• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğum ileride babasını tercih eder mi?

josephine__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
6
0
36
Antalya
mrb arkadaşlar
sitenin yabancısıyım o yüzden öncelikle kusuruma bakmayın.
kızım 6 aylıkken eşimle evleri ayırdık. şuan 2 yaşında davamız devam ediyor er ya da geç bitecek bu dava bunu biliyorum.
benim içimi kemiren şey ya kızım ileride babasını tercih ederse? babasının kızım üzerinde hiç bir emeği hiç bir fedakarlığı hiç bir özverisi olmadı bu güne kadar. yıllar sonra Allah ömür verirse ve kızım bana gelip babamla yaşamak istiyorum derse bunu kaldırabileceğimi sanmıyorum. uzun zamandır canımı sıkıyor bu konu . aranızda benim durumumu yaşamış birileri varsa lütfen bana fikir versin ne yapabilirim bu soruyu kafamdan nasıl silebilirim? Çalışan bir anne olduğum için kızım için çok fazla zaman ayıramıyorum. :((
cevaplarınızı bekliyorum

mrb arkadaşlar
kızım 6 aylıkken eşimle evleri ayırdık. şuan 2 yaşında davamız devam ediyor er ya da geç bitecek bu dava bunu biliyorum.
benim içimi kemiren şey ya kızım ileride babasını tercih ederse? babasının kızım üzerinde hiç bir emeği hiç bir fedakarlığı hiç bir özverisi olmadı bu güne kadar. yıllar sonra Allah ömür verirse ve kızım bana gelip babamla yaşamak istiyorum derse bunu kaldırabileceğimi sanmıyorum. uzun zamandır canımı sıkıyor bu konu . aranızda benim durumumu yaşamış birileri varsa lütfen bana fikir versin ne yapabilirim bu soruyu kafamdan nasıl silebilirim? Çalışan bir anne olduğum için kızım için çok fazla zaman ayıramıyorum. :((
cevaplarınızı bekliyorum

siz bir annesiniz sizin yerinizi kimse dolduramaz. bir tercih meselesi olacağınızı sanmıyorum ama kızınız babasınıda görmek isterse bırakın görsün o da babası sonuçta. şimdiden böyle şeyler kurup da canınızı sıkmayın kızınız yanınızda sağlıklı şu an için gerisini boşverin su akar yolunu bulur...

Mahkeme bitecek ve hakim görüşme için gün tayin edecek değil mi ?

Bence öncelikle kızınızın ruh sağlığı açısından o günlere bağlı kalmadan, eski eşinizin kızınızı daha sık görmesi için onu teşvik etmeniz gerekir.

Kızınız için; ben baktım, o bakmadı emeği bile yok demek yerine bir anne olarak baba kız arasında sağlam bir ilişki olmasını öncelikle sizin istemeniz gerekli.

Şimdi sizle mutludur çünkü o bir bebek ama eksikliğin verdiği ruh hali ergenlikle başlar ki gerçekten geri dönüşü zor olur. Keşke dersiniz ama iş işten geçer.

Son düzenleme:
Babasıyla görüşmesi elzem babaya düşkünlük 20 yaşlarda başlar sanırım en azından benim kız 21 babayı görmediği vakit morel bozuk olur eşimde kızına düşkün karşılıklı sanırım ama küçükken anne tabiki , umarım baba kız ilikisi kesilmez yoksa bu kızlar ileride yaşlı adamlarla evlenme ihtimali yüksek oluyor ailede baba figürü olmadığından

mrb arkadaşlar
cevaplarınızı bekliyorum

Karşı taraf ne derse ne yaparsa yapsın babası hakkında asla ve asla kötü konuşma.
Babasıyla zaman geçirmesine engel olma hatta destekle
Kızının hayatıyla ilgili aldığın her kararda babasının fikrini de al. Kızının bu durumdan haberi olsun. Çünkü onun sevmediği bir sürü yaptırım ve yasaklama getirmen gerekecek. Özellikle ergenlik döneminde. Paratoner gibi tüm öfkeyi üstüne çekme.

Şimdi bile emeği özverisi yok diyorsun. Zaten eşin büyük ihtimal bir kaç yıla evlenir. Yeni hayatında kızının yeri çok çok sınırlı kalır.

