- 7 Ağustos 2013
- 966
- 1.095
- 313
- Konu Sahibi iremerve1990
-
Selam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
Zaten hiçbirimiz oynamıyoruz onla diyo.geçen kızımın boya kalemlerini almış isteyince dövmüş.sürekli de tembihliyorum kızım konuşma onunla diye.öğretmenine soruyorum kızımın bi sıkıntısı varmı diye.yok hiç bir sıkıntımız diyo.çocuğunun sıkıntısını bile bile görmezden gelen bi insan cahildir bana göre.Bence aileyi aramakla hata etmişsiniz. Herkesin çocuğu kendine değerli. Öğretmenim ve birinin çocuğuna en ufak bi şey söylediğimde olaylar olaylar. Halbuki çocuk düzelsin istiyorum, iyiliğini düşünüyorum ama gel gör ki aile üstüme yürüyor. Her neyse ...
Bazı çocuklar ne yazık ki anlattığınız şekilde aileden kaynaklı sorunlu..bir çözümü var mı var ama aile düzenlediği sürece o çocuk öyle gider . Bir daha aileyi aramayın lütfen. Başınızı ağrıtmayın. Kızınız da uzak dursun o kızdan.
Aşağı yukarı benzer durumlardan bende şikayetçiyim çocuğum içine kapanık ve sakin açmaya çalıştım olmadıSelam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
Öğrenci davranışlarının değerlendirilmesi yönetmeliği var. Yalnız ilkokul düzeyinde uygulanmıyor bu yaptırımlar. Ayrıca kaç yıllık meslek hayatımda bu yönetmelikteki cezaların uygulandığı çok az öğrenci gördüm. Öğretmenlerin idarecilerinde eli kolu bağlı. En üst ceza zaten okul değişikliği ki o cezayı okul verilmesini ilçe mebe teklif eder orası uygun görülürse verilir. Genelde yapılan uygulama ise bir alt cezanın uygulanması yani kınama cezası. Zaten problemli öğrencilere de o kınama çok bir anlam ifade etmiyor hatta dalga geçiyorlar bize bir şey olmaz diyerek.Aşağı yukarı benzer durumlardan bende şikayetçiyim çocuğum içine kapanık ve sakin açmaya çalıştım olmadı
Sürekli dayak yiyip geliyor diye savunma sporu olan bı spora yazdırdım yaklaşık 1,5 yıl gitti sağlam tekmeleri var gel gör ki kendini doveden dayak yiyip geliyor her seferinde ve hiç karışıklık vermiyor yapma bile demiyor bizimki
Yarın toplantımız var dile getireceğim dile getirmenin sebebi de geçen cuma oğlumun kafasının başka çocukların kavga etmesi sonucu benim oğlumun kafasına oldu olan
Bundan sonra gerekirse okul idaresiyle görüşeceğim öğretmen uyarıdan başka bişey yapmıyor
En iyisi haklarımızı bilmek
Okul düzenini bozan çocuğa ne gibi yaptırımlar var onu bilmek lazım ve idare neler yapabilir bunları ogrenmemiz şart
Peki uzaklastrma vs uygulanmıyor muÖğrenci davranışlarının değerlendirilmesi yönetmeliği var. Yalnız ilkokul düzeyinde uygulanmıyor bu yaptırımlar. Ayrıca kaç yıllık meslek hayatımda bu yönetmelikteki cezaların uygulandığı çok az öğrenci gördüm. Öğretmenlerin idarecilerinde eli kolu bağlı. En üst ceza zaten okul değişikliği ki o cezayı okul verilmesini ilçe mebe teklif eder orası uygun görülürse verilir. Genelde yapılan uygulama ise bir alt cezanın uygulanması yani kınama cezası. Zaten problemli öğrencilere de o kınama çok bir anlam ifade etmiyor hatta dalga geçiyorlar bize bir şey olmaz diyerek.
Normalde ortaokulda filan pek uygulanmıyor uzaklaştırma da öyle uzun süreli olmadığı için maalesef tatilmiş gibi algılanıyor. Olumlu yönde davranış değişikliğine sebep olduğunu ben hiç duymadım. Hatta diğer sıkıntılı öğrencileri teşvik bile edebiliyor.Peki uzaklastrma vs uygulanmıyor mu
Peki eğitim kayıtlarında çocuğa negatif olarak yansımıyor mu yani zamanında disiplin suçu işleyip siciline geçmiş gibi yaniNormalde ortaokulda filan pek uygulanmıyor uzaklaştırma da öyle uzun süreli olmadığı için maalesef tatilmiş gibi algılanıyor. Olumlu yönde davranış değişikliğine sebep olduğunu ben hiç duymadım. Hatta diğer sıkıntılı öğrencileri teşvik bile edebiliyor.
