Benim annem evde çocuk bakıcılığı yaptı. Senelerce kendi çocuğu gibi ilgilendi. Biz kardeşimiz gibi sevdik şımarttık. Adı Abdullah...
Bizim evde birimizin kucağından inip diğerinin kucağına gidiyordu, bi an bile sevgisiz ilgisiz kalmadı.60 yaşındaki babam bile etrafında dönüyodu. Zaten ailemizde de çocuk çok sevilir.
Bu kadar yoğun ilgi ve sevgiye ragmen çocuk sık sık mutsuz oluyodu, aklı hep annesindeydi, onu sayıklıyodu sürekli.
Çocuk her türlü sevgiyi görüyordu ama anne sıcaklığından öylesine mahurmdu ki, şimdi büyüdü ve huysuz yaramaz bi çocuk olup çıktı. Biraz annenin verdiği eğitimle de alakalı tabi bunu kabul etmek gerekir. Ama ben genel anlamda annesi çalışan çocukların büyük eksikliklerle büyüdüğünü düşünüyorum
Ve bu sadece çocuk için değil bence anne için de eksiklik... Abdullah ilk adımını bizimleyken attı, ilk kelimesini bize söyledi, ilk karnı ağrıdığında bizim kucağımızda ağladı, dişinin çıktığını ilk biz gördük, ve ve ve en önemlisi en temel öğretileri bizden aldı (tuvalet, yeme-içme gibi) vs vs.. böyle uzar gider
"Çocuğuma iyi bir gelecek kurmak için çalışıyorum" diyenleri yadırgamıyorum, bu da bir nebze haklı bir gerekçe ama maddi anlamda çok da darda kalınmayacaksa çocuğun en ihtiyac duyduğu dönemde annesini yanında bulması taraftarıyım
ilerde benim de maddi sıkıntılarım olur belki ben de çalışan bir anne olabilirm bilemem ama doğrusunun bu olmadığı görüşündeyim