• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu olan biri...Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin...

Daha önceden dediğim gibi siz istisnasınız, 72 yılda bir geçen halley kuyruklu yıldızı gibi, yüzde 99 mutsuz oluyor böyle evlilik yapanlar, konuları çok burda, çevre de toplumda da çok.
Mutluluk ya da mutsuzluktan söz etmedim, edebiyle yuva kuran insanlara seks işçisi dediniz, koca delisi dediniz. Bence herkesten özür dilemelisiniz. Yorumlarını severek okuduğum bir üyesiniz inanın şaşırdım ve yakıştıramadım.

Daha önceden dediğim gibi siz istisnasınız, 72 yılda bir geçen halley kuyruklu yıldızı gibi, yüzde 99 mutsuz oluyor böyle evlilik yapanlar, konuları çok burda, çevre de toplumda da çok.
Bu sitede konu açan çocuksuz adamla evlenen kadınların da halini görüyoruz. Genelleme yapacaksak onların kocaları da ya ana kuzusu, ya sorumsuz ya da çok afedersiniz cinsel problemli.

Bu sitede konu açan çocuksuz adamla evlenen kadınların da halini görüyoruz. Genelleme yapacaksak onlar da ya ana kuzusu, ya sorumsuz ya da çok afedersiniz cinsel problemli.

Bu düşünce ile cocuklu adamla evlenilmez, birinden ne çıkacağı beli değil diğeri belli bir kadın kolay kolay boşanmaz çocuğuyla bu ülkede

Bu düşünce ile cocuklu adamla evlenilmez, birinden ne çıkacağı beli değil diğeri belli bir kadın kolay kolay boşanmaz çocuğuyla bu ülkede
Söylemeye çalıştığım şu çocuklusu çocuksuzu yok bu işin. Karşı tarafı tanımakla ilgisi var. Kadın kolay kolay boşanmaz diyorsunuz ama bu hep kadına mı bağlı? Adam kadına tahammül edemedi mi çok rahat çeker gider. Çocuklu kadın= meryem ana statüsüne inanmıyorum ben . Benim yaşadığım mahallede kocasını aldatandan tutun da başkasından çocuk yapana kadar varam var 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ben bir şeyi merak ediyorum. Annesi olan bir çocuğa babanın eşi ablalık yapabilir ya, ablalık yapmak nasıl oluyor..? Yani abla neleri yapabilir, neleri yapamaz..?

Valla kendi çocuğuma yeri geliyor tolere etmekte zorlanıyorum.
Aşırı seviyorum ama bazen o kadar yoruyor ki sürekli kendime telkinde bulunuyorum.
Başkasının çocuğuna şevkat sevgi gostermek ciddi sabır gösterir.
Bakicimin kızı anaokul öğretmeni kız atanmadan ücretli yapıyor şuan.
O kadar çocuğa dayanmakta zorlanıyorum dedi başka bölüm okuyacagim dedi bana.
Ki bu kız ben bayağidir tanıyorum aşırı sabırlı guleryuzli vs.
İşi içine girmeden anlayamadı ve karşılaştığı zorluklara şuan katlanamiyor.
Yani aşırı aşırı sabır isteyen iş.
Eski eşle de gorusecek bu da ileride size batar.
Yaşınız bekar çocuksuz biri ile evlilik için de geç değil.
Bence denginizi arayin.

Hergun eski eşiyle görüşen biriyle evlenmem . Çocuğum yokken çocuklu adamla da evlenmezdim .

