- 1 Nisan 2021
- 1.653
- 1.526
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Çocuğu yokken yaptıran duymadım. Ciddi bir konu ve ciddi bir karar. Hızlıca aceleyle alınabilecek bir karar değil. Geri dönüşü yok çünkü.
Doktorunuzun sizi uyarması güzel. Bence biraz daha düşünün.
Hiç çocuksuz yaptıranı duymadım
Ama tüp bağlama işlemi geri dönüşlü de yapılabiliyor
Yapmak ya da yapmamak kararı size ait tabiki ama ne gerek var bi dünya korunma yöntemi var ne diye bıçak altına yatıyorsun
Kaç yaşındasınız ?Hanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Her kadın çocuk yapmak veya düşünmek zorunda değil
Böyle düşünenlere saygım sonsuz.
Ama anlık karar verilecek bir şey değil bu.
Sonradan pişman olacağınız kararları acil vermeyin bence
Çok tanıdığım var istemeyen ama sonrasında karar değiştiren.
O yüzden bence kararınızı acile getirmeyin
Çünkü korunma yöntemleri var. Fikirler ve düşüncelerin değişebilir. Vazgeçip evlat isteyebilirsin. Bence bu yöntemi deneme. Ria taktır. O da bir korunma yöntemi.Çok ilginç ya neden çocuksuz kişiler yaptırmıyor acaba
Kaç yaşındasınız ?
Bu operasyonu 35 yaş üzeri kadınlara ya da 3 ve üzeri çocuğu olup artık doğurması sakıncalı kadınlara yapıyorlar genelde.
Rahmetli annem peş peşe 3 sezaryen doğum yapınca 25 yaşında doktor onayıyla tüplerini bağlatmış, arkadaşım da 2. çocuk sonrası rahimde gebeliğe engel problemler çıktığı için bağlatmıştı ama hiç çocuğu olmayıp tüp bağlatan duymadım
Arkadaşlar da yazmış ama bence ani karar vermeyin, arkadaşım 2. çocuktan sonra gebeliğe engel sorunlar var dendi diye tüplerini bağlattı, bir süre sonra eşiyle boşandı.37 yaşındayım. Valla hiç bilmiyordum inanın
Arkadaşlar da yazmış ama bence ani karar vermeyin, arkadaşım 2. çocuktan sonra gebeliğe engel sorunlar var dendi diye tüplerini bağlattı, bir süre sonra eşiyle boşandı.
Birkaç yıl sonra biriyle tanışıp evlendi, çok istediler bir çocukları olsun ama arkadaşımın tüpleri bağlı olduğu için olmadı, bugün böyle düşünüyorsunuz yarın ne düşüneceğinizi kestiremezsiniz.
Evet gençti, 35 bile yoktu tüplerini bağlattığında.Gençmiydi arkadaşınız
Kadin üreme ameliyatları öyle basit ameliyatlar degil, genel olarak metabolizmana zarar verebilirsin bence hiç hiç bulaşma. Erkeklerde yapılan islem hem daha basit bir operasyon hem geri donusu var, neden kocan ameliyat olmuyor? Bosuna bedenine eziyet etme bence cocuk istemiyorsan kocan ameliyat olsun, fikir değiştirirseniz de donusu kolay olur.
Bu noktaya düşen kadınlara acıyorum bir sürü yöntem varken bıçak altına yatmak nedir yazık
Çok ilginç ya neden çocuksuz kişiler yaptırmıyor acaba
Konuştuk onu olurum ben dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?