- 7 Aralık 2018
- 7.383
- 18.999
- 248
- 28
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bazen çocuklar da ne istediğini tam olarak bilmiyor. Bazen sırf size inat olsun diye de başka bir şey istiyor olabiliyor. Aslında ben ne benim isteğim ne de onun isteğinden ziyade doğru olanı yapmak istiyorum. Doğru olan ile biraz başlayıp sonra onun isteğine dönüşürüz diye düşünüyorum. Ya da şöyle yapacağım sanırım Mesela bir ders gitar dersi alsın öbür hafta bir ders piyano dersi alsın öbür hafta bir ders keman dersi alsın böyle 3.04 tane şeyi denesin sonra hangisi ona daha sevimli geldiyse onu seçsin.Çocuğu istemediği şeye zorla gönderince çok mu sevecek?
Bana çocuğa kendi istediğiniz ama zamanınızda kendi içinizde kalan yapamadığınız şeyleri zorla çocuğunuza yaptırmaya çalışıyorsunuz gibi geliyor.Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bazen çocuklar da ne istediğini tam olarak bilmiyor. Bazen sırf size inat olsun diye de başka bir şey istiyor olabiliyor. Aslında ben ne benim isteğim ne de onun isteğinden ziyade doğru olanı yapmak istiyorum. Doğru olan ile biraz başlayıp sonra onun isteğine dönüşürüz diye düşünüyorum. Ya da şöyle yapacağım sanırım Mesela bir ders gitar dersi alsın öbür hafta bir ders piyano dersi alsın öbür hafta bir ders keman dersi alsın böyle 3.04 tane şeyi denesin sonra hangisi ona daha sevimli geldiyse onu seçsin.
ben istemiyorum. niye isteyeyim? ilgim yok. benim de annem o kurs senin bu kurs benim dolandırıp durmuştu. basketbol kursuna bile gittim. Sonra baktı ilgim yok ama akademik yön parlak bu sefer oraya dadandı. Her allahın günü sınav. İyi geçmezse evde matem havaları. Kimse çocuğunun yurdum insanı olduğunu kabullenmek istemiyor.Bıraksa bir şey olmaz tabii ki ama hepimiz istemiyor muyuz bir müzik aleti çalmayı. Onun da çalmasını isterim bizim gibi keşke zamanında öğrenseydim demesini istemem
Yok çok yanlış düşünüyorsunuz çocuğumun bir gitari eline alması ilgisinden dolayı bırakmayacak seviyede olması yıllar sonrayı bulur. Çok isteyen çok seven tabii ki eninde sonunda Öğrenir ama bazen oluyor ki yoğunluktan öğrenilmiyor hayat çok yoğun. Lisede öğrenmek istedim üniversite sınavına hazırlanıyorduk öğrenemedim üniversitede öğrenmek istedim okuduğum bölümde dersler çok yoğundu öğrenemedim. Benim gibi milyonlarca insan var. Şimdiden temel atarsak en azından bir müzik aleti çalmasını bilen bir birey yetiştirmiş olacağız. Bu ne kadar güzel bir şey. İlla bir müzik aleti değil resim de olabilir spor da olabilir insan hobisi olmalı değil mi?bu kadar her şeyi düşünüp duran insanlar beni fecii yoruyor. ilgisi olan çocuk eline alınca bırakmıyor zaten ama modern ebeveynlikte idealize çocuk figürüne ulaşması lazım hemen koşun bir kursa daha yazdırın.
Yok yok eğer öyle olsaydı hemen gitara gönderirdim hatta kemana. Ben de bu ikisini çok öğrenmek istemiştim. Mesela eşim de diyor ki bağlama kursuna gitsin onun içinde de bağlama kalmış. Ben doğru olanı bulmaya çalışıyorumBana çocuğa kendi istediğiniz ama zamanınızda kendi içinizde kalan yapamadığınız şeyleri zorla çocuğunuza yaptırmaya çalışıyorsunuz gibi geliyor.