Çocuk büyük bir sorumluluk siz evlendiniz diyelim evin içinde romantik anlarıniz olacak çocuk bagiracak babaaa kakam geldiii. Hafta sonunu bana ayır diyeceksiniz ama çocuğu geliyor . O çocuğa da size de büyük haksızlık

Ben bir şeyi merak ediyorum. Annesi olan bir çocuğa babanın eşi ablalık yapabilir ya, ablalık yapmak nasıl oluyor..? Yani abla neleri yapabilir, neleri yapamaz..?
Abla amelelik yapabilir ama en ufak bir terslikte en kotu olan o olur 🤣

Bir de sizin çocuğunuz yok.
Çocuk cidden zaman alan bir süreç.
Mesela ben şuan eşimle aynı odada konuşamiyorum.
Sürekli ilgi istiyor.
Hep onunla ilgileneyim istiyor.
Benimki küçük ama büyüyünce de başka dertler olacak.
Ayrı anne babanın çocuğu olarak babası ile sürekli irtibatta kalmak isteyebilir.
Çünkü çocuk için ulaşılmaz bir varlık artık baba.
Sizi neden sevsin çocuk açısından bakarsak?
Siz onun için yabancisiniz vs.
Çok stresli iş bu durum.

Akşam akşam güldürdün beni :) Ciddi ciddi sormuştum ama verdiğin cevap süper
Yani bilmiyorum ablalık abilik yapabilmek için çocuk sahibi olmak lazım . Sonuçta bir anne veya babanın verdiği sevginin milyonda birini veremez ama o yükümlülugun altına girmek zorunda . Çok zor iş ya bilmiyorum büyük sabır gereken bir iş

Bunu ben yazmıştım yanıtlayayım naçizane, öz annenin alanına girmemeli abla. Yani mesela çocuğun bir ihtiyacı var, anne x şekilde çözmek isterken abla yok böyle olsun dememeli. Anne ve baba çocuk konusunda ortak kararlar alırken ama ben diye konuya girmemeli. Baba bir şeyleri eksik yapıyorsa abla hakkaniyetli davranmalı, çocuğun eksik kalmasına göz yummamalı. Üvey anne psikolojisi çok hoş bir şey değil, çocuklara öğretilen eli maşalı korkunç bir tipleme böyle olmadığı, annesinin yerini almadığını göstermeli çocuğa. Burada iş babada biter, dengeleri düzgün kurmalı. Abla abla olmalı anne değil, çocuğun çocuk olduğunu, onunla cebelleşilmeyeceğini, hesap görülmeyeceğini, ezmemesi gerektiğini idrak etmeli sonrasında zaten çocuk bir güven geliştiriyor, diyalog kuruyor kendiliğinden yoluna giriyor. Ne haddinden fazla müdahale ne de haddinden fazla fedakarlık, denge... İkinci eş bir çocuğa tek şekilde annelik yapabilir o da anne vefat etmişse. Anne hayattaysa çok kötü bile olsa çok hatalı bile olsa çocuk için eşsizdir, annesinin yerine geçmeye çalışmak hüsrandan başka bir şey getirmez

Dengeler kurulmadığı sürece çok zor ablacım. 7 yıllık evliyim, eşim dengeyi bozmamak için elinden geleni yapıyor. Ama karşı tarafın istekleri, tehditleri bitmiyor. Saçını süpürge de etsen bazen öyle bir yok sayılıyorsun ki, var mıyım yok muyum kendinden şüphe ediyorsun.

Asla davranamayacak çocuğa bakıcı adama hizmetçi ve seks işçisi olmaya gidiyor farkında değil evlensin 1 aya konu açar ‘ eşimin çocuğuna dayanamıyorum’ ‘ eşimin eski eşi sürekli cocuk bahanesiyle eşimi çağırıyor, eşim de napim çocuğum diye gidiyor’ diye.

Bu bekar kızlar kafayı yedi heralde, yeğenleri de mi yok? Akrabalarında cocuğu gibi olan biri, ben de bekarım aşırı cocuk severim hatta o kadar ki dünyaya bir cocuk getirme fikri bile bencilce geliyor, bir yeğenim var çocuğum gibi canımı istese anında veririm ama bazen o kadar üzüyor ki beni, düşünün teyze anne yarısı ama çok zor. Kan bağım var(üveyde yok, kan çekmiyecek) Ki yeğenimi annesi doldurmuyor (üvey evlattan farkı ) yeğenimi görme bahanesiyle cilveleşmiyor kimse ( eski eşler hele de adam evlenirse cocuk bahanesiyle cilveleşirler film çevirirler genelde )

