Çocuğum için geç mi kaldım

HayatBuysaUstuKalsin

...
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
57
39
8
Öyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.

Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.

Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edemem :( Bundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum :( gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.

Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce :(

Aynı durum bizde de var benim ki iki yaşında bütün gün konuşuyorum aynı şeyleri defalarca tekrar ediyorum gelişmede görüyorum gerçi ama öyle bıcır bıcır konuştuğu söylenemez henüz:(

Bence bundan donrasina bak.hergun kitap oku.yasadiklarini anlat.pencereden disari bak ne gordugunu anlat.evin odalarini gez herbir esyayi teker teker ne ose yaradigini anlat.hic susma.tv yi hic avma.arkadaslariyla surekli biraraya getirmeye calis. Cesitli aktiviteler yap.facebookta bir suru grup var.onlari takip et.al surekli disari cikar.etrafinda gorduklerin hakkinda konus.hicbir sey icin gec drgil.en onemlisi bol resimli kitaplar al ve resimlerini anlat bolca.ben bunlarin hepsini yaptim.oglum 1.5 yasinda baya bwya konusuyodu.canini sikma.bundan sonrasi ivin telafi edebilirsin.

Öyle üzgünüm, öyle kızgınım ki kendime. 2,5 yaşındaki çocuğuma öğretmem gereken şeyleri zamanında öğretmedim, televizyonu ona bakıcı yaptım. Hiçbir bahane beni haklı çıkaramaz zaten, hatalarım için fazlasıyla vicdan azabı çekiyorum, lütfen bu kısım için bir sille de siz atmayın.

Birkaç kelime dışında konuşmuyor. Çoğu zaman beni ve çevreyi duymazdan geliyor. 1 yıldır elimden gelen herşeyi yapıyorum, çok da ilerleme katettik ama yaşıtlarına göre daha bebeksi duruyor davranışları. Anne dediğini bile 1 aydır duyuyorum şükürler olsun. O da seslenmek için değil bazen canı isterse söylüyor.

Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edemem :KK43: Bundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum :KK43: gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.

Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce :KK43:

Geç kalmis sayilmazsiniz ama önce tehlikeyi anladiginiza emin olun, bunun içinde evden televizyonu kaldırın. Satın, atin, verin ki cocuga hakettiklerini verebilin. Tv kalkınca da lütfen cep telefonu ve tablete dönmeyin.
Sonradan kazanılan otizm diye bir şey var google dan bir arayın öğrenin derim. Çocuğunuzun basina gelebilecekleri anlamanız açısından faydali olur.

Konuşur. Merak etmeyin. 2.5 yaş geç değil. Ama çocuğunuzla günlük nasıl vakit geçireceğinizi planlayin. Bunun için montessori gibi yöntemler var oyun ve aktivite ile çocuğun becerilerini gelistirmeye yönelik, oyuncuanne gibi aktivite fikirleri paylaşan blogger lar var
Hiç bir şey yapamıyorsanız bir dergi kapağını masal gibi anlatın
Bir fotoğrafı bir kitabı.. Hayvan taklitleri.. çocuğunuz banyo yapmayı seviyorsa örneğin, 1 saat kadar banyoda zaman geçirin, elinize bir tuvalet kağıdı rulosu alın, içine seslenin, o da sizi taklit etsin vs.. araştırın bulun
Ama gerçekten tv yi çıkarın evden.

Benim ortanca oğlum kalabalık ortamda büyüdü. 3 yaşını doldurdu sonra konuştu. Kreşe gönderdim ben Dr tavsiyesi ile. Ancak konuşmaları hala bebeksi gibi. L ve r harfleri çıkmıyor. Y diyor ikisine de. Tv hiç izlemedi desek yalan olmaz. Çene içinde büyüdü ama konuşturana kadar ne çektik..

bir akrabamizin cocuguda bu sekildeydi, aynimdiir bilemem ama onlarda asiri tablet ve telefon vermekten oldugunu dusunduler.
5 yasinda falan simdi heralde 2 yildir falan ozel ilgilenilen bir ana okuluna gidiyor, baya sosyallesti sanirim.
ama onun icin otizme yakin bir teshis konulmustu, sizinki belki sadece dil geriligidir.
gec konusan cocoukalr oluyor.
cokca konusun ama ona konusun yani cocugun bolca konusulan bir ortamda olmasi kknusmayi ogrenebilecegi anlamina gelmiyor bence.
yuzune bakarak konusun kitap okuyun. bunlari acik havada yapsaniz daha iyi olur gibime geliyor.
duzelir ins gec sayilmaz.

Zamanı geri alıp hatalarımı telafi edemem :KK43: Bundan sonrası için neler yapabilirim? Düzelir mi yaşıtlarına yetişir mi sürekli bunları düşünüyorum :KK43: gerçekten çok üzgünüm. Bir de görenler niye konuşmuyor falan diye sordukları zaman daha da kötü oluyorum.

Çocuğum için geç mi kaldım bilmiyorum keşke konuştuğu günleri görebilsem biran önce :KK43:
Çis eğitimini tamamladıniz mi?

Aynı durum bizde de var benim ki iki yaşında bütün gün konuşuyorum aynı şeyleri defalarca tekrar ediyorum gelişmede görüyorum gerçi ama öyle bıcır bıcır konuştuğu söylenemez henüz:KK43:
Bazen anne baba yeterli olamıyor, çocukların olduğu ortamlarda sosyalleştirin. Kreş çok iyi gelecektir :)

Benim kızımda 2,5 yaşında konuştu panik olma hemen.hatta amcası 6 yaşında konuşmuş ona çekti sandık.şimdi haber spikeri gibi maşşallah

Cok uzmeyin kendinizi, sizin stresinizi hissedip daha da icine kapanabilir.

Hergun parka carsiya gidip cevredki cocuklarla etkilesim kurmasini saglayin
Kitap okuyun, masal anlatin , oyuncaklarla birlikte oynayin, erkek diye sirf araba silah vb oyuncaklar vermeyin
Inceleyecegi, taklit yapabilecegi oyuncaklar verin
Oyungrubu,kres cok iyi olur
Tv,ipad,telefon kaldirin gormesin bile
Konusmaya basliycaktir yakinda ama konusmaya basladi diye bunlari yapmayi birakmayin tekrar susup icine kapanabilir

Benım şu an 9 yaşında bir oğlum var.2 2.5 yaşlarında öyleydi. Pedoga götürdük. A Tipi otistik demişti. Yani eğitimle ilgiyle normal çocuklar gibi olabilirmiş. Meğerse doktor yanlış teşhis koymuş.Su an öyle bir konuşuyorki maşallahi var yeter sus diyoruz.Kresin çok büyük faydası var.

Sizin suçunu değil deyip oradan buradan örnek vermeyin lütfen. Tabiki önemli annenin o sırada ne yaptığı, ne işle meşgul olduğu, anneyi yermekte değil amaç, ama falancanin çocuğu soyleymis rahatlığı da iyi değil.
Tv karşısında çocuk buyutulmez. Eğer başka çare yoktuysa çocukta dusunmeyecekti.
Her çocuk ilgiyi hakediyor. Gün 24 saat, 3-4 saat ebeveynler vakit ayıracak. Sadece anne de degil, baba da aynı şekilde. Ama hafifletmeyın bir şey olmaz diye çünkü olur.

Back
X