Hayır kaydedecek illa ki sizin desteğiniz ya da anlamanız gerekmez ben çocukken keman bağlama gitar kurslarına gittim bu üç enstrümanı da çalan yoktu evde ama kursla hevesle tekrarla başardım yani bunu öğrenmek için ders gibi aile desteğine ihtiyacı yok hiçbir şey olmazsa sosyalleşir özgüveni olur gönderinOğlum birinci sınıfı bitiriyor. Müzik kursuna gitmek istiyor evimizin alt sokaginda var. Ben piyano istiyordum ama gitarları çok seviyor. Ama şöyle bir sıkıntı var ister piyanoya gitsin ister gitar kursuna gitsin ya da başka kuşlar da olabilir evde bizim destegimizle tekrar etmedikten sonra ilerleme kaydedemeyecek.
Çok kararsızım siz ne düşünüyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Mesela gitar kursuna gitti ben ne öğrendiğini bilmeyeceğim anlamayacağım bu durum beni çok muallakta bırakıyor
Kabullenmek istememek değil be güzelim. Ne güzel işte senin için çalışmış çabalamış bir annen var. Aslında biliyor musun bu çabalarımız tabii ki çocuklarımız için ama daha çok da kendimiz için. İleride benim çocuğum desteklenseeydi acaba şunu yapabilir miydi desteklenseeydi acaba bunu yapabilir miydi diye insanın içinde soru işaretleri kalmaması için.ben istemiyorum. niye isteyeyim? ilgim yok. benim de annem o kurs senin bu kurs benim dolandırıp durmuştu. basketbol kursuna bile gittim. Sonra baktı ilgim yok ama akademik yön parlak bu sefer oraya dadandı. Her allahın günü sınav. İyi geçmezse evde matem havaları. Kimse çocuğunun yurdum insanı olduğunu kabullenmek istemiyor.
Beni çok umutlandırdınız teşekkür ederim. Aynen öyle özgüven oluşur gerçekten. Artık benim oğlum özgüvenden patlayacak yakında da o noktada da sıkıntıdayız o başka bir konu teşekkürlerHayır kaydedecek illa ki sizin desteğiniz ya da anlamanız gerekmez ben çocukken keman bağlama gitar kurslarına gittim bu üç enstrümanı da çalan yoktu evde ama kursla hevesle tekrarla başardım yani bunu öğrenmek için ders gibi aile desteğine ihtiyacı yok hiçbir şey olmazsa sosyalleşir özgüveni olur gönderin
evet kendinizi gerçekleştirme isteğinizi çocuk üzerinden tamamlamaya çalışıyorsunuz da bari isteği neyse onu yapsın. piyanoya gönderseniz görev niyetine gidip sıkılacak. başka kurs istese bu sefer ben seni piyanoya yolladım gitmedin maymun iştahlılık yapıyorsun olacak. illa gidecekse gitarı denesin.Kabullenmek istememek değil be güzelim. Ne güzel işte senin için çalışmış çabalamış bir annen var. Aslında biliyor musun bu çabalarımız tabii ki çocuklarımız için ama daha çok da kendimiz için. İleride benim çocuğum desteklenseeydi acaba şunu yapabilir miydi desteklenseeydi acaba bunu yapabilir miydi diye insanın içinde soru işaretleri kalmaması için.
Ben küçükken annem ilgi kırıntımı gördüğü her şeye götürmüş beni. Böyle böyle ilgi alanlarımı bulmuşuz.Yok çok yanlış düşünüyorsunuz çocuğumun bir gitari eline alması ilgisinden dolayı bırakmayacak seviyede olması yıllar sonrayı bulur. Çok isteyen çok seven tabii ki eninde sonunda Öğrenir ama bazen oluyor ki yoğunluktan öğrenilmiyor hayat çok yoğun. Lisede öğrenmek istedim üniversite sınavına hazırlanıyorduk öğrenemedim üniversitede öğrenmek istedim okuduğum bölümde dersler çok yoğundu öğrenemedim. Benim gibi milyonlarca insan var. Şimdiden temel atarsak en azından bir müzik aleti çalmasını bilen bir birey yetiştirmiş olacağız. Bu ne kadar güzel bir şey. İlla bir müzik aleti değil resim de olabilir spor da olabilir insan hobisi olmalı değil mi?