Ne evlenme merakıymış arkadaş yeter ki evde kaldı demesin kimse boşanmış çocuklu adam da olsa çile çeksem de sorun değil diyorlar 🤨
İnanın merakım yok :KK66: Hatta şöyle ki, hayatımda normal bir flörte dahi gerek duymuyorum, yalnızken daha çok mutluyum. Ailemle evimde ve arkadaşlarımla çok mutluyum, akademik anlamda kendimi yükseltmeye çalıştığım bir dönemdeyim. Bu kişi de tesadüfen karşıma çıktı, asla kafamda gönül işine yer olmayan bir zamanda. Benim sadece kendime ve bireysel sorunlarıma konsantre olduğum bir zamanda. Yani neden boşandıklarını bir de eski eşinden ve dinlemek lazım tabi ki, araştırmak anlamak lazım. Kafa yapımız aşırı uyuşuyor ve biri olacaksa böyle olsun diyebileceğim birisi. Ama tabi genel algılar var, tecrübeler var yaşanmışlıklar var dedikleriniz var bunlar da engel görünüyor annem de o düşüncede olduğundan çok karşı. Sizce yazdıklarınızın yaşanmama ihtimali yani tersine iyi olma ihtimali hiç mi yok :KK51:

Söylemeye çalıştığım şu çocuklusu çocuksuzu yok bu işin. Karşı tarafı tanımakla ilgisi var. Kadın kolay kolay boşanmaz diyorsunuz ama bu hep kadına mı bağlı? Adam kadına tahammül edemedi mi çok rahat çeker gider. Çocuklu kadın= meryem ana statüsüne inanmıyorum ben . Benim yaşadığım mahallede kocasını aldatandan tutun da başkasından çocuk yapana kadar varam var 🤦‍♀️🤦‍♀️

İstisnalar kaideyi bozmaz siz ister misiniz ailesinizden bir kızın böyle biriyle evlenmesini, adam çok iyi olsa bile karşı eş çok kötülükler yapıyor adamı ayırtıyor bi şekilde kadından, cocuğun ömür boyu sorumluluğu da çok zor, bekar da en azından bu problemler yok çıkarsa da boşanır yapacak bir şey yok diğeri çok çok zor evlenmeden bir tane ( koca) evleniyorsun çok tane ( cocuk- çocuklar - eski eş- eski eşin ailesi )

Ne gerek var bu kadar sorumluluğa ?

Bunu ben yazmıştım yanıtlayayım naçizane, öz annenin alanına girmemeli abla. Yani mesela çocuğun bir ihtiyacı var, anne x şekilde çözmek isterken abla yok böyle olsun dememeli. Anne ve baba çocuk konusunda ortak kararlar alırken ama ben diye konuya girmemeli. Baba bir şeyleri eksik yapıyorsa abla hakkaniyetli davranmalı, çocuğun eksik kalmasına göz yummamalı. Üvey anne psikolojisi çok hoş bir şey değil, çocuklara öğretilen eli maşalı korkunç bir tipleme böyle olmadığı, annesinin yerini almadığını göstermeli çocuğa. Burada iş babada biter, dengeleri düzgün kurmalı. Abla abla olmalı anne değil, çocuğun çocuk olduğunu, onunla cebelleşilmeyeceğini, hesap görülmeyeceğini, ezmemesi gerektiğini idrak etmeli sonrasında zaten çocuk bir güven geliştiriyor, diyalog kuruyor kendiliğinden yoluna giriyor. Ne haddinden fazla müdahale ne de haddinden fazla fedakarlık, denge... İkinci eş bir çocuğa tek şekilde annelik yapabilir o da anne vefat etmişse. Anne hayattaysa çok kötü bile olsa çok hatalı bile olsa çocuk için eşsizdir, annesinin yerine geçmeye çalışmak hüsrandan başka bir şey getirmez
Geniş açıklaman için çok teşekkür ederim. Eşimden yana sorunum yok çok şükür. Fakat karşı tarafın bitmek tükenmek bilmeyen istekleri bazen beni geriyor. Çocuğun tüm haklarını gozetiyorum. Hiç bir şeyden eksik kalmasını istemiyorum. Öyle durumlar oluyor ki inan nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.

