- 7 Ağustos 2014
- 1.372
- 2.169
- 133
- 41
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay günah yaa 4ten sonra yemek vermemek ne demek. ac ac kac saat. uyanmasin diye olcak is miBüyük kızım 2 aylık olmadan uykusu düzene girdi. Akşam yatar sabah kalkardı. Gece emmek için bile uyanmazdı. Herkese dert oldu neden uyanmıyor, çocuğu aç bırakıyorsun diye. Sonra 2 numara doğdu. Ablasına uyguladığım düzeni uyguladım. Işıklar kapalı sessiz bir ortam. 1 yaşını geçmesine rağmen hala geceleri uyanıyor. Doğduğundan beri toplasan 3 gece uyanmamiştır. Gündüz uykusu da bölük bölük. Yani anlayacağın kardeş kardeşe bile benzemiyor.
Arkadaşım uyku eğitimi uygulamış çocuğuna bayağı düzene girdi diyordu, denemenizde fayda var.
Bir arkadaşım da çocuğuna gündüz 4 ten sonra yemek yedirmiyor. O saatten sonra ne zaman yemek yese gece uyumuyor diyordu.
Çocuğunuza yatmadan önce yoğurt veya ayran icirseniz belki faydası olur.
İyı Aksamlar kızlar.Cocugum 3 yasına gircek ins ama dogdugundan beri uyumuyor.Cok sükür hic bi saglık sorunumuz yok.Enfeksiyon , reflü, gaz vs . Cokta akıllı masallah ama uyumuyor.Günde 5 saat toplamda uyumuyor.Cok nadir uyur.Cok yıprandım.Acaba uyuyamama diye bi hastalık varmı.Arastırdım böyle uykusuz cocuk görmedim.Sizlere sorayım cocugu bu yaslarda olup uyumayan veya uyuyup hemen uyanan varmı.Inanın cok yıprandım artık.Korkum okula basladıgındada böyle olursa okul hayatında da zorluk cekicez
Benim oğlumda o uykuyu sevmeyenlerden gece yatıyor kırk kere kalkar kendi devam etsede beni uyandırır 2 buçuk yaşında uyumayan çok zor Allah yardım etsinI
Iste benimde merak ettigim benimki gibi cocugu olan varmı.Etrafimdada burdakiler gibi mukemmel duzenli anneler var.Ins okul caginda sorun yasamam.Zaten artik uyusun demiyorum.Saglikli olsun ins
Eksik açıklama olmuş. Çocuk 1 yaşının altında olduğu için, saat 4 ten sonra yemek vermiyor sadece devam sütü veriyor. Yemek türü birşey verirse sabaha kadar sancı dan uyumuyormuş.ay günah yaa 4ten sonra yemek vermemek ne demek. ac ac kac saat. uyanmasin diye olcak is mi
Umarım okula baslayınca düzelir.Bende okula basladıginda düzene ayak uyduramamasından endiseleniyorum8 yaşında bir oğlum 2,5 yaşında bir kızım var. Çocuklarımın ikisi de uykuyu sevmiyor. Oğlum 4 yaşında kreşe başlayana kadar bu sıkıntıyı yaşadım, gece 1 de uyurdu çalışıyorum üstelik.Ne zamanki kreşe başladı o zaman akşam 21.30 yatma saati oldu. Kızım da aynı gece uyuması gece yarımı buluyor, uykuya dalamıyor bir türlü sabaha karşı 1 kere uyanır muhakkak sabahta bi bakmışım 7 de bazen 8 de ayaktayız. Onun da okula başlama zamanını bekliyorum umutla..
Umarım okula baslayınca düzelir.Bende okula basladıginda düzene ayak uyduramamasından endiseleniyorum8 yaşında bir oğlum 2,5 yaşında bir kızım var. Çocuklarımın ikisi de uykuyu sevmiyor. Oğlum 4 yaşında kreşe başlayana kadar bu sıkıntıyı yaşadım, gece 1 de uyurdu çalışıyorum üstelik.Ne zamanki kreşe başladı o zaman akşam 21.30 yatma saati oldu. Kızım da aynı gece uyuması gece yarımı buluyor, uykuya dalamıyor bir türlü sabaha karşı 1 kere uyanır muhakkak sabahta bi bakmışım 7 de bazen 8 de ayaktayız. Onun da okula başlama zamanını bekliyorum umutla..
