• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu Yalnız Bırakmak :(

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.773
49.041
798
Merhaba Hanımlar,

Tez işlemlerim için şehir dışına çıkmam lazım.
Perşembe gece oğlum uyurken gideceğim.
Cuma gece o uyurken muhtemelen döneceğim.

Ağustosta 3 yaşında olacak.
Hiç ayrılmadık.
Bu durumu ona anlatıp gideceğim.
Anneannesi, babası, dedesi ve teyzesiyle kalacak.

Sizce bu onu etkiler mi?
Başka şeylerden ötürü çok hassasım ve bunu kafama taktım

2,5 yaşındayken oğlumu bu şekilde bir geceliğine bırakmak zorunda kaldım. Öncesinde anlattım, dönüşte de seveceği bir oyuncak aldım. Hiç etkilenmedi, hem beni hem oyuncağı gördüğüne çok sevindi.
Üzülmeni gerektirecek bir durum yok. Bir geceden bir şey olmaz 😉

2,5 yaşındayken oğlumu bu şekilde bir geceliğine bırakmak zorunda kaldım. Öncesinde anlattım, dönüşte de seveceği bir oyuncak aldım. Hiç etkilenmedi, hem beni hem oyuncağı gördüğüne çok sevindi.
Üzülmeni gerektirecek bir durum yok. Bir geceden bir şey olmaz 😉
1 gece ama 2 full gün. hatta cuma ben gece 11:30 gibi evde olacağım. ben gelmeden uyursa 2 gece :(

Merhaba Hanımlar,

Hiç ayrılmadık.

Sizce bu onu etkiler mi?
Doğum için oğlumdan ayrı kalacağım zaman 2,5 yaşındaydı anlattım. Tamam mamam dedi ama ağladı. Lakin ben sık sık görüntülü konuştum. Sizin ekip kalabalık. Ne olduğunu anlayana kadar geleceksiniz zaten.

Bu ay 3 yaşını doldurdu oğlum. 3 ay önce ilk kez ayrı kaldım. Mecburiyetten değil üstelik. arkadaşlarımla hafta sonu kaçamağı yaptım. 🎈🤓
Eşimin seyahatli bir işi var ondan hep ayrı kalıyor. Babası bana bir güzellik yaptı başbaşa kaldılar hafta sonu. Sürekli görüntülü konuştuk.
Ben en çok gece beni arar mı diye tedirgindim ama bir şey olmadı iyi ki yaptım ❤️
Siz pek ayrı kalmayacaksınız gibi üstelik 24 saat hiçbir şey değil.
Psikiyatrist bir arkadaşım var çocukların yaşı kadar gece bırakılabileceğini söylüyor. (Başka Kaynağım yok) 😂
3 yaşındaysa max 3 gece kadar kalsa tolere edebilirmiş yani.

Bu ay 3 yaşını doldurdu oğlum. 3 ay önce ilk kez ayrı kaldım. Mecburiyetten değil üstelik. arkadaşlarımla hafta sonu kaçamağı yaptım. 🎈🤓
Eşimin seyahatli bir işi var ondan hep ayrı kalıyor. Babası bana bir güzellik yaptı başbaşa kaldılar hafta sonu. Sürekli görüntülü konuştuk.
Ben en çok gece beni arar mı diye tedirgindim ama bir şey olmadı iyi ki yaptım ❤️
Psikiyatrist bir arkadaşım var çocukların yaşı kadar gece bırakılabileceğini söylüyor. (Başka Kaynağım yok) 😂

Bunu ben de biliyorum okul önceci olarak onaylıyorum
Ama anne olarak kalbim çıt gözyaşım pıt oluyor :D
Kıyamıyorum

Merhaba Hanımlar,

Hiç ayrılmadık.

Sizce bu onu etkiler mi?
Bisey olmaz annesi. Emin ellere emamet minik 🧡

Kızım 1,5 yaşındayken ameliyat sebebiyle 2 gece ayrı kalmak zorunda kaldık. İlk ayrılışımızdı. Ondan çok ben etkilendim bence :D sonrasında 2 yaşındayken eşimle hafta sonu kaçamağı yaptık anneanneye bırakıp. 1,5 gün ayrı kaldık. Yani arada olabilmeli böyle ayrılıklar. Onlardan ziyade bize zor geliyor aslında.