Oğlum bu sene başında, beş yaşındayken gitti. Ben parmak kasları gelişsin istediğim için piyano ile başlattım ama oradaki hoca zaten o yaş grubunu özel bir yeteneği olmadığı sürece hep piyanoya aldıklarından bahsetmişti. Mesela keman, bağlama vs. onların gelişimi için çok ileri seviyeymiş. Seninkinin yaşı daha büyük, ilgisi hevesi de varsa gitar olabilir. Hocayla da bir görüşüp fikrini al derim.Ben de aslında piyano kursuna gitmesini daha çok istiyorum ama kendisi illaki gitar seviyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Annen öğretmen miydiBen küçükken annem ilgi kırıntımı gördüğü her şeye götürmüş beni. Böyle böyle ilgi alanlarımı bulmuşuz.
2-5 yaş arası üç sene jimnastik yapmışım, hala bunun faydasını görüyorum mesela.
6 yaşımdan beri at biniyorum.
3 yaşımdan beri yüzüyorum.
İlkokuldan beri İngilizce dersleri aldım ama zorunluluktan değil, sevdiğimden.
Baleye götürmüş, ilk teneffüste "beni buradan aall" diye ağlamışım
Enstrümana götürmüşler, ilgimi çekmemiş.
Resime götürmüşler, istememişim.
İlkokulda basket takımındaydım ama takım sporları sevmiyorum.
Şimdi dönüp bakınca iyi ki babamın söylenmelerine rağmen imkanlar dahilinde her şeye gitmişim, çünkü ilerleyen yaşlarımda aklımda bir şey kalmadı, ayrıca neyi sevip neyi sevmediğimi iyi kötü öğrenmiş oldum.
Tek pişmanlığım keşke latin dansları ben küçükken de popüler olsaydı da latinci çocuk olsaymışım.
Bence niyetiniz, çabanız gayet iyi. Yeter ki çocukla koordineli gidin.
Yok değil :) Sadece kafadan belli birkaç kursa göndermektense neyi seviyorsam onu yapmamın daha iyi olacağını düşünmüş tee 30 sene önce.Annen öğretmen miydi
Ne iyi etmiş. O zaman imkanlar da böyle değildi. Takdir ettim.Yok değil :) Sadece kafadan belli birkaç kursa göndermektense neyi seviyorsam onu yapmamın daha iyi olacağını düşünmüş tee 30 sene önce.
Teşekkür ederiz ^_^Ne iyi etmiş. O zaman imkanlar da böyle değildi. Takdir ettim.
Vallahi helal olsun. Beni ortaokulda gitar kursuna yazdırdı babam , çok heveslenmiştim çünkü o da desteklemişti. Kursa başladım annem de beni evde didiklemeye başladı yok sınav senen olacak seneye, otur sen burada gıygıygıy müzik çalış müzik kursuna git. Yok kes şunun sesini içerde kardeşini uyutucam, kardeş uyanıkken de tv dinliyorum olurdu derdi. Burnumdan getirdi bıraktım.Yok değil :) Sadece kafadan belli birkaç kursa göndermektense neyi seviyorsam onu yapmamın daha iyi olacağını düşünmüş tee 30 sene önce.
Babam da söylenmiş anneme hep, "maymun iştahlı bu çocuk, her ay farklı kursa mı gidilir, birinde sebat etsin işte" diye. Annem direnmiş, deneye deneye ne istediğini bulacak diye, sevdiği şeye de devam edecek diye. Babama kalsa ya iki-üç kurstan sonra başkasına gitmezdim ya da istemeye istemeye zorla giderdim.Vallahi helal olsun. Beni ortaokulda gitar kursuna yazdırdı babam , çok heveslenmiştim çünkü o da desteklemişti. Kursa başladım annem de beni evde didiklemeye başladı yok sınav senen olacak seneye, otur sen burada gıygıygıy müzik çalış müzik kursuna git. Yok kes şunun sesini içerde kardeşini uyutucam, kardeş uyanıkken de tv dinliyorum olurdu derdi. Burnumdan getirdi bıraktım.
Seneler sonra da şey oldu , “seni de gitar kursuna bile gönderdik ama bak gitarı çöp ettin çürüdü dolabın üzerinde”.
Ağzımı açında da biz beceremedik siz çocuklarınıza bizim size yaptıklarımızı yapmazsınız diye küsüp ağlaması başlıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?