• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Çocuğu olmayan ama tüplerini bağlatan kadınlar yorumlarını paylaşabilir mi?

Evet yani sızlıyor 1 2 gün sonra sıkıntı yok 3. Kullanışım 4 aylık bebeğim var arada ayağıyla vs vuruyor denk geliyor ama çok bi sızlama ağrı yan etkisini ben hiş yaşamadım ya spiral ya implant deneyecektim hap iğne kondom benim için seçenek değildi bu yuvarlak spirali denemek istiyordum ama sonra ne gerek var dedim bildiğim yöntemden devam
Ben hiç araştırmadım doktor spiral çok önermiyorum dedi emzirenlere oluyor mu zaten bilmiyorum ama implant önerdi eğer doğumda bağlatmazsam onu yaptıracağım sanırım. Hiç yaptırmazsam kondom olmadan aslaaa.. eşimde ben kullanırım diyor aslında ama beklemediğimiz anda 2. Olunca bir tırsma geliyor.

Genel anestezi dediği için vazgeçtim zaten. Sadece merak ettim neden çocuksuzlar yaptırmıyor
Aldığınız yorumlarla merakınızın gitmiş olması lazım . Her kadın bağlattırmayı düşünmüyor düşünen de ekstra bir bıçak altına yatmak yerine doğum yaptığı sırada bağlattırıyor ben de temmuz ayında doğum yaptım 32 yaşındayım doktor tüplerini bağlamamızı istiyor musun diye sordu ama ben kabul etmedim çünkü ablam tüplerini bağlattıktan sonra tüm düzeni bozuldu regl konusunda ağrılar çekmeye falan başladı çok pişman oldu ha bu herkes için aynı değil ama doğal olaraktan her beden de aynı değil bir gün çocuk isterseniz tekrardan tüplerinizi açtırmak için bıçak altına yatmanız gerekecek ya da tüp bebek yöntemi daha stresli dönemler demek

Bazılarına doğum kontrol hapları kilo yapıyor bazılarında tüylenme yapıyor bazılarında implant arkadaşım taktırdı özellikle belki vücut düzene oturur diye altı ay bekledi ama regl olmadı psikolojik sıkıntı stres yaşadı spiral taktırıp hamile kalanlar da var yani siz kendi vücudunuza en uygun olan yöntemi seçebilirsiniz

Yan etkisi oldu mu bana suan en yakın kol altı implantı geliyor spirali göre
Ben yaşamadım pek şuan yeni doğurdum ama doğum sonrası hemen regl oldum 2. Kere de oldum annem bana abim 40 olmadan hamile kalmış kuzenim de böyle bebeği küçükken hamile kaldı korktum direkt taktırdım adetliyken takılıyor ve ben ara kanama vs hiç yaşamadım doğumdan sonra herhalde 4. Adetim 28 günde bir düzensizlik yok ara kanama yok ben zaten hiç yaşamadım ama kişisel bi süreç yan etkileri kolay bi işlem ben yine de her ay gebelik testi yapıyordum eskiden artık yapmıyorum 🤣

benim bildiğim de yasa olarak yok

ama devlette hiçbir doktor yapmaz bunu
özelde de rutinde yapmadıkları için özel hastanenin işçi gibi çalışan bir doktoru uğraşmaz

anca kendi kliniği olan biri yapar ona göre onam alır, ücret alır, yapar, tahminim öyle yani.
Devlet yapar mı? Bas bas bağırıyorlar. Üç çocukta yetmez 4-5 yapın diye. Yoksulluk bahane olamazmış.
Onlar için Kadın=Doğurganlık

37 yaşındayım. Valla hiç bilmiyordum inanın. Ama hiç çocuk istemiyorum ben ya. Garanti olsun istiyorum
Evli misiniz peki,değilseniz biri çıktı karşınıza, aşık oldunuz diyelim..ikiniz de yine asla çocuk istememenize rağmen,tüplerimi bağlattım demek karşı taraf için tuhaf negatif bir enerji yaratır bence..dişiliği mi eksik acaba diye bakarlar bu adamlar..yaş 40 olunca zaten düşünmezsiniz artık..spiral gibi sağlam yöntemler var..2 gebelikten sonra 6 yıldır sipiralliyim gebe kalmadım..

Tüp bağlatmanın iki yöntemi var bildiğim kadarıyla, tamamen kesilmesi ve halka geçirilmesi şeklinde.
Halka ile yapılanın geri dönüşü var ve hamilelik riski de var, kesilerek bağlatılmasının geri dönüşü yok ve hamilelik riski de yok diye biliyorum,
annem tüpleri halka ile bağlıyken doğurdu en küçük kardeşimi, halka kaymış.

Benim de 2. Sürpriz oldu ama ben hala tam karar veremedim asla başka çocuk düşünmüyorum ama korkuttular beni birazcık Allah korusun ilerde çocuğun hasta olur yeni bir kardeş gerekir falan gibi. Doktorum kol implantı önerdi ben çok tırsıyorum böyle şeylerden.
Yani doktorunuz bi sakinca görmüyorsa tekrar doğum yapmanızda, başka bir yöntemle korunmak daha mantıklı. Ama beni bu defa zor toparladi ameliyatta kanamam falan oldu uzadı süreç bir daha olması hayati açıdan riskli. Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın sağlıkla büyüsünler. İyi düşünüp karar vermek gerek.

