• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olan biri...Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...

Yani cevremden gözlemledigimde cocuklu ayrilmalarda 90% erkek kusurluydu. Heleki cocuklar kücükken ayrilanlarda. Yani adam cok poncik diye kolay kolay inanmam. Yakin cevremde cocuklu adamlarla evlenen kadinlar var. Pisman olan var. Bir tanesine hele cocuk cok tepki gösterdi. Ama kadinda resmen peygamber sabri vardi hem esine hem cocuga karsi. Baskasi bosardi kesin. Yani sahsen bu toplara girmezdim. Böyle durumlari düzgün idare edebilen ciftler var ama nadir yani

Ben 27 idim evlendiğimizde. Eşimin çocuğu ve eski eşi başka sehirdelerdi. Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Kız şimdi 20 yasinda.Hiçbir şekilde yaranamadım ama hatam şuydu benim çocuk beni sevsin diye çok düştüm üstüne geri tepti onu şimdi anlıyorum. Sıkıntı tek çocuk olmuyor yalnız. Sizin ilk evliliğiniz onun ikinci ise de sıkıntı oluyor. O zaman çok seviyordum gözüm hiçbir şey görmüyordu. Ailesi bana birşey yapmadı ikinci olduğum için. Hep sıkıntı oluyor bunlar sonra.simdiden haberiniz olsun.

Öncelikle zamana bırakmanızda fayda var. Onu evladınız olarak görmeniz evliliğinizi daha sağlıklı hale getirir aksi halde çocuğun her hareketi gözünüze batar, size karşı mızmızlanmaları sinirlerinizi yıpratır. Yani ileride beni istemiyor, çok şımarıyor diye şikayet edecekseniz hiç başlamayın derim neticede çocuk elbet başlarda sıkıntı yaratır. Eski eşiyle de çocuğu için zaman zaman toplantılar için dahi bi araya gelmek zorunda kalacaklar bunları ölçün, tartın ve yapabilir miyim diye kendinize sorun biz kolay desekte size zor gelecektir.
Kesinlikle çok haklısınız. Çocukluk çok önemli bir dönem, ben de elimden geldiğince sağlıklı geçirmesini isterim. Şuan o aşamada değiliz ama beni istemeye de bilir tabi ki. Bunları olgunlukla karşılamak lazım. Eski eşle bir araya gelmesi de var doğru, ilişkilere yaklaşımlara göre değişir belki bilemiyorum..

Ben 27 idim evlendiğimizde. Eşimin çocuğu ve eski eşi başka sehirdelerdi. Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Kız şimdi 20 yasinda.Hiçbir şekilde yaranamadım ama hatam şuydu benim çocuk beni sevsin diye çok düştüm üstüne geri tepti onu şimdi anlıyorum. Sıkıntı tek çocuk olmuyor yalnız. Sizin ilk evliliğiniz onun ikinci ise de sıkıntı oluyor. O zaman çok seviyordum gözüm hiçbir şey görmüyordu. Ailesi bana birşey yapmadı ikinci olduğum için. Hep sıkıntı oluyor bunlar sonra.simdiden haberiniz olsun.
Tatillerde mi geliyordu kızı? Nasıl sorunlar yaşadınız merak ettim? Aslında genel olarak birine kendini sevdirmeye çalışmak işe yaramıyor, benim çevremde gördüğüm ve yaşadığım bu.

Çok yakın tanıdıklarım var bu şekilde evlilik yapan inanın çok çok zor anlatılanlar bu kadar zor ise yaşamasını dusunemiyorum. ...

Doğrudur başka konularda da sıkıntılar çıkacaktır.. Kişilik olarak çok istediğim biri gibi, çok destek ve ince düşünceli. Artıları çok fazla hani. Bilemiyorum o yüzden.

Öncelikle kız çocukları babaya aşırı düşkün olur bu çocukta önce kıskançlığa sonra farklı psikolojik nedenlere sebep olur mesela benim kızım daha 2.5 yaşında bile değil ama akşam babası eve geldiğinde anne sen git diyor ve babası varken beni istemiyor bile 😄 yani çocuksuz birinin çocuklu biriyle olması biraz zorlar.
Birde annemin meşhur lafı var kimsenin gülü kimseye güzel kokmaz. Bu laf çevremde maalesef çok doğrulandı.

Çevremde çocuğu olanlarla evlilik yapan bi kaç kişi var hepsi pişman. Çok yakın akrabam 40 yaşındayken 6 yaşında erkek çocuğu olan bi adamla evlendi o yaşta bile kaldıramadı çok sıkıntılar yaşadı çokta yakınım olduğu için birebir olayların içindeydim cocuk şuan 17 yaşında artık annesiyle alakalı bi durumları kalmadı ama onca sene çektiğini bi o bi Allah bilir. Çok zor yani çok iyi düşünüp karar verin hatta yol yakınken donseniz çok daha iyi olur
Ne gibi sorunlar yaşadı merak ettim? Yazık olmuş keşke çekmeseydi.

