Çocuğum için okutmanlığı bırakıp koleje geçmek???

Yeni2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
14
0
86
İzmir
Arkadaşlar, düşüncelerinizi merak ediyorum. Beş yıldır okutman olarak çalışıyorum bir vakıf üniversitesinde. Yaz iznimiz 1 ay. Şu an 5 aylık olan bebişimin doğumundan sonra okutmanlığı bırakıp bir kolejde çalışmayı düşünmeye başladım. En büyük motivasyonum da; kolejlerde yaz tatillerinin 1.5-2 ay olması, çocuğuma belli bir oranda burs vermeleri ve çocuğumu yanıma alarak işe gidip gelmem. Bu arada branşımla ilgili yüksek lisansımın tez aşamasındayım. Acaba yanlış mı yapıyorum? Çoğu arkadaşım kolejde çalışmanın çok zor olduğunu, üniversiteden sonra kolejin çok da mantıklı bir tercih olmayacağını söylüyorlar. Hele yaş da 38 olunca ilerde pişman olmaktan korkuyorum. Ama yazın da bebeğimin beni kreşlerde 1 aylık tatilimi bekleyerek geçmesini istemiyorum. Büyük oğlum seneye liseye başlayacak. Kolejde liseye başlarsam, büyük oğlumun derslerini de daha iyi takip edebilirim diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Aranızda var mı bu tarz bir şeyler yaşayan ya da duyan?

Daha once kolejde calisan biri olaarak yaziyorum. Kolejde haftasonlari da muhakkak cagiracaklar etut program vs. Diye. Kolejde aksamlari da kalman gerekecek toplanti program vs olacak. Kolejde ogrenci sorumlulugun cok fazla olacak eve geldiginde kafan rahat olamayacak cocukla ilgilenmek icin. Sozlesmem aksam 6 ya kadardi ama ven haftada en az iki gun 7 de cikiyordum

bence kariyer planlarından vazgeçme, koleje geçme derim ne olacağı belli olmaz, imkanın var mı bilmiyorum ama anneanne babaanne desteği şart, hem bebekle nasıl işe gidip geleceksin ki, onu anlamadım bildiğim kadarıyla bebekler için kreş yok kolejlerde, bazılarında varsa bilemicem

Bence üniversite daha iyi. Okutman olmak daha avantajlı göründü gözüme. Kolejlerde ders, etüd, öğrenci yükü çok fazla. Eve gidiş saatiniz şimdiki gibi olmayacaktır. Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmakta var.

kolejler az bir parayla inanılmaz sömüren kurumlardır.
hemde neden üniversiteyi bırakacaksın ki..
Rahat edeceğim derken daha da zorlanacaksınız benden demesi.

bence kariyer planlarından vazgeçme, koleje geçme derim ne olacağı belli olmaz, imkanın var mı bilmiyorum ama anneanne babaanne desteği şart, hem bebekle nasıl işe gidip geleceksin ki, onu anlamadım bildiğim kadarıyla bebekler için kreş yok kolejlerde, bazılarında varsa bilemicem
Zaten bebişim 3 yaşını dolduruncaya kadar anneanne bakacak. Ondan sonra, yani anaokulundan itibaren yanıma alırım diye düşünüyorum. Yaa, şu okul çıkışında çocuğumun beni etüt merkezinde bekliyor olması fikrini kabul edemiyorum. Özel unilerde en erken çıkış saati 5.30 ve yaz tatilleri 1 ay sadece.

Kolejde calismis olan biri olarak söylüyorum, bu sebeplerden gececekseniz, sakin yapmayin. Disaridan göründüğü gibi degil o tatiller. Cogu zaman haftasonlari ve haftaici aksam kalacaksiniz. Sorumlulugunuzda bircok ogrenci olacak ve 24 saat veliler sizden ilgi bekleyecek. Her sene sonu da sozlesme stresi cabasi. Evet çocuklarınızın burslu okuma imkani olabilir ama bence ek 15gun tatil icin ve bu burs icin o stres cekilmez.

Bence hiiiccc kalksimayin, kolejdeki sartlari yazan arkadaslara kulak verin.

Universite ortamindan sonra kolejde calismaya ayak uyduramazsiniz, gecin bence bu fikri.

Peki istisnasız bütün kolejler mi böyle? Hiç iyi olanları yok mu bunların? Ne bileyim, üniversite tecrübem, yüksek lisansım bir işe yaramaz mı acaba kolejde?

Geçebiliyorsanız eğer devlete geçin kolejde çalışmanın okutmanlıktan daha az yorucu olduğunu sanmıyorum. Benden çok daha düşük puan alan arkadaşlarım iyi devlet üniversitelerinde okutmanlar şu an ama ben şu an içinde bulunduğunuz durumu yaşamamak için mebi seçtim. Çocuğum olursa ikili öğretim yapan bir okula geçip en geç birde evime dönerim diye düşünüyorum.

Calisan bir anneysen cocugun etut koselerinde bekliyorlar, kacari yok canim. Sukret en azindan annen bakicakmis en az 3 yil. Okutman olarak isin ne kadar garanti bilemiyorum, nasil oluyor ama kolejde isin zaten garanti olmiyacak. Bence hic girisme.

Üniversitede okutmanlık gibi bir meslek bırakılıp kolejde işe başlanmaz derim ben.
Benim de hedefim akademik kariyer. Formasyon alıp öğretmenlik yapmak veya kolej, dershane gibi yerlerde işe girmek aklımın ucundan bile geçmiyor.
Kaldı ki kolejler ve dershaneler resmen çalışanları sömürüyorlar.

Zaten bebişim 3 yaşını dolduruncaya kadar anneanne bakacak. Ondan sonra, yani anaokulundan itibaren yanıma alırım diye düşünüyorum. Yaa, şu okul çıkışında çocuğumun beni etüt merkezinde bekliyor olması fikrini kabul edemiyorum. Özel unilerde en erken çıkış saati 5.30 ve yaz tatilleri 1 ay sadece.
Bildigim bircok kolejon cikisi da en erken 5.00. Hatta

Çok teşekkür ederim arkadaşlar düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için. Aslında kendimin de korktuğu ama kendime itiraf edemediğim şeyleri söylediniz bana. Devlete geçebilmek için de başka bir şehre taşınmam gerekiyor. Sanırım ben düzen değiştirmekten, şehir değiştirmekten korkuyorum. Ama çocuklarım için daha uzuuun yıllar çalışmam gerektiğini düşününce ikileme düşüyorum. Yaşadığım şehirde bir kolejde çalışmak daha kolay gibi geliyor ama yazdıklarınızdan da böyle olmayacağını anlıyorum.

kesinlikle geçmeyin her daim en iyisi devlet ya da devlete bağlı kurumdur kolejler acımasız olur

Kolejler çok daha yorucu olacaktir. Ansizin çıkarılan islere boyun egmek zorunda kalacaksiniz. Okutmanlikta isler nasil oluyor bilmiyorum ama sosyal statü açısından da güzel bir mesleğiniz var. Kolejde çalışan pek çok yakınım var ve bize vakit ayıramiyorlar bekar olmalarina ragmen.. değil ki çocuklu olanların hic takati kalmiyor. Bence okutmanliga devam..

Back
X