O zaman ben 12 yaşı 365'le çarpıp bi hesap yapayım 🙂

O zaman ben 12 yaşı 365'le çarpıp bi hesap yapayım

Oğlunuz yalnız kalmıyor ki, bu fikirden uzaklaşmanız gerekir ilk önce.
Ben o yaslarda çocukları anneme bırakıp eşimle, eşime bırakıp kuzenlerle mini tatiller yapmıştım. Oğlunuzun dört bir yanı üzerine titreyerek yakınları ile dolu olacak üstelik. Bir sıkıntı olmaz, önceki konunuzu hatırlıyorum birde bunu dert etmeyin kendinize.

Merhaba Hanımlar,

Hiç ayrılmadık.

Sizce bu onu etkiler mi?

İster istemez bi arayacaktır sizi ama endişe ettiğiniz kadar etkilenmez.
Dönünce hatta sevinecektir çok.
Eve gidince sevdiği küçük bi oyuncak veya yiyecek alırsınız.

Yaşadığımız ülkede uzmanlar 9 aylıktan itibaren bir gece anane-babanede kalması gerektiğini söylüyor. Güvenli bağlanma kadar ayrışma da önemli çünkü. İlk defa olduğu için çok zor geliyordur size anlıyorum. Biz ikinci çocukta 7-8 aylıkken, artık uykusuzluktan yorgunluktan bayılacak kıvama gelmişken kayınvalideye bırakmıştık. O gece aylar sonra deliksiz uyumuştum, ertesi gün çok mutlu ve manen şarj edilmiş olarak uyanmıştım. Sonrasında da ara ara bıraktık bütün günü beraber geçirip uyku saatine yakın götürdük. İlk zamanlar zor geliyor ama alışınca bir gece ayrı uyumanın ebeveyni psikolojik olarak ne kadar tazelediğini anladıkça anlıyorsun.

Kızım 1,5 yaşındayken ameliyat sebebiyle 2 gece ayrı kalmak zorunda kaldık. İlk ayrılışımızdı. Ondan çok ben etkilendim bence :KK70: sonrasında 2 yaşındayken eşimle hafta sonu kaçamağı yaptık anneanneye bırakıp. 1,5 gün ayrı kaldık. Yani arada olabilmeli böyle ayrılıklar. Onlardan ziyade bize zor geliyor aslında.

Ay içime su serptinz cidden

Yaşadığımız ülkede uzmanlar 9 aylıktan itibaren bir gece anane-babanede kalması gerektiğini söylüyor. Güvenli bağlanma kadar ayrışma da önemli çünkü. İlk defa olduğu için çok zor geliyordur size anlıyorum. Biz ikinci çocukta 7-8 aylıkken, artık uykusuzluktan yorgunluktan bayılacak kıvama gelmişken kayınvalideye bırakmıştık. O gece aylar sonra deliksiz uyumuştum, ertesi gün çok mutlu ve manen şarj edilmiş olarak uyanmıştım. Sonrasında da ara ara bıraktık bütün günü beraber geçirip uyku saatine yakın götürdük. İlk zamanlar zor geliyor ama alışınca bir gece ayrı uyumanın ebeveyni psikolojik olarak ne kadar tazelediğini anladıkça anlıyorsun.

Benim için bol yolculuklu 2 gün olacak ama ben şimdiden tatil gibi görüyorum aslında.
Müzik, dizi ve kesintisiz uyku
Ama oğluma kıyamadım işte

Oğlunuz yalnız kalmıyor ki, bu fikirden uzaklaşmanız gerekir ilk önce.
Ben o yaslarda çocukları anneme bırakıp eşimle, eşime bırakıp kuzenlerle mini tatiller yapmıştım. Oğlunuzun dört bir yanı üzerine titreyerek yakınları ile dolu olacak üstelik. Bir sıkıntı olmaz, önceki konunuzu hatırlıyorum birde bunu dert etmeyin kendinize.

Evet bir önceki konuyla ilgili işleri çözmeye gidiyorum aslında :)

Teşekkür ederim

Back
X