Ben hiç araştırmadım doktor spiral çok önermiyorum dedi emzirenlere oluyor mu zaten bilmiyorum ama implant önerdi eğer doğumda bağlatmazsam onu yaptıracağım sanırım. Hiç yaptırmazsam kondom olmadan aslaaa.. eşimde ben kullanırım diyor aslında ama beklemediğimiz anda 2. Olunca bir tırsma geliyor.
Kondom ben sevmiyorum pek bilmiyorum ama kocamla neden kondom kullanayım bir sürü yöntem varken emzirirken takılıyor evet ama ben adetliyken taktırdım herkesin süreci farklı oluyor en azından dönüşü var ve ben 2 kere kullandım 3 sene kafan rahat kondomla korunduk hap kullanmışlığım da var ama nefret ediyorum hapta yan etkisi daha kötüydü bana da doğurmadan spiral takmadılar 🤣 implant çok yaygın değil neden bilmiyorum korkuyorlar sanırım oysa hapa göre hormon değeri? daha düşük emzirirken taktır geç 3 sene sonra tekrar tabii ben mesela 40 yaşında olsaydım doğurmuş olsaydım tüplerimi bağlatır mıydım bilmiyorum ben tekrar çocuk istiyorum bu yüzden dönüşü olmalı

Genel anestezi dediği için vazgeçtim zaten. Sadece merak ettim neden çocuksuzlar yaptırmıyor
Neden genel anesteziden korkuyorsunuz? Ben heralde hayatımda 10 kere filan genel anestezi olmuşumdur. Daha fazlada olabilir. Hepsi de kadın hastalıkları için, tüp bebek tedavim sırasında. Bayılıyorsunuz. Hatırlamıyorsunuz.
Doğumlarımı ayık yaptım 🙂 Belden uyuşturdular. Onu kaçıramazdım.

Tüpleri bağlatırsan artık tüp bebekle bebek sahibi olabilirsin. Evet kadın korunma yöntemli olarak neredeyse %100 garantili yöntem ve hormon almadan korunma sağlıyorsun. Eşin ameliyat olsun demişler onlar bunu erkeklikleri!!! Gidiyor gibi hisseder 😒😒 ben sadece amerikalı erkek bir hastamızın vazektomi yaptırdığına şahit olmuştum. Onun dışında Türklerde hiç görmedim.

ameliyat oluyor olman dışında sıkıntısız korunma yöntemi.

Evli misiniz peki,değilseniz biri çıktı karşınıza, aşık oldunuz diyelim..ikiniz de yine asla çocuk istememenize rağmen,tüplerimi bağlattım demek karşı taraf için tuhaf negatif bir enerji yaratır bence..dişiliği mi eksik acaba diye bakarlar bu adamlar..yaş 40 olunca zaten düşünmezsiniz artık..spiral gibi sağlam yöntemler var..2 gebelikten sonra 6 yıldır sipiralliyim gebe kalmadım..
Af buyurun ama tüpleri bağlatmanın dişilikle alakası yok, doğuştan hiç rahmi olmayanlar veya hiç adet göremeyenlerin dişiliği yok mu?
Çocuk doğurmayı istememek kişisel bir tercihtir, her kadın mutlaka anne olmalı diye bir dayatma olmamalı.
Konu sahibi 37 yaşındaymış, gerçekten istemediğinden eminse tüp bağlatma işlemi de yaptırabilir, bunu yadırgayacak erkekle de işi olmasın zaten.

Aa spiral neden önermiyormus merak ettim. İmplant daha mı iyiymiş

Ben yaşamadım pek şuan yeni doğurdum ama doğum sonrası hemen regl oldum 2. Kere de oldum annem bana abim 40 olmadan hamile kalmış kuzenim de böyle bebeği küçükken hamile kaldı korktum direkt taktırdım adetliyken takılıyor ve ben ara kanama vs hiç yaşamadım doğumdan sonra herhalde 4. Adetim 28 günde bir düzensizlik yok ara kanama yok ben zaten hiç yaşamadım ama kişisel bi süreç yan etkileri kolay bi işlem ben yine de her ay gebelik testi yapıyordum eskiden artık yapmıyorum 🤣

Çok sevindim böyle rahat geçmesine. Şimdi konuştum doktorla implant yapalım dedim ben de.

Af buyurun ama tüpleri bağlatmanın dişilikle alakası yok, doğuştan hiç rahmi olmayanlar veya hiç adet göremeyenlerin dişiliği yok mu?
Çocuk doğurmayı istememek kişisel bir tercihtir, her kadın mutlaka anne olmalı diye bir dayatma olmamalı.
Konu sahibi 37 yaşındaymış, gerçekten istemediğinden eminse tüp bağlatma işlemi de yaptırabilir, bunu yadırgayacak erkekle de işi olmasın zaten.
Bu adamlar böyle düşünür dedim..maalesef bizim Türk erkekleri böyle..dikkatli okumamışsınız

Aa spiral neden önermiyormus merak ettim. İmplant daha mı iyiymiş
Spiral çoğunlukla kayıyormuş, kayınca da istenmeyen gebeliklere neden oluyormuş ondan olabilir ama herkeste aynı olacak diye bir şey yok bence, kardeşim doğum sonrası hormonlu spiral taktırmıştı 10 yıllık, 10 yıl boyunca istenmeyen gebelik yaşanmadı ama hormonlu spiralde regl olmuyorsunuz veya çok az regl görüyorsunuz, kardeşim 10 yıl hiç regl olmadı, 40 yaşına girdiğinde tekrar regl olmaya başlayınca zorlanmıştı.

Back
X