Evet benimde demek istedigim bu cocuk uyumuyor bildigimiz uyku yok hayatinda.Ve olmayan bi uyku düzene giremez.Bende cok iyi doktorlara götürdum hep ezbere bildikleri seyi söylüyolar .Psikiyatride deniycem.Zira artık mecalim kalmadıGerçekten sizi çok iyi anlıyorum. Oğlum da doğduğundan beri uyumaz ( yenidoğanken günde 18-20 saat uyuması gerekirken 8 saat uyurdu) yavaş yavaş azaldı ve günde 4 saate indi uykusu.
Eğitim, rutin düzen banyo vs herşeyi yaptım ama uyumayan çocuk başka; uyku düzeni bozuk olan çocuk başka. Çocuk psikiyatri profesörüne gittik ; 5 nesil önceden gelen bir gen bile sebep olabilir bazı insanlar az uyur yapacak birşey Yok dedi.
Ki gerçekten benim rahmetli dedem de az uyurdu günde 4-6 saat, onun babası da öyle az uyurmuş .
Bir ilaç yazdı , ben çok yorgun hasta olduğumda ilaçla onu uyutuyorumki ben de uyuyabileyim
Ama 10 ayda ( 300 günde) toplam 30 kere verdim. Hergün verip uyusun bende rahatıma bakıyım demedim. 3 yaşı geçince bir çocuk psikiyatristine gidin, önce kan idrar tahlillerini istiyor sağlık sorunu yoksa ilaç yazıyor.
cok tesekkür ederim söylediklerinizi dikkate alıcam .Yanlıs yazmısım aklim basimda deiomis uykusuz .Cocugum 2 yasına gircek daha .Bez icin erken oldugunu düsunıyorum.Bi kac kez denedim ama anlamıyo henüz.bnde 30 aylik olmasını bekliycemCanm allah yardimciniz olsun uyumayan cocouk çok zor bilirim. Kizim 26 aylık yeni yeni normal araljklarda uyuyor. Sizinki kadar az uyumuyordu Ama çok kalkıyordu. Rutinimiz 40 gunlukten beri yaşına göre degissede var. Hayatımı çok kisitladim gece gezmelerinden öğlen oturmlarindan çok fedakarlık ettim. Aa uykusu yok dediler ama saatinde uyumaya alıştığı için uyutmak için her girdiğimde kızımın uyumasina sasirirlardi. Gözler falan hiç yorgun bakmaz çünkü. Ama saatli uyuduğu için aliskinim ben onun o hallerine. Günu ikiye bölecek bir saatte öğlen uyutmaya çalışmamı, akşamda aynı şekilde vakti geldiğinde odasına goturmeni tavsiye ederim. Dirensede alışır. Herkes uyuyor buyuyor diye hikayeler anlatirsin. Birde bezden ne yap et kurtar derim. 20 gündür bezi bıraktık. Kizim daha kaliteli ve güzel uzun uyur oldu. Gece gündüz kesik yatardi. Şimdi cisten dolayı kalkiyor ediyor ama uyku süresi net uzadı. Belki huzursuz ediyordu çocuğu o şekilde uyumak. Aklında olsun diye yazmak istedim.
ALLAH yardimcimiz olsun.Cekmeyen bilmez.Uyumayan cocuk anneyi cok yipratıyo.Bide ben 2. Istiyorum dogrumu bilmiyorum ama uyumuyoken ikisi aradan cıksın istiyorumbenim kızımda doğdu doğalı uyuyan bir bebek olmadı. ilk zamanlar alerjimiz varmış sonra geçti şükür ama yine uyumazdı. ne öğlen uyurdu ne gece. uykuyu hiç sevmezdi. 3 yaşını doldurunca kreşe verdim. orda öğlenleri en sorunsuz uyuyan benim kızmış :) ben tabi pek inanamadım ama gerçekten kendi yatıp uyuyormuş sanırım sürü psikolojisi ama hafta sonları evde ben hala uyutamıyorum. gecede sorunsuz uyumaya başladı derken şimdi geç yatmalar başladı. geçte yatsa sabah erkenden gözünü açar ne bir uyku mahmurluğu ne geri uyucam yok. şu an 3.5 yaşında ve bu ayın ortasında öğlen uykusu kalkacak ama yine evde uyur umudum yok :) sevmeyen çocuk sevmiyor :) ben kabullendim artık
ALLAH yardimcimiz olsun.Cekmeyen bilmez.Uyumayan cocuk anneyi cok yipratıyo.Bide ben 2. Istiyorum dogrumu bilmiyorum ama uyumuyoken ikisi aradan cıksın istiyorum