baleye zorlasalar hüngür hüngür ağlardım Ya da resim mesela, yetenek yok yani belli ki.

Dediğiniz gibi biraz iteklemek lazım ama pes etmesi gereken yerde de izin vermek gerekiyor diye düşünüyorum ben. En azından kendimi baz aldığımda

Benimkine okul çıkışı gitmek çok yorucu geliyordu. Çocuğun sevdiği hoca da sadece hafta içi ders veriyordu. Hafta sonu dersi olan erkek hocaydı çünkü skdkkdkd. Yaz tatili gelsin, yine başlar diyerek bıraktırdım. İyice soğumasından çekindim. Hoca da böyle düşünüyordu. Geçici olarak bıraktı, haftaya falan tekrar başlar herhalde.

Bıraksa bir şey olmaz tabii ki ama hepimiz istemiyor muyuz bir müzik aleti çalmayı. Onun da çalmasını isterim bizim gibi keşke zamanında öğrenseydim demesini istemem
Kendi çocukluğunuzu çocuğa yüklemeyin..bizden önceki nesil de o yüzden bizim memur olmamıza odaklandı. Bundan dolayı da gençlik yaşamadık . Her dönem kendine has her çocuk kendine has. Ben yurtdışındayım kızım burada kreşe gidiyor. Çocukların velileri ile de görüşüyorum. Kreş veli vs hepsi hemfikir bu konuda pedagoji burada çok oturmuş bir sistem. Çocuklara bisiklet binme at binme piano bale gitar futbol vs vs hepsini denetiyorlar, sonra çocuk isterse devam ediyor. Veli ve öğretmenler sadece ve sadece gözlemleyip çocuğa ne düşünüyorsun tekrar denemek devam etmek ister misin diye soruyorlar. Kararı etkilememeye dikkat ediyorlar. Artık lütfen biz çocukken şôyleyleydik böyleydik(olumlu da var olumsuz da mesela piano ögrenemedim veya biz daha terbiyeliydik vs vs ) bunları çocuklar anlamaz. Biz de ebeveynlerimiz geçmişlerini amlattıklarınd qsadece ilgiyle dinliyoruz ama ötesi yok o onların dönemi koşullarıymış.
Duygu aktarımını artık bırakıp kendini tanıyan kendini seven bireyler yetiştirmeliyiz. Çocuk kendi olabilmeli ve bu kabul görilmeli sevgiyle.

Benim oğlanın sa haftaiçi kodlaması var. Kocam asla göndermek istemiyor okula zaten eşek yüküyle para veriyoruz ekstra para ödemek enayilik artık diyor çocuk da hocayı seviyor beş derste bir minecraft açıyor diyor gidiyor. Akşam 6 da çıkıyor okuldan.
Sevdikleri ders hoca aktivite için yorulmuyor çocuklar o da gerçek
Seviyorsa gider bence yazın bakmışsın kışın da devam eder.
Bizde mesela yüzmede kışın istemedi. E haklı. Kuş günü saç kurutma sırası uzun sürüyor. Kıl dönemi basket piyano yaz dönemi yüzme piyano olarak gidiyor

Yüzmeyi benimki de kışın istemedi. Yazın bir daha yoklayacağım. Evin dibinde olimpik havuz var. Yol da yormaz. İyi bari başta istemeyip sonra seven çocuklar olmasına sevindim.

Yüzmeyi benimki de kışın istemedi. Yazın bir daha yoklayacağım. Evin dibinde olimpik havuz var. Yol da yormaz. İyi bari başta istemeyip sonra seven çocuklar olmasına sevindim.
Piyanoyu ilk bir sene tam anlamıyla itekleyerek götürdüm. Piyano hocası da bateri dersi verdiği halde bence geçmesin. Bateriye bu yaşta başlayan bıraktı hep dedi. Bir sene sonunda adam akıllı şarkılar çıkarmaya başlayınca ısındı. Şimdi nota yazarak besler yapıyor o kadar sevdi. Benim çocuğumda biraz iteklemek gerekiyor sonra seviyor çünkü

Benim annem de böyleydi kadının ömrünü yedim abim böyle değildi ama ben sıkıntı heves eder eder 3 günde bırakırdım. Küçükken ritmik jimnastik yapıyordum bıraktım sonra. eskiden okullara kulüpler gelirdi tarama yaparlardı badminton için başlamıştım hatta lisede bi kolejde burslu okuyacaktım devam ettim mi hayır. Abim de böyle kano yapıyordu o da bıraktı. Resim yarışmalarına katılıp ödül alıyordum o zaman hatırlıyorum çeyrek verirlerdi yarışmalarda Güzel sanatlara hocam çok ısrar etti ama istemiyorum dedim. Geliştirmedim. Sportif bi yönüm var geliştirmiş olsaydım çok daha iyi olurdu. 2006lı kız kardeşim var aynı şeyleri yaptı. Arkadaşı var mesela kız üniversitede okuyor ve piyano çalıyor. Özel ders vermeye başlamış iyi de kazanıyormuş. Normal memur çocuğu anne baba onların desteği ve kendi kazancı ile ev tutmuş. Bizim kız da keman çalıyordu gayet iyiydi devam etmedi. Yüzmeye giderdi 10 yaşında onun proteinini hesaplardı annem pandemide bıraktı. Ben hep lisede okul takımında olurdum basketbol voleybol fark etmeden uzunum diye beni koyarlardı. İşte o zaman gıcık olurdum çok utanırdım iyi değilim diye iyi olmak zorunda hissederdim. Sportifim ama asla çok iyi olmadım. 22 yaşında 1 sene yetişkin baleye gittim. 25 yaşında oryantal sonra çift latin dansına başladım. 3-5 ay devam ettik bıraktık. Bi arkadaşım 35 yaşında piyano çalmaya başladı adam baya baya geliştirmiş kendini video attıkça görüyorum. Sen de yazıl gitsin ne olacak bi arkadaşım sırf düğünlerde göbek atamıyo diye oryantale başladı baya kıvraklaştı. 30 yaşında baleye başlayıp gösterisi olanı görmüştüm sosyal medyada

Beni de uzunum diye ilkokulda basket takımına almışlardı zorla. Ya ben takım sporu sevmiyorum 2 sene oynadım, benim ayrıldığım sene il birincisi oldular ama hiiiç üstüme alınmıyorum ahshfs

Latin yapıyorum zaten 5 yıldır falan.

Uzunum diye hep ne takımı varsa ordaydım ben de. Ben de iyi değiliö valla özürlüyüm sosyal olarak takımda bacımla tenis kortuna başladık boğaz boğaza geldik. O hırs ve kolektif hareket ben de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…