Endişelenmen için bir sebep yok yani.

Yazdıklarınızdan yola cıkarak cocuğuna bağımlı bir anne olacağınız izlemine kapıldım.

Hybrisin dediği gibi günlere bağlı kalmadan babası ile görüştürür, ondan kopmadığınız izlemini verirseniz cocuğunuzun ikamet adresi sizinle olmaya devam eder.

Fakat babasının onun üzerinde hicbir emeği olmadığını, o cocuğun ona ait olduğunu vs söylerseniz cocuk bir süre sonra bunalacak ve kacacaktır.

Son düzenleme:
öncelikle hayırlısı olmasını diliyorum keşke birbirinize biraz daha şans tanısaydınız...tabi kimse kimsenin ne yaşadğını bilemez...sana bir anne olarak diyeceğim şudur ki evlat yetiştiriken karşılıksız olmalısın sadece babasını tercih etmesi değil daha bir çok zorluk için o nasıl mutlu olacaksa öyle olsun..canı sağolsun

öcelikle hayırlısı olmasını diliyorum keşke birbirinize biraz daha şans ve zaman tanısaydınız ...tabi kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez..sana bir anne olarak şunu söyleyebilirmki evlat yetiştiriken karşılıksız olmalısın herşeyi göze almalısın sadece babasında kalmasında değil birçok zorluk olabilir o nasıl mutlu olacaksa öyle olsun..canları sağolsun

babası şuan kızı ile ilgilenmiyorsa ileride de ilgilenmeyecektir ve kızınızda ilgi göstermeyen bir babayı istemeyecektir.

fakat ileride babası çıkarda ben babanım der ve ilgi gösterirse mahkeme kararı ile belli zamanlarda görecektir yeri gelecek kalacaktır. bana kalırsa kızınızı da engellemeyin o durumda sonuçta siz ne kadar annesi iseniz oda babası ki siz anlaşamamış boşanıyor olabilirsiniz eşinizle fakat kızınız babasından neden ayrı kalsın... baba sevgisini hissetsin yaşasın doyasıya...

keşke benim eski eşimde çocuklarını arayıp ilgilense de artık bebeklerim her gördükleri erkeklere baba demekten vazgeçse, dedesinin resmini eline alıp ''BABA NEYDESİN SEN '' deyip ağlamasalar...

cvp için teşekkürler öncelikle
dava henüz bitmediği için geçici bir karar olarak 15 günde bir görüşüyor babasıyla hiç bir zaman göstermemezlik yapmadım yapmamda.bazı arkadaşların dediği gibi bu sürenin az olduğunun bende farkındayım lakin karşımdaki kişi şuanda görüşme süresini uzatmak ya da daha sık görmesini istediğimi söylesem bunu yanlış anlayacak bir insan. bir çıkarım olduğunu düşünecektir buna eminim. çünkü mahkeme kararıyla sadece 4 saat görüyor bir kaç kez geç getirebilirsin dedim ''rahat rahat gezemiyorsun ondan uzatıyorsun süreyi ''dedi.şimdi ben bu adama kalkıpta daha sık gör desem kim bilir neler der.bir de biz iletişim kuramadığımız için hiç birbirimizle muhattap olmuyoruz.zorunlu durumlarda da sadece msj atarak derdimizi söyleyebiliyoruz.ne yapsam ne etsem olmadı çok denedim konuşmayı ama malesef beceremedik.ben sadece kızımın sağlıklı büyümesini istiyorum başka da bi düşüncem yok. biliyorum ki yarın karşı taraf ve ailesi kızımı sürekli dolduracaklar bana karşı ben babası ne yapmış olursa olsun anlatmamam gerektiğini biliyorum ve anlatmamaya da kararlıyım en azından ergenlik dönemini atlatana kadar ama onlar düşünmeyecekler bunları. şımartacaklar işte o zaman kızım benden uzaklaşabilir.korkum bu :(

