Jinekoloji Çocuğu olmayan ama tüplerini bağlatan kadınlar yorumlarını paylaşabilir mi?

Doktorunuz yaparım dedi mi ki ? Benim 2. Çocuğum doğacak kısmetse bende bağlatmayı düşünüyorum her doktor yapmıyor mesela benim doktorum yaşın 33 bir kız bir erkek çocuk olacak benim için okey dedi. Sonradan açtırma olursa şans çok düşüyor dedi. Ben çocuksuz yaptıran hiç duymadım.

Hayat o kadar garip ki. Belki ilerde çocuğunuzun olması yerine var olan bir çocuga annelik de yapmak isteyebilirsiniz ya da kendi içinizde bir canlı da büyütmek isteyebilirsiniz. Gelecekteki kendinize haksızlık etmek olabilir bu. Belki de hiç bir zaman istemeyeceksiniz. Ama bunun elinizden kendi isteginizle dahi olsa alınması rahatsızlık da verebilir. Eşiniz ameliyat olsun illa ki istenmiyorsa, o buna tamam diyor mu? Neden bunu yapan siz olasınız ki. Bilemiyorum.

Spiralde veya implantta yüzde 1 bile olsa kaza ihtimali var kürtaj bence çok daha korkunç

1 tane kadın doğum uzmanı duymuştum sosyal medyada ne kadar doğru bilmiyorum kendisi hiç çocuk istemiyor ve bağlıyor çocuksuz yaşam sayfalarında örnekleri vardır diye düşünüyorum. Açıkçası 37 yaşında bu kararı verecek olgunlukta olduğunuzu düşünüyorum 40 dan sonra gebelik riskli oluyor zaten

Kesinlikle 37 yaş çocuk için zaten çok ileri bir yaş bencede. gitgide de daha da yorgun hissediyorum çocuk için.
Ama yine de spiral hiç içime sinmiyor

Ben hiç istemiyorum isteyeceğimi de sanmıyorum. Hatta spirale filan güvenmediğim için garanti olsun istiyorım ama
Bundan on yıl önce asla asla çocuk istenmeyen hamile kalırım korkusuyla kafayı yiyen ben 10 yıl sonra çocuk istemi için 5 sene ağladım çok iyi karar ver

Miss eskisi kadar zorlu bir operasyon değil bildiğim kadarıyla, doğumda sırasında da tüpleri bağlayabiliyor doktorlar, çocuksuz kadınlara yapmak istemiyorlar çünkü kadınlar fikir değiştirebiliyor ve ben dedim diye niye hemen tüplerimi bağladın deyip doktorları suçlayanlar oluyor, haliyle hekimler de kendini korumak zorunda.

Ben 23 yaşında sezaryenle doğum yaptım, ameliyathaneye girdiğimde doktoruma tüplerimi de bağla ben başka çocuk istemiyorum dedim, epey bir cebelleşti benimle :)))
Şimdi istemiyorum diyorsun, birkaç sene sonra ya istersen ya gelip bana hesap sorarsan, daha genceciksin ben bu operasyonu yapmam git kime yaptırabiliyorsan yaptır dedi, kızdım ettim ama hak da verdim, başka çocuk yapmadım ama adam bunu öngöremezdi.

Kesin çözüm diye çok yapılıyor zannediyordum hiçte öyle değilmiş.
Ben ameliyat korkusu olan birisiyim, sezaryen dışında da hiç ameliyat olmadım şükür. Farklı şekilde korunma imkanım varsa, bedenime bu eziyeti yapmam açıkçası. Belki iğne + prezervatif şeklinde korunabilirsiniz ya da en temizi esiniz baglatsin.

Doğru. Aynısını bir arkadaşım istedi. Bekar. Evlenmek çocuk sahibi olmak istemiyor 33 yasinda. Birkaç kurtaj olunca da teklif etmiş. Doktor yapamıyoruz demiş. Once çocuk sahibi olmalıymış.
Çok saçma bir kural ama kadın olarak kendi bedenimiz üzerinde o kadar söz sahibi değiliz bu ülkede.

tüp bağlatanlarda ektopik gebelik oranı daha yüksek ama zaten bağlı tüple gebe kalma ihtimali bile baya düşük -anneniz belki daha eski yıllarda olduğu için daha eski bir yöntemle yapılmışır işlemi. bu işlemin geçmiş/güncel belki 10 çeşit yöntemi var.

Genel anestezi dediği için vazgeçtim zaten. Sadece merak ettim neden çocuksuzlar yaptırmıyor
yaptırmıyor çünkü pişman olurum diye korkuyor
doktorlar da pişman olursun diye yapmak istemiyor başka bir sebebi yok sadece pişmanlık faktöründen
yoksa bağlatmak bazı kanser risklerinde bazı enfeksiyonlarda vs. de iyi etkiye sahip (yani azaltıcı/önleyici vb.)

genel olarak dünyamız kadınların bu kadar büyük kararlar almasına alışkın değil- illa pişman olursun bak kesin olursun kafası var.

bazı ülkelerde tüp bağlatma ancak ve ancak kadın hamile kalırsa ölecek bir kalp hastalığı filan varsa sigorta tarafından ödeniyor yoksa ancak özelde yaptırabiliyorsun vs.
kadınlarla ilgili işlemlerde meseleler hep böyle.

İğneyle hamile kalan var etrafımda

Prezervatif neden kullanmayı tercih etmedi esin ben gebelik dusunmedigimde hep bu yöntemi tercih ederdim
Prezervatif ile cinsel ilişki yaşayacağıma hiç yaşamayım Üreme artık benim için kapandı. 2 çocuğum var. Allah olmayanlara versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…