Cocugu olanlar bakin lutfen olecem yaa:(

Canim aykumuyla neler yapabilir
 
O dediklerinizi ilk defa duyuyorum tatifini yazarmisiniz uyku yemek herseyi duzenli onda slklnti yoj
Aykumu
Malzemeler :
  • 4 su bardağı Un
  • 1 çay bardağı Bebe Yağı veya Ayçiçek Yağı
  • Toz gıda boyası ( renkli olması şart değil, sadece göze daha hoş görünüyor
Yapılışı :
  • Unu, çocuğunuzun oynamasını düşündüğünüz, derinliği az ve geniş bir kaba koyun.
  • Üzerine gıda boyasını serpin ( 1 çay kaşığı)
  • Gıda boyalarının üzerine denk gelecek şekilde yağı ilave edin ve başlayın karıştırmaya.
  • Kıvamını şekil verilecek nemliliğe ulaşmasını referans alarak ayarlayabilirsiniz.
  • Kum ile ne kadar çok oynarsanız, rengi o kadar net olacaktır. Rengi oturmadı diye, gıda boyası eklemenize hiç gerek yok.
Çocuğunuz kum ile oynamayı bitirince, bir poşete koyup saklayabilirsiniz. Bizim kumumuz yaklaşık 1 senedir sapasağlam duruyor


En pratik oynama şekli ise, yere bir örtü serin, artık kullanmadığınız bebek küvetine kumu boşaltın ve çocuğunuzu içine oturtun. Kum ile oynamayı bitirdiğiniz zaman da, çocuğunuzun kıyafetlerini küvetin içerisinde çıkarın. Bu sayede hiçbir yerde yağ lekesi oluşmayacak, un parçaları kalmayacaktır.

Obbleck
NON-NEWTON AKIŞKAN OOBLECK TARİFİ

  • Akışkan bir hamur yapmak için büyük bir kaseye iki bardak ( 1 paket ) mısır nişastası koyun. Bir bardak sudan biraz az su koyun ve isteğe göre 1 damla gıda boyası ekleyin. Bazı marka nişastalarda kıvam değişebiliyor o yüzden tavsiyem suyu azar azar ekleyin İstediğiniz katılıkta bırakın.Birde buğday nişastası olmamasına özellikle dikkat edin.
  • Mısır nişastası ,boya ve suyu ellerinizle karıştırın. Hepsini birbirine yedirmek için birkaç dakika yoğurun.
  • Sonra bir kavanoza koyun ve çalkalayın, değişikliği gözlemleyin.
  • yumruğunuzla karışıma bastırın. Hamuru elinize alıp kaldırın ve bırakın . Ellerinizden yayılsın .
  • Çocuklarla hissettikleri hakkında konuşun.
PEKİ NE OLUYOR ?

  • Mısır unu uzun ,tel tel parçacıklardan oluşur.Bunlar suda çözünmez ama yayılır.Bu nedenle ortaya çıkan hamur hem katı hem de sıvı bir madde gibidir. Karışımı elinizde yuvarladığınızda veya ona basınç uyguladığınızda parçacıklar bir araya toplanır ve karışım katılaşır. Ama kendi haline veya yukarı kaldırılıp akmaya bırakılırsa, parçacıklar birbirinin üzerinden kayar ve karışım sıvı bir madde gibi hissedilir.
 
Canim aykumuyla neler yapabilir
Tıpkı tatildeki Deniz kumu gibi kova kürek ve kalıplarla şekiller yapabilir. Baya ayrıntılı kopyalayıp attım. Nasıl kullanacağını da yazdım, küvetini kullan bu iş için altına da örtü ser ev de pislenmez
 
Canim okudum coktesekkurler denicem en kisa zamanda cok hosuma gitti
 
Canim bende salincak kuruyorum cama kapiya baglayarak biraz sallaniyo kalkiyo slkllyo komsusuzluk ayri bir dert zaten
Komsu olayini ben istemiyorum komsularim iyi ama gidip gelme huyum yok.bizde gittik avcilarda cocuklar icin hamak yapan bir yer bulduk hamak aldik onunla biraz egleniyor hatta baya egleniyor sana tavsiye ederim hem odayida cok kaplamiyor oyle
 