Bazen yetiştirmek değil de karakter meselesi oluyor bu 3 çocuğumu da kendim büyüttüm ama herbiri narin değil yani benimkilerdeOkul değişikliği de yapsanız ne yazık ki ille de sorunlu bir çocuk orda da olacak. Yoksa da bir gün gelecek. Kızınız başa çıkma yöntemi bulacak kendi kendine zamanla. Mızmızlanmadan korkutmayı öğrenecek. Kızınızın korkan tavrı karşı tarafın hoşuna gidiyor belli ki. O kadar narin çocuk yetistirmeyin dünya şirinler köyü değil.
Yo yine de deneyin tabii ki. Ama şu var problemli bir öğrenciyse o tür şeyler işlemiyor. Zaten belli bir eğitim almış o konuları düşünen ailelerin çocukları da nadiren o konuma geliyor. Belki bir çare etkili olur en azından öğretmenin elini arttırmış olursunuz. Öğretmen kendi dediğinde çok dikkate alınmıyor ama velinin bu konuda sıkıntısı var diyerek işlemleri başlattığında daha kolay işleyebilir sistem.Peki eğitim kayıtlarında çocuğa negatif olarak yansımıyor mu yani zamanında disiplin suçu işleyip siciline geçmiş gibi yani
Bizim sınıfın çoğunluğu amir memur kesimi ve buna önem verirler umarım o yüzden bunu konuşmayı düşünüyordum eğer ki işime yaramayacaksa başka şeyler düşünmek lazım şimdiden
Ben denemekten yanayım. Çünkü geçen cuma oğlumun kafasında iki -3 cm lik duvara çarpma sonucu tam beyninin üstünde yarimaya sebep oldu iki çocuk kavga ederkenYo yine de deneyin tabii ki. Ama şu var problemli bir öğrenciyse o tür şeyler işlemiyor. Zaten belli bir eğitim almış o konuları düşünen ailelerin çocukları da nadiren o konuma geliyor. Belki bir çare etkili olur en azından öğretmenin elini arttırmış olursunuz. Öğretmen kendi dediğinde çok dikkate alınmıyor ama velinin bu konuda sıkıntısı var diyerek işlemleri başlattığında daha kolay işleyebilir sistem.
Şimdi digeride çocuk büyük ihtimal şiddet Görüyor çünkü bukadar agresifleşmez heralde tabi pedagoglar daha iyi bilir onada çocuk Gözüyle bakın kızınız içinde inşallah Sınıfta Çözümü öğretmeni bulacak bulamadımı sınıfını değiştirirsiniz umarım iyi olur HerşeySelam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
Ogretmen nasil bir yol izleyecegiini mutlaka biliyordur.Selam hanımlar.kızım bu sene 1.sınıfa başladı.çocuklar büyüdükçe dertleri de büyüyo derlerdi de inanmazdım.hemen konuya gireyim.sınıflarında bi kız var kız çok yaramaz şımarık herkese sataşan vuran bi kız.öğretmen sürekli yer değişikliği yapıyo sınıfta, geçenlerde bu kızla oturtmuş benim kızımı.bi süre sonra kızım şikayet etmeye başladı anne derste bana tokat atıyo cimcikliyo filan diye.benim kızda hiç kavga dövüş bilmez.bu yaşına kadar sokakta bir gün öyle arkadaşlarıyla filan oynamışlığı yoktur.zaten okul dışında hiç Arkadaşı da yok.neyse ben öğretmenine söyledim yerini değiştirdi ama kız hala hergün kızıma ya vuruyormuş ya saçını yoluyormuş kızımda ağlıyomuş.geçen gün WhatsApp gurubundan numarasını alıp annesini aradım babası çıktı.öz annesi yokmuş üvey annesi varmış sorunları var filan dedi.neyse öyle deyince durumu anlattım uyarın lütfen filan dedim.2 gün önce yine bu kız öğretmenin cetvelini almış kızımda kırarsın diye elimden almak isterken kızın suratı çizilmiş.ama yanlışlıkla.tabi kız yine vurmuş bizimkine filan.bugünde o kız cetveli eline almış kızımı sınıfta kovalamış bende senin suratını çizcem diye saçı çok uzun kızımın saçını yolmuş yine.bende yine babasını aradım bi kadın çıktı.annesiyim dedi ama sanırım babaannesiyle.ay kadın ne hakaretler etti.bana diyo ki ben senin kocanı arıyormuyum.bende dedim ki bi sorununuz varsa veriyim numarasını arayın.nasıl bir konuşma tarzı anlatamam.bende ağzıma geleni saydım kapattım.öğrermeni aradım açmadı.yarın okula gitçem.sizce ben ne yapayım valla şaşırdım.kızımı okuldan soğutçak nasıl bi kızsa.zaten bütün çocuklarla problemli.tek oturtmuş öğretmen.içinizde öğretmen arkadaşlar var nasıl bi yol izlemeli öğretmen.ben ne yapayım bu durumda bi akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?