İlk mesajımda yazdığım doktoru değiştirdik. Onun yerine bir sünnet kliniğine gittik. Çok tecrübeli bir cerrahtı, normal ameliyatları bırakıp sadece sünnet yapıyor yıllardır. Bence böyle bir kliniğe gidilmeli. Tam çocuklara göre de bir klinik açmış. Küçük-büyük her yaştan çocuk bebek vardı. Bir sürü kırkı çıkmamış bebek vardı. Benim de şimdiki aklım olsa kırkı çıkmadan veya 3 aylık olmadan çok daha önce yaptırırdım. Bir şekilde aklı erince korkuyor çünkü. Neyse şimdi size süreci anlatayım; aç-tok farketmiyor, operasyondan yarım saat önce uyuşturucu krem sürüyorlar, streç filmle sarıp bekletiyorlar. Anne-babayı içeri alıyorlar. İçeri girmek istemezsiniz kameradan dışardan izliyorsunuz. Çocuğun belden aşağısı, doktor ve hemşire tarafında kalıyor, yukarı kısmında anne-baba duruyor. Oyuncaklarla oynatıp dikkat dağıtmak amacıyla. Benim çocuğum bir kez iğne olurken ağladı. O da 30 saniye falan sürdü. O kadar sakin durdu ki 13 dakika sürdü sünnet. Sakin durmazsa diye şekerli su koyuyorlar, ona emziği batırıp veriyorsunuz isterseniz. Sargı, pansuman hiçbir şey olmadı. Eve gittiğimizde ilk kez çişini yapıp altını açarken ağladı. Ve sonra asla sünnet olmamış gibiydi, normale döndü. Pişik kremini bezinin pipi kısmına gelecek şekilde bir tabaka sürdük ve pipisinin üzerine aloe vera'lı bir krem boca ettik ameliyat kabuğu düşene kadar. Bu çok önemliymiş, beze yapışmaması gerekiyor dedi doktor. Bir haftada kabuklar tamamen düşüyor ama ameliyat yeri kötü görünse de bebek bir günden sonra bir şey hissetmiyor. İlk gün 4 saatte bir calpol verdik bir de. Ne olur ne olmaz ağrı olmasın diye. Bunun haricinde pipisine dışkı bulaşırsa baticonu gazlı beze döküp temizlememizi söyledi ama Allah'tan öyle bir problem olmadı. Tam hatırlamıyorum ama bir hafta banyo yasağı vardı sanırım. Bir haftadan sonra kontrole çağırıyor. Bir sene sonra da pipide içeri kaçma olup olmadığına bakmak için çağırıyor. Dikişleri bir ay içinde yavaş yavaş düşer banyoda dedi. Bizim kendi doktorumuz da baktı sünneti mükemmel olmuş dedi. Sünnet doktorunun sitesinde tam bir örnek video var, onu izlemenizi ve sünnet kliniğinde yaptırmanızı tavsiye ederim. Doktorumuzun adı Aydın Mevsim. Bu arada gerçekten küçükken yaptırmak çok çok önemliymiş, basit bir operasyon ama ben baya gerildim ve korktum. Bir de çocuğu yatıştırmakla uğraşmak daha zor, yazık onlar daha çok korkuyor. Hem iyileşmesi de çabuk oluyor. Bana doğum doktorum hemen gidin, çocuğa acı çektirmeye, millete show yapmaya gerek yok diye öğüt vermişti. Bebeğin kendi doktoru da bu çocuğun acil sünnet olması lazım, derisi çok yapışık deyince daha fazla beklemedim. Bizde sarılık biraz uzun sürdü ve aşılarla sünnet arasında en az 10 gün olması gerekince aşıları erteletemediğim için sünneti ertelettim. Doktorlarda da çok sıra oluyor, zor randevu bulunuyor, önceden ayarlamak lazım. Ay çok uzun yazdım, çok dolmuştum, çok kafama takmıştım, İnşallah atlatırsınız siz de hemen. Sağlıkla kucağınıza alın öncelikle tabi.