Ya bu isler kisinin karakterine gore degisir bence. Ama bana kalirsa en yapabilirim diyen kadin icin bile zor bir durum. Cok zorlanacaginiz anlar olacaktir. Aşkım her seye göğüs germeye deger kivaminda degilse iliskiniz bence uzak durun. Mesela ben cocuklarla zaten iliskim kötü, kendi cocuguma canimdan parca oldugu halde cok anaç bir dille iletisim kuramıyorum, elin cocuguna yaklaşamam bile, açıkçası esimin ilgisini de kıskanırım o yuzden ben bir cocugun iyiligi icin bir de kendi iyiligim icin boyle bir evliligi tercih etmemesi gereken bir insanim mesela. Bunun gibi. Sizin karakterinize ve iliskinizin boyutuna kalmis. Ama bir nokta daha var ki, 5 yasinda cocuk demek 6 yillik evlilik demek , adam 29 yasinda, bu kadar hizli yasayan insanlardan cekinirim ben olsam.

Öncelikle kız çocukları babaya aşırı düşkün olur bu çocukta önce kıskançlığa sonra farklı psikolojik nedenlere sebep olur mesela benim kızım daha 2.5 yaşında bile değil ama akşam babası eve geldiğinde anne sen git diyor ve babası varken beni istemiyor bile 😄 yani çocuksuz birinin çocuklu biriyle olması biraz zorlar.
Birde annemin meşhur lafı var kimsenin gülü kimseye güzel kokmaz. Bu laf çevremde maalesef çok doğrulandı.
Evet ben de babama çok düşkünüm :) Onların da güzel bir baba kız ilişkisi var hoşuma da gidiyor bu durum. Ama bana olumsuz yansımaları da olur gibi görünüyor...

Doğrudur başka konularda da sıkıntılar çıkacaktır.. Kişilik olarak çok istediğim biri gibi, çok destek ve ince düşünceli. Artıları çok fazla hani. Bilemiyorum o yüzden.
O kadar ince düşünceli olsaydı emin olun ilk eşi bırakmazdı. Kimisi vardır çevresinde çok sevilir herkesin yardımına koşar, destek olur, naziktir ama evinde tam tersi. Bu tiplere el iyisi deniyor.

Benim çevremde güzel örnekler de var kötü örnekler de. Küçük çocuğu işe boşanmış adam kötüdür diye bir kanun yok. Her boşanan adam kötü olsa ikinci evliliğinde iyi olanlar kim? Kimin ne yaşadığını Allah bilir. sana düşen onu çok iyi tanımak. Kimsenin karakteri beş ayda ortaya çıkmaz. İlla evlenmek zorunda değilsin. Tanı, yaşa. Baktınız oluyor evlenirsiniz baktın adam kötü neden boşandığı belli yol verirsin. Şu an bir karar verebilmen için çok erken.

Bekar bir kadının evlenmiş boşanmış ,çocuklu bir adamla ilgilenmesi bana çok saçma geliyor, özellikle bu forumda dek geldiğim konularda pişman olmayan yok gibi.Toz pembe hayallere kapılıp evlenenler gerçeklerle yuzlesince dumura uğruyor.Kucuk kız anne , babayı yanında ister,okul organizasyonlarında ikinci plana atilirsiniz, eski eşiyle her diyaloğunda sinir krizi geçirmeniz olası vb.....
Dertsiz başınıza dert almayın ben bunları kaldiramam derseniz hiç bulaşmayın

