- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi iremerve1990
-
RAM ne canım hiç duymadım.okullarında rehberlik servisi yok.babası doktora götürcez filan dedi.öğretmenine iletin rehberlikle görüşüp ram a yönlendirsinler çocuğu.
benim oğlumda 1. sınıf aynı şekilde bir çocuk var sınıflarında ram dan gelecek sonuç bekleniyor şu anda.
RAM ne canım hiç duymadım.okullarında rehberlik servisi yok.babası doktora götürcez filan dedi.
çok büyük ihtimalle evde şiddet görüyor ve ciddi bir anne sevgisi sıkıntısı var.. nerden biliyorum, küçük oğlum anasınıfına giderken böyle bir çocuk vardı.. sadece kız çocuklarının kafalarını duvara sürtüyordu.. baya baya kallafi işkence yöntemleri vardı çocuğun.. bir gün veli toplantısı oldu, çocuklar sınıftan bize doğru koştular.. herkes çocuğuna sarıldı, bu sorunlu olan çocuk da annesine koştu.. annesi elinin tersiyle çocuğu bir itti.. yani bu kadar senedir gerilim filmi izlerim hiç o kadar gerildiğimi hatırlamıyorum.. çocuk çok üzüldü, boynunu büktü tam yerine oturacakken bir kızın suluğunu aldı kızın kafasına geçirdi..
sizinle iletişiminden de anlaşıldığı gibi anne manyak.. okulda rehberlik yoksa (rehberlik olmayan okula da bir şey diyemiyorum) yönetim ile çözmelisiniz sorunu.. öğretmenin de yapabileceği çok bir şey olduğunu sanmıyorum..
Canım bende öyle tahmin ediyorum zaten.ya benimle annesiyim diye konuşan kadın bence babaannesi.zaten kendi söyledi ben gibi döven yoktur filan dedi.bende dövmeyin zaten dövdüğünüz için bu durumda dedim.öğretmeni de ikinci dönem değişecek zaten.valla kafam çorba gibi ne yapacağımı şaşırdım.çok büyük ihtimalle evde şiddet görüyor ve ciddi bir anne sevgisi sıkıntısı var.. nerden biliyorum, küçük oğlum anasınıfına giderken böyle bir çocuk vardı.. sadece kız çocuklarının kafalarını duvara sürtüyordu.. baya baya kallafi işkence yöntemleri vardı çocuğun.. bir gün veli toplantısı oldu, çocuklar sınıftan bize doğru koştular.. herkes çocuğuna sarıldı, bu sorunlu olan çocuk da annesine koştu.. annesi elinin tersiyle çocuğu bir itti.. yani bu kadar senedir gerilim filmi izlerim hiç o kadar gerildiğimi hatırlamıyorum.. çocuk çok üzüldü, boynunu büktü tam yerine oturacakken bir kızın suluğunu aldı kızın kafasına geçirdi..
sizinle iletişiminden de anlaşıldığı gibi anne manyak.. okulda rehberlik yoksa (rehberlik olmayan okula da bir şey diyemiyorum) yönetim ile çözmelisiniz sorunu.. öğretmenin de yapabileceği çok bir şey olduğunu sanmıyorum..
Yok canım rehber öğretmen.zaten küçük bi okul.yani çözüm lazım tabi ki.biz evde saçının teline kıyamıyoruz kendisi de anlatmadı ders çalışmaya gelen Arkadaşı söyledi.kızımın psikolojisini de bozcak.rehb arş merkezi.okulda rehber öğretmen yok mu?
kendi öğretmeni ile konuşun o yönlendirsin o zaman.
valla bizimki her gün psikoloğa gidiyormuş değişen bir şey yok.
o çocuklarada yazık ille öyle olmaları için bir sebep var ama çözüm lazım.
Yok canım rehber öğretmen.zaten küçük bi okul.yani çözüm lazım tabi ki.biz evde saçının teline kıyamıyoruz kendisi de anlatmadı ders çalışmaya gelen Arkadaşı söyledi.kızımın psikolojisini de bozcak.
