cocugum geceleri surekli korkuyor

ayse-91

her gunumuze cok sukur
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
250
166
23
33
slm kizlar araniza yeni katldim. 3 yasinda bi oglum var ve geceleri cok korkuyo aglayarak uyaniyo beni kus kovaliyo veya ahtapot hepimizi kesiyo diyo isigi acincada ruyasinda gordugu hayvanlari odada ariyo devlet hastanesi psikiyatriye goturdum cizgi filmlerden etkileniyo yasiyla alakali fln dedi cizgi filmi azalttik ama hala ayni bu durum haftada 2 3 gun oluyo diger gunlerde sayikliyo sizce ne yapmaliyim lutfen yardim edinn

Hayvan sevgisini aşılamaya çalışsanız? Mesela peluş oyuncaklarla dolu bir oyuncakçıya gidip birkaç tane almasına izin verin.
Veya hayvanat bahçesine götürün orada zararsız olduklarını görsün.

Bence azaltmak yerine bir süre hiç izletmeyin. Benim kızım da 2 yaşlarındayken kırmızı başlıklı kız hikayesinden etkilenmişti.Diğer odalara gitmeye korkuyordu,"kurt var orada" diyordu. Sonradan geçti. Hikaye bile böyle etkiliyken tv asla izlememeli.

bi hocaya felan okuttur canım hoca derken bu parayla kepazelik yapanları kastetmiyorum ..nazar da yapar çocuklarda böyle korku..bide odasında oyuncak felan bulundurma..

oncelikle onerileriniz icin tesekkurler hayvanat bahcesi fikri banada iyi gelmisti ama gordugu hayvanlari sevmeye calisiyo fakat yaklastigi zmn kaciyo hayvanat bahcesi tadilattaydi bidaha da gidemedik ama koye goturdum ordaki hayvnlara once sevecekmis gibi yapiyo sonra kaciyo kucagima cikiyo pelus oyuncak tavsan ayi tavuk var ne yapacagimi sasirdim artik

tv olayını tamamen kes bence.azalttık diyorsun ama belli ki çok işe yaramamış.

kreşe gidiyor mu yoksa hep evde mi?

Cizgi filmleri kesin, ve bas ucunda bir Ayetel-kursii asin cok iyi gelicektir. Birde odasina kucuk bir gece lambasi alin butun gece yansin ozaman daha az korkar belki.

insallah gecer dun ayetel kursi yazdirdim bi kagida onuda cevsen gibi boynuna astim insallah duzelir

Cizgi filmleri kesin, ve bas ucunda bir Ayetel-kursii asin cok iyi gelicektir. Birde odasina kucuk bir gece lambasi alin butun gece yansin ozaman daha az korkar belki.

çocuklar ışık yanan odalarda uyutulmamalı çünkü bu kanser riskini artırıyormuş.mutlaka karanlık ortamda uyumalılar.netten araştırın isterseniz.

gece lambası doğru bir yöntem değil.

hayir krese gitmiyor evde psikiyatride kres onerdi ama ben cok gonderme taraftari degilim guvenemiyorum tv konusunda haklisiniz ama baska care kalmiyo biraz oyun oynuyo sikiliyo sogukta disarida cikamiyo haliyle tv kurtarici oluyo

0-3 yaş arası çocuklar televizyonla hiç tanışmamalı işin aslı .

Azaltmak yerine , hiç izletmeyin . Oynadığı oyunları gözlemleyin .

Gün içinde evde iseniz , puzzle , tahta bloklar gibi yaşına uygun oyunlarla zaman geçirmesini sağlayın .

Geceleri yatmadan önce hiç bir şekilde şiddet ögesi içermeyen , hayal gücünde onu korkutucak kahramanları olmayan güzel bir hikaye okuyun ona . Sevimli civcivler , tavşanlar kahramanı olsun hikayenin . Onun bu anlattığınız hikayeyi düşünerek uyumasına sebep olur bu .

Sonra da Allaha emanet , duanızı edin yatırın .

