Çocuğum 3.5 yaşında konuşmuyor

Niye endişeleniyorsunuz :) babıldama tüm sağlıklı bebeklerde normal seyrinde ilerler. Sizinki de yapıyormuş işte ne güzel. Daha çok küçük. Onunla sürekli muhabbet edin resimli kitaplar gösterin okuyun. Birden açılır. Benim ailemde de biraz genetik bu erken konuşma olayı belki ondandır.
Hiç ekram göstermeyin konuşur.
Birden değil mesela babası işe gidince baba dit-ti vs diyorlardı benden duyup tabi. Biraz fazla muhabbet ediyorduk. Ekran da sıfır olunca tabi konuşmaya başlamışlardı.
Ekran sıfır zaten babildama eskiden vardi simdi hiç yok 10 aylıkken hiçbir şey söylememesine endislendim biraz

Kimi 3 yaş öncesi bakıyor demiş kimi anlamadan tanımadan yuhlamış konu bu değildi ki. Destek veren mesajlar için çok teşekkür ediyorum değerli anneler zaten istediğim eleştirilmek değil bu konuda tecrübesi olanların yorumlarıydı ❤️ Bugün yanıma suluğunu alıp geldi oğlum anne su aç dedi o kadar mutlu oldum ki ağlamamak için zor tuttum kendimi. Ben ona çok emek verdim çok etkinlik yaptık doğduğundan beri çok oyunlar oynadık üzerine çok fazla titredim ki bu bile faktörmüş. O elbet konuşacak konuşmayan çocukmu kalmış dünyada bu sorunu yaşayıpta? Bunu illa halledicez zamanla lakin toplumumuzun annelere olan yargısız infaz huyuna saldırganlıklarına yuhlamalarına çare bulamayacağız…Bu tarz insanlaradır lafım kininizde boğulmanız dileği ile..

Merhaba arkadaşlar oğlumda konuşma problemi var kreşe yazdırdım gelişme var lakin meyve sebze isimlerini tekrar ettirebiliyorum söylediği birçok kelime var ama iletişime geçip derdini anlatmıyor bu durumu yaşayanlar ne durumdasınız
Merak etmeyin. Yiğenimde 3.5 yaşından sonra konuştu . Oda işaretle hı hı ile anlatırdı aslında herşeyi anlardı konuşmazdı. 1.5 sene kreş sonunda . Tabi yaşıtları gibi değil şuan konuşması. Şuan geyet iyi anlatıyor derdini cümle kurabiliyor. 4.5 yaşında. Birşey sormak istiyorum kardeşim emzirmeyi 3.5 yaşında bıraktırdı . Bezide bıraktı sonra konusmayada basladi. siz emzirdiniz mu bukadar .

Merak etmeyin. Yiğenimde 3.5 yaşından sonra konuştu . Oda işaretle hı hı ile anlatırdı aslında herşeyi anlardı konuşmazdı. 1.5 sene kreş sonunda . Tabi yaşıtları gibi değil şuan konuşması. Şuan geyet iyi anlatıyor derdini cümle kurabiliyor. 4.5 yaşında. Birşey sormak istiyorum kardeşim emzirmeyi 3.5 yaşında bıraktırdı . Bezide bıraktı sonra konusmayada basladi. siz emzirdiniz mu bukadar .
Merhabalar yok o kadar uzun emzirmedim 1.5 yıl kadar emdi. Bu konuşmama problemini artık çok sık duyuyorum genetik faktörler çevresel faktörler artık her neyden kaynaklanıyor emin değilim ancak eninde sonunda konuştuklarını duymak çok rahatlatıcı❤️

Back
X