İnanın merakım yok :KK66: Hatta şöyle ki, hayatımda normal bir flörte dahi gerek duymuyorum, yalnızken daha çok mutluyum. Ailemle evimde ve arkadaşlarımla çok mutluyum, akademik anlamda kendimi yükseltmeye çalıştığım bir dönemdeyim. Bu kişi de tesadüfen karşıma çıktı, asla kafamda gönül işine yer olmayan bir zamanda. Benim sadece kendime ve bireysel sorunlarıma konsantre olduğum bir zamanda. Yani neden boşandıklarını bir de eski eşinden ve dinlemek lazım tabi ki, araştırmak anlamak lazım. Kafa yapımız aşırı uyuşuyor ve biri olacaksa böyle olsun diyebileceğim birisi. Ama tabi genel algılar var, tecrübeler var yaşanmışlıklar var dedikleriniz var bunlar da engel görünüyor annem de o düşüncede olduğundan çok karşı. Sizce yazdıklarınızın yaşanmama ihtimali yani tersine iyi olma ihtimali hiç mi yok :KK51:

Canım ne gerek var bu kadar sorumluluğa ? Bekar adamla evlenip bisürü kişiyle muhatap oluyorsun, cocuklu adamla ise bir de üstüne eski eş, cocuk , eski eşin ailesi eklenecek, cocuğun bisürü masrafı sorunu sorumluluğu eklenecek ömür boyu,

Misal bekar adam alsan eski sevgilisiyle görüşmesi skandal evlilik bitme sebebi, ama eski eş çocuğunun anası görüşecekler bu senin canını sıkacak. Eski eşi seni kıskanacak, beni boşadı bekar kız aldı benim hayatımı mahvetti ben de onlara çektircem diyecek ( genelde böyle hırs yapıyorlar) cocuğu bahane edip
Sürekli yanına çağıracak adamı özel günlerin zehir olacak.

Senin de cocuğun olacak iki de bi eşit muamele isteyeceksin, ama ikinizin ortak cocuğu olsa böyle derdin olmayacak.

Dünyanın binbir türlü hali var boşansan nafaka çok alamayacaksın diğer çocukla paylaşacaksın bir üye var burda diğer çocuğa 2500 nafaka kendi çocuğuna 800 TL nafaka alıyormuş üzülüyor ama kocanın da belirli bi maaşı var yapacak bir şey yok.

Ne gerek var heyecanları beraber yaşayacağın senin medeni durumunda biriyle olmak varken bu sorunlar ?

Ayrıca anlaşıyoruz dedin de adam için çöpsüz üzümsün Tabiki huyuna gider, sen cocuklu olsan o bekar olsa acaba senle çıkar mıydı bi düşün, cevap vereyim ‘ ailem kabul etmez’ derdi. Aman diyim sakın gaza gelip hareket etme hayat kısa dersiz başına dert alma sakın evlenme

İki çocuklu biriyle evlenip mutlu olan bir ben varım galiba. Sorumluluğu var inkar edemem tek konu çocuğu abla olarak benimsemeniz altını çiziyorum abla olarak. Annesi olan bir çocuğa annelik yapmaya kalkmazsanız işler yolunda gider. Burada yazılanlarda eski eşle görüşmenin sorun olduğunu okuyorum hep ama eski adı üstünde, bunu duygusal olarak sorun etmedim hiç. Çok kolay değil ama eşi sevince ve dengeler doğru kurulunca mutlu olmak mümkün, hayırlısı olsun hakkınızda🙏
Özel değilse eğer, çocuklarıyla birlikte mi yaşıyordunuz ? Onlar kaç yaşındalardı ? Yani herkesin bir geçmişi vardır diye düşünüyorum ama bana batar mı bilemiyorum, arada çocuk varken görüşmeleri şart. Tabi annesi varken bana düşmez, sınırlarımı bilirim o anlamda. Ben sadece üstüme düşen bir şey olursa yaparım ve çocuğun psikolojisini dikkate alırım.

Back
X