Çocugunuz anasınıfına gidiyor mu, belki arkadaşlarının anlattığı bir hikaye yüzünden olabilir. Çocuğunuza hikaye kitabı okurken dikkat edin korkabileceği tür hikaye kitapları masal kitapları okutmayın resimleride kastediyorum tabi. Hani böyle biraz ürkütücü çizimli oluyor bazıları. Çocugunuza ayrietten mesela ahtapot tan korkuyorsa ona ahtapot oyuncagı alabilirsiniz kuş oyuncağı alabilirsiniz mesela. Bununla ilgili bir tez okutmuştu hocamız. Çocuk korkularından kaçarsa hep böyle devam eder.
Birlikte ahtapot kuş resmi boyayın pullarla yapın etkinlik düzenleyin birlikte..

hayir krese gitmiyor evde psikiyatride kres onerdi ama ben cok gonderme taraftari degilim guvenemiyorum tv konusunda haklisiniz ama baska care kalmiyo biraz oyun oynuyo sikiliyo sogukta disarida cikamiyo haliyle tv kurtarici oluyo

işte burada çok hatalısınız.doktor dahi kreş önermiş ki kesinlikle gitmeli.hiç değilse yarım gün.

kreşe güvenemiyorum deyip çocuğunuza ne kadar zarar verdiğinizin farkında mısınız? bakın haliyle tv kurtarıcı oluyor derken aslında çocuğa bu zemini hazırlayan sizsiniz.

lütfen çocuğunuzu kreşe verin.

once hic gece lambasi kullanmadim bende sizin gibi dusunuyordum ama korkulari artmaya baslayinca kullanmaya başladım malesef

Lütfen televizyonu kurtarıcı olarak görmeyin çocuklar için .

Bizim onlara ayıramadığımız vakitlerde , bizi kurtarıyor çocukları değil .

Boyamalar yapsın , beraber oyun aktivitileri yapın .

Tv izlemesin lütfen . Hele de ne izlediğini mutlaka kontrol edin . Günde 1 saat izleyeceği eğitici bir animasyon film , harfleri , geometrik şekilleri tanıtan şarkılı türkülü videolar açın netten , abuk sabuk uçan kaçan ahtapotlar yerine hem zaman geçirmiş olur , hem bir şeyler öğrenir . Tabii tüm gün değil

konu sahibi nolur beni yanlış anlama ancak sorun sadece çocuğun korkuları değil sorun aynı zamanda senin yanlış korkuların.ve bunun yol açtığı hatalı davranışların.

tv izletmek,gece lambası iye yatırmak vs..

kres konusunu soyle dusunuyorum cocuklar zaten uzun bir sure okuyorlar simdiden okul psikolojisine sokmak istemiyorum gondermeyi dusunsem bile kres uzak hem servis ucreti hem kres ucreti maddi acidan karsilayamam

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cocuk-kitabindaki-kotu-karakterler.888312/

benim de böyle bir konum vardı, arkadaşların faydalı yorumları da var, okumanı tavsiye ederim.

bir kitaptaki bir resimden bile etkileniyorlar, çocuğun hassasiyetine göre değişse de, şu anki çizgi filmlerin çok zararlı olduğu ortada. bir de o kanallarda çok reklam çıkıyor, reklamlar bile bir garip.
çizgi film izletecekseniz bile sizin belirlediğiniz videoları izletseniz daha iyi olacaktır.
tv dense bilgisayarda izlesin mesela, bitince de kapatın.

kreşe neden güvenmediğinizi anlamadım.
açıkçası orada eğitimli kişiler olduğu için bizden daha iyi yaklaşım gösterebiliyorlar hem de arkadaşları ile paylaşımlarından çok fazla şey öğreniyorlar.

kres konusunu soyle dusunuyorum cocuklar zaten uzun bir sure okuyorlar simdiden okul psikolojisine sokmak istemiyorum gondermeyi dusunsem bile kres uzak hem servis ucreti hem kres ucreti maddi acidan karsilayamam

iyi de özel değil devlet kreşleri de var.3 yaşında muhtemelen tuvalet eğitimi de vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…