Canım bir sefer iki sefer olsa amenna.öğretmen biliyo zaten oda bıkmış durumda.diğer arkadaşlarıyla da küsüyorlar barışıyorlar olur tabiki ama bu kız çok farklı.sınıfları ikinci kat.allah muhafaza merdivenden iter camdan iter aklıma herşey geliyo.Aileyi aramanız doğru değil zaten. Öğretmenle konuşacaksınız . o, aileyle konuşacak. Ama biz oynardık kavga da ederdik annem hep derdi çocuklar kavga eder zamanla öğreneceksiniz, birbirinizi üzmeyin diye. Böyle böyle kavga etmemeye başlardık. Aileler karışınca daha kötü oluyor bence. Ama öğretmen uyarabilir tabi.
Ben üzüldüm o kıza nedense. Çünkü bir çocuk evinde ne görürse o da gider aynısını yapar. Maalesef bu böyle. Siz belki ailesine şikayet ederek daha fazla şiddet görmesine sebep oldunuz. Üvey anne sonuçta belki iyi değildir zira sevgi ile büyüyen hiçbir çocuk bu tür saldırılar yapmaz.Canım bir sefer iki sefer olsa amenna.öğretmen biliyo zaten oda bıkmış durumda.diğer arkadaşlarıyla da küsüyorlar barışıyorlar olur tabiki ama bu kız çok farklı.sınıfları ikinci kat.allah muhafaza merdivenden iter camdan iter aklıma herşey geliyo.
Aynen canım kadın resmen beni çığrımdan çıkarttı.nerdeyse kızın babasını başka bişey için aradığımı ima etti.zaten ondan sonra ip koptu bende.yani yine ben whatsap gurubundan filan yazmak istemedim rencide etmemek için ama yok bağzılarına insanlık yaramıyo.Velilerle muhattap olmak aslında biraz sizin yanlışınız siz ne kadar insancıl olsanızda şekil A1. Belki de onun çocuğu evde neler anlatıyor.. Bu kadar öfkeli ve zarar veren bir çocuğu savunmasız diğer çocukların yanına koymak ve sırf dışlanmış hissetmesin diye onun diğerlerine zarar vermesini izlemek.. Her okulda var böyle çocuklar malesef, keşke sistem onları daha rehabilite edici özel okullara yönlendirmek zorunda kalsa ama veliler de aman çocuğumuz mimlenmesin diye yanaşmıyor bile. Sınıfınızdaki diğer çocukları düşünemiyorum bileolmadı sonuna kadar her yere dilekçenizi yazın verin, okul çocuklara güvenli ortam sağlamak zorunda. Çocuğunuzun psikolojik ve fiziksel sağlığını tehdit eden bir durum var diğer veliler yapmasa bile siz yapın
Yok canım benim filan söylememle değişecek bi durum değil.benim küçük bi çocuğum daha var zaten sürekli okula da gidemiyorum.kötü durumda olabilir ama bu benim çocuğuma da fiziksel ve psikoljik şiddet uygulama hakkını vermez kimseye.zaten Yaman hırsız misali kadın beni bastırdı.Ben üzüldüm o kıza nedense. Çünkü bir çocuk evinde ne görürse o da gider aynısını yapar. Maalesef bu böyle. Siz belki ailesine şikayet ederek daha fazla şiddet görmesine sebep oldunuz. Üvey anne sonuçta belki iyi değildir zira sevgi ile büyüyen hiçbir çocuk bu tür saldırılar yapmaz.
Siz gerekirse kendiniz ilgilenin ona güzel şeyler söyleyin. Kızınız da ona güzel şeyler söylesin, belki bir şeyler değişebilir.
Babası kabul etti zaten problemleri olduğunu.bugün ben kadına babası bile kabul etti bunu dedim o gelsin ben ona da sorcam dedi.Okul idaresiyle görüşün. Çocuğun özel eğitime ihtiyacı olabilir. Bu da rehber öğretmen veya rehberlik araştırma merkezinde anlaşılır. Kızınıza zararı olduğunu anlatın.
Okuldan çözüm alamazsanız Milli eğitim müdürlüğüne gidin. Derdinizi yetkili birine anlatın.
Kızınız için üzüldüm. O çocuğun belli ki problemleri var ve çözülmesi lazım. Böyle olmaz.
Ram i Yen'i duydum canım yarın gidip öğretmeniyle konuşcam.Okul müdürüyle görüşün (öğretmenle birlikte) . Okulda rehberlik olmadığında okula gezici rehber öğretmen gelir, çocuğun durumuyla ilgilenir ve gerekli görürse ram a sevk eder. Rehberlik araştırma merkezi yani ram. O çocuk evinde kimbilir neler yaşıyor da okulda aynısını yapıyor. Anne şefkati gibisi olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?