- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
Ben doğum sırasında yaptırdım. Hormon kullanmaktan nefret ediyordum. Böyle daha iyi bence.Bu noktaya düşen kadınlara acıyorum bir sürü yöntem varken bıçak altına yatmak nedir yazık
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben doğum sırasında yaptırdım. Hormon kullanmaktan nefret ediyordum. Böyle daha iyi bence.Bu noktaya düşen kadınlara acıyorum bir sürü yöntem varken bıçak altına yatmak nedir yazık
Doktorunuz yaparım dedi mi ki ? Benim 2. Çocuğum doğacak kısmetse bende bağlatmayı düşünüyorum her doktor yapmıyor mesela benim doktorum yaşın 33 bir kız bir erkek çocuk olacak benim için okey dedi. Sonradan açtırma olursa şans çok düşüyor dedi. Ben çocuksuz yaptıran hiç duymadım.Hanımlar merhaba. Az önce kadın doğum doktorumla konuştuğumda tüp bağlama işlemi çocuğu olan hanımlara yapıldığını geri dönüşü olmadığı için hiç çocuk sahibi olmamış kişilerin yaptırmadıgını hiç duymadığını söyledi.
Hatta tr de ilk olabilirsin filan dedi.
Gerçekten öyle mi sizin çevrenizde vs hiç bu işlemi yaptırmış çocuksun hanımlar yok mu? Yaptıranlar memnun musunuz? Acil karar vermem lazım yorumlarınızı bekliyorum
Prezervatif neden kullanmayı tercih etmedi esin ben gebelik dusunmedigimde hep bu yöntemi tercih ederdimBen doğum sırasında yaptırdım. Hormon kullanmaktan nefret ediyordum. Böyle daha iyi bence.
Eskiden toplumda dogum kontrol yoktu kadinlar 5 6 cocuk doğururdu, dogum yaparken de doktor sorardı artık cocuk ister misin diye , ayrıca ameliyat olma yoktu yani. Bolca dogum, bolca dusukle cocuk kadin bedeni perisan olurdu, hastanede de doktor kadinin haline acayip bilgilendirme yapardı. Artik o devirleri coktan geçtik, ben olsam ayrıca bıçak altına yatmam.
Yani bir sürü acısız ve teklikesiz işlem. Var yazık o ameliyatlar zor. Oluyor bedenine yazikyazık derken ?
Yani bir sürü acısız ve teklikesiz işlem. Var yazık o ameliyatlar zor. Oluyor bedenine yazik
1 tane kadın doğum uzmanı duymuştum sosyal medyada ne kadar doğru bilmiyorum kendisi hiç çocuk istemiyor ve bağlıyor çocuksuz yaşam sayfalarında örnekleri vardır diye düşünüyorum. Açıkçası 37 yaşında bu kararı verecek olgunlukta olduğunuzu düşünüyorum 40 dan sonra gebelik riskli oluyor zaten
Tercih meselesi ama bir sürü farklı doğum kontrol yöntemi varken, tüpleri bağlatmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Mantıklı olmadığı içinde pek yapılmıyor sanıyorum. Yine de özelde vs yaparlar diye düşünüyorum
Bundan on yıl önce asla asla çocuk istenmeyen hamile kalırım korkusuyla kafayı yiyen ben 10 yıl sonra çocuk istemi için 5 sene ağladım çok iyi karar verBen hiç istemiyorum isteyeceğimi de sanmıyorum. Hatta spirale filan güvenmediğim için garanti olsun istiyorım ama
Olurda birgün anne olmak isterlerse diye olabilir..Genel anestezi dediği için vazgeçtim zaten. Sadece merak ettim neden çocuksuzlar yaptırmıyor
Miss eskisi kadar zorlu bir operasyon değil bildiğim kadarıyla, doğumda sırasında da tüpleri bağlayabiliyor doktorlar, çocuksuz kadınlara yapmak istemiyorlar çünkü kadınlar fikir değiştirebiliyor ve ben dedim diye niye hemen tüplerimi bağladın deyip doktorları suçlayanlar oluyor, haliyle hekimler de kendini korumak zorunda.Eskiden toplumda dogum kontrol yoktu kadinlar 5 6 cocuk doğururdu, dogum yaparken de doktor sorardı artık cocuk ister misin diye , ayrıca ameliyat olma yoktu yani. Bolca dogum, bolca dusukle cocuk kadin bedeni perisan olurdu, hastanede de doktor kadinin haline acayip bilgilendirme yapardı. Artik o devirleri coktan geçtik, ben olsam ayrıca bıçak altına yatmam.
Bundan on yıl önce asla asla çocuk istenmeyen hamile kalırım korkusuyla kafayı yiyen ben 10 yıl sonra çocuk istemi için 5 sene ağladım çok iyi karar ver
Ben ameliyat korkusu olan birisiyim, sezaryen dışında da hiç ameliyat olmadım şükür. Farklı şekilde korunma imkanım varsa, bedenime bu eziyeti yapmam açıkçası. Belki iğne + prezervatif şeklinde korunabilirsiniz ya da en temizi esiniz baglatsin.Kesin çözüm diye çok yapılıyor zannediyordum hiçte öyle değilmiş.
tüp bağlatanlarda ektopik gebelik oranı daha yüksek ama zaten bağlı tüple gebe kalma ihtimali bile baya düşük -anneniz belki daha eski yıllarda olduğu için daha eski bir yöntemle yapılmışır işlemi. bu işlemin geçmiş/güncel belki 10 çeşit yöntemi var.+ şunu da yazayım, risk yüzdesi çoook düşüktür ama tüp bağlatma sonrası gebelik yaşanabiliyor da, bebek rahimde mi gelişiyor yoksa dış gebelik mi oluyor onu bilemiyorum ama rahmetli annem tüplerini bağlattıktan birkaç sene sonra hamile kalmış, hamile olduğundan hiç şüphelenmemiş, ben 5-6 yaşındaydım sanırım, tüm detayları hatırlamasam da annemin bir akşam düşük yaptığı için acile götürüldüğünü biliyorum.
yaptırmıyor çünkü pişman olurum diye korkuyorGenel anestezi dediği için vazgeçtim zaten. Sadece merak ettim neden çocuksuzlar yaptırmıyor
Ben ameliyat korkusu olan birisiyim, sezaryen dışında da hiç ameliyat olmadım şükür. Farklı şekilde korunma imkanım varsa, bedenime bu eziyeti yapmam açıkçası. Belki iğne + prezervatif şeklinde korunabilirsiniz ya da en temizi esiniz baglatsin.
Prezervatif ile cinsel ilişki yaşayacağıma hiç yaşamayımPrezervatif neden kullanmayı tercih etmedi esin ben gebelik dusunmedigimde hep bu yöntemi tercih ederdim