- Konu Sahibi magnolya8585
Yazın verin verin bi işe çalışsın ciddiyim sorumluluk almayı ,parayı kazanmanın ne kadar zor kazanıldığını tecrübe etmeli ki bazı şeylerin değerini anlasın. Bir kuaföre mesela zanaat öğrensin hayatı tecrübe etsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Söyle söyle, 9 yaşındaki oğlumu sanayi ile tehdit ediyorum. Okumazsa tehdit olmaktan da çıkarLinc yerim diye sanayi diyemedim floppy ahshsh![]()
Vallahi yalan yok oglum olsa ve okumayacagim diye diretse tanidigim bildigim guvendigim bir motor ustasinin yanina cirak veririm.Söyle söyle, 9 yaşındaki oğlumu sanayi ile tehdit ediyorum. Okumazsa tehdit olmaktan da çıkarmeslek sahibi olmasını isterim.
Ahahaha benim erkek kardeşim de kitap okumazdi ben çok okurdum, ona sevdirmek için yarış yapalım dedim baya kizistirdim yarış yapa yapa okuma alışkanlığı edindi sonra bir baktık benden çok kitap okuyorErkek kardeşim böyleydi. Benim derslerim çok iyiydi, aileme ben ona öğretirim dedim ve özel öğretmeni gibi ders anlattım ona. Benden önce özel öğretmen tutmuştu ailem ama işe yaramamıştı. Çalışmak istemiyordu. Derd çalışmayı sevdirdim ona. Sonunda ülkenin en iyi özel üniversitelerden birinde yüzde yüz burslu kazandı ve dereceyle bitirdi. İşe yaradı demek istiyorum yani.
Çevresinde onun yaşına yakın, belki yaşıt, mesleği öğretmenlik olmayan, çalışkan akrabanız, arkadaşı var mı? Belki işe yarayabilir. Ders çalışmayı seven biri olmalı ama amacı sadece öğretmek olmamalı.
Daha önceki yorumlarınızda kendinize ait bazı takıntılarınız , hastalık hastası olduğunuzu yazmışsınız. Acaba bu takıntılarınız kızınızı kötü mü etkiliyor,Vallahi ne yeteneği var ben anlamadım
Bu arada çocuğum yazdım ama kızımdan bahsediyorum sinirden çocuğum yazınca erkek diye düşünülmüş
Voleybol oynuyor sürekli ama ben derslerini çalışsın istiyorum çok emek veriyoruz iyi yerlere gelsin diye
Her çocuk farklı evet ama ailelerin bunu kabul etmesi oldukça zor oluyor.
Oğlum 6 yaşında ve ben öğretmenim. Okuma yazmayı biliyor, matematik problemleri çözüyor ama nasıl çözdüğünü anlamak imkansız yalnız asla yazmak istemiyor ve sayfaya şöyle bir bakıp 5 dakikada sadece sonuç yazıp hatta bazen sadece söyleyip kalkıyor. Yaptıkları doğru olabilir ama nasıl yaptığı belli değil ve inanılmaz düzensiz, zaman yönetimi sıfır. Gel şunu yazalım diyince bir anda macun gibi yerlerde sürünmeye başlıyor. Çekeceğim sıkıntılar şimdiden belli kendimi tutmaya çalışıyorum bu da böyle bir çocuk olacak diye...