Komsu olayini ben istemiyorum komsularim iyi ama gidip gelme huyum yok.bizde gittik avcilarda cocuklar icin hamak yapan bir yer bulduk hamak aldik onunla biraz egleniyor hatta baya egleniyor sana tavsiye ederim hem odayida cok kaplamiyor oyle
Normal iple kuruyorum canim salincak birazcik oyalaniuo iste
 
Vallahi hep gözüm üzerinde olmak zorunda. Neyse ki bu günler geçecek inşallah buyuyecekler ama ben çok yaslancam. Günlük en fazla 3 saat uyuyabiliyorum ve kendime 5 dk bile ayiramiyorum. Rabbim hepimize yardım etsin insallah
 
Senin imkanin var iste ben kuramadim oyuzden almak zorunda kaldim
Canim benimde yok ama imkan yarattim kapi arasindan pencere koluna
Galiba canim yipranabilirsin yapacak biseyimiz yok allah basimizdan eksik etmesin yawrularimizi korusun
 
Herhaba canm benm de 2 yaşında bi oğlum var çok hiperaktif ama durucağı yeri de biliyo ben göstrrirsem anlarsın ya komşum yok demişsin apartmanda yaşamıyo musun ben misafir sevmem ne giderim ne gelsinler ama bş şekilde gelen oluyo ben gidiyorum yani bi kaç kere görüşsen gerisi gelir
 
Komsularimla eskiden cok gorusuyodum canim sonra soguttular kendilerinden ondan gorusmuyorum hicbiriyle sanada allah yardim etsin
 
Ah sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki benim oğlumda aynen böyleydi.Ama o isterdi ki oyuncakları dökelim akşama kadar yanında oturayım , oynayalım.Bir lavaboya gitmeme bile izin vermezdi.Ben çalıştığım için böyle sanıyordum ama değil sanırım.
Sabırla oynardım ama bazen çıldırma noktasına gelirdim.Ona zarar vermemek için bağırmamak için kalkar odamda ağlar ağlar gelirdim.Şuan oğlum 4,5 yaşında, çok şükür eskiye nazaran düzeldi.Ben ona bol bol arkadaş buldum, apartmanda çevrede, kimiyle anlaştı kimiyle anlaşamadı. Anlaşmadıklarıy la ben son verdim anlaştıkları ile halen görüşüyor.Akşamları çağırmak ister ben izin veririm 1-2 saat oynarlar.
Tabi şimdi sizin kızınız küçük , daha çok anlayamaz ama sabırla ona anlatın, sabırla öğretin her zaman onunla ilgilenemeyeceğinizi, sizinde işinizin olduğunu ona sabırla güzellikle öğretin, inanın bana bir şekilde öğrenecek.Çocuklar çok zeki, sonsuz ilgi istiyorlar ve sizden azıcık bir yumuşama görsün hemen suistimal ediyorlar.
Geçen sene çocuk gelişimi ile ilgili bir seminere katılmıştım, oradaki uzman bana bir öneride bulunmuştu ki bu herkes için geçerli dedi. Hergün çocuklarınızla 40 dk oynayın.Severek isteyerek ve başka hiç bir işle uğraşmadan sırf onunla ortak bir şeyler yapın.Ya oynayın, ya kek, kurabiye yapın.40 dk kendizi sadece çocuğunuza adayın, sonra ona güzellikle artık oyun zamanı bitti şimdi işime dönmeliyim diyin, ne kadar ısrar ederse etsin ilgilenmeyin bir süre sonra oda kuralları anlayacaktır dedi.
Kendi kendine oyalanması çocuğun gelişimi ne katkı sağlayacak bir şey.Her zaman herkez yanında olup onu oyalayamaz. Herşeyin fazlası zarar, fazla ilgi, fazla ilgisizlik vs vs.

Bu arada hava soğuk bile olsa hergün yarım saat parka götürün.Temiz hava iyi gelecektir.

Umarım yardımcı olmuşumdur :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…