cvp için teşekkürler öncelikle
dava henüz bitmediği için geçici bir karar olarak 15 günde bir görüşüyor babasıyla hiç bir zaman göstermemezlik yapmadım yapmamda.bazı arkadaşların dediği gibi bu sürenin az olduğunun bende farkındayım lakin karşımdaki kişi şuanda görüşme süresini uzatmak ya da daha sık görmesini istediğimi söylesem bunu yanlış anlayacak bir insan. bir çıkarım olduğunu düşünecektir buna eminim. çünkü mahkeme kararıyla sadece 4 saat görüyor bir kaç kez geç getirebilirsin dedim ''rahat rahat gezemiyorsun ondan uzatıyorsun süreyi ''dedi.şimdi ben bu adama kalkıpta daha sık gör desem kim bilir neler der.bir de biz iletişim kuramadığımız için hiç birbirimizle muhattap olmuyoruz.zorunlu durumlarda da sadece msj atarak derdimizi söyleyebiliyoruz.ne yapsam ne etsem olmadı çok denedim konuşmayı ama malesef beceremedik.ben sadece kızımın sağlıklı büyümesini istiyorum başka da bi düşüncem yok. biliyorum ki yarın karşı taraf ve ailesi kızımı sürekli dolduracaklar bana karşı ben babası ne yapmış olursa olsun anlatmamam gerektiğini biliyorum ve anlatmamaya da kararlıyım en azından ergenlik dönemini atlatana kadar ama onlar düşünmeyecekler bunları. şımartacaklar işte o zaman kızım benden uzaklaşabilir.korkum bu :(

Korkularinizi anliyorum. Zaten esinizle saglikli bir iletisiminiz olsaydi bosanmazdiniz. Dolayisiyla korkularinizin olmasi cok normal. Bosanmis eslerin cocuklarindaki en büyük sikinti zaten iletisim kuramayan anne babanin farkli davranislar sergilemesi. Siz cok fazla simartma taraftari degilsinizdir, esiniz tersini yapar, ya da ne bileyim siz cikolatayi yasaklarsiniz, babasina gidince bol bol cikolata yer vs.

Bunlari simdiden kestirmeniz cok güc, olaylari yasarken daha iyi cözümleyeceginize emin olun. Mesela sizin A dediginize babasinin B dedigini fark ettiginizde, degisik bir yol izlemek durumunda kalacaksinizdir, ve aradiginiz destek ya da cözüm yolu bir sekilde size ulasacaktir. Evet hatalar da yapacaksiniz ama önemli olan sevginizi cocugunuza hissettirmek. Siz sevginizi hissettirdikten sonra ergen bir genc kizin kalkip da "ben senle degil babamla yasamak istiyorum" diyecegini sanmiyorum.

Diger acidan baktiniz ki karsi taraf kizinizi dolduruyor, olmadik aciklamalarda bulunuyor, güclü olacaksiniz, karsi tarafla tartisacaksiniz yeri gelirse, olmadi yasi kücük de olsa bazi seyleri yasina uygun anlatmanin yollarini arayacaksiniz.

Diyecegim simdiden alabileceginiz bir önlem oldugunu sanmiyorum, yasayarak karsiniza cikan zorluklari tek tek asacaksinizdir. Belki sorunlar büyüdügünde nasil davranmaniz gerektigini bilemediginizde tekrardan buraya konu acip, diger kadinlarin fikirlerini alabilirsiniz.

Icinizi ferah tutun, güclü olun, gerisi gelecektir. Umarim cocugunuzun gelisme sürecini en az hatayla atlatirsiniz, hersey yolunda gider.

cvplar için teşekkürler öncelikle

Benim durumum farklı ben bosanalı 4 sene dolacak onumuzdekı aydada oglum 4 yaşını dolduracak
bende zaman zaman korkuyorum ama böyle birşey olacağını düşünmüyorum üst üste başıma bu kadar kötü bişey gelmez diye düşünüyorum
oğlum 4 yaşında 3 senenin 2 senesi onun tedavisi için geçti 7 sene sayalım , 7 sene onun için yaptıklarım var Allah katında , Allah biliyor onu ne kadar çok sevdiğimi yüreğimin ne kadar onun için hassas olduğunu kimse bilmese Rabbim biliyor
o yüzden düşünmüyorum
fakat bende önümüzdeki yıllarda beni zor günlerin beklediğini düşünüyorum
soyadı davası var ama korkuyorum inada bindirip işleri kötüleştirirmiyim diye , anaokulunu geciyorumda ilkokulda inşallah olmaz ama soyadını öğrenecek o zaman ben saklasam soyadımı baba dediği kişinin demiyimde, biyolojik bir babası daha olduğunu öğrendiğinde ne düşünecek ne yaşayacak
çok korkuyorum onda bişeyleri inciteceğimden
İnşallah korktuklarımızı Allah yaşatmaz bize