Ben yazmayı, düzenli defterleri, etkinlikleri aşırı severdim hala bile defter tutarım, plan yaparım. Çocuk bunları görerek büyüdü ama istemiyor ve yapmayacak
Neden zorluyorsunuz ki? Ben yeni nesil ebeveynleri anlamıyorum. Kendim de ebeveyn olursam inşaallah bu şekilde olmayacağım. Çocuğunuz okumak zorunda değil. Her birey diploma almak zorunda değil. Çocuğunuzun illaki başka alanlara ilgisi vardır. O alanları neden çocuğunuza sunmuyorsunuz. Siz tonlarca para harcadınız özel okula gönderdiniz diye okumak zorunda mı?Başlıktan da anlaşılacağı üzere seneye lise sınavına girecek olan çocuğum ders çalışmak istemiyor.Sinirlerim şuan o kadar bozuk ki yarın matematik sınavı var.yüzdeler ve açılar konusunda
Odamda tekrar yapıcam dedi test çözmüş kağıda yazmış geldi yanıma yanımda çöz dedim çözemedi ama odasında yapmış çözümlerine bakarak beni kandırmaya çalışıyor.okusun diye elimizden geleni yapıyoruz çok fazla sıkmıyoruz sürekli ders olsun istemiyoruz ama yok olmuyor ve yıllardır özel okula ücret ödüyoruz.abisi hiç böyle değildi dersini çalışır sınavlardan iyi puan alırdı
Bu arada sinirden yazmayı unuttum çocuğum diye yazdım erkek sanılmış,kızım yazacaktım
Kafayı yemek üzereyim çalışma ne yaparsan yap seni gözüm görmesin dedim yattı uyuyor.seneye son senesi ve nasıl bir yol izlicez bilmiyorum?boşuna çabalıyoruz gibi geliyor
Benim oğlumun dersleride orta hiç takmıyorum elimden geleni yaptım dershaneye yazdırdım gitmediBaşlıktan da anlaşılacağı üzere seneye lise sınavına girecek olan çocuğum ders çalışmak istemiyor.Sinirlerim şuan o kadar bozuk ki yarın matematik sınavı var.yüzdeler ve açılar konusunda
Odamda tekrar yapıcam dedi test çözmüş kağıda yazmış geldi yanıma yanımda çöz dedim çözemedi ama odasında yapmış çözümlerine bakarak beni kandırmaya çalışıyor.okusun diye elimizden geleni yapıyoruz çok fazla sıkmıyoruz sürekli ders olsun istemiyoruz ama yok olmuyor ve yıllardır özel okula ücret ödüyoruz.abisi hiç böyle değildi dersini çalışır sınavlardan iyi puan alırdı
Bu arada sinirden yazmayı unuttum çocuğum diye yazdım erkek sanılmış,kızım yazacaktım
Kafayı yemek üzereyim çalışma ne yaparsan yap seni gözüm görmesin dedim yattı uyuyor.seneye son senesi ve nasıl bir yol izlicez bilmiyorum?boşuna çabalıyoruz gibi geliyor
Çocuğu proje gibi görmemek lazım benim kızım resme yeteneği var dersleri de orta aynı abisi gibi arada üst üste iyi not bazen de tepe taklak oluyor valla hiç takmıyorumNeden zorluyorsunuz ki? Ben yeni nesil ebeveynleri anlamıyorum. Kendim de ebeveyn olursam inşaallah bu şekilde olmayacağım. Çocuğunuz okumak zorunda değil. Her birey diploma almak zorunda değil. Çocuğunuzun illaki başka alanlara ilgisi vardır. O alanları neden çocuğunuza sunmuyorsunuz. Siz tonlarca para harcadınız özel okula gönderdiniz diye okumak zorunda mı?
Okumayan çocuk okutulmaz. İlgi alanı neyse ona yönlendirilir. Okullar için arcadığınız parayı çocuğunuza iş kursaydınız şimdi daha mutlu olurdu.
Gönülden katılıyorum. Örneğin spor dallarından birine ilgisi olur. ( Konu sahibinin kızı voleybol oynuyormuş). Verirsin bir kulübe milli sporcu olmasına destek olursun. Kimisi güzel sanatlara kimisi spora kimisi teknolojik aletlere ilgilidir. En güzelini yaparsınız. En doğrusu da bu.Çocuğu proje gibi görmemek lazım benim kızım resme yeteneği var dersleri de orta aynı abisi gibi arada üst üste iyi not bazen de tepe taklak oluyor valla hiç takmıyorum
Baskı çocukları bunalıma sokar her çocuk doktor avukat olmak zorun da değil .
Almanya da güzel olan meslek okulları var parayla tabii ilgisini çeken bir mesleğe yatırım yapacam ikisi için de
Baskı güzel bir şey değil dediğiniz gibi
Bu devir cocuklari cok zor ve inanin hepsi ayni.Başlıktan da anlaşılacağı üzere seneye lise sınavına girecek olan çocuğum ders çalışmak istemiyor.Sinirlerim şuan o kadar bozuk ki yarın matematik sınavı var.yüzdeler ve açılar konusunda
Hukuk fakültesi kazanmak için gerekli puanlar kaç net yapılarak alınmış geçen sene açın gösterin ösym sitesinde vardır. Tanıdık bir avukat varsa görüştürün. Şimdiki çocuklar her şey yatarak oluyor sanıyorlar, sınıfta kalmayı ilkokulda yazılıları kaldırırsan olacağı bu…Sorsan avukat olucam diyor ama bu derslerle nasıl olucak bu hiç bilmiyorum
Bu arada kızım için konu açtım
Erkeklerde iş imkanı çokta kızım ne yapıcak okumazsa