Herkes birer boşanma adayı benim görüşümde. Her evlilik bitebilir.
Hepimiz çocukla boşanabiliriz.
Ben kesinlikle asla dememeyi öğrendim. Benim hayatımdaki kişinin bir çocuğu var yaşı küçük 7 yaşında erkek çocuğu.
Ben kafamda hiçbir şekilde acaba olmaması için eski eşiyle dahi tanıştım hayatımdaki kişinin söylediklerinden farklı hiçbir şey söylemedi bana onu onayladı içim rahat etti ayrılık sebepleri olsun , problemleri olsun kadının ağzından duymak beni rahatlattı işin açıkçası.
Başta ben de çok düşündüm yapabilir miyim diye ben de bir evlilik bitirdim boşandım benim çocuğum yok lakin olabilirdi. Vakti zamanında çocuğu olan biriyle yapamam derdim ancak büyük konuştuğum için başıma geldi fakat hayatımdaki kişi durumu çok güzel idare ediyor. Çocuğuyla ilgileniyor sıklıkla Örneğin okuldan alıyor vakit geçiriyor evine bırakıyor kadını görmüyor bile kapıdan bırakıyor öyle söyliyim çoğu zaman birlikte bırakıyoruz hatta, zaman zaman ben de vakit geçiriyorum. Benim içimi rahatlatan karşı tarafın eski eşiyle tanışmak oldu çünkü çocuk için telefonda görüşmek durumundalar birebir yüzyüze görüşmüyorlar. Fakat telefonu her zaman ortadadır ne zaman çocuk için iletişim olsa çoğunlukla hoparlörden konuşuyor konuşmasa dahi zaten duyuyorum ya da bir şekilde haberim olabiliyor telefon her şeyi ortada kadında bunu zaten doğruladı. tek ”
İletişim konumuz çocuk aksi hiçbir şekilde olamaz ikimizin de artık hayatları ayrı ayrıldık benimde bir hayatım var sizin de bir hayatınız var şeklinde bir konuşma yaptı Ve tamamen bu doğrultuda benim soru işaretlerim gitti.
Evet cocuklu biriyle birlikte olmak zor Fakat ben kişisel problemlerim sebebiyle bir psikolog terapisi alıyorum bir süredir ve bunu psikoloğumla da konuştuğumda bana sağlıklı her bireyin cocuklu biriyle birlikte olabileceğini, hepimizin aslında cocuklu boşanabilecek bir aday olduğumuzu söyledi..
Muhtemelen zaten eski evliliğimde bir çocuğum olsaydı kendimi kapatmazdım neticede genç bir kadınım ve aşk hepimizin ihtiyacı ve elbetteki hayatıma girecek kişiler olacaktı ve bu doğrultuda bu konumda ben de olabilirdim ve burada yazan hepimiz, herkes olabilir. Yani bir çocuğumuz var diye kimse bizimle olmasın mı ya da gerçek aşk Çocuklu, boşanmış, dul, bu sıfatlara bakmaz bana kalırsa.
Evet hayatımdaki kişinin Bir çocuğu var fakat eski eşimin hiç çocuğu yoktu fakat hayatımda yaşadığım en berbat birliktelikti öyle söyleyebilirim halbuki çocuğu yoktu fakat şimdi hayatımdaki kişinin çocuğu var hangisi artı eksi derse kesinlikle gözüm kapalı şu an hayatımdaki kişi derim..
burada önemli olan ilişki dinamikleri ve Varsayalım ki bizlerin de çocuğu oldu o çocuklara kardeş olacaklar ben çok isterdim fazla kardeşim olsun benim annem babamda ayrı keşke babam evlilik yapıp bana kardeş yapsaydı bana hep demişimdir bir kardeşim daha olsaydı diye ilerde birbirlerine destek olurlar hazır kardeşi olur çocuğumun yani artıları düşünürsek hayat bu kadar zor olmamalı ya da hayatı bu kadar zorlaştırmamalıyız. Bizim burada yapmamız gereken bu kişilerle ilişkimiz nasıl bize nasıl davranıyor, bize nasıl hissettiriyor, her şey çok iyi çok güzel tek eksiği çocuğunun olmasıysa biz bu ilişkiler yazık ederiz çünkü her zaman orta yol vardır sırf çocuğu var diye de bir insanı reddetmek gerçekten günah çünkü bir gün o raddeye biz de geliriz .

Doğrudur... İnanın bu kadar istediğim gibi birisi olmasaydı sanırım ben de baştan kestirip atardım. Ama gözlemledikçe bağlanmaya başladım..

Erkekler gözlemlenme konusunda eğer sizi gözüne kestirdi ise ona göre davranabilirler. Aman dikkat! Çocuk seven insanları etkilemek için kendi çocuğunu kullanan erkekleri gördüm ben. Sırf bir iki soru sorup sizi kavrayıp dışarıdan mükemmel insanı oynarlarken içeride, evde çok farklı oluyorlar

Olmaz bu iş herkes dengiyle olsun.

Kesinlikle çok haklısınız. Çocukluk çok önemli bir dönem, ben de elimden geldiğince sağlıklı geçirmesini isterim. Şuan o aşamada değiliz ama beni istemeye de bilir tabi ki. Bunları olgunlukla karşılamak lazım. Eski eşle bir araya gelmesi de var doğru, ilişkilere yaklaşımlara göre değişir belki bilemiyorum..
Zaten o sorumluluğu alıp, zorlukları siz kabul ettiğinizde e tabi eş adayı da gerekli müdehaleyi yaptığında daha az sorunla atlatırsınız. Yani eşinizin de yaklaşımı çok önemli burada. Çocuk küçük tabi başlarda annesini kıskanarak size ön yargılı yaklaşabilir burada babası konuşacak hiç pes etmeden öğretip ilgilenecek. Sizi sevdirmek ve samimi olduğunuzu göstermek için oda çabalamalı. Yoksa aranızda ciddi bi problemde erkek hemen '' çocuğumdan vazgeçemem '' modunda savunmaya geçiyor böyle yapacaksa tabi yürümez. Kimse çocuğundan vazgeçmez vazgeçmemeli ama pes etmeden ona saygı duymayı öğretmeli tam yaşı birde ergende değil o dengeyi sağlarsa neden olmasın :)

Back
X