Son düzenleme:
benim durumum farklı ben bosanalı 4 sene dolacak onumuzdekı aydada oglum 4 yaşını dolduracak
bende zaman zaman korkuyorum ama böyle birşey olacağını düşünmüyorum üst üste başıma bu kadar kötü bişey gelmez diye düşünüyorum
oğlum 4 yaşında 3 senenin 2 senesi onun tedavisi için geçti 7 sene sayalım , 7 sene onun için yaptıklarım var allah katında , allah biliyor onu ne kadar çok sevdiğimi yüreğimin ne kadar onun için hassas olduğunu kimse bilmese rabbim biliyor
o yüzden düşünmüyorum
fakat bende önümüzdeki yıllarda beni zor günlerin beklediğini düşünüyorum
soyadı davası var ama korkuyorum inada bindirip işleri kötüleştirirmiyim diye , anaokulunu geciyorumda ilkokulda inşallah olmaz ama soyadını öğrenecek o zaman ben saklasam soyadımı baba dediği kişinin demiyimde, biyolojik bir babası daha olduğunu öğrendiğinde ne düşünecek ne yaşayacak
çok korkuyorum onda bişeyleri inciteceğimden
inşallah korktuklarımızı allah yaşatmaz bize

ister istemez öğrenecek cute,
bende soyadlarından anlamıştım babam sandığım adamın babam olmadığını yani öz olmadığını..
Seviyorsa pek birşeyin değişeceğine inanmıyorum o ayrı...
O yaşta neden gizledin neden yalan söylediğini değilde..babasının nerde olduğunu sorgular evet..sen de herşeyi dürüstlükle anlatacaksın güzel güzel..inşallah kolay kabullenir durumu..

cvplar için teşekkürler öncelikle
dava henüz bitmediği için geçici bir karar olarak 15 günde bir görüşüyor babasıyla hiç bir zaman göstermemezlik yapmadım yapmamda.bazı arkadaşların dediği gibi bu sürenin az olduğunun bende farkındayım lakin karşımdaki kişi şuanda görüşme süresini uzatmak ya da daha sık görmesini istediğimi söylesem bunu yanlış anlayacak bir insan. Bir çıkarım olduğunu düşünecektir buna eminim. çünkü mahkeme kararıyla sadece 4 saat görüyor bir kaç kez geç getirebilirsin dedim ''rahat rahat gezemiyorsun ondan uzatıyorsun süreyi ''dedi.şimdi ben bu adama kalkıpta daha sık gör desem kim bilir neler der.bir de biz iletişim kuramadığımız için hiç birbirimizle muhattap olmuyoruz.zorunlu durumlarda da sadece msj atarak derdimizi söyleyebiliyoruz.ne yapsam ne etsem olmadı çok denedim konuşmayı ama malesef beceremedik.ben sadece kızımın sağlıklı büyümesini istiyorum başka da bi düşüncem yok. Biliyorum ki yarın karşı taraf ve ailesi kızımı sürekli dolduracaklar bana karşı ben babası ne yapmış olursa olsun anlatmamam gerektiğini biliyorum ve anlatmamaya da kararlıyım en azından ergenlik dönemini atlatana kadar ama onlar düşünmeyecekler bunları. şımartacaklar işte o zaman kızım benden uzaklaşabilir.korkum bu :(

onlar kızını yalan yanlış şeylerle doldurursa sende kızına elbetteki doğruları babasının yaptıklarını anlatacaksın ..anne bambaşka yaa kolay kolay bir çocuğun annesinden uzaklaşıp soğuyacağını sanmıyorum bu kadar kendini yıpratma bence yok yere..

ister istemez öğrenecek cute,
bende soyadlarından anlamıştım babam sandığım adamın babam olmadığını yani öz olmadığını..
Seviyorsa pek birşeyin değişeceğine inanmıyorum o ayrı...
O yaşta neden gizledin neden yalan söylediğini değilde..babasının nerde olduğunu sorgular evet..sen de herşeyi dürüstlükle anlatacaksın güzel güzel..inşallah kolay kabullenir durumu..

