Çocuğum kabız ve makat bölgesinde çatlak var

busra577778

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
6
0
1
28
Kızlar 35 günlük bir bebeğim var şu anda kabız kakasını yapamıyor ben kulak çubuğu ile yaptırıyordum yağlayıp ama o gün hastaneye gittim öğrendim bebeğimin totosunda makat çatlağı var suya oturttu falan filan dedi fitil verdi ama kendi kakasını yapmıyor çok zorlanıyor çok ağlıyor o ağladıkça benim canım yanıyor kaç günde geçer bunu yaşayan var mı ne olur paylaşır mısınız

bizde de çatlak vardı. ama benim oğlum hiç kabız olmamıştı. kakasında kan görüp sorduğumda öğrenmiştik. nasıl oldu bilmiyorum. krem ve oturma banyosu vermişlerdi. birkaç güne kendi kendine geçti sanırım. ama çatlak tekrarlayan bir şey diye biliyorum. siz kremlerini sürün, fitili kullanın, sıcak suda tutun. rahatlayınca yapar.

Kızlar 35 günlük bir bebeğim var şu anda kabız kakasını yapamıyor ben kulak çubuğu ile yaptırıyordum yağlayıp ama o gün hastaneye gittim öğrendim bebeğimin totosunda makat çatlağı var suya oturttu falan filan dedi fitil verdi ama kendi kakasını yapmıyor çok zorlanıyor çok ağlıyor o ağladıkça benim canım yanıyor kaç günde geçer bunu yaşayan var mı ne olur paylaşır mısınız
Dr nuza sorun sütünün içine nestle optfibre katın doğal lif
Ilık kovaya oturtun
Çatlak için krem vermiş olmaları lazım
Aynısını yaşadım ama bizimki 3-4 aylıktı o zaman

bizde de çatlak vardı. ama benim oğlum hiç kabız olmamıştı. kakasında kan görüp sorduğumda öğrenmiştik. nasıl oldu bilmiyorum. krem ve oturma banyosu vermişlerdi. birkaç güne kendi kendine geçti sanırım. ama çatlak tekrarlayan bir şey diye biliyorum. siz kremlerini sürün, fitili kullanın, sıcak suda tutun. rahatlayınca yapar.
Teşekkür ederim hangi kremi kullandığımı biliyor musun hatırlıyor musun sen de

bu arada bazı doktorlar sarı kantaron yağı da öneriyor. ama bebeğiniz ufak ve uygulaması nasıl olur bilemiyorum. ben kullanmamıştım o zaman bilgim yoktu ama bir araştırın isterseniz. ama dediğim gibi çok ufak ve cildi çok hassastır. doğru bir öneri mi bilemedim ama yine de araştırmakta fayda var 🤷🏼‍♀️

Ne kremi vermişti acaba hatırlıyor musun

Ne kremi vermişti acaba hatırlıyor musun
Bizde beyaz iğne ucu gibi beyaz apse olmuştu çocuk cerrahı baktı bacteroban ve hametan vermişti bunlarla dağılmazsa iğne ile parlatıcaktı bu kremler hem çatlağa hem o apseye iyi gelmişti ancak bunun sebebi sürekli ıkınması idi,sadece anne sütü almasına rağmen yaşadık 1 yaşına kadar sütüne nestle optifibreyi kullandık o kaka yapmasını kolaylaştırıyordu sonra zaten bağırsak düzeni oturdu şimdi şükür yaşamadık ama sizin bebeğiniz çok küçük bu kremler uygun mu bilemen çocuk doktorunuz ne dedi?

Eğerki emiyorsa mutlaka kayısı hoşafı iç gün kurusu diyolar ya o kayısının hoşafı. Sen içtikçe ona mutlaka fayda eder. Günlük gerekirse 2 kere ılık duş aldır duştan sonra karnına ayaklarına zeytinyağıyla masaj yap ne kadar çok yaparsan o kadar faydası var. Muhtemelen kulak çubuğundan dolayı oluştu çatlak. Bence onu artık hiç yapmayın mümkün olduğunca masaj ve eğzersizle onu rahatlatmaya çalışın Allah şifa versin

kulak cubugu daha da berbat eder kıyamam ona ya. çatlak kremi var doktorumuz vermişti ismini hatırlayamdım onu sür o gelene kadar da ılık suyla bi bezle sil yumuşakça sonra da bepantol veya zeytinyagı sür

ayrıca kabız olduguna emin misiniz anne sütü alan bebeklerin 10 güne kadar yapamaması normal eger yaptgından kakası yumuşaksa kabız değildir yaptıgında sert kuruysa kaka evet kabızdır. ikisi farklı şeyler

Back
X