Bir gün mutlaka öğreneceğini biliyorum ama sanki daha olmaz şuan hiç hazır değliim
kafasının karışmasını istemiyorum yüreğinin bu küçük yaşta bu sorularla dolmasınıda istemiyorum izin vermeyeceğim okuldan rica ederim ama bir gün mutlaka soyadını öğrenecek ben oyle nefret edıyorumki benimde soyadım x diyemem ona
ki bende eşimin soyadını taşımıyorum kendi soyadımı taşıyorum y eşim xy
oğlum x
sırf oglum bu durumda diye eşimin soyadını benimsiyemiyorum

babası şuan kızı ile ilgilenmiyorsa ileride de ilgilenmeyecektir ve kızınızda ilgi göstermeyen bir babayı istemeyecektir.

fakat ileride babası çıkarda ben babanım der ve ilgi gösterirse mahkeme kararı ile belli zamanlarda görecektir yeri gelecek kalacaktır. bana kalırsa kızınızı da engellemeyin o durumda sonuçta siz ne kadar annesi iseniz oda babası ki siz anlaşamamış boşanıyor olabilirsiniz eşinizle fakat kızınız babasından neden ayrı kalsın... baba sevgisini hissetsin yaşasın doyasıya...

keşke benim eski eşimde çocuklarını arayıp ilgilense de artık bebeklerim her gördükleri erkeklere baba demekten vazgeçse, dedesinin resmini eline alıp ''BABA NEYDESİN SEN '' deyip ağlamasalar...

offf ağlattın beni..bugüne kadar içinde "baba" geçen konulara nerdeyse hiç yorum yapmadım kişisel sebepler yüzünden...ama daha önce de sizin yazılarınıza denk gelmiştim..sizin bebeklerinizin babalarından uzak olması sizi çok üzüyor gibi hissediyorum..Hiç üzülmeyin evet şu an çok savunmasızlar ve bu eksikleri onlar için bir dezavantaj gibi görünüyor ama kesinlikle değil, emin olun bebekleriniz yaşıtlarına göre daha azimli daha başarılı en öenmlisi çok daha güçlü olacaklar...daha yazacak çok şey var ama sizin beni anlayacağınızı düşünerek uzatmıyorum..

Konu sahibi sen de hiiiiiç böyle şeyleri kafana takma, korktuğun şeyler çok ütopik , asla korktukların başına gelmez..

offf ağlattın beni..bugüne kadar içinde "baba" geçen konulara nerdeyse hiç yorum yapmadım kişisel sebepler yüzünden...ama daha önce de sizin yazılarınıza denk gelmiştim..sizin bebeklerinizin babalarından uzak olması sizi çok üzüyor gibi hissediyorum..Hiç üzülmeyin evet şu an çok savunmasızlar ve bu eksikleri onlar için bir dezavantaj gibi görünüyor ama kesinlikle değil, emin olun bebekleriniz yaşıtlarına göre daha azimli daha başarılı en öenmlisi çok daha güçlü olacaklar...daha yazacak çok şey var ama sizin beni anlayacağınızı düşünerek uzatmıyorum..

Konu sahibi sen de hiiiiiç böyle şeyleri kafana takma, korktuğun şeyler çok ütopik , asla korktukların başına gelmez..

beni çok iyi anladığınız için tşk. ederim size.
babalarından uzak olmaları değilde babalarının arayıp kuzularımla konuşmasını isterdim en azından baba sevgisinden mahrum kalmamış olurlardı.
tabiiki bu kadar düşünce babalarında olmadığı için yavrularım şuan baba arayışındalar.. inş. bu dönemleri de atlatacağız.

Seni çok iyi anlayabiliyorum.araştırdığım kadarıyla artık boşanan anneler çocuklarına kendi soyadlarını verebiliyorlar.bi düşün istersen.
Allah bizim gibi olanların yardımcısı olsun

mrb arkadaşlar
cevaplarınızı bekliyorum

Dereyi görmeden paçayı sıvamanın bir anlamı yok ki.İlerde ne olur zaman neyi gösteriri,sen kızına karşı nasıl bir anne olursun,kızın nasıl bir yapıya sahip olur bilemeyiz ki? Sen sadece bilgili,ölçülü,sevgi dolu bir anne ol gerisini zamana bırak.

Back
X